ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Στη Ρωσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος






Ειρηνική επίσκεψη στην εκκλησία της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από 23-30 Μαΐου, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα επισκεφθούν τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας και θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Καθιδρύματα της Ρωσίας.

Το θέμα της επίσκεψης συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, κατά την οποία αναγνώστηκε έγγραφο του αρχηγού της αποστολής της ΕE για το κράτος δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο, με το οποίο ευχαριστεί την Εκκλησία της Ελλάδος για την επιστολή της Ιεράς Συνόδου.

Ο αρχηγός της αποστολής, στην απαντητική επιστολή του, τονίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την επικράτηση του κράτους δικαίου, την προαγωγή των αναγκαίων συνθηκών καθώς και την περιφρούρηση και διαφύλαξη όλων των ιστορικών και πολιτισμικών παραδόσεων στο Κοσσυφοπέδιο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ









ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δυο ημέρες πριν από τις πιο δύσκολες και καθοριστικές εκλογές στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας μιλά στην Ομογένεια αποκλειστικά μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» για την Ομογένεια, για την Ελλάδα, για τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής 6ης Μαΐου.

Πλέκει το εγκώμιο της Ομογένειας και ομολογεί πως διδάχθηκε πολλά από αυτήν όταν ήταν φοιτητής εδώ. Είπε πως «διδάχθηκα πολλά απ’ αυτή την εμπειρία μου κοντά της» και υποσχέθηκε πως «από τη Δευτέρα, η Ομογένεια θα δει το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας στην πατρίδα μας πια».

Παραδέχεται επίσης πως «η Διασπορά είναι μια από τις πιο σημαντικές και πιο αναξιοποίητες δυνάμεις του Ελληνισμού».

Ο κ. Σαμαράς προτρέπει «να είστε ενωμένοι. Πάνω απ’ όλα μονιασμένοι και αγαπημένοι. Μη σας δηλητηριάζουν οι δικές μας διαμάχες».

Οσον αφορά την επόμενη μέρα, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «όλη μας η προσπάθεια είναι να αποφύγουμε την ακυβερνησία. Προειδοποιήσαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί την επόμενη των εκλογών. Κι αυτό απαιτεί ισχυρή λαϊκή εντολή».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Σαμαρά στον «Εθνικό Κήρυκα» έχει ως εξής:

«Εθνικός Κήρυξ»: Τι θα λέγατε στην Ομογένεια, η οποία αγωνιά αν η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση τη Δευτέρα;

Αντώνης Σαμαράς: Οτι όλη μας η προσπάθεια είναι να αποφύγουμε την ακυβερνησία. Προειδοποιήσαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί την επομένη των εκλογών. Κι αυτό απαιτεί ισχυρή λαϊκή εντολή. Δεν αρκεί να κυβερνηθεί. Πρέπει και να αλλάξει το ταχύτερο. Κι αυτό επίσης απαιτεί ισχυρή εντολή.

Κυβερνητικές συμπράξεις δεν παράγουν σταθερότητα. Παράγουν στασιμότητα. Δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, όταν πρέπει κάθε βήμα σου να το διαπραγματεύεσαι. Η αναζήτηση της συναίνεσης είναι απαραίτητα. Αλλά πρέπει να παίρνονται και αποφάσεις. Γρήγορα. Και να εφαρμόζονται. Με συνέπεια...

Κυβερνητικές συμπράξεις εκτός από στασιμότητα παράγουν κι αστάθεια. Γιατί είναι εύθραυστες. Κάθε στιγμή μπορεί να σπάσουν. Είτε γιατί ένα κόμμα θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Είτε γιατί βουλευτές του θα το εγκαταλείψουν.

Δεν πρέπει να υπάρξει αστάθεια, δεν πρέπει να υπάρξει στασιμότητα. Χρειάζεται ισχυρή εντολή για να αλλάξουν τα πάντα.

«Ε.Κ.»: Ποιες είναι τρεις από τις πιο βασικές σας προτεραιότητες;

Α. Σαμαράς: Αναπτυξιακά μέτρα, για να ξεκινήσει η ανάκαμψη της Οικονομίας. Δηλαδή κυρίως αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, ρευστότητα και σταδιακή μείωση των φόρων. Οσο βαθαίνει η ύφεση, αποκλείεται να πιάσουμε τους στόχους. Αν αρχίσει η ανάκαμψη, όχι απλώς θα πιάσουμε τους στόχους, μπορούμε και να τους ξεπεράσουμε.

Δεύτερον, περιφρούρηση της κοινωνικής συνοχής. Καμία Οικονομία δεν μπορεί να επιτύχει το παραμικρό, όταν την ίδια στιγμή η κοινωνία της διαλύεται. Γι’ αυτό έχουμε προτείνει κάποια μέτρα για να αποκατασταθούν αδικίες. Το κόστος τους είναι ελάχιστο κι έχουμε βρει ισοδύναμα μέτρα για να το καλύψουμε.

Τρίτον, μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Σε τομείς όπου έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα. Με ταυτόχρονο χτύπημα της γραφειοκρατίας. Που θα την παρακάμψουμε με ειδικούς μηχανισμούς από την πρώτη στιγμή. Ωστε να αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς αμέσως και να αρχίσουν να έρχονται επενδύσεις.

Και τέταρτον, Ασφάλεια. Γιατί σήμερα οργιάζει η εγκληματικότητα κι έχει χαθεί κάθε έλεγχος στη λαθρομετανάστευση. Τους παράνομους μετανάστες θα τους επαναπατρίσουμε και τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους θα τις βγάλουμε. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Αρκεί να κάνουμε ό,τι κάνουν όλες οι δημοκρατικές χώρες. Και αυτό θα κάνουμε. Πολιτική βούληση χρειάζεται και την έχουμε...

«Ε.Κ.»: Τι μπορεί να προσδοκά η Ομογένεια της Αμερικής από την πρωθυπουργία σας;

Α. Σαμαράς: Οταν έζησα για κάποια χρόνια στις ΗΠΑ γνώρισα το «άλλο πρόσωπο» της Ελλάδας. Αυτό της Διασποράς! Αυτό το συνδυασμό ελληνικού πείσματος, ελληνικής αξιοσύνης και ελληνικής νοσταλγίας. Διδάχθηκα πολλά απ’ αυτή την εμπειρία μου κοντά της. Από τη Δευτέρα, η Ομογένεια θα δει το «άλλο πρόσωπο» της Ελλάδας στην πατρίδα μας πια: Το ίδιο πείσμα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Την ίδια αγάπη για τον τόπο μας. Θα δουν το δικό τους πρόσωπο και στην Ελλάδα. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα τα καταφέρει...

«Ε.Κ.»: Τι πρέπει να προσδοκά η Ελλάδα από την Ομογένεια;

Α. Σαμαράς: Να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε πάντα. Το ξέρουμε ότι το κάνετε με την καρδιά σας. Αλλά εμείς σας ευγνωμονούμε.

Και να είστε ενωμένοι. Πάνω απ’ όλα μονιασμένοι και αγαπημένοι. Μη σας δηλητηριάζουν οι δικές μας διαμάχες. Εμείς προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε, να τις αφήσουμε πίσω. Το ίδιο να κάνετε κι εσείς.

«Ε.Κ.»: Τι είναι η Ομογένεια για σας;

Α. Σαμαράς: Οπως σας είπα και πριν: η Διασπορά είναι το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας. Το πρόσωπο που συμβόλισε ο Οδυσσέας με το Νόστο του. Και ο Ακρίτας με την αφοσίωσή του στη φύλαξη των συνόρων.

Συμβολικές αξίες και διαχρονικές αξίες. Που τις ενσαρκώνει η ελληνική Ομογένεια. Και γι’ αυτό αποτελούν όχι μόνο υψηλότατα πρότυπα για όλο τον Ελληνισμό. Αλλά και κορυφαίο συστατικό της δύναμής του.

Η Διασπορά είναι μια από τις πιο σημαντικές και πιο αναξιοποίητες δυνάμεις του Ελληνισμού.





Από τον Εθνικό Κήρυκα, μεγάλη ομογενειακή εφημερίδα των ΗΠΑ (Του Θεόδωρου Καλμούκου)

http://www.ekirikas.com/article/100119