Μετά την σφαγή στη Νίκαια, η Marion Maréchal Le Pen, η νεαρή, ελκυστική και θαρραλέα ανιψιά της Marine Le Pen, (που πολλοί, ιδιαίτερα Καθολικοί, θα προτιμούσαν να είναι αυτή υποψήφια για πρόεδρος, αντί της Marine), έδωσε μία συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph, όπου δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι σε πόλεμο με τους ισλαμιστές, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος τελειώνει για τους ανθρώπους να επιλέξουν μια πλευρά.
«Ή θα σκοτώσουμε τον ισλαμισμό ή θα μας σκοτώνει ξανά και ξανά», είπε.
Ερωτώμενη για το αν σκέφτεται ότι οι απόψεις της θα «σοκάρουν» πολλούς, απαντά: «Εξέθεσα την πραγματικότητα».
Συνέχισε: «Οι επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Γαλλία, στο Bataclan [στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο] πραγματοποιήθηκαν από τρομοκράτες οι οποίοι διείσδυσαν μέσα από την πλημμυρίδα των μεταναστών που φτάνουν από την Ελλάδα.
«Η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και των ανθρώπων είναι ένας τρόπος σίτισης της τρομοκρατίας. Η μεταναστευτική πολιτική της Γαλλίας συνέβαλε στην έκρηξη του ριζοσπαστικού Ισλάμ εδώ και στη γένεση αυτών των τρομοκρατών που γεννιούνται στη Γαλλία».
Αφοσιωμένη καθολική η ίδια, υπερασπίζεται τα σχόλια που έκανε πριν από λίγο καιρό όπου έλεγε ότι «στο Ισλάμ δεν θα πρέπει να δίνεται ο ίδιος δημόσιος χώρος όπως στον καθολικισμό.
«Έχουμε παραδόσεις, πολιτιστικές επιρροές που είναι Χριστιανικές. Η Γαλλία δεν είναι μια ισλαμική χώρα, και το Ισλάμ δεν πρέπει να έχει την ίδια θέση (με τον χριστιανισμό) στη δημόσια ζωή».
Αλλά κάνει διάκριση μεταξύ του κοσμικού κόσμου της γαλλικής πολιτικής και της προσωπικής θρησκευτικής πίστης, επιμένοντας:
«Έχω κάνει μεγάλη διάκριση μεταξύ του πολιτικού μου αγώνα και της πίστης μου. Ποτέ δεν συνδυάζω και τα δύο».
Τα σχόλιά της απηχούν εκείνα του Αμερικάνου Καθολικού Καρδινάλιου Raymond Burke, ο οποίος αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε ότι το Ισλάμ είναι «θεμελιωδώς μια μορφή κυβέρνησης» και «θέλει να κυβερνήσει τον κόσμο».
Τονίζοντας, ο καρδινάλιος ότι δεν θέλει να «ασεβής» στο Ισλάμ ή να «δημιουργήσει εχθρότητα», επέκρινε τους Καθολική ηγέτες για την τάση τους να «θεωρούν απλά ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία, όπως η Καθολική πίστη ή η ιουδαϊκή πίστη».
«Όταν [οι μουσουλμάνοι] γίνουν πλειοψηφία σε οποιαδήποτε χώρα έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν το σύνολο του πληθυσμού στην Σαρία [ισλαμικό νόμο]."
Όσο για την Maréchal-Le Pen, πιστεύει ότι η απάντηση μπορεί να βρεθεί εν μέρει από την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συμφωνεί με τον Nigel Farage ότι η παραμονή στην ΕΕ ανοίγει το δρόμο για περισσότερες επιθέσεις σε γαλλίδες γυναίκες από τους μετανάστες.
«Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται εδώ με διαφορετική γλώσσα και κουλτούρα και χωρίς να έχουν διδαχθεί τίποτα για τα δικαιώματα των γυναικών», λέει.
«Το Brexit ανοίγει μια λεωφόρο για εμάς. Ενώ η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι απολύτως συγκρίσιμες χώρες, το Brexit καταδεικνύει ότι είναι δυνατό να φύγουμε χωρίς να έλθει ο κατακλυσμός, όπως μας προειδοποιούν οι αντίπαλοί μας. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα καρπωθεί τα οφέλη, και η Γαλλία θα βεβαιωθεί ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός».
Ερωτηθείς αν το «Frexit» θα μπορούσε να συμβεί, λέει: «Ναι, αν η Marine Le Pen εκλεγεί».
Η Maréchal-Le Pen ρωτήθηκε για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους. Όπως ήταν αναμενόμενο, ως ενεργή Καθολική, που είναι κατά και των δύο.
«Μόλις ξεφύγουμε από το φυσικό πλαίσιο του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, θα μπορούσαμε να δούμε και άλλες μειονότητες που θα θέλουν η μορφή της ‘αγάπης’ τους να αναγνωρίζεται από το κράτος. Αν εγκρίνεις την ομοφυλοφιλία [στο γάμο], γιατί όχι και την πολυγαμία;» ρωτά.
Για την στάση της σχετικά με την υιοθεσία από γκέι, λέει: «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί να έχει έναν πατέρα και μια μητέρα, και ότι οι γονείς δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Είμαι πολύ δεμένη με την ιδέα ότι ο σύζυγός μου ξοδεύει το χρόνο με την κόρη μας και ότι πληροί το ρόλο του».
Υπερασπίζεται τον εαυτό της από τους ισχυρισμούς ότι οι απόψεις της είναι «φανατικές» και «ρατσιστικές», και αντιτείνει ότι αυτή απλώς υπερασπίζεται τις παραδοσιακές γαλλικές αξίες με την οικογένεια στην καρδιά της κοινωνίας.
«Υπερασπίζομαι τη γαλλική κουλτούρα. Θέλω η Γαλλία να παραμείνει πιστή στην παροιμία, «Όταν είσαι στη Ρώμη, κάνε όπως και οι Ρωμαίοι». Δεν θέλω μια κουλτούρα που εισάγεται από αλλού. Αυτό δεν είναι ένα ρατσιστικό όραμα. Δεν έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος.
«Αισθάνομαι ότι έχω δύο πατριωτικά καθήκοντα.
Το ένα είναι να υπερασπιστώ την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας μου, και το άλλο είναι να κάνω παιδιά που θα τους μεταδώσω αυτό το μήνυμα».