ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011



Το 65% δεν εμπιστεύεται τον Παπαδήμο




Την αλλαγή κλίματος εις βάρος της κυβέρνησης Παπαδήμου καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 65% των πολιτών δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, έναντι του 26% που υποστηρίζει το αντίθετο.


Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 12,5 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς συγκεντρώνουν συνολικά 32,5%.

Η ΝΔ έρχεται πρώτη με 30,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 18%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%, η Δημοκρατική Αριστερά με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 7%, και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2% και το Άρμα Πολιτών με 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 28%.

Το 55% των πολιτών υποστηρίζει ότι θα προσέλθει στις κάλπες την ημερομηνία των εκλογών, ενώ το 57,8% ότι κανένα κόμμα δεν δείχνει σωστή πολιτική στάση.


 Ελληνική αποικία στη Βουλγαρία
Ναός αφιερωμένος στη Δήμητρα και την Περσεφόνη ανακαλύφθηκε από Βούλγαρους αρχαιολόγους κοντά στην Σωζόπολη της Μαύρης Θάλασσα
demeter











Ομάδα Βούλγαρων αρχαιολόγων βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ανακάλυψε ναό αφιερωμένο στη λατρεία της θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης κάτω από τα ερείπια μιας εκκλησίας και ενός φρουρίου που είχαν έρθει για να μελετήσουν, τα οποία κάποτε αποτελούσαν μέρος του βυζαντινού μοναστηριού γνωστού ως Άγιοι Απόστολοι και 20.000 Μάρτυρες.

Η τοποθεσία βρίσκεται στο ακρωτήριο Skamniy κοντά στην Σωζόπολη της Βουλγαρίας, η οποία κατά τους αρχαίους χρόνους ήταν ελληνική αποικία γνωστή ως Απολλωνία. Η Απολλωνία κατακτήθηκε από την Πρώτη Βουλγαρική Αυτοκρατορία, υπό του Khan Krum, το 812 μ.Χ., αλλά αργότερα κατακτήθηκε εκ νέου από το Βυζάντιο. Κατά το Μεσαίωνα η πόλη αποτελούσε βυζαντινό φρούριο.

Η Απολλωνία περνούσε συνεχώς από τα χέρια ενός εισβολέα σε άλλον. Το 1459 καταλήφθηκε και πάλι, αυτή τη φορά από την οθωμανική αυτοκρατορία. Τα αρχαιολογικά στοιχεία μαρτυρούν ότι οι Οθωμανοί έκαψαν συθέμελα τους Άγιους Αποστόλους και το μοναστήρι των 20.000 Μαρτύρων εκείνη την εποχή.

Θεωρείται ότι τα ερείπια των κτιρίων που μελετούνται σήμερα χτίστηκαν στο πρώτο μισό του 14ου αιώνα από τον Αναστάσιο Παλαιολόγο, αδελφό του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Σήμερα, το μόνο που απομένει από το μοναστήρι είναι χαλάσματα από το τείχος του φρουρίου και της εκκλησίας. Και ήταν στο σημείο αυτό όπου η βουλγαρική αρχαιολογική ομάδα, με επικεφαλής την καθηγητρια Krastina Panayotova, ανακάλυψε ένα θησαυρό από ειδώλια και κεραμικά που συνδέονται με τη λατρεία της Δήμητρας και της Περσεφόνης. Η καθηγήτρια Krastina Panayotova λέει ότι τα ευρήματα αποτελούν σαφή ένδειξη ότι η λατρεία αυτών των δύο ελληνίδων θεών ήτανπρογενέστερη του μοναστηρίου που είχαν έρθει για να μελετήσουν.


Έχουμε ξανασυναντήσει θραύσματα στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά τα ευρήματα είναι συγκεντρωμένα σε έναν τόπο, στον τοίχο του πύργου που χτίστηκε πάνω από αυτόν. Είναι συνδεδεμένος με τη λατρεία της Δήμητρας και της Περσεφόνης. Δεδομένου ότι υπάρχει μια εκκλησία εδώ, περιμέναμε φυσικά να υπάρχει από κάτω ένα ιερό από περίοδο της Αρχαιότητας" εξήγησε η αρχαιολόγος, προφανώς γνωρίζοντας καλά την τάση των πρωτοχριστιανών να χτίζουν εκκλησίες και μοναστήρια πάνω από αρχαιοελληνικά και άλλα ιερά.


Η εμπειρία αυτή δεν είναι η πρώτη της καθηγήτριας Panayotova όσον αφορά τα ερείπια έξω από την Σωζόπολη. Ηγείται μιας σειράς ανασκαφών στην περιοχή αυτή εδώ και αρκετά χρόνια και έχει ανακαλύψει πολλά και σημαντικά ευρήματα που κυμαίνονται από τον 7ο αιώνα π.Χ. έως τον 7ο αιώνα μ.Χ. Η περιοχή γύρω από Σωζόπολη θεωρείται εδώ και αρκετά χρόνια πολύ σημαντική για τους αρχαιολόγους, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Η πόλη ήταν ένα από τα προγενέστερα χριστιανικά κέντρα και διάφορα σημαντικά παλαιοχριστιανικά λείψανα έχουν βρεθεί σε τοποθεσίες γύρω από την Σωζόπολη.
Αρχαιοελληνικά ευρήματα στην περιοχή Σωζόπολης, 
πριν την ανακάλυψη του ναού της Δήμητρας: Αγγείο 400πΧ Αρχαιοελληνικά ευρήματα στην περιοχή Σωζόπολης, 
πριν την ανακάλυψη του ναού της Δήμητρας: Αγγείο 480πΧ 


Να σημειώσει ο αναγνώστης ότι τα παραπάνω αρχαιολογικά ευρήματα, όπως και πλήθος άλλων ( κλικ εδω, Μουσείο Σωζοπόλεως - Βουλγαρία..) επιδεικνύνονται στο βουλγαρικό αρχαιολογικό μουσείο ως εκθέματα από τη ΘΡΑΚΗ.


Αναφορές

http://sofiaecho.com/2011/05/18/1091641_archaeology-temple-of-greek-goddess-demeter-and-daughter-persephone-found-in-sozopol

http://www.examiner.com/culture-and-mythology-in-national/temple-dedicated-to-demeter-and-persephone-discovered-by-bulgarian-archaeologist

http://article.wn.com/view/2011/05/17/Temple_dedicated_to_Demeter_and_Persephone_discovered_by_Bul/

http://www.novinite.com/view_news.php?id=128346
- "Πρόσεχε πως μιλάς!" - 
 "Θα μιλάω όπως θέλω!"




Καυγάς Βενιζέλου - Βορίδη στο υπουργικό 
Την ώρα που η χώρα ζει δύσκολες στιγμές τα μέλη αυτής της κυβέρνησης δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καταστάσεων.

Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο έγιναν μαλλιά - κουβάρια ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Μάκη Βορίδη δι' ασήμαντον αφορμήν....
Ο υπουργός Μεταφορών διαφώνησε με την φιλοσοφία του νομοσχεδίου για την μειωση του αξιόποινου κάποιων πράξεων. 
Η κουβέντα όμως έφτασε και στο θέμα του διαζυγίου και το πως προβλέπεται η λύση ενός γάμου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα είναι πολύ πιο απλές οι διαδικασίες με την βοήθεια συμβολαιογράφου ή δικηγόρου.
Τότε εξεμάνη ο κ. Βορίδης και είπε: "Εμείς διαφωνούμε. Ο γάμος είναι θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας".
Ο κ. Βενιζέλος θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει και είπε: "Φαίνεται ότι εδώ έχουμε κραυγάζοντες."
Ο κ. Βορίδης φυσικά απάντησε και ακολούθησε ο εξής διάλογος: 
Βορίδης: "Κύριε υπουργέ είμαστε κυβέρνηση εταίρων και όχι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Οφείλετε να λαμβάνετε υπόψιν σας και τους προβληματισμούς των άλλων κυβερνητικών εταίρων."

Βενιζέλος: "Πρόσεχε πως μιλάς"
Βορίδης: "Θα μιλάω όπως θέλω!"

Ο καυγάς έληξε μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού και το υπουργικό συμβούλιο συνεχίζεται.


Ψωμιάδης σε Σαμαρά:

 Ρίξε τώρα την κυβέρνηση!



Εκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να αποσύρει τη στήριξη της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και να σταματήσει να συνεργάζεται «με πολιτικούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής», απευθύνει με επιστολή του στον πρόεδρο της ΝΔ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Η χώρα καταρρέει. Δεν αντέχει άλλα μέτρα ο λαός. Και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν κομίζει τίποτε άλλο παρά τις ίδιες εισπρακτικές τακτικές», υπογραμμίζει ο κ. Ψωμιάδης και καλεί τον κ. Σαμαρά να αποσύρει τώρα τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στο εθνικό έγκλημα, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σταματήσει η ΝΔ να συνεργάζεται με πολιτικούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, να φύγουμε από το θέατρο του παραλόγου (και) να πάμε σε εκλογές για να μιλήσει ο λαός».

«Οχι» σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από την ΝΔ











Αρνητική στο ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών είναι η Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ υποστηρίζει: «Τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι προφανή και δεν άλλαζουν, δεν κατανοούμε τη σκοπιμοτητα μία τέτοιας συνάντησης».

Στις διαρροές κύκλων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ότι χρειάζεται αποσαφήνιση του ρόλου και της αποστολής τής κυβέρνησης, η ΝΔ απαντά ότι αυτά είναι δεδομένα. Όσο για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και πάλι η ΝΔ υποστηρίζει ότι «η ημερομηνία των εκλογών έχει αποφασιστεί και είναι η 19η Φεβρουαρίου, έστω λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα ανάλογα με την εξέλιξη του PSI».

Αυτό είναι και το πλαίσιο με το οποίο θα προσέλθει αύριο ο κ. Σαμαράς στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.