ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ ΛΕΜΕ! ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ, ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ ΛΕΜΕ!

Θλιβεροί... 
Οι Συριζαίοι θα ψηφίζουν στη βουλή 
τις ιδιωτικοποιήσεις 
και μετά... θα διαδηλώνουν εναντίον τους,


Έχουμε δει στην Ελλάδα πολιτικούς απατεώνες σωρό, αλλά σαν κι αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ξαναπεράσει άλλοι! Ούτε καν η πασοκαρία της ανδρεϊκής εποχής δε συγκρίνεται μαζί τους!



Την ίδια ώρα, λοιπόν, που στην πρόταση για συμφωνία των Τσιπροκαμμένων προς τους λεγόμενους «δανειστές», υπάρχει μεταξύ άλλων και η ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς (η οποία, για πολλούς και διάφορους λόγους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη), τα αριστερά τσίρκουλα του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα οργανώσουν… διαδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης!!!



Έτσι, ο βολευτής Πειραιώς των Λαφαζανίστας, Στάθης Λεωτσάκος, εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και δήλωσε στα σοβαρά,...ότι: «Θα κάνουμε διαδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά και καλούμε και τα άλλα κόμματα».



Δηλαδή, αν καταλάβατε καλά, την ίδια μέρα θα υπερψηφίζουν στη βουλή τις ιδιωτικοποιήσεις (καθότι κανένας δε λέει στα ίσα ότι θα τις καταψηφίσει, ούτε αφήνει να εννοηθεί κάτι τέτοιο…) και αφού το πράξουν θα τρέχουν να διαδηλώσουν εναντίον τους!






Ακατάπαυστα δουλεύει η μηχανή της κοροϊδίας, των Τσιπροκαμμένων! Έτσι, στα ξαφνικά, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολή στον mister Tsipra και του γυρεύουν να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, για επαναφορά του κατώτατου μισθού αλλά και την κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.




Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την επιστολή, είναι η Ραχήλ Μακρή, ο… γουναράς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Θανάσης Πετράκος, η θαυμάστρια του… Λένιν Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Γαϊτάνη Ιωάννα, ο Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος και άλλοι… φιλολαϊκοί συνιστωσάκηδες και… Λαφαζανίστας.



Μούφα βεβαίως η δουλειά, διότι αν ήταν αλλιώς, δε θα έστελναν επιστολή οι λεγάμενοι-ες, αλλά θα κατέθεταν επίσημη ερώτηση στη βουλή. 



Έπειτα, για να μας πείσουν ότι εννοούν αυτά που γράφουν, θα μπορούσαν να βάλουν ως υστερόγραφο υπ’ αριθμόν 1 στο κειμενάκι τους, ότι δίνουν την α προθεσμία στη συγκυβέρνηση να πράξει αυτά που γυρεύουν, αλλιώς θα ανεξαρτητοποιηθούν. 

Και ένα υπ’ αριθμόν 2 υστερόγραφο, στο οποίο να δηλώνουν ότι ΔΕΝ θα ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία γίνει με τους «δανειστές» και δεν προβλέπει την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων. Αυτά τα ολίγα, για να μη νομίσουν ότι μας δουλεύουν κιόλας τα νούμερα!

Ομολογία Μητρόπουλου: 
«Πρέπει να πούμε στον Λαό 
ότι θα εφαρμόσουμε Μνημόνιο»



Η εκ των έσω της κυβέρνησης παραδοχή, ότι η επικείμενη συμφωνία θα αποτελέσει επί της ουσίας ένα νέο Μνημόνιο, αποτελεί την πιο χειροπιαστή απόδειξη για το πού βαδίζουν στην πραγματικότητα τα πράγματα. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος  με νέες δηλώσεις του υποστηρίζει ότι ήδη από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση γνωρίζει πως η όποια συμφωνία θα συμπεριλαμβάνει μνημονιακές υποχρεώσεις, τονίζοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα»! Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Μητρόπουλος σημείωσε ότι «πρέπει να πούμε στον Λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο», ενώ στην συνέχεια ήταν πιο αποκαλυπτικός, λέγοντας ότι:

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, ή ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα. 

Αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο λαός, είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψη ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές, είναι δύσκολο να περάσει»

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο «άδειασμα» της κυβερνητικής πρακτικής για την συμφωνία από τον Μητρόπουλο. Το αν αυτό γίνεται επειδή ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «ριγμένο», λόγω του ότι δεν υπουργοποιήθηκε, αποτελεί δευτερεύον στοιχείο. Εάν, μάλιστα, συνδυαστούν τα τωρινά σχέδια της κυβέρνησης σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Ιανουαρίου, θα δούμε αρκετές ομοιότητες με την τακτική του Γιωργάκη Παπανδρέου. Ο Τζέφρυ, πριν τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, είχε εφεύρει το περιβόητο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», το οποίο όμως στην πραγματικότητα οδήγησε λίγους μήνες αργότερα (Απρίλιος-Μάιος 2010) στο Καστελόριζο, το ΔΝΤ και το πρώτο Μνημόνιο.

Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «σκίσιμο» και «κατάργηση» του Μνημονίου «μ’ έναν νόμο», ενώ υποστήριζε  με στόμφο ότι «θα χτυπάμε τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές». Λίγους μήνες αργότερα, μαθαίνουμε ότι όλα τα προαναφερθέντα προεκλογικά συνθήματα είχαν άλλη μετεκλογική ερμηνεία. «Έντιμος συμβιβασμός», «σχήμα λόγου», «προεκλογικές ρητορικές υπερβολές» και βεβαίως μια συμφωνία, η οποία είναι το προοίμιο για ένα ακόμη πιο σκληρό Μνημόνιο. Όσο πλησιάζουμε προς την επικύρωση της νέας μνημονιακής συμφωνίας τόσο πιο σοκαριστικό θα είναι το πολιτικό «στριπτίζ» του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε ίχνος αξιοπιστίας, αποβάλλοντας και το τελευταίο φύλλο συκής που κάλυπτε την αντιαισθητική του γύμνια.

Γιώργος Μάστορας 

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ, ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!... ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΚΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ ΛΕΜΕ!


Παππάς: Διαφωνούμε στο πρωτογενές πλεόνασμα, περιμένουμε απάντηση στις προτάσεις μας - Πληροφορίες για συμφωνία στο 1% - Μοσκοβισί: Είμαστε πιο κοντά από ποτέ - ΜΝΙ: Υπό την έγκριση του Εurogroup εργάζονται Ελλάδα και Κομισιόν για συμφωνία


Από την πλήρη απαισιοδοξία και το μουντό κλίμα των τελευταίων ημερών, αρχίζει και πάλι να εκφράζεται αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές ένας συμβιβασμός, έστω και πιο επώδυνος απ´ όσο θα φανταζόταν κανείς όταν άρχιζε η διαπραγμάτευση. 


Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για τη διαπραγμάτευση, το κλίμα αισιοδοξίας ενισχύει και η δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, αργά το απόγευμα της Τετάρτης πως «πιστεύει περισσότερο από ποτέ» στην επίτευξη συμφωνίας. Μια δήλωση που αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς ο κύριος Μοσκοβισί είναι ο Επίτροπος που έχει ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με τις διαπραγματεύσεις. 


Την ίδια ώρα, το πρακτορείο ειδήσεων MNI μεταδίδει ότι Ελλάδα και Κομισιόν εργάζονται για συμφωνία, υπό την έγκριση του Eurogroup και οι πληροφορίες - αν και ανεπιβεβαίωτες ακόμα, καθώς οι κρίσιμες διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη - κάνουν λόγο για συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1% για το 2015. Πάντως, μέσω Twitter, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενημέρωνε πως δεν υπάρχει συμφωνία στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει απάντηση στις προτάσεις της επί του θέματος.



Η αποψινή τριμερής Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ θα είναι προφανώς καθοριστικής σημασίας για το εάν η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μια σοβαρή, έστω ενδιάμεση, λύση για το θέμα του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο. Εάν συμβεί αυτό τότε ο κ. Τσίπρας θα αναλάβει την ευθύνη να φέρει την επώδυνη συμφωνία στην κυβέρνηση, το κόμμα και τη Βουλή, παρά τις όποιες διαφωνίες έχουν εκφραστεί ότι πρόκειται για συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών.

Η αιφνιδιαστική επαναπροσέγγιση που σημειώθηκε νωρίτερα στις Βρυξέλλες μεταξύ του Αλέξη Τσιπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επίτευξη μιας συμφωνίας. Οι δυο άνδρες θα βρεθούν εκ νέου αύριο Πέμπτη και κατά τα φαινόμενα θα συζητήσουν επί νέου κειμένου - σχεδίου συμφωνίας, στη βάση των νέων υποχωρήσεων που έκανε η κυβέρνηση, ιδίως στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς δείχνει να αποδέχεται το στόχο του 1% που έχουν θέσει οι δανειστές.

Την ίδια ώρα πάντως, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει ακόμα τελική συμφωνία στο 1%, με την ανταποκρίτρια της Wall Street Journal να μεταδίδει πως το ποσοστό ενδέχεται να είναι και μεγαλύτερο.

Μοσκοβισί: Εφικτή «περισσότερο από ποτέ» η συμφωνία με την Ελλάδα

Εφικτή «περισσότερο από ποτέ» είναι μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, εκτίμησε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες.

«Πιστεύω, περισσότερο από ποτέ, ότι είναι δυνατή μια συμφωνία εάν όλοι συμμερίζονται την πολιτική βούληση. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα» είπε ο Επίτροπος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μοσκοβισί υπενθύμισε ωστόσο ότι υπάρχει μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της «μια διαφωνία όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπονται» στην πρόταση που υπέβαλαν τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη οι ελληνικές αρχές. Είπε μάλιστα ότι επικοινώνησε με «τον εκπρόσωπο των ελληνικών αρχών το απόγευμα (της Τρίτης) για να του αναφέρω εξ ονόματος της Επιτροπής ότι είχαμε διαφωνίες για τους προτεινόμενους δημοσιονομικούς στόχους».




«Οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται», κατέληξε ο Γάλλος Επίτροπος



BLOOMPERG: 
"Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ..."

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg η Γερμανία θα δείξει ευελιξία παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας

- Η Μέρκελ αναμένεται να ζητήσει έστω μία οικονομική μεταρρύθμιση για να εισρεύσουν κεφάλαια διάσωσης

- Πηγές του Bloomberg αναφέρουν πως στην αποψινή συνάντηση Μέρκελ με Τσίπρα θα ξεκλειδώσει η συμφωνία

- Πάντως, οι Γερμανοί θα επιμείνουν σε μέτρα όπως υψηλότεροι φόροι και πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων


Τι συμβαίνει όταν φεύγετε

Μάθετε τα πάντα με τα καλύτερα spy gadgets της αγοράς. Ετοιμοπαράδοτα!

www.mat-security.eu


Ένα δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται να ταράξει τα νερά και μεταφέρει πληροφορίες από την γερμανική πλευρά επικαλούμενο δυο πηγές! 



Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ θα είναι ικανοποιημένη αν η Ελλάδα δεσμευθεί για τουλάχιστον μια οικονομική μεταρρύθμιση η οποία ζητείται από τους δανειστές. Αν συμβεί αυτό, τότε θα ανοίξει η κάνουλα και θα εισρεύσουν κεφάλαια διάσωσης. Αυτό επικαλούνται δυο άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την θέση της Γερμανίας. 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ενώ οι Γερμανοί επιμένουν σε ένα πακέτο μέτρων το οποίο περιλαμβάνει υψηλότερους φορους, πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και περικοπές στις συντάξεις, μπορούν να συμβιβαστούν με μια καθαρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να ξεκλειδώσει η βοήθεια. Αυτό, δηλωσαν στο Βloomberg πήγες που δεν θέλουν να κατονομαστούν.











Πάκης Παυλόπουλος (ΠτΔ ) :"Ξεχάστε Έλληνες BRICS και Ρωσία... Ανήκομεν - με αλυσίδες - εις τη Δύσην"!!



Προς όλα αυτά τα κοροϊδάκια, απήντησε ο Πάκης Παυλόπουλος –προφανέστατα σε συνεννόηση με τους Τσιπροκαμμένους, που τον έκαναν πρόεδρο- για να τα προσγειώσει στην πραγματικότητα και να μην πολυπαίρνουν αέρα, με την γνωστή καραμανλική ρήση «Ανήκομεν εις την Δύσιν», εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητά του, ότι θα επέλθει συμφωνία με τους διεθνείς τοκογλύφους και θα παραμείνουμε δέσμιοι της ευρωζώνης:

Ιδού, λοιπόν, τι είπε ο πρόεδρος Πάκης κατά την ορκωμοσία των νέων διπλωματικών ακολούθων, που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του αρμοδίου υπουργού, Κοτζιά:

«Αυτό το τόσο παρεξηγημένο που έχει λεχθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τα παλαιότερα χρόνια, το οποίο παραμένει όμως εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα. Το Ανήκομεν εις την Δύσιν.

Βεβαίως η πολιτική μας, και ιδίως η εξωτερική, είναι πολυδιάστατη. Και πρέπει να είναι πολυδιάστατη για να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον πιο αποτελεσματικά. Θα μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μείνουμε στην Ευρωζώνη. Και θα αγωνισθούμε με τους ευρωπαϊκούς λαούς, τους λαούς εκείνους με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, για να βρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ξανά τις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε και για τις οποίες ιδρύθηκε. Αυτή τη μάχη θα την δώσουμε μέσα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη»

Αντίοχος.


Ο συγκεκριμένος κύριος είναι Πρόεδρος "όλων των Ελλήνων" ή των κομμάτων του "συνταγματικού τόξου" και των μεγαλοεργολάβων και νταβατζήδων που θέλουν με κάθε τρόπο τη συνέχιση της εθνικής ταπείνωσης, μέσω των μνημονίων της... Δύσης;!