ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ευτυχώς υπάρχει και ο κυρίαρχος λαός, η υγιής βάση!

Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 
ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ 
ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ



















Την επομένη των εκλογών του 2009, όταν η ΝΔ έχασε παταγωδώς την εξουσία από ένα ΠΑΣΟΚ που αποδείχτηκε σύγχρονη λαίλαπα και καταστροφέας της χωράς, οι χιλιάδες οπαδοί της, η βάση της άρχισε να αυτοοργανωνεται. 

Και επειδή τέθηκε άμεσα το θέμα αλλαγής αρχηγού, χιλιάδες ψηφοφόροι της που την προηγούμενη την είχαν τιμωρήσει απέχοντας απαξιώνοντας την εκλογική διαδικασία, στράφηκαν ξανά στο κόμμα και καθόρισαν την έκβαση της διαδικασίας εκλογής του νέου αρχηγού.

Ανεπηρέαστοι από μηχανισμούς και κομματική καμαρίλα, κρατικοδίαιτα κομματικοδίαιτα στελέχη, γόνους, επιγόνους, ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, παρενέβησαν δυναμικά και άλλαξαν τη ρότα της ιστορίας του κόμματος της ΝΔ. Η πολυπληθής και υγιής βάση απεφάνθη: παρέδωσε το κόμμα στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, στην πιο δύσκολη μεταπολιτευτικά περίοδο για τη χώρα, με εντολή να πάρει το καράβι της χώρας στα χέρια του. 

Μετά την καταλυτική παρέμβαση της βάσης στη διαδικασία εκλογής του Αντώνη Σαμαρά και την πλήρη ισχυροποίηση του, η βάση ανέμενε ένα ‘ανελέητο’ ξεσκαρτάρισμα προσώπων που απαξίωσαν η συνέχιζαν να απαξιώνουν κάθε έννοια πολιτικής. 
Όμως, τι είδους κάθαρση να συντελεστεί όταν αποτελούσαν την πλειονότητα στο κόμμα; Πόσοι να αποχωρήσουν και ποιος τελικά να μείνει; Η βάση απαίτησε νέα πρόσωπα, καταξιωμένα στην κοινωνία, άξια να επωμιστούν το βαρύ έργο μιας εξαιρετικά δύσκολης εποχής. Πολλοί λίγοι προσέτρεξαν. Εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, και οι «νέοι» ήταν μία από τα ίδια. 

Γόνοι, επίγονοι, παλαιοί αποτυχόντες που θέλουν να ξαναδοκιμάσουν, ευκαιριακοί παίκτες της αγοράς «γατόνια», προβεβλημένα πρόσωπα της τηλεόρασης, απογοήτευση… Βλέπετε το κόμμα, η πολιτική, οι πολιτικοί ήταν παντελώς απαξιωμένοι. Και τότε εμφανίστηκε η λεκτική βία, τα γιαούρτια, τα νεράντζια! Φόβισαν πολλούς σοβαρούς και απομάκρυναν ακόμη περισσότερους. Τι δουλειά έχω εγώ;

Σήμερα βρισκόμαστε ενάμιση με δύο μήνες πριν από την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Το κόμμα της ΝΔ καταρτίζει ήδη τα ψηφοδέλτια των εκλογών ανά την χώρα.

Ακούγονται πολλά ονόματα και γράφονται περισσότερα! Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ονόματα που προκαλούν στον κόσμο το λιγότερο λεκτική βία, θα μπορούσαν να επιβιώσουν μετεκλογικά; Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι και προσπαθούν να διασωθούν “εκβιάζοντας” με υπόγειες διαδρομές και διαρροές. Παρουσιάζοντας μαϊμού δημοσκοπήσεις που τους χαρίζουν ποσοστά Τσαουσέσκου, και πρωτιές πρωτοκλασάτων σε καιρούς ευημερίας της πολιτικής! Η παραπολιτική άλλωστε αποτελούσε πάντα το κύριο προστατευτικό τους όπλο!

Παράλληλα, παραμονές της πιο κρίσιμη μάχης που δίνει το κόμμα στην μεταπολιτευτική περίοδο, της μάχης στην οποία θα κριθεί όχι μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η ύπαρξη ακόμα του πράσινου εφιάλτη που δυναστεύει τις ζωές μας τόσα χρόνια, βλέπουμε ορισμένους “ανεξάρτητους” τάχα βουλευτές που εξελέγησαν με την δική μας ψήφο να αμφισβητούν την αυτοδυναμία της παράταξή μας με μοναδικό τους επιχείρημα ότι είναι τάχα πιο πατριώτες από εμάς.

Προς μέγιστη απογοήτευση τους ευτυχώς υπάρχει και ο κυρίαρχος λαός, η υγιής βάση! Η συνεχής απαίτηση της για κάθαρση το αποδεικνύει τρανά.

Αυτό θα πράξει και στις επικείμενες εκλογές.

Αυτή τη φορά δεν θα καθίσουμε σπίτια μας!

Αυτή τη φορά δεν θα τιμωρήσουμε τους εαυτούς μας!

Αυτή τη φορά θα καθαρίσουμε το κόμμα και θα τιμωρήσουμε τους εχθρούς του.

Και θα δώσουμε τη δυνατότητα στον Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει αυτοδύναμα έχοντας δίπλα του ανθρώπους και στελέχη τους ικανούς και τους άξιους!

Εκεί και θα κριθεί!

Ούτε μία ψήφος χαμένη λοιπόν στους απανταχού γόνους, επιγόνους, απογόνους, παραγόνους, και απαξιωμένους!

Το άρθρο αναρτήθηκε στο antinews.gr

Το Αγιον Ορος θα επισκεφτεί το Πάσχα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Το Αγιον Ορος θα επισκεφτεί το Πάσχα 
ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία είναι ακόμη ανοικτό το θέμα του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, και ειδικότερα το Άγιον Όρος, την περίοδο του Πάσχα.

Ο Ρώσος ηγέτης έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν πολλές φορές το Περιβόλι της Παναγιάς, δείχνοντας ενδιαφέρον για τις Μονές που υπάρχουν στην Αθωνική Πολιτεία, και όχι μόνο για εκείνες που έχουν απευθείας αναφορά στη Ρωσική Εκκλησία και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Επί ημερών του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ηγεσία της Ρωσίας άλλωστε, η Ορθοδοξία είχε κυρίαρχο λόγο στη πολιτική ζωή της Ρωσίας τόσο υπό τον Πατριάρχη Αλέξιο όσο και υπό τον σημερινό Πατριάρχη Κύριλλο. Ενώ, ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για την προοπτική συγκρότησης ενός ορθόδοξου τόξου, που θα ενώνει τη Ρωσία με την Ελλάδα.

Παράλληλα, η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία είναι ακόμη ανοικτό το θέμα του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.....!!!!!!.... Ο Βενιζέλος βρήκε λύση για.....


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.....!!!!!!.... 
Ο Βενιζέλος βρήκε λύση για.....




Την αποκλειστική πληροφορία σας τη μεταφέρουμε, όπως μας ήλθε, από το έγκατα της...
"Ιπποκράτους" και μάλιστα από την Εκλογική Επιτροπή που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας της "18ης Μαρτίου" για την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου στην Προεδρία του κόμματος.


Ως γνωστόν, μετά και την απόρριψη της υποψηφιότητας "Παπουτσή", ο Βενιζέλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχοντας απέναντί του ουσιαστικό αντίπαλο μόνον την "Αποχή". 

Για να αποφύγει, λοιπόν, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων κατά την εκλογή του, πράγμα που θα πλήξει καίρια τον ίδιο απ' αρχής, αποφάσισε να διαθέσει ολόκληρο το ποσό των 3 εκ. περίπου ευρώ που διατηρεί, μαζί με την σύζυγό του, σε ελληνικές τράπεζες για την αγορά και δωρεάν διάθεση 1,5 εκ. σακιών Πατάτας, από το Νευροκόπι παρακαλώ, προκειμένου να προσελκύσει κόσμο κατά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία. 

Έτσι, όχι μόνον οι ψηφοφόροι δεν θα πληρώνουν το αντίτιμο των δύο (2) ευρώ, για την κάλυψη των εξόδων της διαδικασίας αλλά, επιπλέον κάθε μέλος, φίλος και αλλοδαπός που θα ψηφίσει "Βενιζέλο" την ερχόμενη Κυριακή θα λάβει και ένα σακί πατάτες, αρίστης ποιότητας, για να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο! 

Τα πραγματικά έξοδα της διαδικασίας, επειδή ο νέος Πρόεδρος, όπως φαίνεται άλλωστε και από το "πόθεν έσχες" του, δεν διαθέτει άλλα χρήματα, θα καλυφθούν από τους χορηγούς του κόμματος: "MEGA", "SKAI" και "ATE" (Μέγας Χορηγός!!).

Έτσι, πέρα από το νέο σύνθημα του κόμματος "Αρχίζουμε" 
(αντί για το "από-Τελειώσαμε" που είναι και το πιο σωστό), θα γίνουν και κάποιες "μικρές" αλλαγές στο λογότυπο του κόμματος και πλέον αυτό θα ονομάζεται πχ. "ΠΑΣΟΚ-ΑΤΕ" ή "ΠΑΣΟΚ-Siemens" κτλ , κατά τα πρότυπα των ποδοσφαιρικών ομάδων (πχ. "Skoda Ξάνθης").






Κυριακή Χοντρή Γιορτή

Κυριακή Χοντρή Γιορτή








Αρχίζουμε: 

Όποιος μισθωτός στερήσει από την οικογένειά του 2 ευρώ για να ψηφίσει τον Βενιζέλο θα πρέπει να τιμωρηθεί. Απώλεια της κηδεμονίας των παιδιών του τουλάχιστον. Σκεφτείτε ότι μπορεί να στερήσει το γάλα από το παιδί του για να ταΐσει την φιλοδοξία του Αντιπροέδρου. 

Το σκηνικό στη συνέντευξη τύπου του Υποψήφιου Προέδρου ήταν μινιμαλιστικό. Κάθε τι άλλωστε δίπλα στον Βαγγέλη είναι καταδικασμένο να είναι μίνιμαλ. 

Ο άμοιρος ο σκηνοθέτης πάλευε να χωρέσει στο ίδιο πλάνο τον Μπένι και το «Αρχίζουμε» αλλά μάταια. Το νέο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ είναι «Αρχιζου 

Τόσο άσπρο στο background με έκανε να αναρωτιέμαι αν η συνέντευξη τύπου μεταδιδόταν απευθείας από το Δαφνί. Μόλις είδα τον Χασαπόπουλο σιγουρεύτηκα. 

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Ιορδάνης είναι τρελός Πασόκος 

Ο πράσινος ήλιος δεν εξαφανίστηκε. Κρύφτηκε πίσω από το Βουνό. Πολύ το κρύο στο ΠΑΣΟΚ…. 

Πάντως θα είναι επιτυχία αν ο Βαγγέλης καταφέρει να βγει πρόεδρος του Κινήματος. Ο φερόμενος ως πανέξυπνος, ικανός, μορφωμένος και δυναμικός Βαγγέλης κατάφερε να χάσει πανηγυρικά από το παιδί της μαμάς. 

Οπότε με τον κανένα αντίπαλο ντέρμπι θα είναι… 

Άσε που οι περισσότεροι πασόκοι θα προτιμούσαν τον κανένα από τον Βενιζέλο. Άλλωστε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που … «δεν υπάρχει» (που λένε και οι Αθηναίοι) οπότε θα έπρεπε να έχει και τον κατάλληλο αρχηγό. 


Μίμης Ανδρουλάκης: ο χλαπάτσας του ΠΑΣΟΚ. Από την μανία του να γλείψει τον εκάστοτε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δείτε που θα ψηφίσει άκυρο. 

Θα βάλει στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του Βαγγέλη καρδούλες και φιλάκια. 

Και εσύ λαέ βασανισμένε θα νομίζεις ότι τους τιμώρησες.

Η Κυριακή που έρχεται είναι μια μέρα σταθμός  για το ΠΑΣΟΚ . Είναι μια μέρα που το τίποτα αναμετράται με τον κανένα! 

Πραγματική γιορτή… 

Αυτά για σήμερα! Περιμένοντας με αγωνία τα exit polls σας χαιρετώ!

ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ:Την Κυριακή 18/3 πάμε για καφέ!!! Η ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ…


Με κομμένη την ανάσα η ανθρωπότητα περιμένει να δει τα αποτελέσματα από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ηγέτη στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Για άλλη μία φορά, η δημοκρατία παίρνει στην Ελλάδα μία άλλη διάσταση, που μόνο ελάχιστα καθεστώτα στον πλανήτη είχαν τολμήσει να υιοθετήσουν.







3 Σεπτέμβρη 1974

Εχουν περάσει 38 χρόνια από τότε. Οι παραπάνω στόχοι συνεχίζουν να αποτελούν προτάγματα του σήμερα. Πολλά από τα χιλιάδες μέλη και φίλους του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού κινήματος το υπηρέτησαμε πιστά και παλέψαμε, παραμερίζοντας προσωπικές επιδιώξεις , ως αγνοί ιδεολόγοι, για να γίνει πράξη το σοσιαλιστικό όραμα.

Για να διατηρηθεί όμως κάτι υγιές απαιτείται ο έλεγχος και η συμμετοχή.Επαναπαυτήκαμε και χαρίσαμε θέσεις σε ανθρώπους που αναδείχθηκαν μέσα από κομματικούς και μη διαφανείς μηχανισμούς, σε ανθρώπους που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα,σε αυτούς που δε γνωρίζουν τι θα πει μάχη για την επιβίωση και αγώνας για την αναζήτηση εργασίας, με αποτέλεσμα όλο αυτό που σήμερα ονομάζουμε ‘’επίσημο’’ ΠΑ.ΣΟ.Κ , να μην είναι σε θέση να αφουγκραστεί και να εκπροσωπήσει τη βάση του.

Το σημερινό ‘’ επίσημο’’ ΠΑ.ΣΟ.Κ , το οποίο στην πλειονότητά του συναποτελείται από ‘’παιδιά’’ τα οποία έχουν ενστερνιστεί τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και φορώντας τη σοσιαλιστική χλαμύδα, κατόρθωσαν, ως πιστοί εκφραστές των διεθνών και ντόπιων οικονομικών συμφερόντων, αφού χρησιμοποίησαν το ψευτοδίλημμα χρεωκοπία ή μνημόνιο, να επιβάλλουν αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, τα οποία φτωχοποιούν, αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα .

Όλοι αυτοί καπηλεύτηκαν τις ιδέες, τα οράματα, τα σύμβολα και τους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς.Στέρησαν από τους νέους την ελπίδα και από τα άλλοτε περήφανα γηρατειά την αξιοπρεπή διαβίωση.

Όλο αυτό όσο και αν μας πονάει, όσο και αν μας πληγώνει δεν πρέπει να μας δημιουργήσει σύνδρομο ηττοπάθειας. Όσο και αν κάποιοι από εμάς νιώθουμε συναισθηματικά εγκλωβισμένοι επιβάλλεται να απαγκιστρωθούμε από τις οποιεσδήποτε κομματικές αγκυλώσεις και συναισθηματισμούς και να προχωρήσουμε μπροστά. 

Ο εχθρός είναι ένας ,ο νεοφιλελευθερισμός και για να τον αντιμετωπίσουμε πρέπει να τον δούμε όλοι μαζί ενωμένοι κατάματα.

Όσοι και όσες από εμάς μας εμπνέουν ακόμα τα ιδανικά και οι αξίες με τις οποίες ξεκινήσαμε , έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία και στον εαυτό μας ενωθούμε έτσι ώστε όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε το νέο, το οποίο αποτελεί απαίτηση των καιρών αλλά και θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων.


Σύμφωνα με πλήρως έγκυρες πληροφορίες που εισέρχονται στο blog η συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία για την εκλογή του νεου προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Είναι πολύ πιθανό, εως και σίγουρο, ότι η διαδικασία θα παραταθεί....



Αναμενόμενο φυσικά μια και πρόκειται για ντέρμπυ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Την Κυριακή 18/3 πάμε για καφέ!!!
Η ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ ΕΔΩ

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

Τι λένε οι Ρώσοι για το «σχέδιο δολοφονίας» του Κ. Καραμανλή

Τι λένε οι Ρώσοι για το «σχέδιο δολοφονίας» του Κ. Καραμανλή





Όπως είναι γνωστό, από τον εισαγγελέα κ. Ν. Ορνεράκη ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για το κακούργημα που αφορά «προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας» και «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος», καθώς και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα».

Ως προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας συμπεριλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008, μετά τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η άσκηση ποινικών διώξεων για τόσο βαριά και σπάνια αδικήματα που αφορούν τη ζωή και την άσκηση των καθηκόντων ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού, έγινε «διότι ασφαλώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις», τόνισαν συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρονται στο γεγονός, αφού εμπλέκονται και ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, η δε “Greek.ruvr.ru” («Φωνή της Ρωσίας») έχει εκτενή σχολιασμό με τον τίτλο «Εγκληματικό ίχνος στο Νότιο Ρεύμα» (εννοώντας τον αγωγό). Γράφει τα παρακάτω:

«Στην Ελλάδα έχει κινηθεί ποινική δικαστική διαδικασία για το γεγονός προσπάθειας ανατροπής ή δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Οι ύποπτοι προς το παρόν δεν έχουν εξακριβωθεί, όμως οι στόχοι τους ήδη είναι γνωστοί στην ελληνική Εισαγγελία.

» Η διερεύνηση της εικαζόμενης συνωμοσίας του 2008 άρχισε, όταν η αστυνομία εξασφάλισε έμμεσες αποδείξεις του γεγονότος ότι ομάδα ανθρώπων σκόπευε να ανατρέψει τον Καραμανλή. Ήταν δυνατή ακόμα και η δολοφονία του πολιτικού. Μ’ αυτόν τον τρόπο σχεδιαζόταν η αποτροπή της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας για την κατασκευή του τμήματος του αεριαγωγού «Νότιο Ρεύμα». Ανακοινώθηκε επίσης ότι τα έγγραφα η ελληνική αστυνομία τα πήρε από τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

» Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης ανακρίθηκαν εκπρόσωποι των ελληνικών ειδικών υπηρεσιών και της αστυνομίας, καθώς και η φρουρά του Καραμανλή. Η Εισαγγελία ως σήμερα προσπαθεί να εξακριβώσει, ποιοι βρίσκονται πίσω από το σχέδιο της απόπειρας δολοφονίας. Ο ίδιος ο Καραμανλής προς το παρόν δεν έδωσε στον Τύπο κανένα σχετικό σχόλιο.

» Αν ο στόχος της συνωμοσίας ήταν πραγματικά η ματαίωση της κατασκευής του ελληνικού τμήματος του «Νοτίου Ρεύματος», πρέπει να αντιληφθούμε ποιοι χάνουν από την έναρξη της υλοποίησης του σχεδίου, θεωρεί ο οικονομικός αναλυτής Γκριγκόρι Μπιργκ: «Δεν νομίζω ότι η ματαίωση συμφέρει στην ίδια την Ελλάδα, γιατί ήδη μέσω των υφιστάμενων αγωγών φυσικού αερίου η Ελλάδα παίρνει από τη Ρωσία ουσιαστικά το μισό από το σύνολο του φυσικού αερίου, που καταναλώνει η χώρα. Πρόκειται για σημαντική για τη χώρα ποσότητα. Η ματαίωση της κατασκευής ή κάποια αρνητική δυναμική στις σχέσεις με τη Ρωσία δεν συμφέρουν».

» Ακριβώς ο Κώστας Καραμανλής το 2009 είχε συνάψει τη συμφωνία για την κατασκευή της νοτιοδυτικής διακλάδωσης του «Νοτίου Ρεύματος», ώστε να περνά μέσα από το έδαφος της Ελλάδας. Η εικαζόμενη αιτία της συνωμοσίας εναντίον του πρωθυπουργού θα μπορούσε να ήταν η εξωτερική πολιτική γραμμή της κυβέρνησής του, η οποία διέφερε από τη διάθεση του κυβερνώντος σήμερα σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ, εξηγεί ο πολιτικός αναλυτής από την Ελλάδα Βασίλη Κολτασόφ:

«Η κυβέρνηση Καραμανλή εκπροσωπούσε περισσότερο κεντρώα ευρωπαϊκά συμφέροντα και τα σε μεγαλύτερο βαθμό αφορούντα τα συμφέροντα του ελληνικού παραγωγικού κεφαλαίου. Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται απροκάλυπτα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η προηγούμενη κυβέρνηση, αντίθετα, δεν ήταν άψογη από την άποψη των αμερικανικών συμφερόντων.

» Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 και, αντίστοιχα, όταν ο Παπανδρέου κατέλαβε το αξίωμα του πρωθυπουργού, θεωρήθηκε ως σοβαρή επιτυχία. Τα βήματα, τα οποία επιχειρούσε ο Καραμανλής έναντι της Ρωσίας, προκαλούσαν δυσαρέσκεια σε ορισμένους χρηματιστικούς και πολιτικούς κύκλους στη Δύση και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Αυτά από την «Φωνή της Ρωσίας». Με την ευκαιρία όμως, καλό είναι να πάμε 184 χρόνια πίσω, μεταφέροντας ένα απόσπασμα, που αναφέρεται στη Διάσκεψη του Πόρου (1828) των πρεσβευτών των τριών Μεγάλων Δυνάμεων, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίοι συζητούσαν επί μήνες για τα εδαφικά όρια του ελληνικού κράτους. Γράφει ο Ρώσος εκπρόσωπος, διπλωμάτης J. Ribeaupierre στα «Ιστορικά Απομνημονεύματα»: «Η εποχή εκείνη υπήρξε λίαν κοπιώδης εις εμέ. Η Αγγλία απηρνείτο το ίδιον αυτής δημιούργημα, ο δε Canning επισταμένως προσεπάθει να ελαττώσει τα όρια των συνόρων της δυστήνου Ελλάδος, ίνα μη δυνηθεί και αναπτύξει τας θαλασσίους αυτής δυνάμεις. Εζήτει πάσαν πρόφασιν να εγείρει εις τον κόμητα Καποδίστριαν προσκόμματα, να εξεγείρει τους εχθρούς της τάξεως και παρείχε εις τον Κυβερνήτην πάσαν δυσχέρειαν. Έχω δε πλήρη πεποίθησιν ότι η χειρ η οποία εφόνευσε τον Καποδίστριαν εξοπλίσθη παρά πράκτορος της απεχθούς Αγγλίας!…».

Ο Μακεδών

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ … ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ … ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ










Όχι μόνο να ψηφίσουν, αλλά και να πληρώσουν 2 ευρώ καλούνται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ για να έχουν νέο αρχηγό στο κόμμα τους. 

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ακόμη και το 2ευρω – τουλάχιστον σε κάποιες Νομαρχιακές Επιτροπές – σκέφτονται να το «επιχορηγήσουν» στους ψηφοφόρους αφού ακόμη κι αυτό το ποσό δεν έχουν κάποιοι να το καταβάλουν. 

Πρόεδρο … ρεφενέ θα βγάλουν στο ΠΑΣΟΚ γιατί το κάλεσμα της πανστρατιάς του Βενιζέλου έναντι του ποσού των 2 ευρώ για κάποιους είναι δύσκολο. 

Σαφώς όταν οι καταθέσεις σου στην τράπεζα είναι 2 εκ. ευρώ, είναι πολύ δύσκολο να υποψιαστείς ότι υπάρχουν και 2ευρα που κάποιοι άλλα τα ψάχνουν τις τσέπες τους, εάν και εφόσον έχουν περισσέψει από τα χαράτσια και τους φόρους.

Ποια γιαούρτια και ποια κατακραυγή; Το αδιαχώρητο έγινε στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης όπου σχηματίστηκε ουρά από επίδοξους βουλευτές!

OΥΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ 
ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!














Ποια γιαούρτια και ποια κατακραυγή; Το αδιαχώρητο έγινε στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης όπου σχηματίστηκε ουρά από επίδοξους βουλευτές!

«Είναι πολύ ευχάριστο να διαπιστώνει κανείς τη διάθεση που υπάρχει για συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά μας από αξιόλογα στελέχη της κοινωνίας μας. Υποβλήθηκαν συνολικά 28 αιτήσεις για για την Α' και Β' Περιφέρεια. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση των στελεχών και των φίλων της ΝΔ για τη συμμετοχή στις ομάδες εργασίας που στήνουμε τώρα για την προεκλογική μας εκστρατεία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης,Δημήτρης Τσάμης, τονίζοντας οτι κανείς δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο!

Χαρακτηριστικό είναι πως κατατέθηκαν 28 υποψηφιότητες μόνο για την ΝΔ, την στιγμή που όλα και τα κόμματα και στις δύο περιφέρειες εκλέγουν συνολικά ...26!

ΑΙΜΟΣ                           : ΑΛΛΟ «ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΕΙΣΑΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΟ «ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ»; ΚΑΝΤ...

ΑΙΜΟΣ                           : ΑΛΛΟ «ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΕΙΣΑΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΟ «ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ»; ΚΑΝΤ...: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ  ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ! Είστε αναποφάσιστοι; Ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που απαντ...

ΑΛΛΟ «ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΕΙΣΑΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΟ «ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ»; ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ 
ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!









Είστε αναποφάσιστοι; Ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που απαντούν πως δεν ξέρουν αν και τι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές; Το «πολιτικό τεστ» ήρθε για να σας βγάλει από την ανασφάλεια.

Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο 20 ερωτήσεων στο οποίο οι ψηφοφόροι καλούνται να απαντήσουν ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα ήθελαν να διοικείται η Ελλάδα όπως για παράδειγμα αν τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα μας πρέπει να βαφτίζονται υποχρεωτικά Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή αν το ποσοστό φορολογίας πρέπει να είναι υψηλό ώστε να χρηματοδοτείται το κοινωνικό κράτος. Βάσει των αποτελεσμάτων προκύπτει ο Πολιτικός Χάρτης και σας αποκαλύπτει σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκετε άρα τι θα μπορούσατε να ψηφίσετε στις εκλογές.

Η λειτουργία του Πολιτικού Χάρτη βασίζεται στον Χάρτη Νόλαν. Ο Ντέιβιντ Νόλαν υποστήριξε ότι σχεδόν όλες οι πολιτικές δράσεις του ατόμου μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο γενικές κατηγορίες ελευθερίας: της οικονομικής και της προσωπικής ελευθερίας.

ΚΑΝΤΕ το τεστ εδώ.
 
 
Σχετικά με τον πολιτικό χάρτη
 
Η λειτουργία του Πολιτικού Χάρτη βασίζεται στον Χάρτη Nolan. Ο David Nolan υποστήριξε ότι σχεδόν όλες οι πολιτικές δράσεις του ατόμου μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο γενικές κατηγορίες ελευθερίας: της οικονομικής ελευθερίας και της προσωπικής ελευθερίας.

Η κύρια καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη, σε σύγκριση με τον κλασσικό Χάρτη Nolan, ή άλλες παρόμοιες υλοποιήσεις του, είναι η κυκλική παρουσίαση του πολιτικού φάσματος, αντί της παραδοασιακής τετράγωνης ή ρομβικής παρουσίασης.

Επίσης καινοτομία του Πολιτικού Χάρτη είναι και ο υπολογισμός της σαφήνειας των απαντήσεων. Το εξαγόμενο πολιτικό αποτύπωμα επάνω στο χάρτη είναι μία ελλειψοειδής (οβάλ) περιοχή. Όσο μικρότερη είναι αυτή η περιοχή, τόσο πιο σαφής και στοχευμένη είναι η ιδεολογική τοποθέτηση. Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέγεθος πολιτικού αποτυπώματος δηλώνει ότι η ιδεολογική τοποθέτηση είναι πιο ασαφής, με πολιτικές συγγένειες σε όμορους χώρους. Τεχνικά, η περιοχή ιδεολογικής κάλυψης προσιορίζεται με τη μη-παραμετρική μέθοδο Εκτίμησης μέσω Πυρήνων δισδιάστατων συναρτήσεων Πυκνότητας (Kernel Density Estimation).

Ο Πολιτικός Χάρτης επιχειρεί να προσδιορίσει το ιδεολογικό σας στίγμα επάνω σε αυτούς τους δύο άξονες, όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα.