ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΕΤΣΙ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Tο ίδιο είναι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα και η ανύπαρκτη σήμερα στην ουσία Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία; Ξεχνά ή δεν γνωρίζει ή θέλει να μην γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι η Κωνσταντινούπολη από μία Ελληνική πόλις που ήταν μέχρι το 1453, είναι σήμερα μία πόλις τουρκική! 

Αμέσως μετά την Άλωση σύμφωνα με την απογραφή του 1477, η Κωνσταντινούπολις αριθμούσε 16.324 νοικοκυριά, με το μουσουλμανικό στοιχείο να αντιστοιχεί μόνον στο 60% του συνολικού αριθμού (αρχεία Topkapi Sarayi, D 9524). Δηλαδή και τότε ακόμη το 40% των κατοίκων της Πόλεως ήταν Έλληνες! 

Πολλά χρόνια αργότερα, το 1914, ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Πόλης ήταν μόλις 560.000. Τότε η Πόλις είχε έναν πληθυσμό κοντά στο ένα εκατομμύριο από τον οποίο το 20%, περισσότεροι από 200.000 ήταν Έλληνες. 

Το 1923 με την συνθήκη της Λωζάνης περισσότεροι από 200.000 Έλληνες επετράπη να παραμείνουν στην Τουρκία μετά την ανταλλαγή

Οι περισσότεροι στην Κων/πολη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2008 του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών οι Τούρκοι πολίτες Ελληνικής καταγωγής ήταν 3.000-4.000. Σύμφωνα, όμως, με τα Ηνωμένα Έθνη ο αριθμός αυτός ήταν πολύ μικρότερος και έφτανε το 2012 μόλις τα 1.826 άτομα.

Μόλις 1.826 άτομα, λοιπόν, σε μία πόλη που έχει σήμερα σχεδόν 14,3 εκατομμύρια πληθυσμό! 

Και ύστερα κάποιοι μιλούν για “μειονότητες” και “γέφυρα φιλίας” … Η πολιτική του “σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω” σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο!