ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ - “ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ” : Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.....ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΜΑΣΑ..Βρε θόδωρε μια χαρά τα λες και ανησυχούμε

«Κομμουνιστικό όργανο» χαρακτήρισε την ΕΡΤ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας ότι «κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ». 

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Πάγκαλος είπε: 

«Δεν βλέπατε ότι η ΕΡΤ που διαλύθηκε, ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού; Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ. 

Κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μέχρι αηδίας». Και πρόσθεσε: 

«Εγώ, που είμαι και αριστερής προέλευσης, αφού έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους αντιφασιστικούς αγώνες των λαών, μετά έβλεπα μια συζήτηση μαρξιστών, ούτε ξέρω για ποιο θέμα και στο τέλος, μου κοπανούσε και ένα σοβιετικό φιλμ. Ούτε ο 902 δεν τα κάνει αυτά». 


Σ.Σ. Η πολιτική καριέρα του Θεόδωρου Πάγκαλου ξεκίνησε από την ΕΔΑ ως υποψήφιος το 1960 χωρίς να εκλεγεί. Το 1977 έβαλε υποψηφιότητα για Δήμαρχος στην Ελευσίνα και κατετάγη τρίτος. 

Επίσης είναι από τα πιο παλιά μέλη (εν ζωή) του ΚΚΕ (πριν την διάσπασή του) φτάνοντας μέχρι και στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα μέχρι που ο λαός τον έστειλε για μακροχρόνιες διακοπές μετά τις αποφάσεις για επλοκή του ΔΝΤ στα οικονομικά της χώρας! 

Είναι αυτός δε που αποκάλεσε την Ελληνική σημαία ¨κουρελόπανο¨ την ώρα που πέθαιναν στα Ίμια, ΉΡΩΕΣ Έλληνες αξιωματικοί…


Λίγο πριν το συνέδριο διάλυσης του Σύριζα












Ξεκινά αύριο το πρώτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και από όσα βλέπουμε και διαπιστώνουμε σίγουρα δεν πρόκειται να πλήξουμε. Το πολυσυλλεκτικό και πολυτασικό αυτό συνονθύλευμα σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα ευκαιριακό μόρφωμα δίχως συγκροτημένη ιδεολογία, εσωκομματική συνοχή και συγκεκριμένη πολιτική πρόταση.
Ήδη, έχουμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα με το ζήτημα της αυτοδιάλυσης της συνιστώσας "Στο Κόκκινο", η οποία είναι διάσπαση της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), που προήλθε από διάσπαση του ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα), ενώ το ίδιο «Στο Κόκκινο» έχει τη δική του διάσπαση την «αντικαπιταλιστική ομάδα»! Η διάσπαση της διάσπασης ή αλλιώς της διάσπασης το κάγκελο… Για τέτοια πολιτική σοβαρότητα μιλάμε. Η συνιστώσα αυτή αρνείται να διαλυθεί, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν κάποια μέλη της(ναι, όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, υπάρχουν και τέτοια).
Από την άλλη, η ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) με μαοϊκές καταβολές(ως μετεξέλιξη της οργάνωσης Α/ συνέχεια) διαλύεται οικειοθελώς, ίσως επειδή εξασφάλισε καλή αναλογία στο «μαρούλι». Από την «πολιτιστική επανάσταση» του Μάο Τσε Τουνγκ στην χρηματική ανάσταση… Προβλήματα, όμως, παρουσιάζονται με τη σθεναρή άρνηση και άλλων συνιστωσών να διαλυθούν προς χάριν του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο πολυδιαφημισμένος Μανώλης Γλέζος εκ μέρους των Ενεργών Πολιτών, ο Αντώνης Νταβανέλλος εκ μέρους της ΔΕΑ, και ο Γιάννης Θεωνάς εκ μέρους της ΚΕΔΑ εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την αυτοδιάλυση των συνιστωσών. Και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ καθώς και τα απομεινάρια του ΔΗΚΚΙλένε όχι στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη μετεξέλιξη αυτή ως «ανυπακοή».
Επίσης, το κόμμα-σφραγίδα της ΕΔΗΚ (ναι, συμμετέχει και αυτή στον αχταρμά…) αποκλείει κατηγορηματικά την αυτοδιάλυση της υπογραμμίζοντας ότι «δεν τίθεται ούτε καν σαν ερώτημα η διάλυση της ΕΔΗΚ, του Ιστορικού Κόμματος του Κέντρου, που φέρει τη σφραγίδα της αποστολικής διαδοχής της Ένωσης Κέντρου», θυμίζοντας με την ανακοίνωση αυτή τη γνωστή ρήση για τη μύγα, τα οπίσθια της και τον κόσμο… Αυτή είναι η αλλοπρόσαλλη και διαλυτική εικόνα ενός τυχάρπαστου μορφώματος, το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε στα πιο στοιχειώδη ζητήματα.
Την στιγμή που η εντολοδόχος μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει γίνει λαομίσητη, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να καταστεί ενεργό σύμβολο αμφισβήτησης, άρνησης και κυρίως καταπολέμησης του μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων. Αυτό συμβαίνει επειδή η συγκεκριμένη, «παιδική χαρά» εμπεριέχει το σπέρμα της καταστροφής. 

Οι αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η εισροή αμαρτωλών πασόκων του παρελθόντος, η αναξιοπιστία στις διακηρύξεις του και πολύ περισσότερο οι εθνομηδενιστικές του θέσεις και η συγχορδία με τις απόψεις των ΗΠΑ και της παγκοσμιοποίησης ωθούν τον Ελληνικό Λαό μακριά απ ΄αυτούς τους αγύρτες και τσαρλατάνους της πολιτικής ζωής του τόπου. 
Το Συνέδριο αυτό θα αποκαλύψει ακόμη περισσότερο την ιδεολογικοπολιτική τους γύμνια και μιζέρια και θα τους εκθέσει ακόμη πιο πολύ στα μάτια των Ελλήνων, ως μία ασόβαρη και ασυνεπή κομπανία λιγουριών της εξουσίας.
http://www.xryshaygh.com