ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

« ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ…»

Δεν είναι μόνο πως θα εξηγήσουν στην κοινωνία την παράταση του μνημονίου που συμφώνησαν με τους τοκογλύφους δανειστές. Είναι και πως θα το εξηγήσουν και στους δικούς τους βουλευτές και ας είναι αυτό το λιγότερο από όλα!

Μπάχαλο έγινε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες, όπου συζητήθηκε η λίστα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και η «δημιουργικά αμφίσημη» συμφωνία με τους τοκογλύφους δανειστές.
Υπήρξαν ηχηρότατες διαφοροποιήσεις όχι μόνο από την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και από άλλες πλευρές, όπως αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Πίσω λοιπόν από τις κλειστές πόρτες της 11ωρης+ συνεδρίασης της Κ.Ο. δεν έλειψαν οι διαφωνίες, οι αντιρρήσεις αλλά και οι εντάσεις με τον πρωθυπουργό να εξακολουθεί να ζει το δικό του παραμύθι λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μνημόνιο, και τον υπουργό οικονομικών Γιάν(ν)η Βαρουφάκη με τη σειρά του να απαντά ασυνεννόητα στο μπαράζ αποριών που είχαν διατυπωθεί.

Ο πονοκέφαλος της ηγεσίας δεν είναι τόσο για τους περίπου 20-30 βουλευτές που ψήφισαν «λευκό» ή «κατά» όσο η ηχηρή διαφοροποίηση και του Παναγιώτη Λαφαζάνη που ως υπουργός επέλεξε «λευκό» και όχι «κατά», αλλά κυρίως της πρόεδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία καταψήφισε την συμφωνία.

Η Πρόεδρος της Βουλής και ο Αλέξης Μητρόπουλος στις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την ενδεχόμενη αυτή συμφωνία να επιφέρει δεσμεύσεις για τη χώρα απέναντι στους δανειστές, ενώ σημείωσαν το ενδεχόμενο να μην έρθει για κύρωση από τη Βουλή, επιλογή με την οποία συμφωνεί και ο Π. Λαφαζάνης, (Σ.Σ. γιατί θα γελάνε μαζί τους και τα μάρμαρα! Άσε που η δημοσιότητα που θα έλουζε την ψηφοφορία θα έβγαζε από τον λήθαργο την Ελληνική κοινωνία άμεσα, με ανυπολόγιστες συνέπειες στα δημοσκοπικά ποσοστά του Σύριζα!)

«Κατά» ψήφισαν, επίσης, οι προερχόμενες από τη ΔΕΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρρέα.

Ο Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 σήμερα, είπε πως καταψήφισε και μέτρησε τουλάχιστον άλλους 30 βουλευτές που έκαναν το ίδιο, κάτι που δείχνει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.

- 11+ ώρες συνεδρίαση, τους διάβαζαν φαντάζομαι τι λέει το μνημόνιο, ώστε να ξέρουν τι θα ψηφίσουν, ΕΑΝ το φέρουν σε ανοιχτή συνεδρίαση και ψηφοφορία. Όχι σαν μερικούς μερικούς σε παλαιότερες κυβερνήσεις, που ψήφιζαν το μνημόνιο χωρίς να έχουν διαβάσει το μνημόνιο! Να φανταστώ πως τους έβαλε να γράψουν και διαγώνισμα μετά; Έτσι κι αλλιώς ο χρόνος φτάνει και περισσεύει!

Θοδωρής Τσέλας

Η «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ; «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ…»

Ανησυχούσα για την παρατεταμένη ησυχία αλλά μετά διάβασα το άρθρο των NYT http://www.nytimes.com/…/european-lenders-to-review-greece-…! που έλεγε πως οι Έλληνες, ΔΕΝ έχουν καταλάβει ακόμη την μεταστροφή της Κυβέρνησης του Τσίπρα που θα υλοποιήσει κατά 95% το μνημόνιο που υλοποιούσαν και οι προηγούμενοι». 

Ένα ακόμη θα πρόσθετα εγώ! 

Η Κυβέρνηση του Τσίπρα θα είναι η πρώτη που θα γράψει με τα χέρια της το νέο μνημόνιο! Ε, αυτό και αν είναι επιτυχία…!!!

Έλα όμως που από το πρωί η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να ονομάσει – κατά την προσφιλή της τακτική – το κρέας, ψάρι, ποντάροντας στην «διαφορετική φάση» ενημέρωσης που έχει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα.

Από τις 25 του Ιανουαρίου το έχουμε δει να συμβαίνει σε επανάληψη.
Η «επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης Σύριζα» – αν πούμε έτσι το μπάχαλο και την ασυνεννοησία που κυριαρχεί – είναι: Να λένε πολλά, για πολλά, με έναν τρόπο ώστε να αυτοαναιρούνται και τελικά να μην ισχύει τίποτε και όλη η κοινωνία να είναι μπερδεμένη!

Ο απλός κόσμος έτσι, ακούει επιδερμικά τις όποιες δηλώσεις και μένει ήσυχος.

Ιδού οι δηλώσεις στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, των υπουργών της Κυβέρνησης του Σύριζα, που προσπαθούν να μας πείσουν πως ΔΕΝ ισχύουν τελικά όσα καταγγέλλουν: ο Συριζαίος Βουλευτής Κ. Λαπαβίτσας, ο Συριζαίος Ευρωβουλευτής Μ. Γλέζος, ή ακόμη και η κομμουνιστική τάση του Σύριζα, δηλαδή η ίδια η Κυβέρνηση.

Ιδού τι ψαρέψαμε από το πρωϊ:
  • Ρωμανιάς: Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις 
  • Δεν καταργούνται όλες οι πρόωρες συντάξεις
  • Σκουρλέτης: Τον Μάρτιο θα νομοθετήσουμε για τις 100 δόσεις
  • Λαφαζάνης: Καμία ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια
  • Μάρδας: Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ
  • Βαρουφάκης: Δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά και οι 100 δόσεις θα γίνουν!
Τι ισχύει λοιπόν; Θα ρωτήσει κάποιος, που το μόνο που έχει ακούσει είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και ακούγοντας κι αυτές τις δηλώσεις, από σήμερα περιμένει καλύτερες ημέρες.

Δυστυχώς τίποτε!

Το λέει και η σημερινή ανήσυχη δήλωση του Κ. Λαπαβίτσα, Βουλευτή του Σύριζα στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη: «Εάν δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας, το οποίο είναι και η μόνη νομιμοποίηση που έχουμε, γι αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, τότε θα πρέπει να τεθεί ξανά ζήτημα…» Τι ζήτημα άραγε; Εκλογές;

Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση, πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας μήνας θητείας της, συμφιλιώθηκε και επίσημα με τους πιστωτές και την πολιτική των Μνημονίων και της λιτότητας. 

Εξάλλου η … ίδια η κυβέρνηση, μέσω της συνιστώσας «Κομμουνιστική τάση» του Σύριζα, επαναλαμβάνει την έκκληση της σε κάθε αριστερό βουλευτή να καταψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία της ντροπής με τους πιστωτές. Καλεί επίσης, όλες τις αριστερές συλλογικότητες του κόμματος και τους αριστερούς αγωνιστές της βάσης σε κοινή δράση για να γίνουν άμεσα πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις και να καταργηθούν όλα τα μέτρα των Μνημονίων.

























ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ 
ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΠΙΣΤΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ 
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΛΑΣΤΡΑ 
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ!!!

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι εργαζόμενοι αλλά και οι Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου πριν από λίγο.

Αφορμή στάθηκε το email Βαρουφάκη, καθώς οι Ευρωβουλευτές του Σύριζα είχαν υψηλής έντασης λογομαχία στους διαδρόμους του κτιρίου της Ευρωβουλής.

«Εγώ Σ’αγαπάω» φέρεται να είπε στο τέλος ο κ. Παπαδημούλης με τον κύριο Γλέζο να απαντά: «Ούτε με αγαπάς ούτε με σέβεσαι».

Αυτήκοοι μάρτυρες του επεισοδίου δύο Ευρωβουλευτές του Σύριζα, δύο της ΝΔ, και άλλοι υπάλληλοι του Ευρωκοινοβουλίου.

Όλα αυτά την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είχε βάλει την κοινοβουλευτική ομάδα στο μαντρί και τους υποσχέθηκε πως δεν θα βγουν από εκεί παρά μόνο αν ορκιστούν πίστη και υποταγή στο αριστερό μνημόνιο. 



11 ώρες Συνεδρίαση, και γράμμα γράμμα να τους το διάβαζε θα το είχαν μάθει απέξω!