ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Βίτσας: Ετοιμάζουμε άλλα 12 hot spot για να υποδεχθούμε ακόμη περισσότερους «πρόσφυγες» μόλις φτιάξει ο καιρός.Σκοπός της κυβέρνησης η δημιουργία δεκάδων hot spots σε όλη την Ελλάδα «Έχουμε ήδη 14 κέντρα φιλοξενίας. Θα κατασκευαστούν άλλα 12. .

Βίτσας: Ετοιμάζουμε άλλα 12 hot spot για να υποδεχθούμε ακόμη περισσότερους «πρόσφυγες» μόλις φτιάξει ο καιρός


Ελαφρώς μειωμένες είναι οι… προτιμήσεις των εξ’ Ανατολών απρόσκλητων επισκεπτών μας τις τελευταίες μέρες και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και συντονιστής της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Βίτσας, βγήκε στον ΣΚΑΪ 
για να… καθησυχάσειτους«συμπαραστάτες»και«αλληλέγγυους»,πουδικαιολογημένα…ανησυχούν.

«Έχουμε μείωση στις προσφυγικές ροές τις τελευταίες ημέρες», παραδέχτηκε ο υπουργός και έσπευσε αμέσως να διευκρινίσει: «αλλά λόγω καιρού...»

Με την ευκαιρία κι αφού κάποτε θα βελτιωθεί ο καιρός και θα μας ξανάρθουν τα «προσφυγάκια», ανακοίνωσε και την κατασκευή 12 νέων hot spots, χωρίς όμως να αποκαλύψει που και πως - προφανώς το φυλάει για… έκπληξη: 

«Έχουμε ήδη 14 κέντρα φιλοξενίας. Θα κατασκευαστούν άλλα 12. 

Τα χρήματα για την κατασκευή των υπόλοιπων είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, και θα αναπληρωθούν από τα κοινοτικά κονδύλια».

Ηλίας Παναγιώταρος: Σκοπός της κυβέρνησης η δημιουργία δεκάδων hot spots σε όλη την Ελλάδα - BINTEO



Ο συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος στα πλαίσια της περιοδείας του στην Αχαΐα μίλησε στο Ιόνιο Τηλεόραση όπου και παρουσίασε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για το λαθρομεταναστευτικό. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σημείωσε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει δεκάδες hot spots σε όλη την Ελλάδα. 

Θα τραγικό λάθος να δημιουργηθεί στην Πάτρα τέτοιος χώρος διότι το λιμάνι είναι πύλη εξόδου από την χώρα και θα εισρεύσουν χιλιάδες λαθρομετανάστες στην περιοχή.

«Η Ειδομένη αποδεικνύει τον ψευτοανθρωπισμό της κυβέρνησης όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν μέσα στις λάσπες» είπε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε τον Μουζάλα που αποκάλεσε τα σκόπια, «Μακεδονία» όπως και όλο τον Σύριζα για την προδοτική του θέση πάνω στο ζήτημα. 

Χρήστος Παππάς στον City International: Οι προδότες πολιτικοί ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας μας - ΗΧΗΤΙΚΟ


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό City International για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα την προδοσία Μουζάλα που αποκάλεσε το ψευδοκράτος των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία".

Ο συναγωνιστής τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα έχει συλλήβδην ξεπουλήσει τα εθνικά μας θέματα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής και το επερχόμενο συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου.

Η μοναδική φωνή εθνικής αντίστασης στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας παραμένει η Χρυσή Αυγή!

Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω!


Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω!






















Με το βλέμμα στο 8ο Συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου
Αποσπάσματα από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής στην Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Αττικής


Δυστυχώς και αυτή η αίθουσα αποδεικνύεται μικρή. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ορμητικό ποτάμι το οποίο δεν μπορούν να το συγκρατήσουν με τα αναχώματα που φτιάχνουν, με τη λάσπη, με τις άδικες φυλακίσεις, με τις δολοφονίες των συναγωνιστών μας. Η Χρυσή Αυγή είναι ό,τι ζωντανό έχει απομείνει στην Ελλάδα.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ


Σήμερα θα σας μιλήσω μέσα στα πλαίσια της προσυνεδριακής συνόδου της περιοχής Αττικής για το 8ο Συνέδριό μας. Μια μικρή αναδρομή: Το 6ο Συνέδριο έγινε το 2007 με το σύνθημα «Τραβώντας Κόκκινη Γραμμή», με το οποίο εννοούσαμε ότι πρέπει η Χρυσή Αυγή μετά από κάποιες άκαρπες αναζητήσεις σε...
δήθεν εθνικοπατριωτικούς χώρους, να προχωρήσει μόνη της. Και προχώρησε η Χρυσή Αυγή μόνη, εναντίον όλων, αλλά έχοντας δίπλα της τον Λαό.

Αρχές του 2011 και σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών κάναμε το 7ο Συνέδριό μας, το οποίο είχε σύνθημα: «Προς τη Νίκη». Ήδη είχα στα χέρια μου τις πρώτες μυστικές δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι η Χρυσή Αυγή θα μπει στη Βουλή. Το έκρυβαν όλοι! Μας έδιναν 1% με 2% μέχρι τις παραμονές των εκλογών του 2012. Και ήρθε εκείνος ο Μάιος του 2012, όπου όλοι με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Χρυσή Αυγή είχε το 7% παρόλη την πολεμική και την λάσπη του συστήματος. Τότε, σε μια μικρή αίθουσα ενός ξενοδοχείου πήρα το λόγο και τους είπα μία φράση του Ιουλίου Καίσαρα στα λατινικά: «Ήλθον, είδον, ενίκησον».


ΜΕ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ


Ήταν το έτος 2000 όταν έβγαλα ένα βιβλίο, το οποίο είχε τίτλο, «Εχθροί του καθεστώτος», και στο οποίο ανέφερα τι θα συμβεί στην Ελλάδα των ημερών μας. Έγραφα: «Μέσα σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο που έρχεται η Ελλάς με την άρχουσα τάξη που δυστυχώς διαθέτει δεν ήταν δυνατόν παρά να αποτελεί μία μικρογραφία της όλης εξελίξεως. Μεγιστάνες του πλούτου κρατούν στα χέρια τους τις πολιτικές εξελίξεις, την οικονομία της χώρας και τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, ενώ κάποιοι πολιτικοί, δήθεν ανεξάρτητοι, με υποκρισία καταγγέλλουν τα περίφημα διαπλεκόμενα των οποίων γνήσια τέκνα είναι. Επιπλέον, τα προβλήματα της Ελλάδος είναι κάτι περισσότερο από δραματικά. Τουρκική απειλή, οικονομία δευτερογενής σε μαρασμό, για πρωτογενή ούτε λόγος, λαθρομετανάστες, εγκληματικότης, διάλυση της παιδείας, χρηματισμός στην υγεία και άλλα πολλά».

Αυτά γράφαμε εμείς οι Χρυσαυγίτες πριν από 16 ολόκληρα χρόνια, που σήμερα λένε ότι δεν έχουμε θέσεις. Όχι μόνο έχουμε θέσεις σήμερα, αλλά είχαμε και πριν από 16 χρόνια.



Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΟΣ


Θα ήθελα στο σημείο αυτό να πω ότι δίνεται μια μεγάλη ιδεολογική μάχη αυτήν την στιγμή, στην οποία από τη μία μεριά είναι η Χρυσή Αυγή και από την άλλη μεριά όλοι οι άλλοι. Η μάχη της εθνικής συνέχειας. Έχουν βγει οι εθνομηδενιστές και λένε ότι οι Έλληνες είναι ένα δημιούργημα της Γαλλικής Επαναστάσεως, το οποίο απέκτησε εθνική συνείδηση στα τέλη του 19ου αιώνα. Τι να πούμε όταν έχουμε μια ιστορία καταγεγραμμένη με δεκάδες επαναστάσεις, από της πτώσεως της Πόλεως, μέχρι την εθνεγερσία του 1821. Με τους κλέφτες, με τους αρματολούς, με όλους αυτούς που έχυσαν το αίμα τους και μετά από 400 χρόνια βλάστησε ο σπόρος της ελευθερίας, που όμως δεν ήταν αληθινή, αφού υποθηκεύτηκε από τους παγκόσμιους τοκογλύφους με τα δάνεια του Αγώνα.



Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι ο Αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία δεν τέλειωσε. Συνεχίζεται με την Χρυσή Αυγή!


Ότι οι σημερινοί Έλληνες αποτελούν την αυθεντική συνέχεια των Αρχαίων Ελλήνων, έχει ήδη αποδειχθεί από την γλωσσολογία, την ανθρωπολογία και την λαογραφία. Από τον Νικόλαο Πολίτη, τον μέγα μας λαογράφο, ο οποίος γύρισε τα χωριά εκεί προς τα μέσα του 19ου αιώνος και μάζευε παραδόσεις του ελληνικού λαού. Έβρισκε χωριάτες, που κατά τον Φαλμεράυερ ήταν Σλάβοι, και άκουγε παραδόσεις για νεράιδες, για αμαδρυάδες, για στοιχειωμένους τόπους. Για αρχαίες ελληνικές παραδόσεις που είχαν επιβιώσει. Η μεγαλύτερη απόδειξη, λοιπόν, της φυλετικής συνεχείας των Ελλήνων είναι η παράδοση. Και η μεγάλη ιδεολογική μάχη η οποία θα δοθεί είναι ακριβώς ότι αυτό το Έθνος δεν είναι ένα πολιτικό μόρφωμα που προέκυψε από την Γαλλική επανάσταση, αλλά είναι το εθνικό κράτος της φυλής των Ελλήνων, που γεννιούνται και δεν γίνονται.Έλληνας γεννιέσαι, δε γίνεσαι.

Είναι, λοιπόν, δεδομένο. Το ομολογούν οι πάντες ότι οι Έλληνες είναι ένα έθνος με ιστορία πολλών χιλιάδων ετών. Δεν είναι ένα μόρφωμα πολιτικό, το οποίο υπάρχει βάσει κάποιων νόμων κρατικών. Ακόμα και διανοούμενοι της Αριστεράς, όπως ο αείμνηστος καθηγητής Δεσποτόπουλος, που σαφώς και δεν ήταν χρυσαυγίτικων αντιλήψεων, ο οποίος σε επιστολή του τόνιζε: «Η διαχρονική συνέχεια του Ελληνικού έθνους είναι διάτορα μαρτυρημένη από την ιστορική πραγματικότητα και δεν είναι απλώς εφεύρημα του «ελληνικού ρομαντισμού» του 19ου αιώνα, προς ιδεολογική στήριξη «εθνικών επεκτατισμών», όπως επιπόλαια γράφεται»



ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ


Είναι κάτι παραπάνω από κράτος ο Ελληνισμός. Είναι μια αιώνια ιδέα. Γράφει ο Ίων Δραγούμης σ΄ένα σημείο του έργου του, μιλώντας για το δειλό και προσκυνημένο τότε κράτος, που άφηνε τους Έλληνες να σφαγιάζονται στη Μακεδονία, ότι «αν είναι τέτοιο το κράτος, τότε λέω ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ». Αυτό λέμε κι εμείς σήμερα οι Χρυσαυγίτες: 

Κάτω το κράτος των εθνομηδενιστών - Κάτω το κράτος των τοκογλύφων - Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων.

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να μάχεται. Οι άξονες της πολιτικής μας είναι σταθεροί: Όχι στο Μνημόνιο - Καταγγελία του χρέους. Εις ό,τι αφορά το θέμα των λαθρομεταναστών, θα καταθέσουμε ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει να είναι ποινικό αδίκημα η είσοδος άνευ αδείας στα ελληνικά σύνορα και φυλάκιση χωρίς δικαίωμα εξαγοράς.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της ελληνικής ιστορίας. Θέλουν η Ελλάδα να πεθάνει. Δεν αρκεί το εμβατήριο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Πρέπει να το κάνουμε πράξη, καθημερινό αγώνα, όλοι μας, με την Χρυσή Αυγή μπροστά να δώσουμε τον αγώνα να μην περάσουν τα σχέδιά τους.



Θα μας δικάσουν και οι αγέννητοι και οι νεκροί, λέει ο Κωστής Παλαμάς. Είμαστε αυτή τη στιγμή, μια στιγμή στη ζωή του Έθνους. Σ΄αυτή τη στιγμή ας φανούμε υπερήφανοι και αντάξιοι. Με το σύνθημα «Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω» βαδίζουμε προς το 8ο Συνέδριο. Με ψηλά τις Σημαίες. Η νέα Ελλάδα των Εθνικιστών έρχεται!


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας 
Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή


ΠΡΟΣΟΧΗ... ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ «ΠΑΚΕΤΟ« ΣΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΘΑΒΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...!!


ΕΥΡΥΤΑΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΟΛΟΙ... ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ... ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ...

Είναι αλήθεια και δεδομένο... Κι ότι ΄χει βγεί στον αέρα μέχρι τώρα έχει βγεί κατα λάθος ή από καρφώματα ή από πηγές εξωτερικού κι έχει πάρει διαστάσεις από εκεί...

Όπως για παράδειγμασ οι συμπλοκές Αφγανών και Σύριων στον Πειραιά που κατά λάθος συνέπεσαν σε ζωντανή μετάδοση του Ευαγγελάτου από το "Ε" κι όπως ο βιασμός της 7χρονης στην Ειδομενή που έγινε γνωστός από ξένα δίκτυα νωρίς το απόγευμα ενώ και μέχρι αργά το βράδυ εκείνης της μέρας οι αρμόδιες αρχές έκαναν πως δεν γνωρίζουν τίποτα...

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Η Ιστορία μας προειδοποιεί...



Η Χαβάη, η γενέτειρα του Μπαράκ Ομπάμα, είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στον ειρηνικό ωκεανό και ανήκει στην ήπειρο της Ωκεανίας. Οι κάτοικοί του ήταν Πολυνήσιοι. Πιθανολογείται ότι τις νήσους τους ανακάλυψαν πρώτοι οι Ισπανοί του Κορτές αλλά αυτό δεν έχει εξακριβωθεί ιστορικά. 

Η πρώτη εξακριβωμένη ανακάλυψη από δυτικούς συνέβη το 1778 με τον εξερευνητή Ιάκωβο Κουκ. Αποτελείται από 137 νησιά εκ των οποίων 8 θεωρούνται τα κύρια και κατοικούνται. Εκείνη την εποχή κατοικούνταν από 300.000 ανθρώπους.

Η κοινωνία των νησιών αυτών οργανώθηκε σε βασίλειο το 1810 με βασιλιά τον Καμεχαμέχα τον 1ο, ο οποίος ένωσε όλα τα νησιά του αρχιπελάγους σε κράτος και το οποίο αναγνωρίστηκε από την διεθνή κοινότητα.

Σύντομα έγινε αντιληπτή η στρατηγική θέση της νήσου από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις και τις Η.Π.Α. Κάποιες εμφύλιες διαμάχες στην Χαβάη έδωσαν το πρόσχημα της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων για την ειρήνευση. Εν τω μεταξύ το βασίλειο γέμισε με εμπόρους, αλιείς, μικροπραγματευτάδες, ακόμα και αγρότες, όλοι αλλοδαποί. Οι αλιείς ασχολούνταν με την φαλαινοθηρία, καθιστώντας την Χαβάη κέντρο της φαλαινοθηρίας στον ειρηνικό ωκεανό. 

Οι αγρότες ήρθαν ως επενδυτές αμερικάνικων εταιρειών με φυτείες μπανάνας. Μαζί τους εγκαταστάθηκαν επιστήμονες και τεχνίτες. Οι ανωτέρω εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Χαβάη. Έκαναν οικογένειες, απέκτησαν παιδιά. Από το 1850 περίπου, τα παιδιά τους απαιτούσαν πολιτικά δικαιώματα. Ήθελαν να αποφασίζουν αυτοί για τους Χαβανέζους. Σιγά σιγά διέδωσαν τον πολιτισμό τους, την θρησκεία, τις κοινωνικές τους αξίες. Πίεσαν μάλιστα τις αρχές του τόπου και απαγορεύτηκε η θρησκεία των ιθαγενών το 1819.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο βασιλιάς πέθανε το 1872 χωρίς να αφήσει διάδοχο, άρχισαν αναταραχές με πρωτεργάτες τους αλλοδαπούς και υποδαυλιζόμενες από τις ξένες δυνάμεις, ιδίως τις Η.Π.Α. Ο νέος βασιληάς κάτω από τις συνεχείς πιέσεις των αλλοδαπών της χώρας και των ξένων δυνάμεων ψήφισε νόμο στα 1887 όπου έδινε ιθαγένεια και άρα πολιτικά δικαιώματα, δικαίωμα ψήφου κ.τ.λ. σε όλους τους αλλοδαπούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν με υψηλά εισοδήματα. Έχοντας αυτό ως δεδομένο απαγόρεψαν το δικαίωμα ψήφου στα χαμηλά εισοδήματα τα οποία κατείχαν ιδίως οι γηγενείς κάτοικοι. Αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των Χαβανέζων ενώ αντίθετα συμμετείχε στις εκλογές η πλειοψηφία των επήλυδων.Το τέλος ήταν κοντά.

Κατανοώντας το μεγάλο ιστορικό λάθος που οδηγούσε στην εξαφάνιση του λαού, του κράτους και του έθνους τους, η βασίλισσα Λιλιουκαλανί το 1893, δύο χρόνια μετά την ενθρόνισή της, απεφάσισε να αλλάξει το σύνταγμα και να αφαιρέσει τα πολιτικά δικαιώματα των εισβολέων. Δεν κινδύνευαν οι αλλογενείς Χαβανέζοι, απλά τα πολιτικά δικαιώματα θα επανέρχοταν στους ντόπιους κατοίκους. 

Οι Αμερικανοί, αυτός ο δημοκρατικός λαός, δημιούργησαν μία «επιτροπή ασφαλείας για την προστασία των Αμερικανών Πολιτών»! Ταυτόχρονα εισέβαλαν στρατιωτικά στην πρωτεύουσα του κράτους την Χονολουλού , απεβίβασαν ναυτικά αποσπάσματα και τελικά την κατέλαβαν. Η κυβέρνηση και η βασίλισσα εκδιώχθηκαν και οι Η.Π.Α. επέβαλλαν την δική τους κυβέρνηση, μία ξενοκίνητη δικτατορία η πλειονότητα των μελών της οποίας ήταν μέλη της αμερικανικής «επιτροπής ασφαλείας».

Η χώρα από Βασίλειο μετωνομάσθη σε Δημοκρατία της Χαβάης. Σε πέντε χρόνια το 1898 οι Η.Π.Α. προσάρτησαν την Χαβάη ως υπερπόντια κτήση, ενάντια στην βούληση του ντόπιου πληθυσμού και χωρίς την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας. Το αμερικανικό κογκρέσο δικαιολογηθήκε ότι απήντησε στο αίτημα των κατοίκων της Χαβάης, εννοώντας τους επήλυδες και τους απογόνους τους που είχαν αποκτήσει την Χαβαϊκή υπηκοότητα και που ήταν μέλη της ξενοκίνητης δικτατορικής κυβέρνησης.

Το 1993 οι Η.Π.Α. με ψήφισμα ζήτησαν συγγνώμη για την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου εκατό χρόνια πριν στην Χαβάη.

Σήμερα οι γηγενείς αποτελούν λιγώτερο από το 10% του πληθυσμού, την δε τοπική γλώσσα την ομιλούν πλέον λιγώτερα από 2.000 άτομα ή 0,1% του συνολικού πληθυσμού. Έχουν αλλοιωθεί πολιτιστικά και παραμένουν στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής. Η παράδοσή τους κατήντησε να αποτελεί τρόπο διασκέδασης των τουριστών. 

Απόστολος Τζαρός, 
Δικηγόρος - Θεολόγος
Μέλος Κ.Ε.Δ.