ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Στη βία της τρέλας τους, είναι έτοιμοι να εκτελέσουν και τη μάνα τους!

ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ,
ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ  ΤΙΜΩΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΓΕΤΗ.

ΕΞΩΘΟΥΝ  ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΣΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ  
ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΟΣΟΥΝ  ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ?

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ? 


Δύο χρόνια και δύο μήνες χωρίς καμιά βελτίωση της κατάστασης. Που σημαίνει …άριστες αρνητικές επιδόσεις, σύμφωνα με το συμβόλαιό τους. Αυτοί πέτυχαν στην αποστολή τους και θεωρούνται από τα αφεντικά τους άξιοι του μισθού τους!

 Εμείς πληρώνουμε, χωρίς να φταίμε, και πληγωνόμαστε κατάβαθα βλέποντας την πατρίδα μας να βυθίζεται στη φτώχεια και στην ανυποληψία. Δάνεια, τόκοι, χρεολύσια! Βήματα προς τα πίσω. Η δημόσια περιουσία σε πλειστηριασμό. 

Η πολιτική σάβανο για την πατρίδα και για όλους μας.Τα χρήματα του εθνικού ταμείου στην Ελβετία! Τεχνητή γι’ αυτούς, αληθινή για μας αγωνία για την επόμενη δόση. Μας εκβιάζουν ως πολιτικοί απατεώνες, συνδέοντας τη δόση με τους μισθούς και τις συντάξεις. 

Επιβάλλουν διαρκώς νέα σκληρότερα μέτρα. Ερήμωσαν την αγορά. Βλέπουν τα αμέτρητα κλειστά καταστήματα και επιχαίρουν! Δημιούργησαν στρατιές ανέργων. Στέλνουν στην εφεδρεία τον άλλοτε κομματικό στρατό τους. Ενημερώνονται για τις χιλιάδες των Ελλήνων που καταθέτουν απογοητευμένοι τις πινακίδες του αυτοκινήτων τους και δεν κρύβουν την …ικανοποίησή τους οι ξεπουλημένοι. 

Οι κεφαλικοί φόροι (χαράτσια) στην ημερήσια διάταξη. Θερίζει η ακρίβεια και η ΔΕΗ επιδιώκει να εξυγιανθεί οικονομικά στραγγίζοντας τους εξαντλημένους Έλληνες! 

Σήμερα η υπερβολή δεν είναι επινόηση, είναι η περιγραφή της πραγματικότητας. Όμως οι ξεπουλημένοι έχουν …ιδιαίτερη ενημέρωση από τα αφεντικά τους, στα οποία παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας μας. Γι’ αυτό δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο, παρά μόνο τις …εκλογές! Ετοιμάζονται να πρωταγωνιστήσουν χωρίς να έχουν διαβάσει το σενάριο! Εκτελούν εντολές. 

Στη βία της τρέλας τους, είναι έτοιμοι να εκτελέσουν και τη μάνα τους! 

Είναι αποφασισμένοι / υποχρεωμένοι να πάνε την κατάσταση στα άκρα. Αυτό επέλεξαν να κάνουν . Στα 700 ευρώ που πληρώνεται όποιος εργάζεται, αυτοί έχουν προσθέσει κάποια μηδενικά. Αυξήθηκε ο μισθός του …Ιούδα στις μέρες μας. 
Πήραν το δρόμο που δεν έχει επιστροφή. 

Έρχεται μπόρα, τα έργα τους τα ακολουθεί η φοβερότερη καταιγίδα. Καμώνονται τους ψύχραιμους. Υπολογίζουν ότι θα τους σώσουν τα …ευρωπαϊκά ΜΑΤ. Δεν υποψιάζονται πόση αγανάκτηση έχει πλημμυρίσει την κοινωνία. Οι στρόφιγγες άνοιξαν και η αγανάκτηση, σαν ελεύθερο στην ατμόσφαιρα φυσικό αέριο αναζητά τη σπίθα για να ανάψει…

Ο ένας πολίτης απορεί με την απάθεια του άλλου πολίτη, διότι η «κατάσταση σοκ» μας έχει κάνει να μην μπορούμε να καταλάβουμε ότι η απάθεια του άλλου πολίτη είναι η δική μας απάθεια! Το σίγουρο είναι ότι η αγανάκτηση είναι γενική, ξεχειλισμένη. Τα λόγια, γι’ αυτό, έχουν λιγοστέψει, η αγανάκτηση τα άφησε πίσω. Βλέπεις τον άλλο και διαβάζεις τη σιωπή του, που θέλει να πει: 

«Εγώ είμαι πιο ώριμος από τα λόγια σου, είμαι έτοιμος για πράξεις»…

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ιδρύει κόμμα τελικά ο Π. Καμμένος!


Στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα το οριστικό του διαζύγιο με τη ΝΔ. 

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο κ. Καμμένος επιτίθεται στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για την απόφασή του να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση , λέγοντας πως αυτός είναι ο λόγος της ρήξης του με τη «Συγγρού».

Εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή ενώ επαναφέρει την υπόθεση των ασφάλιστρων κινδύνου.

Τέλος ο κ. Καμμένος διαψεύδει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να σκέφτεται την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με ισχυρότατους ιστορικούς δεσμούς


Στην αναθέρμανση 
των σχέσεων με την Μόσχα 
αποσκοπεί η επίσκεψη Σαμαρά


Με στόχο την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται στον “πάγο” λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Σαμαρά στην Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα. Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Πούτιν θα συζητηθεί επίσης το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα, για το οποίο η ρωσική πλευρά έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον.

Οι δύο άντρες θα ανταλλάξουν εξάλλου απόψεις για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενώ θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά όσον αφορά την ΑΟΖ, την ενέργεια και τους αγωγούς.

« Με την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προτάσσει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες», είπε  ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θα μετέχει στην αποστολή.

“Ωστόσο, η επίσκεψη Σαμαρά αποτελεί και το επιστέγασμα της συνεργασίας των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της Ενωμένης Ρωσίας. Γεγονός που αποτελεί προάγγελο για την εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών μόλις αναλάβει η ΝΔ την διακυβέρνηση της χώρας”, πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Υπενθυμίζουμε, ότι η συμφωνία συνεργασίας των δύο κομμάτων υπογράφτηκε τον Σεπτέμβριο από τον κ. Αβραμόπουλο, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά.

Έκτος από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με την πρόεδρο της ρωσικής Γερουσίας Βαλεντίνα Ματβιγιένκο και τον επικεφαλής του γραφείου της ρωσικής προεδρίας και στενό συνεργάτη του Πούτιν, Σεργκέι Ιβανόφ. Σημειώνεται, ότι ο κ. Ιβανόφ, αποτελεί την επιτομή της εκτελεστικής εξουσίας στη Ρωσία.

Πάνος Ζ.

Ιστορική αναδρομή



<< Η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με ισχυρότατους ιστορικούς δεσμούς. Δεσμούς θρησκευτικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς, που ανατρέχουν στα βάθη των αιώνων. Ξεκινούν από τους ελληνικούς οικισμούς του Ευξείνου Πόντου στην αρχαιότητα και συνεχίζονται με τον εκχριστιανισμό των Ρως και τις πολιτιστικές και θρησκευτικές ανταλλαγές και αλληλεπιδράσεις που επακολούθησαν. Συγκεκριμένα το 860 μΧ. υπογράφτηκε μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για τη διατήρηση σχέσεων ειρήνης και φιλίας, μία συμφωνία που έγινε ορόσημο για την διάδοση του Χριστιανισμού στη Ρωσία, διαμόρφωση της ρωσικής εθνικής ταυτότητας, καθώς και του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, της τέχνης και των αρχών του αστικού σχεδιασμού.

     Πολλοί Έλληνες βρήκαν στη Ρωσία τη δεύτερη τους πατρίδα. Το πιο λαμπρό παράδειγμα είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Η Ρωσία συνέβαλε ενεργά στην προετοιμασία και την έγκριση του Συντάγματος της  Επτανησιακής Δημοκρατίας. Η νίκη στη ναυμαχία στο Ναυαρίνο βοήθησε στην απελευθέρωση των ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό. Η υποστήριξη και συμπαράστασή της Ρωσίας έπαιξε αναμφίβολα ένα ρόλο-κλειδί στην απόκτηση εθνικής ανεξαρτησίας και σύστασης εθνικού κράτους στην Ελλάδα. 

Η ανάπτυξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας το 1828, ήταν άλλη μια επιβεβαίωση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Μια σημαντική προσωπικότητα που άφησε ιστορία ήταν ο Ρώσος Κ.Λεόντιεφ, διάσημος φιλόσοφος, κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας ο οποίος τέλεσε καθήκοντα Γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη κατά τα χρόνια 1871-1873 και άφησε συγγράμματα εξαιρετικής σημασίας σχετικά με τη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία ακόμη και σήμερα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. 

Σε όλα τα χρόνια της διπλωματικής συνεργασίας Ρωσίας και Ελλάδας ποτέ δεν υπήρχαν εντάσεις. 

Σήμερα, οι Έλληνες είναι πολύ περήφανοι για τους προγόνους τους που αγωνίστηκαν για τις αξίες του πολιτισμού, την προστασία των οικογενειών τους και την ίδια τη ζωή.>>

Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε...


1. Ο Κουβελης απερριψε την προταση Τσιπρα 
για ενωμενη Αριστερα...???
Τα ιδια Παντελακη μου...Τα ιδια Παντελη μου !!!
Στο ιδιο εργο θεατες με νεους πρωταγωνιστες....!
Δεν πα να καιγεται η Ελλαδα ...!!! 
Στα  τέτοια  τους !!!

2. ΕΣΕΝΑ, ρε , τι σε νοιάζει ;;!!



Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.
Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
Εστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
Τάδινα χαρτιλίκι. Τάκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.
Ξόδεψα...το παραδέχομαι...
Αγόρασα εγγλέζικη καπαρντίνα. Ιταλικό παπούτσι.
Εβραϊκά λεμόνια. Πατάτες απ'την Τουρκία. Ψάρι Νορβηγίας.
After save. Κολώνιες. Σαμπουάν. Αρωματικό σαπούνι.
Ξόδεψα...το παραδέχομαι...
Κέρασα αγιορείτικο κρασί στην Ειρήνη. Κοιμήθηκα μαζί της
σε ακριβό ξενοδοχείο. 
Κάλεσα στο σπίτι μου τους φίλους μου. Να φάμε και να πιούμε.
Να γλεντήσουμε. Να αγαπηθούμε.
Ξόδεψα...το παραδέχομαι...
Δεν έκλεψα. Δεν άρπαξα. Δεν εξαπάτησα.

ΕΣΕΝΑ, ρε, τι σε νοιάζει ;;!!

Γιατί μού λες πως έζησα πάνω από τις δυνάμεις μου;;
Γιατί με θεωρείς καταστροφέα της Χώρας;;
 
ΞΕΡΩ, γιατί...

Με θέλεις φτωχό και φτηνό.
Να δουλεύω για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσώ.
Νάμαι δούλος σου. Σκυλί σου.
Νάμαι ένα τίποτα. 
Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
Να γυρίσω στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.
Θέλεις το παιδί μου σκλάβο νέας γενιάς.
Αμόρφωτο. Χωρίς Ελπίδα. Χωρίς Μέλλον.
Με θέλεις στο σκοτάδι και στην πείνα.
Στο κλιν και στο πράσινο σαπούνι.
Να κόβω βεντούζες, αντί νάχω γιατρό.
Νάμαι στον ποδαρόδρομο, αντί νάχω συγκοινωνίες.
Να τρώω ρεβύθια και ρέγγα.
Με θέλεις ζωντανό-νεκρό.
Να δουλεύω για σένα. Τα κέρδη σου. Τις Ελβετίες σου.
Με θέλεις στο συσσίτιο. 
Να χορταίνω με δυστυχίες.
Τις δικές μου και των άλλων.
 
ΟΧΙ καθάρματα.  ΟΧΙ κλεφταράδες.  ΟΧΙ πουλημένοι.
ΟΧΙ...κυβερνητικοί.  
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.
 
Μπορεί να με ξεπαστρέψετε...
Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε...
Θάμαι παντού. Συνεχώς μπροστά σας.
Μόνος και με Αλλους.
Και Νεκρός θάμαι Εχθρός σας...

Ο πόλεμος των έξι ημερών, οι «γκάφες» και η χρεοκοπία

Ο πόλεμος των έξι ημερών, 
οι «γκάφες» και η χρεοκοπία

του Ζώη Τσώλη

Τώρα που πλησιάζει η ώρα για να προχωρήσει η Ελλάδα στην αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους - το περίφημο PSI plus ή κούρεμα ομολόγων - απόφαση με την οποία το χρέος μας θα μειωθεί κατά 100 δισ. ευρώ ή 48% του ΑΕΠ, μου έρχονται στο νου δύο δημοσιογραφικές ιστορίες. 

+


Οταν ξέσπασε ο Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος του 1967 περισσότερο γνωστός ως «Πόλεμος των Έξι Ημερών» μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και την Συρία η ελληνόφωνη εφημέριδα «Φως του Καϊρου» έχασε τον πόλεμο. Κυκλοφόρησε την επομένη χωρίς να έχει την είδηση...


Για την ιστορία θυμίζουμε ότι το Μάιο του 1967 η Αίγυπτος εκδίωξε τις δυνάμεις του ΟΗΕ από τη χερσόνησο του Σινά, οι οποίες στάθμευαν εκεί από το 1957, για να παρέχουν μια ειρηνευτική νεκρή ζώνη. Μετά τις απειλές του Ισραήλ εναντίον της συμμάχου της Συρίας, η Αίγυπτος συγκέντρωσε 1000 τεθωρακισμένα και 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, έκλεισε τα στενά του Τραν σε όλα τα πλοία που έφεραν ισραηλινή σημαία ή μετέφεραν υλικά στρατηγικής σημασίας και έκανε πρόσκληση για ενωμένη Αραβική απάντηση στο Ισραήλ. 

Στις 5 Ιουνίου 1967 το Ισραήλ εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον των αεροπορικών δυνάμεων της Αιγύπτου, φοβούμενο, όπως υποστήριξε, άμεση εισβολή από την Αίγυπτο. Η υπεροχή στον αέρα, υπήρξε το καθοριστικό ισραηλινό όπλο. Στο τέλος του πολέμου το Ισραήλ είχε κερδίσει τον έλεγχο της ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Λωρίδας της Γάζας, της Δυτικής Όχθης και των Υψιπέδων του Γκολάν.

Αλλη μια γκάφα καταγράφηκε στην ιστορία της δημοσιογραφίας όταν τον Αύγουστο του 1990, το «μεγάλο κανάλι» που έκανε τα πρώτα του βήματα, μετέδωσε αργοπορημένα την είδηση της εισβολής του Ιράκ στο Κουβέιτ. Τότε σχεδόν αμέσως σχηματίστηκε μια συμμαχική δύναμη 35 κρατών, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η οποία απελευθέρωσε το Κουβέιτ στις 27 Φεβρουαρίου 1991. 

Αυτός είναι με δυο λόγια ο Α' Πόλεμος του Κόλπου, η «Μητέρα όλων των Μαχών» για τον Σαντάμ Χουσεΐν, η «Επιχείρηση: Καταιγίδα της Ερήμου», σύμφωνα με τη στρατιωτική ορολογία. Ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός πόλεμος της ιστορίας, αφού χάρις στο CNN μπήκε σε κάθε σπίτι κι έγινε τηλεοπτικό θέαμα.




Σήμερα ο πόλεμος που ζούμε είναι οικονομικός. Στους τίτλους και τα δελτία ειδήσεων κυριαρχεί η συμφωνία για το PSI «συμφωνία σταθμός» για ορισμένους, «ανάσα» για άλλους, «χρυσή τομή» για τους περισσότερους. Επειδή όμως η Ελλάδα και τα media έχουν γίνει ένα «ανοιχτό οικονομικό πανεπιστήμιο» καλό είναι να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.


Η απόφαση για την αναδιάρθρωση του χρέους μας κατατάσσει στη ζώνη των χωρών του κόσμου που χρεοκόπησαν. Αλλωστε το είπε και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμοςστο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του «στόχος μας είναι να αποτρέψουμε μια άτακτη χρεοκοπία». Και να που οδηγούμαστε σε μια «συντεταγμένη» χρεοκοπία. Οπως μαθαίνουμε από τη βιβλιογραφία στην πρόσφατη ιστορία οι χώρες που προχώρησαν σε αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους τους είναι η Αργεντινή, η Ουκρανία, η Μολδαβία, το Πακιστάν κά... Το ελληνικό ζήτημα που απασχολεί όλους, σύντομα θα διδάσκεται στα μεγάλα πανεπιστήμια και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία του εγχειρήματος κι ένα καλύτερο αύριο.


Αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να ντρεπόμαστε για τις εξελίξεις μπροστά στα θύματα της φτώχειας, περισσότερο κι από τις δημοσιογραφικές γκάφες που έμειναν στην ιστορία

Οσο κι αν πολιτικοί, τραπεζίτες και τεχνοκράτες θέλουν να εξωραίσουν την πραγματικότητα που ζούμε, η ουσία είναι ότι απέτυχαν να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της χώρας. Απλώς τη διαχειρίζονται... Και οφείλουμε να το αποκαλύψουμε για να μην μείνουμε κι εμείς στην... ιστορία.