ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αναμένεται σφαγή στην Νέα Δημοκρατία

Αναμένεται σφαγή στην Νέα Δημοκρατία
Τζίτζι θεέ πάρε την ΠΑΕ” ήταν ο τίτλος του Σαμαρικού “think tank” για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα 
Η πρόσφατη αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές ήταν η αφορμή και όχι η αιτία για να βγουν στην επιφάνεια οι γεμάτες μίσος αντιπαλότητες μέσα στην Νέα Δημοκρατία. Στην Ν.Δ., η οποία απομακρύνεται συνεχώς από την προοπτική να γίνει και πάλι κόμμα εξουσίας, λαμβάνοντας κάτω του 30% για τρίτη συνεχή φορά σε εκλογές. Έτσι μοιραία άρχισε η μάχη για την διαδοχή με κτυπήματα κάτω από την μέση.
Μετά τις επίσημες και ανεπίσημες υποψηφιότητες Μεϊμαράκη, Ντόρας Μπακογιάννη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Νικολάου Δένδια, Μάκη Βορίδη, Γεωργιάδη, Κικκίλια και Παναγιώτη Ψωμιάδη ήλθε και η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. Μια υποψηφιότητα η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Σαμαρικό “think tank” την ιστοσελίδα Antinews. Ιστοσελίδα, η οποία σε καταχώρησή της με τον χουλιγκανικό και υποτιμητικό τίτλο  “Τζίτζι θεέ πάρε την ΠΑΕ…” σχολίαζε την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα με τα παρακάτω:
Ποιος είναι ο Τζιτζικώστας και ποιος τον έβαλε να διεκδικήσει την αρχηγία; Ο Καραμανλής με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις; Μήπως είναι «λαγός» για να πάρει ψήφους και να συμμαχήσει με τον Μεϊμαράκη σε μια σημαδεμένη τράπουλα;
Και τι έχει κάνει ο Τζιτζικώστας δηλαδή; Ο γιος του βασιλικού, του φίλου του Κοκού δεν είναι; Δεν είναι ο ίδιος περιφερειάρχης που είχε προσκαλέσει να ανέβει η Χρυσή Αυγή πάνω στην εξέδρα των επισήμων; Αυτός είναι ο φιλελέ κεντρώος, Καραμανλικός που θέλει να πάρει το κόμμα; Ή που του το σερβίρει στο πιάτο ο κάτοικος Ραφήνας ο οποίος θεωρεί τη ΝΔ ιδιοκτησία; Κι αν εκλεγεί πώς θα εκπροσωπεί τη ΝΔ στη Βουλή αφού δεν μπορεί να είναι αρχηγός μέχρι το 2019; Μήπως παίζει το στημένο σενάριο της δυαρχίας; Δηλαδή αρχηγός εκτός Βουλής ο Τζιτζικώστας κι εντός ο Μεϊμαράκης σε ένα deal που έκλεισαν κάποια στιγμή που έτρωγαν κοψίδια με τον άλλον;
Από τα παραπάνω που διαβάσατε είναι ξεκάθαρο ότι τίποτε δεν πρόκειται να κυλήσει ομαλά στην υπόθεση διαδοχής στην ηγεσία της Ν.Δ. και τα χειρότερα θα ακολουθήσουν μετά την επιλογή της οποιασδήποτε ηγεσίας. Σημειώνεται, για να είμαστε δίκαιοι, ότι ανάλογοι υποτιμητικοί και γεμάτοι χλευασμό χαρακτηρισμοί υπάρχουν και για τους άλλους υποψηφίους πλην Βορίδη και Γεωργιάδη…
Όποιος γνωρίζει την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας εύκολα βγάζει το συμπέρασμα ότι σε κάθε μάχη για την διαδοχή ή εκλογική ήττα προέκυπταν νέα κόμματα από την διάσπαση της Ν.Δ. Επιγραμματικά αναφέρουμε: το κόμμα ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος έχασε την ηγεσία από τον Μητσοτάκη και το πλέον πρόσφατο παράδειγμα την Δημοκρατική Αναγέννηση της Ντόρας Μπακογιάννη που έλαβε μέρος στις εκλογές του Μαΐου 2012 κι επέστρεψε στην συνέχεια στην Ν.Δ. Άλλα κόμματα με πρωταγωνιστές πρώην βουλευτές της Ν.Δ. ήταν η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, το κόμμα του Στέφανου Μάνου κ.α. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο λοιπόν μετά τις εσωκομματικές διεργασίες στην Ν.Δ. Στην Νέα Δημοκρατία η οποία έχει σοβαρότερα προβλήματα από το ζήτημα της ηγεσίας της.
Το πρόβλημα, όμως, της Ν.Δ. δεν είναι μόνον πρόβλημα ηγεσίας, είναι πρόβλημα βαθύτατα υπαρξιακό! Μόνο και μόνο το γεγονός ότι αποτελεί το κόμμα των συνταξιούχων σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων εκλογών και το γεγονός ότι σαρώνει εκλογικά στις μεγαλοαστικές περιοχές, δείχνει καθαρά την όλο και μεγαλύτερη απόσταση του κόμματος αυτού από τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Επιπλέον και σημαντικότερο, η Ν.Δ. δεν έχει την δυνατότητα να προτείνει μια άλλη πολιτική από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι δεσμευμένη στην πολιτική των μνημονίων σε μια πολιτική βαθιά αντιλαϊκή η οποία θα την απομακρύνει όλο και περισσότερο  από την εξουσία.
Η φθορά και η πτώση της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να σωθεί με το οποιοδήποτε επικοινωνιακό τέχνασμα, γιατί αυτό θα αποτελεί στην ουσία η “αλλαγή” της ηγεσίας της.
“Υ”
Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ