ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ!



Ζωγραφισμένες ελληνικές σημαίες στα τοιχώματα του τεμένους Μουράτ στην Προύσσα της Τουρκίας, έφεραν στο φως οι συντηρητές που πραγματοποιούν εργασίες αποκατάστασης στο ιστορικό μνημείο.

Πρόκειται για δύο χιαστί ελληνικές σημαίες (πεζικού και ναυτικού) έχοντας στη μέση τους βασιλικό στέμμα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, πρόκειται για σχέδιο που χρονολογείται την περίοδο της προσωρινής απελευθέρωσης της περιοχής (1920-1922), πριν την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η πόλη της Προύσας τελούσε για δύο χρόνια υπό ελληνική διοίκηση και την περίοδο αυτή το τέμενος του Μουράτ, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη οπλισμού από τον ελληνικό στρατό. 

Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (1923), οι Τούρκοι ασβέστωσαν τους τοίχους του τεμένους σβήνοντας τα ελληνικά σύμβολα, που ήρθαν και πάλι στο φως προκαλώντας –σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- αμηχανία στους συντηρητές.



Οι απόψεις για το μέλλον των δύο ελληνικών σημαιών διίστανται. Άλλοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης τους, ως κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης, και άλλοι κατά της αφαίρεσης τους από τον τοίχο του ιστορικού τεμένους. 

Το τέμενος κατασκευάστηκε το 1426 από τον Σουλτάνο Μουράτ Β’. Η Προύσα έως την πτώση της Ανδριανούπολης (1365) και της Κωνσταντινούπολης (1453) στη συνέχεια αποτελούσε πρωτεύουσα των Οθωμανών.


Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ! ΒΙΝΤΕΟ


Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» από τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο.

Ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε αρχικά στην συνεχιζόμενη πολεμική του συστήματος και τον πλήρη αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ που υποδηλώνει τον τρόμο του συστήματος για την άνοδο των Ελλήνων Εθνικιστών.

Σχολιάζοντας την σκευωρία που έστησαν οι Σαμαράς, Δένδιας, Αθανασίου και Βορίδης κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής τόνισε πως αυτή έχει ήδη φανεί στο δικαστήριο, στο οποίο δεν έχει παρουσιαστεί κανένα στοιχείο για την δήθεν «εγκληματική οργάνωση».

Επισήμανε πως ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι συνένοχοι για την εξαθλίωση του Λαού από τα Μνημόνια, καθώς μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τα ψήφισαν πέρσι τον Αύγουστο.

Για τον Πάνο Καμμένο σημείωσε πως έχει σύμπλεγμα με την Χρυσή Αυγή, καθώς συνειδητοποιεί ότι η άνοδος του Λαϊκού Συνδέσμου θα επιφέρει τον πολιτικό θάνατο των ΑΝΕΛ, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως είναι το αγαπημένο παιδί των διεθνών τοκογλύφων, καθώς εκπληρώνει όλες τις επιταγές τους.

Επανέλαβε τις πάγιες και αδιάλλακτες θέσεις της Χρυσής Αυγής για καταγγελία του Μνημονίου, λογιστικό έλεγχο του χρέους, στάση πληρωμών στα παράνομα τοκοχρεολύσια και μεθοδευμένη επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Ανέπτυξε τις θέσεις για την Ευρώπη των Λαών και των Εθνών, καθώς και για το λαθρομεταναστευτικό, το οποίο σε συνδυασμό με το δημογραφικό αποτελεί θανάσιμη απειλή για το Έθνος.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη γεωστρατηγικής στροφής προς την Ομόδοξη Ρωσία και την εκλογική επιτυχία του ΕΛΑΜ.

Έκλεισε την συνέντευξη τονίζοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική φωνή Εθνικής Αντίστασης, καλώντας κάθε Έλληνα πατριώτη στον Εθνικό Αγώνα για την επανάκτηση της Πατρίδας μας.