ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

H Μεταπολίτευση θα κλείσει τον φαύλο κύκλο της με απίστευτο πόνο, όπως ακριβώς και τον είχε ανοίξει το 1974 με την τραγωδία της Κύπρου...

«Tο Μεγάλο Γεγονός»


Μία πολύ ανησυχητική όσο και «παράξενη» είδηση διακινείται τον τελευταίο καιρό στα «άδυτα των αδύτων» του ελληνικού πολιτικού παρασκηνίου. Θυμίζει μάλιστα εποχές πολιτικής ανωμαλίας και συνταγματικής εκτροπής, της μοιραίας διετίας 1965-1967, και πρέπει να ιδωθεί οπωσδήποτε σε συνδυασμό με τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας.

Εάν δε, η είδηση αυτή ισχύει, τότε σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά στα πρόθυρα ενός πολύ σημαντικού, συνάμα και τραγικού, συμβάντος, που εδώ και πολύ καιρό ονομάζουμε στις αναλύσεις μας ως «το Μεγάλο Γεγονός» (μετά το οποίο τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο στην τριγύρω μας πραγματικότητα)!... 

Η είδηση που έφτασε στα αυτιά μας σχετίζεται ασφαλώς με το σημερινό πολιτικό, αλλά και πολιτειακό, αδιέξοδο. 
Ένα αδιέξοδο πλήρες, για το οποίο υπεύθυνο είναι σύσσωμο το γραικύλικο προδοτικό καθεστώς .

Είναι επιπρόσθετα ένα αδιέξοδο, για το οποίο τρομακτική ευθύνη φέρει η περιβόητη Τρόικα, με όλα αυτά τα βάρβαρα και εθνοκτόνα μέτρα κατά των Ελλήνων, που όχι απλά δεν πρόκειται να οδηγήσουν ποτέ πουθενά, αλλά σκορπίζουν γύρω μας τον θάνατο και τη δυστυχία: οδηγούν αποκλειστικά και μόνο στη βιολογική εξαφάνιση του ελληνισμού και την εδαφική συρρίκνωση της πατρίδας... 

Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν; Οι προδότες της δικομματικής «συγκυβέρνησης», αυτές οι μαριονέτες στα χέρια αλλότριων ανθελληνικών δυνάμεων, έχουν αντιληφθεί ασφαλώς το αδιέξοδο που περιγράφουμε παραπάνω (ένα αδιέξοδο κατά βάση βαθύτατα υπαρξιακό). Δεν μπορούν όμως να κάνουν απολύτως τίποτα, διότι είναι δέσμιοι των αφεντικών τους, θλιβεροί δούλοι που έχουν μία μόνο επιλογή: να καταστρέφουν ύπουλα και με μίσος τον ελληνικό εθνικό κορμό!

Αυτό όμως έχει φέρει τον ελληνικό λαό στην απόγνωση, την κατάθλιψη και την τρέλα... Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει σκληρά τα δύο αυτά (απο)κόμματα, δηλ. τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία στις επόμενες εκλογές, δηλ. τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, θα πιάσουν μαζί... μονοψήφιο ποσοστό! 

Τι εισηγούνται λοιπόν κάποιοι «σύμβουλοι» των Σαμαρά-Βουβουζέλου; Ένα πράγμα, που θα δώσει πολύτιμο «οξυγόνο» στην προδοτική «κυβέρνηση» των δωσίλογων: την... αναβολή των εκλογών (ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών) του Μαΐου του 2014!!! Είναι όμως κάτι τέτοιο εφικτό; Θα το δεχτεί η «πολιτισμένη» Ευρώπη; Θα το δεχτεί ο κόσμος;

Το φοβερό είναι λοιπόν αλλού: ότι η μεθοδευμένη αυτή εκτροπή μόνο με έναν τρόπο θα γίνει από όλους αποδεκτή. Με νέα ανείπωτη εθνική τραγωδία (το «Μεγάλο Γεγονός» που λέγαμε)! Το σοκ που θα προκληθεί τότε στους Έλληνες θα είναι τόσο ισχυρό, ώστε κανένας δεν θα ασχολείται με κάλπες και πολιτικούς συσχετισμούς. 

Πόσο μάλλον που εκείνο το διάστημα η Ελλάδα θα έχει και την προεδρία της ΕΕ. 

Έτσι, η Μεταπολίτευση θα κλείσει τον φαύλο κύκλο της με απίστευτο πόνο, όπως ακριβώς και τον είχε ανοίξει το 1974 με την τραγωδία της Κύπρου...

Ησαΐας Κωνσταντινίδης









ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Γράφει ο Χρίστος Γούδης.

speechfreedom12

Δυο λόγια τώρα για το μεγάλο πρόβλημα της Ελευθερίας ή της ψευδαίσθησης Ελευθερίας στις σύγχρονες κοινωνίες μας. Αυτά τα δύο λόγια είναι «όλα τα λεφτά» και τα εξέφρασε στο χώρο του πνεύματος, λιτά και επιγραμματικά ένας σύγχρονος ασκητής διανοούμενος, ο Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, το 1978, αναφερόμενος στη φυγή του από το κομμουνιστικό σύστημα και την καταφυγή του στο καπιταλιστικό: «πέρασα από μία κοινωνία όπου κανείς δεν μπορούσε να πει τίποτα, σε μια κοινωνία όπου μπορεί κανείς να πει οτιδήποτε και όπου αυτό δεν χρησιμεύει σε τίποτα».

Όμως, τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε «Ελευθερία»; Είναι μια έννοια σχετική, με όρια, ή απόλυτη, χωρίς όρια; 

Στην κοινωνική δυναμική η ελευθερία του ατόμου χαρακτηρίζεται από το «μέτρο» της, ή αλλιώς την «μέση επιτρεπόμενη διαδρομή» της, το όριο δηλαδή πέραν του οποίου η όποια εκδήλωση ατομικής ελευθερίας έρχεται σε σύγκρουση με τη σφαίρα ελευθερίας του άλλου. 

Άτομα σε ευσταθή κοινωνικά σύνολα κρατούν τις αποστάσεις τους όπως οι σκαντζόχοιροι σε μια υποθετική κοινωνία, που πλησιάζουν μια κρύα νύχτα του χειμώνα κοντά ο ένας στον άλλο για να ζεσταθούν, αλλά όχι τόσο κοντά ώστε οι βελόνες τους να διεισδύουν αμοιβαία κεντώντας τα σώματά τους και προκαλώντας τους ενόχληση ή βλάβη. 

Το «μέτρο της ελευθερίας» είναι μία κοινωνική σταθερά για τον προσδιορισμό της οποίας απαιτούνται παραδόσεις και παιδεία βάθους, έκφανση των οποίων είναι η «κουλτούρα της ελευθερίας» μιας κοινωνίας που διασφαλίζει ότι το όνειρο του ενός δεν γίνεται εφιάλτης για τον άλλο.

Είναι πάντως φανερό ότι ένα κοινωνικό σύστημα που από τη φύση του συγκροτείται και ιεραρχείται με βάση την εγγενή οικονομική και τεχνολογική του δομή, παρά με βάση τις επιδερμικές νομικές, διοικητικές, και διαχειριστικές προθέσεις των κυβερνώντων, τείνει να χαρακτηρίζεται από τις δικές του ιδιοσυχνότητες, οι οποίες επιβάλλουν έναν συντονισμό των συμπεριφορών των μελών του, περιοριστικό των βαθμών ελευθερίας τους. 

Τυπικό παράδειγμα η ζωή της πόλης και των εκφάνσεών της, όπου το ρολόϊ, το ημερολόγιο και οι αποτελεσματικοί (τεχνολογικοί) μηχανισμοί ελέγχουν ενορχηστρώνουν την ροή και την συμπεριφορά του ανθρώπινου ρευστού που κυλά στους δρόμους της και λιμνάζει στους χώρους παραγωγής των εργοστασίων της.

Στην πολιτική της έκφανση η έννοια της ελευθερίας, της δυνάμεως δηλαδή ελέγχου των συνθηκών που διαμορφώνουν τη ζωή μας, διασπάται σε επιμέρους συνιστώσες και αναφέρεται στην εθνική, κοινωνική, οικονομική και πνευματική ελευθερία. 

Η βαθύτερη κατανόηση της φύσης της απαιτεί την ανάλυση της εξελικτικής της δυναμικής η οποία διέπει τις θεμελιώδεις δομές αλλά και τις συμπεριφορές της Φύσεως, απ’ όπου τεκμαίρονται και οι περιορισμοί της. 

Η απεριόριστη ελευθερία δυνατοτήτων στην εξελικτική έκβαση ενός φαινομένου αποτελεί μια θεωρητική σύλληψη η οποία υπάρχει «εν δυνάμει» μέχρι της εκδηλώσεως της πορείας του φαινομένου που κρυσταλλοποιεί μία από τις πολλαπλές δυνατότητες εξελίξεώς του. 

Στην Φυσική οι διάκριτες υλικές οντότητες χαρακτηρίζονται από βαθμούς ελευθερίας. Παντού και πάντα υπάρχει το «κλουβί» που την περιορίζει. Είναι όμως σημαντικό άν τα κάγκελά του είναι ορατά ή όχι, αν δηλαδή οι περιορισμοί της είναι ασφυκτικοί, άμεσοι και οφθαλμοφανείς, ή υπέρλεπτοι, έμμεσοι και αδιάγνωστοι με γυμνό οφθαλμό.

Φοβούμαι, ότι στη χώρα μας τα κάγκελα γίνονται όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότερο ορατά και ασφυκτικά. Όμως δεν είναι άθραυστα. Οι «εγκληματικές οργανώσεις», όπως διαχρονικά και καταχρηστικά βαφτίζονται και συκοφαντούνται όλοι όσοι αγωνίζονται συντονισμένα για την ανατροπή σαθρών, χαμερπών, και διαβρωμένων καθεστώτων αλλόφυλων και ημεδαπών καταπιεστών, θα φροντίσουν γι’ αυτό, όπως παλιά. 

Ο Ρήγας, ο Σολωμός, η Φιλική Εταιρεία, η Εθνική Εταιρεία, η ΕΟΚΑ… Το όραμα μιας Ελλάδας αντάξιας της εθνικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς δεν θα σβήσει από τις επιθέσεις απάτριδων διεθνών συμμοριών και των προσκολλημένων σε αυτές παρασίτων τους. Η Ελλάδα με την τρισχιλιετή ιστορία της και το διαχρονικό μεταφυσικό της βάθος είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Το άϋλο και το πνευματικό, το άκτιστο αρκτικό φως της θείας επίνευσης υπερβαίνει τα Γκολέμ της Πράγας και τα τέρατα των σύγχρονων Φράνκεστάϊν. Οι ιδέες κυβερνούν τον κόσμο, και συνακόλουθα «τα πάντα οιακίζει ο κεραυνός».

Οι συνάξεις στα σπίτια, που διαδέχονται η μία την άλλη, και τα κοινωνικά δίκτυα, από ανθρώπους που διακατέχονται από την αγωνία για την πορεία του ελληνικού έθνους, για το «quo vadimus», αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς συσπείρωσης και αντίδρασης στις απαγορευτικές επιταγές ενός τεχνολογικού νεοβαρβαρισμού, μιας Νέας Τάξης εξαναγκασμένης και εξαναγκαστικής ειρήνης, επιταγές βίαιης απαγόρευσης της Ελευθερίας, που περιέγραψα ποιητικά, πριν μερικά χρόνια, πριν ακόμα ξεσπάσει η οικονομική κρίση, απότοκος και αυτή της ηθικής, πνευματικής, ψυχικής και αισθητικής κρίσης, κατάπτωσης, παρακμής, και ευτέλειας των καιρών μας, επιταγές και προσταγές που εκπορεύονται από τους «κοσμοκράτορες του σκότους του αιώνος τούτου»:


Απαγορέψτε τις σημαίες ν’ ανεμίζουνε
Κάψτε τα λάβαρα αυτών που στασιάσαν
Στείλτε επείγον σήμα νικητήριο στις φίλιες δυνάμεις
Εις τον καιρόν η επιστράτευσις
Τα τεθωρακισμένα να γυρίσουνε στις βάσεις τους
Και τ’ αεριωθούμενα πίσω στ’ αεροπλανοφόρα
Μόλις ανακοινώθηκε πως απεσύρθη ο εχθρός
Και εισερχόμαστε ταχέως στον αστερισμό της διαρκούς ειρήνης

Καθένας πάντως να κρατήσει το προσωπικό περίστροφο
Έτοιμος να πυροβολήσει στον αέρα προς εκφοβισμό
Μόλις σημάνουν οι καμπάνες
Και σηματοδοτήσουν την Ανάσταση
Και εγερθούν νεκροί αιώνων και αιώνων
Και προσπαθήσουν να μας πνίξουνε
Με τις αρχές και τις αξίες τους
Από έναν κόσμο μυθικό που ’χει οριστικά εκλείψει

Απαγορέψτε τις σημαίες ν’ ανεμίζουνε
Και τους ιππείς να εφορμούν πάνω στις μηχανές τους
Τους καπνιστές να κάνουν τα τσιγάρα τους
Τους άντρες να ερωτεύονται γυναίκες
Τα θηλυκά να θέλγουνε με τη σαγήνη τους
Και να επιθυμούν διακαώς ν’ αρέσουν

Απαγορέψτε τους ανθρώπους να ελπίζουνε
Διατάξτε τους να μην καρδιοχτυπούν
Κι απαγορέψτε τους να αναπνέουν, γιατί ενοχλούν
Και μπείτε νικητές στις πόλεις των νεκρών
Να βασιλέψετε διηνεκώς και αιωνίως.

 Χρίστος Γούδης.








Διεθνή ΜΜΕ για την μεγαλειώδη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα - ΒΙΝΤΕΟ



Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του Λαϊκού Συνδέσμου στο Σύνταγμα έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. Οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ έμειναν έκπληκτοι από την συγκλονιστική μαζική παρουσία των Ελλήνων στην πλατεία Συντάγματος. Με τις κάμερές τους κατέγραψαν το πάθος και την δυναμικότητα των συγκεντρωμένων ενάντια στην χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά και την σκευωρία που έστησαν με αποτέλεσμα την παράνομη προφυλάκιση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.
Παρακολουθήστε τα ρεπορτάζ των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων για την συγκέντρωση των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που απαίτησαν την άμεση αποφυλάκιση των Εθνικιστών πολιτικών κρατουμένων!
X.A











Ακόμη ένας καλλιτέχνης στο πλευρό της.... Χρυσής Αυγής"Ο Νότης έχει δίκιο...Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τους περισσότερους Έλληνες" (ΒΙΝΤΕΟ)



Ένας ακόμα καλλιτέχνης, ο Γιώργος Δασκουλίδης, παίρνει το μέρος του Νότη Σφακιανάκη αναφορικά με την στήριξη που παρείχε στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή και των θέσεων που έλαβε κατά της προφυλάκισης των βουλευτών του και τονίζει ότι η Δέσποινα Βανδή έκανε λάθος που αποχώρησε από το σχήμα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή "Αποκαλυπτικά" του νέου καναλιού "Ε" (πρώην 902) o δημοφιλής καλλιτέχνης ανέφερε πως συμφωνεί με το 99% όσων είπε ο Νότης Σφακιανάκης καθώς και με όσα λέει η Χρυσή Αυγή, ενώ δήλωσε πως με αυτά συμφωνεί και ο περισσότερος κόσμος.

Όσον αφορά την Δέσποινα Βανδή, υποστήριξε πως.....
έκανε λάθος που αποχώρησε απο το σχήμα που θα εμφανιζόταν με τον Νότη....

Και δεν είπε μόνο αυτά. Είπε ότι κατάγεται από αριστερή οικογένεια, δεν ψηφίζει Χρυσή Αυγή, αλλά έθεσε και ζήτημα για τον χαρακτηρισμό του κόμματος ως "εγκληματική οργάνωση" αφού όπως λέει: 

"Τι θα πει εγκληματική οργάνωση από την στιγμή που το κόμμα είναι στη Βουλή";


Δείτε και ακούστε τα όσα λέει το βίντεο:

 


defencenet.gr