ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΑΤΟΠΗΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: ΔΕΙΠΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟ


ΑΤΟΠΗΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ: 
ΔΕΙΠΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Σ' ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό ατόπημα που πλήττει σημαντικά τον θεσμικό του ρόλο και καταδεικνύει τις πολιτικές του εξαρτήσεις υπέπεσε ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, δείπνησε στο γνωστό εστιατόριο των Βρυξελλών «Comme chez Soi» με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υποψηφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον... προκάτοχό του στο Μέγαρο Μαξίμου Γιώργο Παπανδρέου.




Ο τελευταίος φυσικά δεν είχε καμία δουλειά να προσκληθεί στο τραπέζι, αφού με την ίδια λογική, σ' αυτό θα μπορούσε να βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς. Ως γνωστόν, οι δύο αρχηγοί ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αντίστοιχα. Το δείπνο των «3» τορπιλίζει την προσπάθεια για την διάσωση της χώρας σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία και παράλληλα φέρνει στο φως τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν στο ΠΑΣΟΚ με την ανοχή (και τις ευλογίες του Παπαδήμου), χρησιμοποιώντας ως κάλυψη την κυβέρνηση συνεργασίας.

Η Ν.Δ. οφείλει να αντιδράσει άμεσα, αφού η κίνηση Παπαδήμου, εκτός του ότι τον εκθέτει προσωπικά, αποκαλύπτει και τα παρασκηνιακά παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά και την φιλελεύθερης παράταξης. Ανεξάρτητα, όμως, από την στάση που θα επιλέξει να κρατήσει η Συγγρού, ο πρωθυπουργός, δειπνώντας με τους Παπανδρέου και Παπαδήμο, απλώς, επιβεβαιώνει αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό από την ημέρα που πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Ότι απλώς είναι ένας διαχειρηστής μιας ΠΑΣΟΚικής κυβέρνησης.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως δείχνει να είναι... αληθινό!

Αύριο, στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα αποφασιστεί εάν το ΠΑΣΟΚ θα προσλάβει εταιρεία security ώστε να αναλάβει την φύλαξη των χώρων που θα στηθούν οι κάλπες!

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, ούτε... εθελοντές που θα μπορούσαν να μπουν σε μια τέτοια "διαδικασία".

Το θέμα είναι που θα βρεθούν τα χρήματα αφού δεν υπάρχει... σάλιο!

Ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ από την Gazprom


Ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ 

από την Gazprom
































Ενδιαφέρον της ρωσικής Gazprom για την 

ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ προκύπτει από τη  συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου με τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom και γενικό διευθυντή της Gazprom Export, Alexander Medvedev.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom στη συνάντηση «συζητήθηκαν οι προοπτικές τις ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ» ενώ οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν «στην κατάσταση των αγορών φυσικού αερίου με ιδιαίτερη έμφαση στην εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ελλάδα και τις παραδόσεις κατά τη χειμερινή περίοδο».

Η Gazprom αναφέρει ότι «η Ελληνική πλευρά εκτίμησε ιδιαιτέρως τις επιπλέον ποσότητες αερίου που προμήθευσε ο όμιλος Gazprom στην Ελλάδα κατά την περίοδο του αυξημένου ψύχους φέτος τον χειμώνα».

Στη συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που διαχειρίζεται την προμήθεια Ρωσικού φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά, κ. Χάρης Σαχίνης.

Έγγραφο εκθέτει τον Αμερικανοθρεμμένο Γιώργο Παπανδρέου...!



Έγγραφο εκθέτει τον Αμερικανοθρεμμένο Γιώργο Παπανδρέου...!
Έγγραφο που δίνει στη δημοσιότητα το γνωστό Wikileaks, εμφανίζει το Γεώργιο Παπανδρέου να θέλει να βάλει την Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου.

 Ναι, καλά ακούσατε στο μπλοκ του δολαρίου είχε συνεννοηθεί ο κ. Παπανδρέου να βάλει την Ελλάδα. Σημειώσεις του Stratfor το Νοέμβριου του 2011 αναφέρουν την πιθανότητα να εισαχθεί η Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου στο πλαίσιο εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων μας. 

Απ ότι φαίνεται αυτό είναι.....ένα μεγάλο παιχνίδι που παίζεται από καιρό στα παρασκήνια. Η πρόβλεψη σχετίζεται με τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαπιστώθηκε ότι διαθέτει η χώρα μας. Στο σημείωμα του Wikileaks περιγράφεται η πρόθεση του Παπανδρέου να παραιτηθεί από τη κυβέρνηση για να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 

Αυτό όμως που αναφέρει το έγγραφο και πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως, είναι "η ύπαρξη πιθανώς τεραστίων κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης. Στη περίπτωση που η Ελλάδα γίνει σημαντική παραγωγός χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου, η χώρα θα προτιμήσει να ανήκει στη ζώνη του δολαρίου, κάτι το οποίο ταιριάζει με το νέο γεωπολιτικό σενάριο σενάριο που έχει διαμορφώσει το State Department."

Ανεργία ρεκόρ στην Ευρώπη



Ανεργία ρεκόρ στην Ευρώπη



Η ανεργία στις χώρες της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο του 2012 έφθασε το ύψος ρεκόρ 10,7 %. Αυτό μαρτυρούν τα στοιχεία της Στατιστικής διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το επίπεδο της ανεργίας τον Ιανουάριο είναι το υψηλότερο για περισσότερο από 14 χρόνια. Χωρίς δουλειά στην ΕΕ ζουν σήμερα 17 εκατομμύρια άνθρωποι.

LIBERATION: "Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ!"

LIBERATION: 
"Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, 

ΠΑΝΤΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ!"



"Ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται στον πόλεμο κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού", ο οποίος "καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, και απειλεί την καθημερινή επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών"

"Αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, ο Έλληνας πάντα σηκώνεται..."

"Ο Έλληνας χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια"

Όλα αυτά δεν τα λέει κάποιο ελληνικό έντυπο, αλλά η γαλλική liberation, σε ένα άρθρο-ύμνο για τον ελληνισμό και τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων. Διαβάστε το και τα συμεπράσματα δικά σας.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της «Liberation»:

«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.

Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".

Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!»



Αντώνης Σαμαράς. "Την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται" Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έλαβε μέρος σήμερα στην Διάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες. Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Γιουρογκρούπ (Eurogroup), Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κ. Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γιόζεφ Ντόλ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ. Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη: 1ον. Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και 2ον. Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας. Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο. Συζητήσαμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων. Συγκεκριμένα: Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ). Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές. Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής. Μίλησα ακόμα και για την ανθρώπινη πλευρά της κρίσης. Κρίση η οποία δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή. Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο. Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία. Για να επιστρέψει η ελπίδα στους Έλληνες. Και αυτήν την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται!»



Αντώνης Σαμαράς. 

"Την ελπίδα, θα φέρουν
 οι εκλογές που έρχονται"



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έλαβε μέρος σήμερα στην Διάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.


Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Γιουρογκρούπ (Eurogroup), Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κ. Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γιόζεφ Ντόλ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε:
«Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη:


1ον. Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και


2ον. Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας. 


Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.
Συζητήσαμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων. 
Συγκεκριμένα: 
Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ). 
Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. 
Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής. 
Μίλησα ακόμα και για την ανθρώπινη πλευρά της κρίσης. 
Κρίση η οποία δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή.
Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο.


Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. 
Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία. 
Για να επιστρέψει η ελπίδα στους Έλληνες.

Και αυτήν την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται!»

OΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΡΤΕΝΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
!

Την παράσταση έκλεψε η ευχή του προέδρου του ΕΛΚ Βιλφρεντ Μαρτενς προς τον προέδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΕΛΚ. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μαρτένς απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε " Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον φίλο μου Αντώνη για τις εκλογές που έρχονται τον Απρίλιο".

Μάλιστα όπως μεταφέρουν στα parapolitika.gr συνεργάτες του κ. Σαμαρα, κανείς από τα μέλη του ΕΛΚ ούτε η κ. Μέρκελ έκανε καμία νύξη για μετάθεση των εκλογών. Συμφωνα με πληροφορίες κατά την τοποθετησή του ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την δέσμευση του κόμματος του για στήριξη του προγράμματος , επανέλαβε όμως ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα αναπτυξιακές πολιτικές.

Η Ρωσία και η Γερμανία ενισχύουν τη στρατηγική εταιρική συνεργασία



Η Ρωσία και η Γερμανία ενισχύουν

 τη στρατηγική εταιρική συνεργασία



Η διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου, η ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ και οι προοπτικές της σύναψης Συνθήκης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι  θέματα μιας  ρωσο-γερμανικής συνεργασίας.

 Το φόρουμ 
της κοινωνίας των πολιτών «Διάλογος της Αγίας Πετρούπολη.


 θεωρείται ως μιά από τις βασικές γεννήτριες ιδεών. Θέματα  συνεδρίας είναι όπως  «Πολίτες, κοινωνία και κράτος – εταιρική σχέση στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού», παραδοσιακά θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης και του υγειονομικού συστήματος,
συζητήσεις για τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και τη συγχώνευση των μεταναστών στην κοινωνία, σε στενή συνάρτηση με την ανάπτυξη της ρωσο-γερμανικής επενδυτικής συνεργασίας. 

Κέθε  έτος στην οικονομία της Ρωσικής Ομοσπονδίας επενδύονται γερμανικά κεφάλαια ύψους 10,4 δισεκ. δολαρίων, ο δε όγκος των ρωσικών επενδύσεων στην ΟΔΓ πέρυσι ανήρθε στα 4,7 δισεκ. δολάρια. 

Η Μόσχα και το Βερολίνο δίνουν την έμφαση στο βάθεμα του παραγωγικού τεχνολογικού συνεταιρισμού, πράγμα που συνάδει με τους στόχους της Ρωσίας για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της. Συγκεκριμένα, προωθούνται επιτυχώς τα κοινά σχέδια σε τέτοιους πολλά υποσχόμενους τομείς, όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας, οι κλάδοι υψηλής τεχνολογίας της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης και της μηχανουργίας, της παραγωγής φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

Προσοχή προτεραιότητας έχει δοθεί στη διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου.
 Η Γερμανία εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου – πέρυσι οι προμήθειες ανέβηκαν στα 39 δισεκ. κβ.μ. 
Η Γερμανία είναι άκρως ενδιαφερόμενη για την αύξηση αυτών των προμηθειών – ιδιαίτερα στο φόντο της πρόσφατης απόφασής της να κλείσει πλήρως τον πυρηνικό τομέα ως το 2022.

Επίσης σημεία προσοχής είναι τα θέματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, καθώς και της δραστηριότητας του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, της εξέλιξης της κατάστασης στη Βόρεια Αφρική και μιάς σειράς άλλων περιφερειακών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων – η διευθέτηση του μεσανατολικού και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

27.01.2012 

Η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος φίλος


Με τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στη Ρωσία.


«Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα», δήλωσε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως από τη Μόσχα, σημειώνοντας πως εξέθεσε στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν και πως ο πρωθυπουργός της ομόθρησκης χώρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας.

«Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος», κατέληξε, στη δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ!



Η ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ!
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ
με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. 



Ο Αντώνης Σαμαράς την ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα κινήσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι ανάγκη η χώρα μας να προσφύγει στις κάλπες, προκειμένου μια νέα κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακού χαρακτήρα της οικονομίας. 



Απο την πλευρά της η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την στάση της ΝΔ το τελευταίο διάστημα, ενώ τόνισε ότι το Γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ήδη τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ταυτόχρονα, πρέπει να προσθέσουμε αναπτυξιακή διάσταση στο πρόγραμμά μας, για να προωθήσουμε την ανάκαμψη και να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή.
Γιατί, όπως ξέρετε, η χώρα μου, η Ελλάδα, βιώνει 5 συνεχή χρόνια βαθιάς, πρωτοφανούς ύφεσης.Ύφεση πρωτόγνωρη για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. 
Είμαι σίγουρος και το ξέρω, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Σχέδιο διαμελισμού της Συρίας;

                                               
                        Σχέδιο διαμελισμού της Συρίας;

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ. 


Οι Αμερικανοί Γερουσιαστές John McCain και Lindsey Graham κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Αφγανιστάν πριν από λίγες μέρες δήλωσαν στους δημοσιογράφους: «Πρέπει να εξοπλιστούν άμεσα οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία. Πρέπει να αλλάξει αμέσως η κυβέρνηση στη Δαμασκό. Να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αποδυνάμωση του Ιράν».Οι Γερουσιαστές είναι μέλη της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας και οι απόψεις τους έχουν βαρύνουσα σημασία.
Στην Ιστοσελίδα Debka που έχει διασυνδέσεις με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αναφέρεται ότι η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία και η Ιταλία προετοιμάζονται για επέμβαση στη Συρία. Περιμένουν την απόφαση των ΗΠΑ για να ξεκινήσουν, όπως έκαναν και στην περίπτωση της Λιβύης.
Στη σύνοδο των «Φίλων της Συρίας» που πραγματοποιήθηκε στην Τυνησία, κάλεσαν τον Πρόεδρο Άσαντ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των αμάχων για να στείλουν αμέσως ανθρωπιστική βοήθεια.
Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των Τυνησίων, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους σημαίες της Συρίας και φώναζαν συνθήματα εναντίον του Προέδρου Ομπάμα και της κυρίας Κλίντον. Στα πανό που κρατούσαν κατηγορούσαν το Κατάρ ως «σπόνσορα των σχεδίων του Σιωνισμού και των ΗΠΑ».
Ο Ceyhan Bozkurt στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα Γενίτσαγ , αναφέρεται σε εκτιμήσεις του καθηγητή Umit Ozdag, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου «21ος αιώνας» για τα τεκταινόμενα στη Συρία.
Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι το σχέδιο διαμελισμού της Συρίας σε επτά κομμάτια έχει ένα και μόνο σκοπό - να ανοίξει δίοδο στον Μπαρζανί στη Μεσόγειο.
Μεγάλη μερίδα επιστημόνων στην Τουρκία πιστεύει ότι σύντομα θα ιδρυθεί το φιλο-ισραηλινό ενωμένο Κουρδιστάν. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι το νεοσύστατο κράτος δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Όταν το πετύχουν και αυτό θα γίνει άμεσα η ανακήρυξη του Κουρδιστάν. Εύλογα λοιπόν ο Κούρδος ηγέτης Μεσούτ Μπαρζανί θεωρείται ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χάρτης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα sol haber με το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν το Ιράν να απειλεί τις ΗΠΑ, όταν είναι περικυκλωμένο με τόσες στρατιωτικές Βάσεις;»...

4 Μαρτίου 2012 :Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία

Πούτιν: "Η παγκόσμια κρίση είναι συστημική"

Ο Πούτιν διηγήθηκε 
προς τα πού θα οδηγεί τη χώρα






Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος για τη προεδρία του ρωσικού κράτους Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τους υποστηρικτές του – εκπροσώπους του Λαϊκού Μετώπου και των περιφερειακών επιτελείων, δημοσιογράφους και πολιτικούς αναλυτές. 
Οι οπαδοί του Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν τα προγραμματικά άρθρα του πρωθυπουργού της Ρωσίας.

Η Όλγα Κριστανόφσκαγια, διευθύντρια του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Πολιτικής τόνισε ότι τα άρθρα αυτά περιέχουν όλα – την ακριβή διάγνωση, που είχε κάνει στην κοινωνία, τα συγκεκριμένα προβλήματα και ένα σύνολο μέτρων με σκοπό την ανάπτυξη του οικονομικού και του πολιτικού συστήματος. Λείπει μόνο ένα στοιχείο - τα συμπεράσματα. 

"Αν γίνεστε πρόεδρος, προς τα πού θα οδηγείτε τη Ρωσία;",- ρώτησε τον Πούτιν η Όλγα Κριστανόφσκαγια.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσπάθησε να δώσει απάντηση σε μερικές προτάσεις.

-«Εμείς, θα πρέπει, βέβαια, να ενισχύουμε τους θεσμούς της δημοκρατίας, μάλιστα έτσι, ώστε αυτοί οι δημοκρατικοί θεσμοί να κάνουν την κρατικότητά μας άτρωτη από οποιαδήποτε σοκ, ώστε αυτή η κρατικότητα να είναι σταθερή και να μας εγγυάται την κυριαρχία. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που έχουμε θέσει στον οικονομικό τομέα. Το κύριο απ’ αυτά είναι η εξασφάλιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας. Για αυτό τον σκοπό χρειάζεται να προσελκύουμε επενδύσεις και πρώτ’ απ’ όλες ιδιωτικές επενδύσεις. Για την προσέλκυση δε των ιδιωτικών επενδύσεων χρειάζεται να βελτιώνουμε το επιχειρηματικό κλίμα. Όλα αυτά μαζί θα πρέπει να οδηγήσουν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του κάθε συγκεκριμένου πολίτη της Ρωσίας»,- υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσερένα αποφάσισε να εντείνει τον τόνο της συζήτησης. 
«Οι επικριτές σας,- είπε ο οπαδός του Βλαντίμιρ Πούτιν, λένε ότι εσείς είχατε στη διάθεσή σας 12 χρόνια και έπρεπε να κάνετε όλους πλούσιους».

«Ήμουν πρόεδρος 8 και όχι 12 χρόνια»,- διόρθωσε τον δικηγόρο ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

-«Τετριμμένη είναι η γνώμη ότι ο Πούτιν κάθεται και διατάσσει τα πάντα. Αυτό δεν είναι έτσι. Θέλω να σας πω ακόμα μία φορά ότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης έχει πολλές αρμοδιότητες εξουσίας, ένα μεγάλο σύνολο αρμοδιοτήτων, αλλά δεν είναι πρόεδρος.

Εμείς με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχουμε οριοθετήσει τις αρμοδιότητες μας, ή με ακρίβεια τις οριοθέτησε το Σύνταγμα της χώρας. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του»,- παρατήρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τις δηλώσεις ότι δεν πρέπει να διεκδικεί το προεδρικό αξίωμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τις βλέπει ως μία από τις κατευθύνσεις των επιθέσεων των αντιπάλων του. Όπως, εξάλλου, και την ανακήρυξη των εκλογών μη νομίμων ακόμα πριν την διεξαγωγή τους. «Ολα αυτά είναι εργαλεία του πολιτικού αγώνα και τα θεωρώ απαράδεκτα για τη δημοκρατική κοινωνία»,- τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ομολόγησε ότι ήταν έτοιμος για τέτοια θορυβώδικη εκλογική εκστρατεία.

- «Για να είμαι ειλικρινής, πρόβλεπα ότι περίπου έτσι θα έχουν τα πράγματα. Θα σας πω κάτι περισσότερο. Έχω αποφύγει την αλλαγή του Συντάγματος. Δεν ήθελα να μείνω αυτόματα σ’αυτή την εξουσία. Ήξερα ότι τέτοια ακριβώς θα είναι η πολεμική.

Εξάλλου, για να συνεχίσει κανείς περαιτέρω τη δουλειά του, χρειάζεται να εξασφαλίσει την πίστωση εμπιστοσύνης στο νέο περιβάλλον. Χωρίς αυτό, είναι αδύνατο να εργάζεται. Έτσι λοιπόν, είμαι ευτυχής ότι έχουμε μια τέτοια καταιγίδα. Αυτό είναι καλό, αλλά όλοι χρειάζεται να βρίσκονται στα περιθώρια του νόμου. Ναι, έτσι ακριβώς είναι»,- τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.



Ζιρινόφσκι Βλαντίμιρ
Υποψήφιος πρόεδρος της Ρωσίας από το Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας 
Ζιουγκάνοφ Γκενάντι 
Υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσίας από μέρους του ΚΚΡΟ  



Μιρόνοφ Σεργκέι
Υποψήφιος πρόεδρος από το κόμμα «Δίκαια Ρωσία»



Πρόχοροφ Μιχαήλ
Ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσίας



Πούτιν Βλαντίμιρ
Υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσίας από μέρους του κόμματος "Ενωμένη Ρωσία"

Ρωσία: Με δυνατότητες «προβολής της δύναμης»

Ρωσία: Με δυνατότητες «προβολής της δύναμης»

Η εκστρατεία μιάς ομάδας μάχης με επικεφαλής αεροπλανοφόρο των Ναυτικών Δυνάμεων της Ρωσίας στη Μεσόγειο θάλασσα συνέπεσε χρονικά με τη μείωση της ρωσικής παρουσίας στο Σουδάν. Και τα δυό αυτά τα γεγονότα δίνουν πολύ καλή αφορμή αξιολόγησης των δυνατοτήτων εξασφάλισης σταθερής στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο εξωτερικό.


«Προβολή της δύναμης»- είναι η ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν γρήγορα και αποφασιστικά στην εξέλιξη της κατάστασης μέσω της γρήγορης μεταφοράς στρατευμάτων στο απαιτούμενο σημείο και να διατηρήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή για όσο καιρό χρειάζεται. 

Η ικανότητα προβολής της δύναμης αποτελείται από πολλούς παράγοντες – τις δυνατότητες του Πολεμικού και του Εμπορικού Στόλου, της πολεμικής και της πολιτικής αεροπορίας, καθώς επίσης και την ύπαρξη Εκστρατευτικών Δυνάμεων, ικανών να αναπτύσσονται γρήγορα σε απομακρυσμένα θέατρα πολεμικών επιχειρήσεων και να μπαίνουν αμέσως σε μάχη.

Πυρήνας τέτοιων δυνάμεων είναι οι ευκίνητες αερομεταφερόμενες δυνάμεις διαφόρων ειδών στρατευμάτων, σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδιαίτερα μεγάλων αποστάσεων και η μεταγωγική αεροπορία, καθώς επίσης και το Πολεμικό Ναυτικό και πρώτ’ απ’ όλα η αεροπορία και οι αποβατικές του δυνάμεις. Τέλος, πολύ μεγάλη σημασία έχει και η ύπαρξη στρατιωτικών βάσεων στο εξωτερικό, που εξασφαλίζουν την ανάπτυξη νέων δυνάμεων.

Σήμερα οι ΄Ενοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας μάλλον δεν έχουν τη δυνατότητα υποστήριξης της μακρόχρονης παρουσίας τους στο εξωτερικό η οποία περιοριρίστηκε ουσιαστικά στη συμμετοχή τους στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ και στις χώρες-μέλη της Κοινοπωλιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. 

Οι δυνατότητες γρήγορης ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας σε αποκλειστικές περιοχές του κόσμου είναι πολύ περιορισμένες. Και αυτό όχι γιατί η Ρωσία δεν είχε τέτοια συμφέροντα. Εκτός από τη διεθνή αποστολή καταπολέμησης της πειρατείας στην περιοχή του Αφρικανικού Κέρατος υπάρχουν στον κόσμο πολλές περιοχές, όπου μπορεί να απαιτηθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία για την προστασία της ζωής των πολιτών της είτε για την υπεράσπιση των οικονομικών της συμφερόντων. 

Προς το παρόν υπάρχει μόνο μία, απομακρυσμένη από τη Ρωσία περιοχή, όπου σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να αναπτύξει πολύ γρήγορα μεγάλες δυνάμεις – το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν.

Όμως οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και οι σημερινές στη Συρία, έδειξαν ότι στη Ρωσία χρειάζονται πιο σοβαρές εκστρατευτικές δυνάμεις. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι αναγκασμένη σήμερα να περιορίζεται μόνο στην «επίδειξη της σημαίας της», χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε ανάπτυξης μόνιμης ναυτικής μοίρας στη Μεσόγειο θάλασσα, ούτε ενίσχυσης της παρουσίας της στη Συρία. 

Στην πρώτη περίπτωση δεν αρκούν πλοία του Ναυτικού Στόλου για την εξασφάλιση της ανανέωσής τους τουλάχιστον μία φορά κέθε έξι μήνες και στη δεύτερη – είναι ανεπαρκείς οι δυνατότητες της μεταγωγικής αεροπορίας.

Ενώ ο αριθμός των κατασκευαζόμενων πλοίων στη Ρωσία άρχισε να αυξάνεται, η πολεμική δεν μεταγωγική αεροπορία δεν ανανεώνεται ακόμη. Απ’ όλα τα σχέδια είναι λίγο πολύ ξεκάθαρο το μέλλον μόνο του Il-476 – τελευταία, στο Ουλιάνοβσκ έχει συναρμολογηθεί το πρώτο εκσυγχρονισμένο μεταγωγικό αεροσκάφος. Είναι αόριστη η προοπτική του An-70 και An-124. Έχουν επιβραδυνθεί οι ρυθμοί εκπόνησης των σχεδίων Il-112 και Il-214. Είναι επίσης ασαφείς και οι δυνατότητες εναλλακτικής λύσης στο Il-112 – η αγορά 7 An-140 μέσα σε μερικά χρόνια δεν μπορεί να θεωρηθεί τέτοια εναλλακτική λύση.

Ο υφιστάμενος Στόλος πολεμικών μεταγωγικών αεροσκαφών παλιώνει και αν δεν παρθούν αποφασιστικά μέτρα μέσα στα πλησιέστερα 1-2 χρόνια, τότε η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με οξεία έλλειψη πολεμικών μεταγωγικών αεροσκαφών και ίσως και με την πιθανότητα αγοράς τους από το εξωτερικό.

To Iσραήλ κρατά μυστικά από τις ΗΠΑ τα στρατιωτικά του σχέδια


To Iσραήλ κρατά μυστικά από τις ΗΠΑ 

τα στρατιωτικά του σχέδια


Οι ισραηλινές Αρχές ανακοίνωσαν ότι εν μέσω της αυξανόμενης απειλής πολέμου με το Ιράν δεν προτίθενται να προειδοποιήσουν την ηγεσία των ΗΠΑ για την απόφασή τους να καταφέρουν χτύπημα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους στέλεχος της αμερικανικής στρατιωτικής κατασκοπείας, ενήμερος για την εξέλιξη των συνομιλιών σχετικά με το θέμα αυτό.

Χάρη στην απόφαση αυτή κανείς δεν θα μπορέσει να ενοχοποιήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι ήταν πληροφορημένες για τα στρατιωτικά σχέδια του Ισραήλ, αλλά δεν συγκράτησαν τον εταίρο τους στη Μέση Ανατολή από την επίθεση.

Άλλος ένας λόγος, που παρακινεί το Ισραήλ να κρατήσει τα σχέδιά του μυστικά από τις ΗΠΑ είναι και η δυσαρέσκεια από τη θέση της Ουάσιγκτον, η οποία πήρα αποστάσεις από τη συμμετοχή της σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν. 

Το Ισραήλ επίσης θεωρεί ότι οι Αρχές των ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα τις συνέπειες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Η Ελλάδα στη “ζώνη του δολαρίου” λόγω αερίου και πετρελαίου!

“Στην περίπτωση που η Ελλάδα γίνει σημαντική παραγωγός φυσικού αερίου/πετρελαίου θα προτιμήσει να ανήκει στο μπλοκ του δολαρίου”

Τα απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δικτύου πληροφοριών της stratfor, που πολλοί είναι εκείνοι που την αναφέρουν ως ένα παρακλάδι της CIA δείχνουν ότι ο αναβρασμός που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο με αφορμή την ανεύρεση κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου έχει στρέψει το βλέμμα των ΗΠΑ πάνω και στη χώρα μας.

Οι έρευνες μάλιστα στον ελλαδικό χώρο και οι ελπίδες ότι τα κοιτάσματα είναι μεγάλα έφερε μια σειρά από αναφορές που αναδεικνύουν τα γεωστρατηγικά παιχνίδια στην περιοχή.

Μέσω wikileaks και του δημοσιεύματος της εφημερίδας “Τα Νέα” φαίνεται ολοκάθαρα ότι τα κοιτάσματα της Ελλάδας αλλάζουν τα δεδομένα με τους αναλυτές να λένε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες να γίνει παραγωγός αερίου και πετρελαίου και συμπληρώνουν σε αναφορά του περασμένου Νοεμβρίου πως “το να γίνει η Ελλάδα μέλος της ζώνης του δολαρίου ταιριάζει με το γεωπολιτικό σενάριο που έχει διαμορφωθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ”.

Όλα αυτά μαζί με παράλληλες αναφορές για τη συμπεριφορά της Τουρκία με αφορμή τις Κυπριακές έρευνες όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως “οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου” αλλά και πως η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση δεν έχει άλλες δυνατότητες πλην της λεκτικής συμπαράστασης στην Κύπρο, αλλά και γνώμες πως το Ισραήλ έχει τα δικά του προβλήματα για να εμπλακεί περισσότερο σε μια διένεξη...

Όπως και να 'χει οι Αμερικανοί φαίνεται πως ... καλοβλέπουν τα κοιτάσματα στον ελλαδικό χώρο , αν και ακόμη το μέγεθός τους δεν έχει διευκρινιστεί...

Ο ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: "ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!"


"ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!"



Με ένα νέο άρθρο στην εφημερίδα "Δημοκρατία", ο γνωστός δικηγόρος και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης,ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, ενώ προειδοποιεί πως θα κλάψουν πράσινες μανούλες!

Ολόκληρο το άρθρο:

"Το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, όπως ξέρετε είναι πολύ απασχολημένο. Δεν ευκαιρεί να κουμαντάρει το πάλαι ποτέ Κίνημα, που έχει γίνει στήλη άλατος, γιατί γύρισε και κοίταξε κατάματα το ΔΝΤ και το κιμπάρικο βλέμμα του Ντομινίκ Στρος Καν, που ‘χει πάλι κάτι ντράβαλα με το Ηθών. Ο Γιώργος, αδέρφια είναι πολύ busy. Όπως θα διαβάσατε, αγόρασε δυο ποδήλατα πολύ μέγκλα και χάϊ τέκ κι εκπαιδεύεται. Έχετε δει στα ροντέο που βγαίνει ένας καουμπόϋ και ιππεύει δυο άλογα ταυτόχρονα, όρθιος, πατώντας στην σέλα του καθενός; Ο Γιώργος, που μετέχει των παραδόσεων του Μίντγουεστ, θα μάθει να το κάνει με ποδήλατα. Θα βάλει την κολλητή στολή του Μπάτμαν και το αεροπλανικό γυαλί του Μαραθώνιου κι όσο εσείς θα βογκάτε με την κολοβωμένη επιταγή της σύνταξης ή του μισθού στο χέρι, αυτός θα κάνει ζογκλερικά στην κατηφόρα του Διονύσου με τα καινούργια παιχνίδια του. Ποδηλατικός βαλκανικός σοσιαλισμός.

Επειδή λοιπόν το οικογενειακό «μαγαζί» έχει συρρίκνωση της πελατείας κι είναι ακέφαλο, σκάσανε μύτη οι μουστερήδες. Ο ένας πιο καλός από τον άλλο. Ο βοηθός κούριερ, ο Βενιζέλος, είναι χρόνια στην αφετηρία κι όλο σκιάζει την γραμμή εκκίνησης με την γαστέρα του. Του έκανε ένα μικρό κατενάτσιο στην φιλοδοξία ο καφές του Ρέλλου αλλά τώρα είναι η ώρα. 

Ο Λοβέρδος λίγο παρά πίσω, όταν δεν αμολάει τορπίλες για μακελειά (σιγά τα αίματα) χάριν προστασίας του κωπηλάτη, ποδηλάτη κι «ατζέντη» του ΔΝΤ, πίνει ισοτονικά ποτά, που βοηθούν να χωνεύεις και τους συνταξιούχους. Ξέρετε το γέρικο κρέας σφίγγει, στρίβει κι είναι δύσπεπτο. Υπάρχουν κι οι αυτόμολοι, όπως η Λούκα, αλλά όλο το Έθνος κρατάει την ανάσα του για το τι θα κατεβάσει η πολύστροφος κάρα του Χάρη Καστανίδη. 

Κανένα δημοψήφισμα ίσως, για το αν επιθυμούμε την εξακολούθηση της ισχύος του νόμου της βαρύτητας ή αν πρέπει το σουβλάκι με πίτα να εξακολουθούν στην Τούμπα να το λένε σάντουιτς με σουβλάκι. Ο Μιχάλης από την άλλη διαβάζει με κερί το Μνημόνιο, γιατί οι γερμαναράδες ελεγκτές, που θα πλακώσουν οσονούπω, μετά το μεσημεριανό τους με βουρστ και ξυνολάχανο, θα βγαίνουν παγανιά κι όποιον Υπουργό σβερκώνουν, θα του κάνουν τεστ multiple choice για το Μνημόνιο και τον Εφαρμοστικό. 

Φήμες λένε ότι οι ελεγκτές θα κυκλοφορούν με κατοχικές BMW με καλάθι, που στο πλάϊ θα έχουν το σήμα του Ευρώ και από πάνω ημικυκλικά θα γράφει Memorandum Zwei. Τα δε τεστ θα γίνονται στην οδό Μέρλιν. Αν οι φήμες αληθεύουν, αναμένεται η ανάκαμψη να ξεκινήσει από την βιομηχανία κολωνών πάγου. Και βραστών αυγών, θα προσέθετα, για τις απείθαρχες μασχάλες. Διαψεύδεται πάντως ότι το μανικούρ – πεντικιούρ θα γίνεται με τον παραδοσιακό τευτονικό τρόπο της τανάλιας.

Στην γραμμή εκκίνησης κάνει «ζυγείτε επ’ αριστερά» κι ο επιφανής μέτοχος της «Ανωνύμου Εταιρείας Ηρώων Πολυτεχνείου». Ο Χρήστος Παπουτσής, που έχει πλάκα τα γαλόνια και τα εύσημα. Ο ευσταλής παραστάτης της σημαίας του Πολυτεχνείου στις μεταπολιτευτικές πορείες της 17ης Νοεμβρίου, έχει στο στήθος καρφιτσωμένο το Σάμινα, ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κι εσχάτως το μπουρλότο που βάλανε στην Αθήνα οι γνωστοί – άγνωστοι. Διότι και στην Προστασία του Πολίτη διέπρεψε.

Όλοι αυτοί και κάποιοι άλλοι, θα διεκδικήσουν, αν όχι την προεδρία του καταστήματος, την διάσωση τους στην εκλογική τους περιφέρεια. Διότι και στην Α΄ Αθηνών, αναμένεται εκλογικώς να κλάψουνε πράσινες μανούλες. Οπότε το επίδοξο προεδριλίκι εξασφαλίζει μια επιπλέον και διαρκή προβολή για να μην είσαι στους χαροκαμμένους, που θα βλέπουν την Βουλή από το roof garden της Μεγάλης Βρεταννίας.

Πόσο αφορά την Πατρίδα όλο αυτό; Όσο και το αν ο Γιώργος θα μάθει να ισορροπεί σε δυο ποδήλατα. Το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το νεκροταφείο των πολιτικών ελεφάντων. Ο σκληρός γραφειοκρατικός πυρήνας θα συρθεί ακόμη λίγο αλλά πάντως ιδεολογικά είναι ένα κουφάρι. Ότι υγιές υπήρχε, στη βάση, φεύγει κατά κύματα. Αποδημητικά πουλιά, χωρίς επιστροφή την Άνοιξη. 

Δεν χαίρομαι γι’ αυτό αλλά ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι το πάλαι ποτέ δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου θα γινόταν τελικά και μάλιστα τόσο γρήγορα, ένας μεταλλαγμένος νεοφιλελεύθερος μηχανισμός παρακμής, ρουσφετολογίας, λεηλασίας της χώρας. Και υπογραμμίζω ότι οι πιο Αγανακτισμένοι των Αγανακτισμένων είναι όσοι αγόρασαν το 2009 τις χάντρες και τα καθρεφτάκια του «λεφτά υπάρχουν». Αυτοί δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Θα πάνε να εκδικηθούν.

Τα ζόρια τα μεγάλα όμως θ’ αρχίσουν, όταν θα φτάσουν οι πρώτες επιταγές με τους μισθούς και τις συντάξεις, που θα έχουν τις τελευταίες περικοπές. Η πραγματικότητα θα ρίξει γροθιά στο στομάχι των απλών ανθρώπων, που αδυνατούν να καταλάβουν πως κάποιοι έχουν αυτή τη στιγμή καταθέσεις 600 δις στην Ελβετία. Δηλαδή δυο φορές το χρέος. Μεταξύ μας, ούτε οι Γερμανοί φορολογούμενοι και πολιτικοί το καταλαβαίνουν. Δίκιο έχουν.

Εκεί στη χώρα της Χάϊντι, με δυο τεράστιες συνεισφορές στον ανθρώπινο πολιτισμό, το ρολόϊ με κούκο και το τυρί με τρύπες, έχει καταλήξει ο λουφές, τα πλιάτσικα από την επί δεκαετίες λεηλασία της χώρας. Σίγουρα κάποια είναι νόμιμα, χρήματα εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος αλλά σίγουρα μεγάλο μέρος τους είναι μίζες, λαδώματα, προϊόν φοροδιαφυγής ή αυτά που έδιωχνε κατά κύματα από τις ελληνικές τράπεζες ο Γιώργος ο Έσχατος και Φαρμακερός, κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του κι έπαιζε με τα «κουμπούρια». Χλωμό το βλέπω να γίνει κίνημα, να συλληφθούν οι εν λόγω καταθέτες των Άλπεων και να απειληθούν με τυφεκισμό αν δεν τα φέρουν πίσω σε λίγες μέρες.

Αυτό όμως που μπορεί να γίνει, είναι με κίνητρα αφορολόγητου να τα φέρουν πίσω οι νόμιμοι για να τα επενδύσουν. Π.χ. αν τα φέρεις πίσω κι επενδύσεις σε επιχειρήσεις, στην οικοδομή και σε έργα μέσα σε ένα χρόνο, χαμηλό και σταθερό φόρο για την επιχείρηση που θα ανοίξεις για δέκα χρόνια, αφορολόγητη η επένδυση κι αφορολόγητες και οι μεταβιβάσεις που θα κάνεις μετά σ’ ότι χτίσεις. Εκατό επαγγέλματα θα δουλέψουν και το κράτος θα μαζέψει αληθινό χρήμα από εισόδημα και ΦΠΑ, γιατί ο κόσμος θα δουλέψει, θα πληρωθεί κι όχι από δανεικά. Θα είναι ένα δημιουργικό αναπτυξιακό σοκ.

Αυτοί δε που έβγαλαν έξω το προϊόν φοροδιαφυγής να τα επαναπατρίσουν με γενναίο φόρο αλλιώς να βγουν λεζάντα και να τους τα πάρουν μέχρι φόδρα.

Όσοι δε έβγαλαν έξω τα κλεψιμέϊκα, τα ρέστα από δάνεια, ΜΟΠ, μίζες, έργων και προμηθειών, όχι μόνο να διαπομπευθούν, όχι μόνο να τους τα πάρουν και τα δόντια με τανάλια αλλά να κυνηγηθούν όπως οι αλεπούδες από τους Άγγλους.

Έτσι δεν είναι μόνο ότι θα δεχθεί η χώρα ένα σοκ επενδύσεων και ρευστότητας. Θα αποδοθεί και δικαιοσύνη. Διότι την μεγαλύτερη οργή, είπαμε, δεν θα την φέρει η φτώχεια. Θα την φέρει η ατιμωρησία. Όπως λένε λοιπόν οι Γιάνκηδες: follow the money."

ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ