ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δείτε τι κάνουν τ΄ άρματα σήμερα!

 

Μιχαλολιάκος : Η εθνική εορτή είναι πάνω από όλους



Ο Μιχαλολιάκος έστειλε μύνημα προς όλους τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, καλώντας όλους τους Χρυσαυγίτες να δείξουν πειθαρχία την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, ώστε μην δημιουργηθεί το παραμικρό στις παρελάσεις.
Η εθνική εορτή είναι πάνω από όλους και από όλα. Καλώ τους Χρυσαυγίτες να τιμήσουν την γιορτή χωρίς να δοθεί η παραμικρή αφορμή» είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος. 

 
Εκτός από τα παραπάνω, ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την άποψη ότι η Ρωσία αποτελεί φυσικό μας σύμμαχο και θα πρέπει να γίνει ξανά προσέγγιση.
 
 
 
Η εθνική εορτή είναι πάνω από όλους
και από όλα



 
  
1. Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.
2. Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.
3. Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.
4. Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
5. Ιδρύεται το ΙΚΑ.
6. Ιδρύεται η Εργατική Εστία.
7. Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.
8. Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.
9. Καθιερώνεται η άδεια μετ' αποδοχών.
10. Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.
11. Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
12. Η ανεργία εξαφανίζεται.
13. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.
14. Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.
15. Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας.
Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια τετραετία ......
Επί δικτατορίας Ιω. Μεταξά ! ! ! 

Ο Ι.Μεταξάς ήταν ο Πρωθυπουργός που αρνήθηκε να πληρώσει δάνειο την Ελλάδος στην Βελγική Societe Commerciale de Belgique, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας και Η Ελλάδα δικαιώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή για την μονομερή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους της!
 
Γνωριζοντας τον Ιωαννη Μεταξα από δηλωσεις των πολεμιων του...
 
1. Παναγιωτης Κανελοπουλος
"...Πρεπει να ειμεθα χωρις αλλο ευγνωμονες εις τον Ι. Μεταξα, διοτι ειπε ολομοναχος, εις το σκοταδι της Νυχτας το μεγα ΟΧΙ. Λεγουν, οσοι αντικρυζουν με εμπαθεια και αυτα τα γεγονοτα της στοριας, οτι το οχι δεν το ειπε ο Μεταξας αλλα ο ελληνικος λαος. Ναι το ειπε ο Ελληνικος Λαος, αλλα αφου το ειχεν πη ο Μεταξας. Εαν ο Μεταξας ελεγε ΝΑΙ , πως θα ελεγε το ΟΧΙ ο Ελληνικος λαος, αφου θα ξυπνουσε αργοτερα? Θα το ελεγε βεβαια μεσα του, θα το εξεδηλωνε εμπρακτα οταν θα ωργανωνε μυστικα τη αντιστασι αλλα η Αλβανικη εποποιια δεν θα εγραφετο ποτε. Ας ειμεθα τιμιοι απεναντι της Ιστοριας. Το μεγα ΟΧΙ ειναι πραξις του Ι.Μεταξα..." Απο το βιβλιο "Τα χρονια του Μεγαλου Πολεμου" του Π. Κανελλοπουλου.
 
2. Μίκης Θεοδωράκης
Εκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά..
"...Ο θάνατος του Μεταξά ήταν ένα μεγάλο σοκ. Ο Μεταξάς ήταν πολύ τυχερός διότι συνέδεσε το όνομά του με το "Οχι", συνέδεσε το όνομά του με τη νίκη και πέθανε σε μια κορύφωση νίκης. Στην Τρίπολη, πρέπει να σου πω ότι έγιναν μνημόσυνα σε διάφορες εκκλησίες. Κι εμείς πήγαμε σε μια εκκλησία, όχι στη μητρόπολη, σε μια άλλη, πιο μικρή. Την ώρα λοιπόν του μνημοσύνου, ο κόσμος έκλαιγε τόσο γοερά, ώστε από τη μία εκκλησία στην άλλη άκουγες τα κλάματα. Εκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά. Τόσο τυχερός ήταν δηλαδή, έτυχε η κατάλληλη στιγμή να πει το "Οχι" και μετά να πεθάνει... Και πίσω από το "Οχι" αυτό, δείχνει ότι ήταν ίσως ο μοναδικός πολιτικός στην Ευρώπη που δεν πίστευε στη νίκη του Χίτλερ. Πίστευε δηλαδή ότι θα νικήσουν οι Εγγλέζοι, κάτι που εκείνη τη στιγμή έμοιαζε παράλογο. Και, βεβαίως, ταίριαζε πολύ και με τη νοοτροπία του θρόνου, που ήταν αγγλόφιλος..."
 
3. Γρηγόρης Φαράκος *
Στην κηδεία του Μεταξά εγώ παρευρέθηκα. Ημουν από εκείνους που με τίποτα δεν τον ήθελα, αλλά παρευρέθηκα. Και παρευρέθηκε πολύς τέτοιος κόσμος...
"...Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου το περίμενα γιατί θα είχα το πρώτο μου μάθημα στο πρώτο έτος του Πολυτεχνείου... Εκείνο που αισθάνομαι μέχρι τώρα – και πιστεύω το αισθάνεται και ο περισσότερος κόσμος από τότε – ήταν ότι η ζωή, γενικά η ζωή και της χώρας και του κάθε ατόμου, χωρίστηκε στα δύο. Στο πριν και το μετά. Κι αυτό κατά τη γνώμη μου καθόρισε και την εξέλιξη όλης της χώρας στα κατοπινά...
...Η στάση της Σοβιετικής Ενωσης στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ήταν διφορούμενη. Επιπλέον, το σοβιετογερμανικό Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπερντοφ δημιούργησε προβλήματα σε όλα τα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης που είχαν ταχθεί κατά του Αξονα...
...Ο,τι και να πεις για τον Μεταξά, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα. Και βεβαίως, επειδή και το ΚΚΕ αυτή είχε ως μοναδική κατεύθυνση, με αυτή την έννοια ταυτίζονται... Βεβαίως, αρνιέμαι τους διθυράμβους που συνήθως ακούγονται υπέρ του Μεταξά που είπε το “Οχι”, αλλά και από την άλλη μεριά, δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη συνεχή κριτική των αριστερών, οι οποίοι δεν είπαν ΠΟΤΕ ότι εν πάση περιπτώσει ο Μεταξάς εκείνο το πρωί είπε αυτό που αισθανόταν όλος ο ελληνικός λαός. Και θα πω και κάτι ακόμα: Στην κηδεία του Μεταξά εγώ παρευρέθηκα. Ημουν από εκείνους που με τίποτα δεν τον ήθελα, αλλά παρευρέθηκα. Και παρευρέθηκε πολύς τέτοιος κόσμος..."
_________________
* Ο κ. Γρηγόρης Φαράκος υπηρξε γ.γ. του ΚΚΕ.
_____________________________
Β) Ο Μεταξας αντιμετωπος με την Ιστορια
"..Πολλοί δεν μπορούν να του συγχωρήσουν ότι υπήρξε πιο αποτελεσματικός ως αγωνιστής για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη για τον λαό, για τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις του μόχθου των αγροτών και των εργατών. Ισως το πιό προσβλητικό για εμας τους Ελληνες..." γράφει ο αείμνηστος Παναγιώτης Γ. Βατικιώτης(1928-1998), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου – διεθνώς ανεγνωρισμένος ως ένας από τους μεγάλους ειδήμονες στην πολιτική Ιστορία της εγγύς και μέσης ανατολής- στο βιβλίο του ''Μια πολιτικη βιογραφια του Ιωαννη Μεταξα'' "...ηταν, ότι ο Μεταξάς κατόρθωσε να κυβερνήσει την χώρα για τεσσεράμισι χρόνια με ένα ουσιαστικά προσωπικό καθεστώς φωτισμένης δεσποτείας χωρίς καμία υποστήριξι από κάποιο πολιτικό κόμμα. Ενα καθεστώς που στηριζόταν απόλυτα σε μιά αμοιβαία συμφωνία με τον βασιλιά, σε ενα σώμα αξιωματικών που τον σεβόταν ως τον κάποτε λαμπρό επιτελικό απόστρατο στρατηγό, και στη δική του εντυπωσιακή ηθική αυθεντία…"
 
 

ΡΩΣΙΑ:Αιφνιδιαστική εκτόξευση Διηπειρωτικού πύραυλου ICBM με κεφαλή 800 Κt!!!

 
 
Διηπειρωτικό πύραυλο εκτόξευσε RC-12M Topol εκτόξευσε πριν λίγο η Ρωσία σήμερα προκαλώντας πανικό στο δυτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς δεν είχε υπάρξει καμία προγενέστερη ειδοποίηση, όπω συνηθίζεται στις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχη Vadim Koval η μονάδα πυραύλων της στρατηγικής διοίκησης διηπειρωτικών πυραύλων ( RVSN) (η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο της Ρωσίας) πραγματοποίησε επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου τύπου RC-12M Topol από το πεδίο εκτόξευσης Plesetsk στις 13:12 μμ σήμερα ώρα Μόσχας.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου ο πύραυλος κατευθύνθηκε επιτυχώς και κατέστρεψε εικονικά στόχο στην περιοχή Kura της επαρχίας Kamchatka. Το βλήμα μεταφέρει μία μοναδική κεφαλή, αλλά τι κεφαλή: 800 Κt, 50 φορές ισχυρότερη από αυτή που έπληξε την Χιροσίμα!

Το γεγονός ότι η διοίκηση RVSN είναι υπό τις διαταγές του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει τον κρίσιμο χαρακτήρα της συγκεκριμένης εκτόξευσης, κρίσιμος αναφορικά με το μήνυμα που θέλει να στείλει η Μόσχα προς τη Δύση και ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ αυτές τις ώρες.

Μόλις εχθές ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της Μόσχας στην αντι-πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ προς τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, δήλωσε θέλοντας να τους θέσει προ των ευθυνών τους:

«Η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική άμυνα έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό εικονικό πολιτικό και διπλωματικό χαρακτήρα, αλλά, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα αναγκαστεί να κινηθεί προς την τεχνική απάντηση και δεν νομίζω θα σας αρέσει μια τέτοια απάντηση».

Είναι άγνωστο εάν η σημερινή δοκιμή του βαλλιστικού Topol αφορά την «τεχνική απάντηση» που υποσχέθηκε ο Ρογκόζιν αλλά η εμπλοκή και του Ρώσου προέδρου στην υπόθεση, μέσω της διοίκησης RVSN καταδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης.

Μόλις χθες ένας βουλευτής της Δούμας ο Yevgeny Fyodorov του στενού περιβάλλοντος του Β.Πούτιν, δήλωσε ότι "Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για την έναρξη του Γ 'Παγκόσμιου Πολέμου.
 
Το σχέδιό τους είναι να συνδέσουν όλες τις τοπικές συγκρούσεις μεταξύ τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν μιλάνε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται οι ίδιοι στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία".

 defencenet.gr

Σάββας Καλεντερίδης: Κουρδικό και Συρία ,Στη Ρωσία και το Κουρδιστάν η σωτηρία της Ελλάδος

Σάββας Καλεντερίδης: Κουρδικό και Συρία
 
 
 
 
 
 

Kυβέρνηση και Διπλωμάτες ξυπνήστε επιτέλους: Η σωτηρία της Ελλάδος βρίσκεται στη Ρωσία και το Κουρδιστάν!

Στη Ρωσία και το Κουρδιστάν η σωτηρία της Ελλάδος 
 
Αποτελεί εκπεφρασμένη πεποίθησή μας ότι η πατρίδα μας είναι δυνατόν να διασωθεί χωρίς να υποθηκεύσει τα πάντα μόνον, επαναλαμβάνουμε μόνον, αν αναπτύξει πολύπλευρα τις οικονομικές της σχέσεις με Ρωσία-Ουκρανία-χώρες πρώην ΕΣΣΔ και με το Κουρδιστάν.
 
Κι αυτό δεν σχετίζεται με το ομόδοξο των Ρώσων και των Ουκρανών με εμάς τους Έλληνες ή με το γεγονός ότι οι Κούρδοι είναι εχθροί της Τουρκίας, άρα ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, αλλά με το γεγονός ότι υπάρχει τεράστιο και ανεκμετάλλευτο δυναμικό σε Ρωσία-Ουκρανία και Κουρδιστάν, από το οποίο μπορεί να ωφεληθεί η ελληνική οικονομία με πολύ περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ποσόν που η Ελλάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει από πουθενά αλλού, εκτός από τους δανειστές, οι οποίοι γνωρίζουμε πολύ καλά τους ταπεινωτικούς και εθνοβλαβείς όρους με τους οποίους δανείζουν τη χώρα μας.

Όσον αφορά τη Ρωσία, βασικά είναι τρεις οι τομείς που περιμένουν το ελληνικό ενδιαφέρον. Ο ένας είναι ο τουρισμός, ο άλλος είναι το εμπόριο και ο τρίτος οι λεγόμενες κρυφές εξαγωγές, όπως οι κατασκευές, οι υπηρεσίες κλπ.

Σε σχέση με τον τουρισμό, επιτέλους η Ελλάδα ξύπνησε και παρέκαμψε τα κυκλώματα πέντε-δέκα ανθρώπων που λυμαίνονταν επί δεκαετίες το ζήτημα των θεωρήσεων εισόδου, με σοβαρότατες και διαχρονικές ευθύνες των διπλωματικών υπαλλήλων σ’ αυτό, με αποτέλεσμα φέτος ο αριθμός των επισκεπτών μόνο από τη Ρωσία να ξεπεράσει τις 700 χιλιάδες, με τα έσοδα να ξεπερνούν κατά πολύ το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Αν εξετάσουμε τους άλλους τομείς, η κατάσταση είναι τραγική, αφού για να «ανοίξει» η ρωσική αγορά, χρειάζονται παρεμβάσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, κάτι που αποφεύγουν οι πολιτικοί μας επί σειράν ετών, υπό τον φόβο των ...δανειστών και όχι μόνο!
 
Ας ελπίσουμε η κυβέρνηση να βρει χρόνο να ασχοληθεί ταχύτατα με το ζήτημα αυτό, κίνηση που μπορεί να εξασφαλίσει στην Ελλάδα πολύτιμα κεφάλαια, χωρίς δάνεια και χωρίς επενδύσεις. Αρκεί να ακολουθήσουμε σωστή πολιτική.

Αφήνουμε τελευταίο το Κουρδικό και το Κουρδιστάν, με το οποίο η Ελλάδα ακολουθεί μια εξαιρετικά φοβική πολιτική, δεδομένης της τραυματικής εμπειρίας από την υπόθεση Οτζαλάν, αλλά και του φόβου όχι των Ιουδαίων αλλά των ...Τούρκων!

Το αυτόνομο κράτος του Κουρδιστάν, που λειτουργεί από το 1991 στο Βόρειο Ιράκ, είναι το νέο Ελ Ντοράντο της περιοχής, με μεγάλες ευκαιρίες για τις ελληνικές πετρελαϊκές, κατασκευαστικές και εξαγωγικές εταιρείες, με οικοδομικό και κατασκευαστικό οργασμό και τεράστιες ανάγκες για εισαγωγές, που μπορούν να γίνουν κάλλιστα και από τη χώρα μας.
 
Και το κυριότερο, άφθονο χρήμα και πολύ καλή αποδοχή οτιδήποτε ελληνικού από τους Κούρδους της περιοχής.

Ενώ δεκάδες χώρες έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στην περιοχή και προωθούν τα συμφέροντά τους μέσω των διπλωματικών αρχών που έχουν ανοίξει στην Ερμπίλ -τα αλεξανδρινά Άρβυλα-, η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει καν Γενικό Προξενείο, ενώ το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων που έχει ανοίξει, με τον τρόπο που λειτουργεί -όταν λειτουργεί-, μάλλον βλάπτει παρά βοηθά και προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα στο Κουρδιστάν.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η ηγεσία του αυτόνομου κράτους του Κουρδιστάν αλλά και ο κουρδικός λαός, περιμένουν χρόνια τώρα την επιχειρηματική και οικονομική παρουσία της Ελλάδος και τους Έλληνες, αφού μας θεωρούν συγγενή και αδελφό λαό.
 
Κι εμείς, για αντίδωρο, όταν οι Κούρδοι μεγαλοπειχειρηματίες και πολιτικοί θέλουν να πάρουν θεώρηση για να έλθουν στην Ελλάδα, τους στέλνουμε στο Αμάν της Ιορδανίας και στην Άγκυρα παρακαλώ.
 
Ναι στην Άγκυρα.
 
Αυτή είναι η μεγαλειώδης και κυρίως εθνική εξωτερική πολιτική της χώρας μας.
Και στις δυο περιπτώσεις, και σε αυτήν της Ρωσίας και σε αυτήν του Κουρδιστάν, αυτό που λείπει είναι ο σωστός πολιτικός σχεδιασμός και η πολιτική βούληση.

Σε περίπτωση δε που κάποιος ισχυριστεί ότι υπάρχουν και τα δυο, αλλά η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, και ότι θα ασχοληθεί με τα δυο αυτά ζητήματα όταν λυθούν τα μεγάλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η δόση των 31 δις ευρώ, εμείς θα καταφύγουμε και πάλι στη λαϊκή σοφία, αναφέροντας την ποντιακή ρήση, Ζήσον μουλάρ’, να τρως κριθάρ’, και απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να παρακάμψει τους χαρτογιακάδες του ΥΠΕΞ και να κάνει άμεσα και γρήγορα βήματα προς τις ως άνω κατευθύνσεις.

Γιατί η σωτηρία της Ελλάδος βρίσκεται στη Ρωσία και το Κουρδιστάν!
 







 

Όλα δείχνουν ότι η εισβολή του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας στη Συρία δεν αργούν

 

 

 

Η Τουρκία εξακολουθεί να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία και φαίνεται ότι ο ένας άξονας της επίθεσης θα είναι στην συριακή πόλη Kobani στο συριακό Κουρδιστάν, της οποίας ο έλεγχος έχει παραχωρηθεί στους Κούρδους μαχητές που είναι σύμμαχοι του ΡΚΚ.

Η Τουρκία βιάζεται να ξεκινήσει επιχειρήσεις, καθώς θεωρεί ότι το ΡΚΚ έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητά του λόγω του απρόσκοπτου ανεφοδιασμού του σε όπλα που προέρχονται από την Συρία.

Απέναντι από την πόλη Kobani έχουν παραταχθεί δύο ταξιαρχίες του τουρκικού Στρατού, μία πυροβολικού και μία μηχανοκίνητη.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) έχουν αναπτυχθεί στους πρόποδες των γύρω λόφων απέναντι από την πόλη αυτή, όπου πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί, άσκηση ετοιμότητας.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, η Δύση προπσαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας την αεράμυνα της Συρίας ως κατώτερη της φήμης της, άρα σε περίπτωση εισβολής οι απώλειες θα είναι λίγες.


Kobani

Akil Hashem
Ο πρώην στρατηγός του συριακού στρατού Akil Hashem, ο οποίος πήγε με το μέρος των ανταρτών, δήλωσε, πως οι δυνατότητες των στρατευμάτων της ΑΑ της Συρίας είναι σε μεγάλο βαθμό υπερεκτιμημένες.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, για την δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα χρειαζόντουσαν σχετικά λίγες δυνάμεις.

«Ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο με 80-85 σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και η τούρκικη βάση της Π/Α Incirlik είναι αρκετά για να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή», – είπε ο στρατηγός, αποκαλώντας το συριακό καθεστώς και τον στρατό του ως «χάρτινη τίγρη».

Το καταλάβατε το νόημα;

Ο στρατηγός υπενθύμισε, πως συμμετείχε σε τρεις πολέμους εναντίων του Ισραήλ, και η συριακή αεροπορία και ΑΑ δεν είχε ποτέ κάτι, ώστε να αντιταχθεί στην Π/Α του Ισραήλ.
 
Άρα μια επιχείρηση ενάντια στις δυνάμεις του Άσαντ θα είχε μικρό κόστος.
 
Ας θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος Ολάντ παρακινείται για επέμβαση στη Συρία από τις μυστικές του υπηρεσίες, πριν να είναι αργά για τους μισθοφόρους – ισλαμιστές αντάρτες.
Την άσκηση παρακολούθησαν πολλοί ανώτεροι διοικητές στρατιωτικών μονάδων.

Πάντως η γενική ατμόσφαιρα είναι ότι η επέμβαση του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αργήσει.
Αυτη θα γίνει ή λίγο πριν ή μετά τις αμερικανικές εκλογές, πάντως μετά το τέλος του έτους.
Όλες οι ενδείξεις (συγκέντρωση δυνάμεων, ροή πληροφοριών) αυτό δείχνουν….



28 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ! ΣΕ ΕΚΡΗΞΗ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


 
Έκρηξη σε ιρανικό αγωγό αερίου στην Τουρκία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, τραυματίζοντας 28 Τούρκους στρατιώτες. Η ροή φυσικού αερίου προς την Τουρκία, λόγω της έκρηξης διεκόπη. 
 
Σύμφωνα με αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται το περιστατικό έγινε στο Ελεσκίρτ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Αγρι. 
 
Αδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι που προκάλεσαν την έκρηξη, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε ο αγωγός θα επαναλειτουργήσει. -

Τουρκία : Νομοσχέδιο για εισαγωγή της μουσουλμανικής μαντήλας στις δημόσιες υπηρεσίες





Η τουρκική εφημερίδα «Τζιουμχουριέτ» γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει «μίνι πακέτο» μεταρρυθμίσεων για την εισαγωγή της μουσουλμανικής μαντίλας στις δημόσιες υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εν λόγω πακέτο πρόκειται να υποβληθεί προς έγκριση στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση στο τέλος του έτους αν τα πολιτικά κόμματα δεν επιτύχουν συναίνεση στην εκπόνηση του νέου Συντάγματος.

Η «Ακσάμ» αναφέρει ότι το πακέτο μεταρρυθμίσεων του ΑΚΡ θα ανοίξει το δρόμο σε υποψήφιες που φέρουν την μουσουλμανική μαντίλα να είναι υποψήφιες στις δημοτικές και εθνικές εκλογές. Ωστόσο επισημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται σε όσες φέρουν την μαντίλα να είναι αστυνομικοί, δικαστές και δασκάλες.

SigmaLive/KYΠΕ