ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Καταθέσεις και προσωπικό της T-Bank μεταφέρονται στο Τ.Τ

Καταθέσεις και προσωπικό της T-Bank μεταφέρονται στο Τ.Τ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, μεταφέρονται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι καταθέσεις, το προσωπικό αλλά και οι τραπεζικές εργασίες της τράπεζας T-Bank. 

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να «προστατευθούν οι καταθέσεις και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της η Τράπεζα της Ελλάδος κρίθηκε «αναγκαία η υπαγωγή της ΤBank στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον πρόσφατο νόμο 4021/2011, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αδυναμιών της ΤBank, δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας της τελευταίας.
Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007 διενεργήθηκε η προβλεπόμενη σε αυτό διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και των εργασιών της ΤBank. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, το σύνολο των καταθέσεων, οι συμβάσεις εργασίας και τα στοιχεία ενεργητικού (χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων) της TBank μεταφέρονται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναλαμβάνει τη συνέχιση των εργασιών της TBank, ενώ η διαφορά της αξίας μεταξύ των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το ΤΕΚΕ όπως ορίζει ο νόμος…
Με την εφαρμογή στην TBank των νέων διατάξεων περί εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων διασφαλίζονται όλες οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της τράπεζας και η απρόσκοπτη συνέχεια των εργασιών, οι οποίες υποστηρίζονται από το υπάρχον προσωπικό και δίκτυο καταστημάτων».
Από την πλευρά του, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφέρει στη δική του ανακοίνωση μεταξύ άλλων ότι «το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος προχώρησε στην υποβολή προσφοράς και απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας Τ ΒΑΝΚ ΑΤΕ, εκτός ορισμένων συγκεκριμένων υποχρεώσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που ενεργοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, που προβλέπεται από το άρθρο 63Δ του Ν.3601/2007…
Η συγκεκριμένη εξέλιξη πρόκειται να αποφέρει σημαντικά οφέλη καθώς πρόκειται να αξιοποιηθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τόσο του ΤΤ όσο και της T Bank και να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακος και συνέργειες, επωφελείς για τους πελάτες των δύο τραπεζών. Οι δύο τράπεζες διαθέτουν συμπληρωματικά δανειακά χαρτοφυλάκια, η συνένωση των οποίων θα ενισχύσει περαιτέρω τη στρατηγική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τραπεζικής και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας»

Αυτή δεν είναι η Ευρώπη


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η ενωμένη Ευρώπη οικοδομήθηκε πάνω σε μια στρέβλωση. Αντίθετα σε αυτό που έλεγε ο Στρατάρχης Ντε Γκωλ. Ο μεγάλος αυτός ευρωπαίος ηγέτης, έλεγε, πως η Ευρώπη για να γίνει μεγάλη παγκόσμια δύναμη χρειάζεται κοινά σύνορα, κοινούς δημοκρατικούς θεσμούς, κεφάλαια και τεχνολογία, πρώτες ύλες και στρατό. Η Γερμανία είχε κεφάλαια, μαζί με την Γαλλία τεχνολογία και μαζί με μια σειρά χώρες μπορούσαν να συνεισφέρουν σε δημοκρατικές παραδόσεις και θεσμούς. Ο Ντε Γκωλ όμως αναφερόταν και σε πρώτες ύλες και Στρατό, γιατί ήξερε πως μόνο μια απέραντη χώρα, που είναι και Ορθόδοξη, μπορούσε να τα εισφέρει αυτά. Γι’ αυτό αναφερόταν σε μια Ευρώπη από τη Μάγχη ως τα Ουράλια. Προσέξτε, έλεγε «από τη Μάγχη..», άφηνε έξω τους περίεργους τύπους που οδηγούν ανάποδα κι αν η ημειρωτική Ευρώπη τους λέει καλημέρα, αυτοί απαντούν καληνύχτα. Αυτούς που κρέμαγαν δεκαοκτάχρονα ελληνόπουλα στην Κύπρο το 1955-59 για να διαφυλάξουν τα αποικιακά κλεψιμέϊκα.

Έβαζε λοιπόν ως πρόταγμα την πολιτική ενοποίηση κι ακολούθως τους υπόλοιπους υλικούς, οικονομικούς παράγοντες.

Κοινά σύνορα η Ευρώπη δεν έχει, όταν αρνείται να εγγυηθεί την νοτιοανατολική της εσχατιά, βάζοντας φραγμό στον επεκτατισμό της Τουρκίας. Αντιθέτως την κολακεύει, σε βάρος των συμφερόντων δυο μελών της Ένωσης. Ποιος θυμάται κιόλας την θρασεία δήλωση του Ερντογάν «Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι χριστιανικό οχυρό» ; Τι κι αν η συντριπτική πλειοψηφία των λαών της είναι χριστιανοί; Τι κι αν οι δυο μεγάλοι πυλώνες του πολιτισμού της είναι η Ελληνορωμαϊκή παράδοση κι η χριστιανική πίστη;

Κοινοί δημοκρατικοί θεσμοί σημαίνει επίσης πραγματικό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που να ψηφίζει νόμους κι όχι ευχολόγια. Θα σήμαινε ομοσπονδιοποίηση αλλά με παράλληλη διασφάλιση των συνόρων, των εθνικών πολιτισμών. Μια Ευρώπη των Λαών και των Πατρίδων. Και φυσικά, παράλληλα με τις εθνικές κυβερνήσεις, αληθινή κεντρική κυβέρνηση, που να εκλέγεται πανευρωπαϊκά αλλά και με θεσμικές δικλείδες ασφαλείας, ότι οι μεγάλοι δεν θα καταπιούν τους μικρούς.

Σε μια Ευρώπη χτισμένη πάνω στον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, μια χριστιανική Ευρώπη, που θα εγγυόταν με στιβαρό χέρι τα ελληνικά σύνορα και θα προστάτευε την Κύπρο, ως αναπόσπαστα κομμάτια της, ποιος Έλληνας θα είχε πρόβλημα να εκχωρήσει εξουσίες για μια κοινή εξωτερική και οικονομική πολιτική, όταν θα υπήρχαν δημοκρατικοί θεσμοί και νομιμοποίηση; Με διασφαλισμένη την εθνική παιδεία και ταυτότητα, τον παραγωγικό πλουραλισμό, σε μια κοινότητα που θα συμπεριλάμβανε όλες τις κοιτίδες του σύγχρονου Δυτικού Πολιτισμού, οι ευρωπαίοι νέοι θα μπορούσαν να υπηρετούν σ’ ένα ισχυρό κοινό στρατό, αποτελούμενο από μονάδες των εθνικών στρατών.

Αυτά θα μπορούσαν να κάνουν την Ευρώπη πραγματικά κοινή Πατρίδα, με σύμβολο που δεν θα μοιάζει με σημαία αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.

Αυτό που τελικά προτάχθηκε ήταν η οικονομική ενοποίηση, μ’ έναν τρόπο που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα. Καμμία δημοκρατική νομιμοποίηση σε επίπεδο κεντρικών θεσμών και πανευρωπαϊκής διακυβέρνησης. Ισορροπίες μόνο, που αποδείχθηκαν σε βάθος χρόνου εύθραυστες και μια σαράφικη λογική με τεχνοκρατικό επίχρισμα. Τα λύσαμε με τους δασμούς, φτιάξαμε μ’ ένα περίεργο τρόπο ενιαίο ευρωπαϊκό

Χώρο Σένγκεν, όπου εμείς ταξιδεύουμε μόνο με ταυτότητα αλλά μαζί με το Δουβλίνο 2, αν το λέω καλά, μας έχουν μείνει στην Ελλάδα αμανάτι περί τα δυο εκατομμύρια μουσουλμάνοι κι όλο έρχονται αλλά κοινή Πατρίδα δεν φτιάξαμε.

Πατρίδα είναι αυτή για την οποία δακρύζεις όταν τραγουδάς τον Ύμνο της κι αντικρύζεις την Σημαία της.

Πατρίδα είναι αυτή που όταν επιστρέφεις και την διασχίζεις νοιώθεις μια οικεία συγκίνηση, αδελφοσύνη κι αλληλεγγύη με τους ανθρώπους της.

Πατρίδα είναι αυτή για την οποία είσαι διατεθειμένος να πεθάνεις, αν χρειαστεί.

Είναι ολοφάνερο πως δεν φτιάξαμε μια τέτοια Ευρώπη. Το μεγαλύτερο της επίτευγμα δεν μπορεί να είναι το ενιαίο νόμισμα. Η μεγαλύτερη παράδοση της Ευρώπης δεν ήταν η νομισματοκοπία.

Η πολιτική ορθότητα, η στενά τεχνοκρατική και οικονομίστικη λογική, ειδικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, για την οικοδόμηση της, οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, όπου η έκφραση της αλληλεγγύης είναι δανεικά αλλά με τσαμπουκά και σαρωτική επικυριαρχία των ισχυρών. Λέγε με Γερμανία.

Η Ευρώπη λοιπόν, αν επιβιώσει ή ακριβώς για να επιβιώσει, χρειάζεται κάτι άλλο, κάτι μεγαλειώδες. Να γίνει κοινή, αληθινή Πατρίδα. Που θα σέβεται τις επιμέρους Πατρίδες και θα τις προστατεύει. Όπου δεν θα υπάρχουν μικρές Πατρίδες που θα γίνονται λεία των ισχυρότερων.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια νέα Ευρωπαϊκή Ιδέα, που να έχει ρίζες στην Ιστορία, στις καρδιές, στις αξίες που είναι κοινές για τους Λαούς. Τα θεμέλια πρέπει πρωτίστως να είναι στις συνειδήσεις, όχι στα χαρτοφυλάκια. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν τεχνοκράτες, διότι αυτή η νέα κεντρική Ιδέα, που χρειάζεται η Ευρώπη, είναι κατεξοχήν πολιτική. Δεν διδάσκεται στο London School of Economics και δεν αποτελεί μέρος της ημερήσιας διάταξης στα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών. Πρέπει να ξέρεις Ιστορία, που είναι η αληθινή πολιτική επιστήμη.

Από πού λοιπόν θα ήταν φυσικό να ξεκινήσει αυτή η νέα Ευρωπαϊκή Ιδέα, αν όχι από την πηγή των πάντων; Μα, εμείς οι επαίτες των δόσεων, θα πουν κάποιοι; Από εδώ, από το Έθνος των δανειοληπτών, όπως μας κατάντησε η μεταπολιτευτική «παράγκα»; Γιατί όχι; Ο αληθινός πλούτος μας ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποι μας, οι Έλληνες. Τα δαιμόνια μυαλά κι οι καρδιές τους. Από αυτά πάντα θα δίνουμε και ρέστα.
Τι διαφορετικό 
θα δούμε φέτος τα Χριστούγεννα;



1. Τα κάλαντα θα μας τα πουν μεγάλοι, θα λειτουργήσει σαν έκτακτο εισόδημα!
2. Ο Αγ. Βασίλης δεν θα φέρει, αλλά θα πάρει δώρα!
3. Η άχνη στους κουραμπιέδες θα προστίθεται και στον καφέ ως ζάχαρη!
4. Τα μελομακάρονα θα γίνουν με την παραδοσιακή συνταγή, μέλι σε μακαρόνια!
5. Η γαλοπούλα δεν θα κινδυνέψει φέτος, ποιος τρελός θα δώσει χρήματα για να την αγοράσει;
6. Τα εορταστικά προγράμματα στην τηλεόραση θα είναι τουλάχιστον μιας δεκαετίας πίσω, εκεί που μας γύρισε ο Βενιζέλος!
7. Για το φωτισμό το Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα χρησιμοποιηθούν ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά, λόγω της πράσινης ανάπτυξης και της ........ έκτακτης εισφοράς!
Ο Πανικός λύνει γλώσσες...
Μετά τον υποψήφιο αρχηγό κ. Μ. Χρυσοχοϊδη , που από το MEGA ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε όλες τις ευθύνες για την αποτυχημένη κυβερνητική διετία στον Γ.Α.Π και τους ξένους , σήμερα πήρε σειρά ο άλλος υποψήφιος αρχηγός ...

Ο υπουργός όλων των ΠΑΣΟΚικών κυβερνήσεων του Γ.Α.Π διαπιστώνει (!!!) ότι η Ελλάδα καταρρέει και με τον "Σωτήρα" , τον "άριστο των αρίστων" που έλεγε ο Γ. Καρατζαφέρης (όταν δεν ρωτούσε από πού κρατά η σκούφια του ...) , τον άνθρωπο των "αγορών" κ. Λ. Παπαδήμο...

Κύριοι, το πρόβλημά μας δεν έχει πλέον πολιτική λύση.

 Εχει όμως “στρατιωτική” λύση.



Ο λαός τις πολιτικές του προτάσεις τις έκανε. Τις εντολές του τις έδωσε
  • Πραγματική Δημοκρατία Τωρα
  • Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε
  • Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω. Ουστ!
Τον γράψαν στα παπάρια τους. ΟΛΟΙ.
Το κομματικό πολιτικό σύστημα έκανε πως δεν κατάλαβε και δεν άκουσε. Η Βουλή παραμένει πάντα έτοιμη να υπογράψει τον οποιοδήποτε νόμο του αφανισμού μας της φέρουν. Γεμάτη ύποπτους και παρά τρίχα υπόδικους. Η ηγεσία της δικαιοσύνης κουφή επίσης και τυφλή εντελώς. Τα βρίσκουν όλα καλώς καμωμένα, οι διορισμένοι. Η ηγεσία της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, στην κοσμάρα της. Υπάκουη. Η ηγεσία του κομματικού συνδικαλισμού, οι πατέρες της εργατικής τάξης τρομάρα τους, ούτε καν που τους πέρασε από το μυαλό να κυρήξουν μια Γενική Απεργία Διαρκείας. Μέχρι και η ηγεσία της εκκλησίας πήγε και όρκισε μια ανόσια και παράνομη “κυβέρνηση”. Ακου “κυβέρνηση” που ευλόγησαν οι απίστευτοι άνθρωποι… Κοινώς μας έχουν όλοι, ως λαό, γραμμένο στα παπάρια τους.
Βγήκαμε στους δρόμους κατά εκατομμύρια. Φωνάξαμε, βραχνιάσαμε, μουτζώσαμε. Τίποτε. Το μόνο που κερδίσαμε ήταν ανοιγμένα κεφάλια και σακατέματα από τον οπλισμένο στρατό των ΜΑΤ που τους φυλάει. Μεχρι στρατιωτικό νόμο εφάρμοσαν οι ανόσιοι, στην Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ.
Κανένας από τους πόλους εξουσίας αυτής της χώρας δεν είναι με το μέρος του λαού.
Αλλη μία φορά: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Αρα αξίζει να τιμωρηθούν όλοι. ΟΛΟΙ. Αμείλικτα. Οποιος κάνει μια βόλτα στις περιφερειακές γειτονιές και μπορέσει να μπει μέσα στα σπίτια και να συζητήσει (διότι οι άνθρωποι προσπαθώντας να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, κρατούν την δυστυχία τους μυστικό), θα μάθει για οικογένειες που τρώνε μέρα παρά μέρα. Θα μάθει για κρύα σπίτια (ευτυχώς μέχρι στιγμής ο χειμώνας δεν ήταν βαρύς). Θα μάθει για γέροντες χωρίς φάρμακα.
Το ερώτημα είναι: θα πάει μακριά αυτό το βιολί; Η απάντηση: Ναι, θα πάει όσο το επιτρέψουμε.
Το αμέσως επόμενο ερώτημα: Μπορούμε να το ανατρέψουμε με τα ειρηνικά μέσα που μας δίνει το σύστημα; Η απάντηση: Οχι. Αν ήταν να γίνει, δυο χρόνια μετα και με τόσες προσπάθειες θα το είχαμε καταφέρει. Εξάλλου το σύστημα ΔΕΝ μας δίνει ειρηνικές διεξόδους. Στη σύγκρουση μας ωθεί.
Εντάξει λοιπόν. Τι περιμένουμε τότε; Πότε θα γίνουν εκλογές; Θα μας λύσουν οι εκλογές το πρόβλημα; Ποιο; Της ατιμωρησίας; Της διαφθοράς; Της οικονομικής ανισότητας και της αδικίας; Θα αλλάξουν οι εκλογές αυτό το καθεστώς ή την πολιτική που ακολουθεί αυτό το καθεστώς; Υπάρχει ένα παλιό αστείο που τριγυρνάει στον αναρχικό χώρο: “άμα οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, θα ήταν παράνομες”.
Στο χάλι που είμαστε τώρα τι θα μας προσφέρουν οι εκλογές; Μήπως και “βγει” (άκου, να “βγει”) κάνας Σαμαράς με τα παλληκάρια του; Να ρθουν δηλαδή οι επίσης διεφθαρμένοι, και πιο πεινασμένοι, μια και δυο χρόνια στην απόξω, να μας σώσουνε; Πότε έγινε έτσι; Μα και οι της ηγεσίας της ΝΔ θέλουν να πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ τα σπασμένα. Αυτοί δεν είναι που τους πήγαινε τους υπουργούς τους βόλτα ο κάθε Χριστοφοράκος και τους χάριζε και τοστιέρες; Αυτοί δεν είναι που ‘χανε κυρήξει μέχρι και “πόλεμο” στους “νταβατζήδες” οι απίστευτοι και μετά τους χάρισαν ως και τον τελευταίο σταθμό διοδίων;
Ποιος θα μας “σώσει” τότε; Η αριστερά; Αυτοί ακούν δημοκρατία και βγάζουν σπυριά. Αυτοί όλοι αρχηγοί και προέδροι θέλουν να είναι. Εξουσία καψούρα μου. Κοιτάτε τα σωματεία τους. Ακόμα αντιπροσώπευση μακράς θητείας έχουν. Τα κόμματά τους το ίδιο. ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ του κερατά, όλη η αριστερά. Με τόση καταστροφή και πήραν μόνο κανά δυο μονάδες στις δημοσκοπήσεις, κι ακόμα τα ίδια μυαλά κουβαλάνε. Οι ολιγάρχες “αριστεροί” ηγέτες.
Το βρωμερό, διεφθαρμένο και μολυσματικό, ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ κομματικό σύστημα έχει όλα τα πόστα πιασμένα. Κυβέρνηση, βουλή, δικαιοσύνη, αστυνομία.
Μας κήρυξαν τον πόλεμο. ΟΛΟΙ. Κι εμείς; Τι θα κάνουμε εμείς; Θα κρυφτούμε στις τρύπες μας;
Εγώ λέω να το πάρουμε απόφαση και να φτιάξουμε στρατό. Κανονικό στρατό. Με διμοιρίες, λόχους και τάγματα. Δεξιοί κι αριστεροί. Οσο έχουμε ακόμα αντοχές ορισμένοι, πριν φτάσουμε όλοι στα γόνατα. Να μαζευτούμε στις πλατείες και να φτιάξουμε διμοιρίες κατά περιοχές και κατά γειτονιές. Στρατιωτικού τύπου. Με ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Με ΚΟΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ πανελλαδικά. Στρατιωτική ηγεσία. Και να προβληματιστούμε να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας. Και να μην περιμένουμε ούτε τα Χριστούγεννα. Ποια Χριστούγεννα τώρα;
Ας πάρει ο καθένας τις αποφάσεις του. Ο εχθρός μας έχει πάρει τις δικές του. Θέλει να μας γαμήσει μέχρι να μας ξεσκίσει. Ας τον ξεσκίσουμε κι εμείς. Κι ας βρει ο καθένας μας τους δικούς του λόγους για να πολεμήσει. Αλλος για την πατρίδα του, άλλος για την τάξη του, άλλος για την πίστη του, άλλος για την οικογένεια και τα παιδιά του, άλλος για κείνους που αυτοκτόνησαν, για κείνους που πεινάνε και κρυώνουν και φοβούνται, για κείνους που δεν έχουν δουλειά, κι άλλος για τους προγόνους του. Κι άλλος για όλα μαζί.
Οσοι νιώθουν λοιπόν πιο έτοιμοι ας πάνε στη γυναίκα τους κι ας το συζητήσουνε. Στον πατέρα τους. Στα παιδιά τους. Στον παπά της ενορίας τους. Ας πάρουν την γνώμη και την ευλογία τους. Κι ας μιλήσουν και στο φίλο και στο συνεργάτη και στο συγγενή τους να ακολουθήσει κι αυτός. Ηρθε η ώρα να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας.
Στρατό να φτιάξουμε. Λίγη σημασία έχει πως θα τον πούμε

Στρατό της Τιμωρίας;
Δημοκρατικό Στρατό της Τιμωρίας;
Το Βαρύ Χέρι της Δημοκρατίας;
Κάπως αλλιώς;

Αλλά πρέπει να τιμωρήσουμε κύριοι πρώτα. Πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ.
Στείλτε τις ιδέες σας τι πρέπει να κάνουμε για να ξεκινήσουμε. Να κάνουμε σελίδα στο facebook; Ιστολόγιο; Και τα δύο; Να δούμε ποιοι θέλουν να είναι υπεύθυνοι κατά περιοχές και κατά γειτονιές για την στρατολόγηση; Που θα γράφουμε ονόματα και τηλέφωνα; Τι προσόντα πρέπει να χουν οι ομαδάρχες και οι διμοιρίτες; Οι λογαχοί; Οι διοικητές των ταγμάτων; Που θα βρούμε χρηματοδότες; Πως θα τους “πείσουμε” να μας χρηματοδοτήσουν; Τι και τι τύπου μονάδες θα χρειαστούμε; Πως θα επιλέξουμε ηγεσία;
Και όχι ενθουσιασμοί. Πειθαρχία κι αφοσίωση. Απόφαση και σφιγμένα δόντια. Δεν πρόκειται να μας χαϊδέψει κανένας, ούτε να μας κεράσει νεραντζάκι γλυκό.
Ακούει κανένας; ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. Και δεν έχουμε στρατό. Αν θέλουμε να φέρουμε τη δημοκρατία και να τιμωρήσουμε τους σφαγείς του λαού μας, πρέπει να κάνουμε στρατό.
Οσοι το πιστεύετε αυτό πάρτε τις αποφάσεις σας και ακολουθάτε.
Και μη με ρωτάτε για να κάνει τι αυτός ο στρατός. Ξέρουμε και ξέρουν κι εκείνοι τι πρέπει να κάνουμε: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ.
Να τους συλλάβουμε και να τους παραδώσουμε στον λαό που σφαγιάζουν να τους δικάσει.
Και για το πως θα γίνει αυτό και το πως θα το κάνουμε θα το αποφασίσουμε και θα το μελετήσουμε όλοι μαζί.
Οπως και για το τι θα κάνουμε μετά.
ΦΟΙΒΟΣ

Η μεγάλη ληστεία της Ελλάδoς.
Πως και τι έγινε. 




Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα τουΧαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω....Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν τηνώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. 

Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες.

«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος τηςοικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».

«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό… Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει. «Οι γιαπωνέζικες τράπεζες ψοφάνε να δανείζουν χρήμα στην Ευρώπη, κύριε πρόεδρε», λέει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κωστής Βαΐτσος, που είχε διεθνή εμπειρία από τη συμβουλευτική θητεία του σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. 

Γνώριζε επίσης ο ίδιος – όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου – ότιστην διεθνή κεφαλαιαγορά κυκλοφορούσε και άφθονο μαύρο αραβικό χρήμα σε πετροδολάρια, που άλλο που δεν ήθελε να τοποθετηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το χρήμα αυτό ήταν καλοδεχούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει στηνκυριολεξία ψήφους και οπαδούς, ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμά του και, για να το αναλύσει κανείς, απαιτούνται πολλές σελίδες.

Με απλά λόγια, λέμε ότι, όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα τον ενδιέφεραν: Πρώτον, να διαλύσει την μισητή του – όπως είχε αποκαλύψει στον γράφοντα – Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚΝΔ) και, δεύτερον, να καταλάβει την εξουσία. Επειδή μάλιστα γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει την εξουσία υποσχόμενος σοσιαλδημοκρατικού τύπου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου ήσαν μέσα στο πρόγραμμα της ΕΚΝΔ, εφάρμοσε μία ριζοσπαστική, λαϊκιστική, τριτοκοσμικού τύπου στρατηγική, αξιοποιώντας τα κατώτατα δυνατά ερείσματα και ένστικτα που μπορεί να διαθέτει ένας λαός.

Σπουδασμένος στην Αμερική και οικονομολόγος, επηρεασμένος από τη σχολή της οικονομετρικής προσέγγισης των πραγμάτων, ο Ανδρέας Παπανδρέου –ο οποίος απεχθανόταν την Ευρώπη και την κουλτούρα της– ήταν ένας πολιτικός με ικανότητα τολμηρών τακτικών ελιγμών, που μπορούσε με άνεση να κινείται στρατηγικά στη βάση ορθολογικών επιλογών. Ένα σημαντικό την εποχή εκείνη στέλεχος του Κινήματος χαρακτήριζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «κινούμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή».Μελετούσε κάθε κίνησή του και, κυρίως, στην Αμερική είχε διδαχθεί από ειδικούς επικοινωνιολόγουςνα καταλαβαίνει την ψυχολογία του όχλου, να συνθηματολογεί και να μπορεί να διαισθάνεται τι θέλει να ακούσει ο ακροατής.

«Ύστερα», γράφει ο Στάμος Ζούλας, «ο Ανδρέας είχε διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος δημοσιότητα είναι η εκπροσώπηση απόψεων με τρόπο που να διεγείρει, που να συγκινεί, και ιδιαίτερα σε θέματα που το συναισθηματικό στοιχείο είναι πολύ έντονο». Ακόμη και όσα οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ως ανερμάτιστη πολιτική και οβιδιακές μεταμορφώσεις, στην ουσία δεν ήταν παρά ένας συνειδητός και προσχεδιασμένος τακτικισμός που είχε ως πρωταρχικό –αν όχι αποκλειστικό– στόχο την κατάληψη της εξουσίας»

1. Και η τελευταία όντως κατελήφθη τον Οκτώβριο του 1981 και έμελλε να κρατήσει, την πρώτη περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του στο τιμόνι της χώρας έως τον Ιούλιο του 1989.

2. [Η δημιουργία των μηχανισμών]

    Εννέα χρόνια παραμονής στην εξουσία ήσαν αρκετά για το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του να δημιουργήσουν αρθρώσεις και καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν αρθούν από φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα χειρότερα, την πασοκική περίοδο εμπεδώθηκε στην Ελλάδα και μία αντιδραστική τριτοκοσμική ιδεολογία η οποία σήμερα μόνον δεινά επιφυλάσσει στη χώρα. Εξάλλου, η ιδεολογία αυτή, σύμφωνα με τα γνωστά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα πρότυπα, χρησίμευε ως άλλοθι στους μηχανισμούς που έπαιρναν σάρκα και οστά στην Ελλάδα σε αντικατάσταση του αποκαλούμενου «κράτους της δεξιάς». 

Μετά λοιπόν την επιχείρηση του Φεβρουαρίου 1982, όταν μία Κυριακή οι πρασινοφρουροί έκαναν δοκιμή πραξικοπήματος, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μηχανισμοί του πασοκικού κράτους που δημιουργούσαν και νέες κοινωνικο-οικονομικές αρθρώσεις.

Κοντολογίς, ο Ανδρέας Παπανδρέου επεδίωξε –και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε– να δημιουργήσει μία φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη, εσωστρεφή και εχθρική προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα. Επρόκειτο για μία τάξη που διψούσε για χρήμα, αλλά ήθελε να το αποκτήσει χωρίς κόπο και, κυρίως, όχι μέσα από μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού που συνεπάγεται η ελεύθερη οικονομία.

Έτσι, την περίοδο 1981-1985, εισρέουν στην Ελλάδα απίστευτα ποσά, δανεισμένα από ξένες τράπεζες, κυρίως ιαπωνικές, και δαπανώνται ασυστόλως στο όνομα της «καμένης γης», για να εκκολαφθεί η πασοκική εξουσία, η οποία ήταν και σαφέστατου τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Την προαναφερόμενη περίοδο, η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό περί τα 50 δισ. δολάρια, παράλληλα δε εισέπραξε και άλλα 26 δισ. δολάρια από κοινοτικές επιδοτήσεις. Μέσα σε μία τετραετία, δηλαδή, η χώρα είχε δεχθεί το ισόποσο ενός έτους Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ). 

Όσο για το δημόσιο χρέος της, από 28% του ΑΕΠ το 1980, είχε εκτιναχθεί στο 47,8% στα τέλη του 1985[2]. Είχε, δηλαδή, σχεδόν διπλασιασθεί χωρίς να γίνει στη χώρα ούτε ένα έργο! Αντιθέτως, η κατανάλωση είχε πάει στα ύψη, με αποτέλεσμα την αλματώδη άνοδο του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου έφθασε να αντιπροσωπεύει το 14,5% του ΑΕΠ και να είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο!

Στο επίπεδο της παραγωγής, όμως, η Ελλάδα υποχωρεί σημαντικά, οι εξαγωγές της παραμένουν στάσιμες, ενώ η βιομηχανία της ξεφτίζει και σταδιακά χάνεται. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εδραιώνεται κοινωνικά και εξαγοράζει ψήφους, συνειδήσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες. Όπως ψιθυρίζεται στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, το «Κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου αποκτά καθεστωτικό χαρακτήρα και το ότι παραμένει στην Ευρώπη οφείλεται στο χρήμα που εισρέει στην Ελλάδα από τα διάφορα κοινοτικά Ταμεία. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις ημέτερων αγροτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και, βεβαίως, κομματικών μηχανισμών.

Δημιουργείται έτσι σταδιακά ένα παρακράτος μαφιόζικου τύπου, το οποίο διεισδύει όλο και βαθύτερα στην πολιτική και κυριολεκτικά μολύνει τη δημοκρατία. Απίθανοι και αδίστακτοι εκπρόσωποι αυτού του παρακράτους δημιουργούν δίκτυα επικοινωνίας και επιρροής και αξιοποιούν στο έπακρο μια φαύλη «προοδευτική» δημοσιογραφία και ακόμα πιο φαύλους βαρώνους των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ). 

Αν δε κατά καιρούς τα σκάνδαλα, οι καταχρήσεις και οι λεηλασίες αυτού του παρακράτους βγαίνουν στη δημοσιότητα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και σε προσωπικές έριδες των ανθρώπων που δεσπόζουν στο παρακράτος. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… Ο Κοσκωτάς, ο Μαυράκης, ο Σταματελάτος, η Αγρέξ, τα καλαμπόκια, η Προμέτ, ο Οργανισμός Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων είναι μερικά από τα 200 σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που είχε καταγράψει ο Γιάννης Λάμψας και είχε περιγράψει αναλυτικά σε άρθρα του στα τότε Επίκαιρα του Γιάννη Πουρνάρα.

Συγκλονιστικά και απολύτως ηλεγμένα στοιχεία για εκείνη την περίοδο περιέχονται σε ένα αποκαλυπτικό και πολύ σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου, αρχισυντάκτη τουOικονομικού Ταχυδρόμου την εικοσαετία 1979-1999 και διευθυντή σύνταξης του ίδιου περιοδικού το 2000. Στο βιβλίο Το Πολιτικό Δράμα της Ελλάδος 1981-2005[3], ο συγγραφέας προέβλεπε την πτώχευση της χώρας από το 1989, όταν στην ουσία η Ελλάδα είχε απειληθεί με αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση – χωρίς να ιδρώσει κανενός το αυτί. Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει ο υπογράφων από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δεχόμενος τόνους ύβρεων λάσπης από τους πραιτωριανούς της «Αλλαγής».

Την ώρα, λοιπόν, που κάποιοι ψάχνουν για «επαχθή χρέη» και παραπλανούν τον κόσμο, θα πρέπει κάποια πράγματα να τα δούμε από κοντά. Ειδικότερα δε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μία χρεοκοπία δεν υπάρχουν αμέτοχοι – κυρίως όταν η χρεοκοπία είναι απότοκος συλλογικής ληστείας, τους καρπούς της οποίας άλλοι γεύονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο και κάποιοι ίσως καθόλου.

3. [Αριθμοί και γεγονότα]Ο υπογράφων δέχεται ότι τα τριανταπέντε τελευταία χρόνια αρκετοί πολιτικοί πλούτισαν και κάποιοι υπερπλούτισαν ασκώντας το επάγγελμα του «εκπροσώπου του λαού». Δέχεται επίσης ότι στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει αυξημένη διαφθορά. Όλα αυτά, σε μία δημοκρατία είναι ανιχνεύσιμα και κολάσιμα. Γι’ αυτό, «επαχθή χρέη» υπάρχουν και αναγνωρίζονται

μόνον στις δικτατορίες τριτοκοσμικού και κομμουνιστικού τύπου. Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια – η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της – αποτελεί αντίδοτο στη διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει. Ωστόσο, ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση «επαχθούς χρέους» την οποίαν ουδείς τολμά να αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει. Γι’ αυτό, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του «επαχθούς χρέους» προβάλλοντας στοιχεία που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.

Επισημαίνουμε, έτσι, ότι από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. 


Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων. Τα τελευταία –όπως, για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων (;) στην εταιρεία, στην πρώτη θέση– επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου. 

Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δισ. ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της. Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δισ. ευρώ.

Επίσης, από το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έως και το 2009, προσελήφθησαν στην ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα, με αποτέλεσμα το κόστος του δημόσιου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δισ. ευρώ – κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών. Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δισ. ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. 

Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα που είναι δύσκολο να υπολογισθούν. Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ. Την περίοδο 1990-2009 καταγράψαμε επίσης για την Αθήνα 180 δήθεν φοιτητικές διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και σε λεηλασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανυπολογίστου αξίας. Την εικοσαετία αυτή, οι καταστροφές που προκλήθηκαν μόνον στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ σωρευτικά, συμπεριλαμβανομένων και των κλοπών επιστημονικού υλικού.

Από κοινωνικής δε πλευράς, οι βάρβαρες αυτές εκδηλώσεις οδήγησαν σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και στο κλείσιμο περίπου 10.000 εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων.

Αποκαλυπτικά επίσης στοιχεία για το μέγεθος της μεγάλης ληστείας μπορεί να εντοπίσει κανείς σε ένα θαυμάσιο βιβλίο του αείμνηστου Νικολάου Θέμελη, υπουργού Προεδρίας στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1990, με τίτλο Τον δρόμον τετέλεκα [4]. Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας, που ήταν και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφει τις απίστευτες εμπειρίες του. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, το βιβλίο αυτό θα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελικών επεμβάσεων. Εν Ελλάδι πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος απλός και ευκόλως κατανοητός: ο συγγραφέας περιγράφει όργια καταχρήσεων και σπαταλών στη δημόσια διοίκηση και αναφέρει σοβαρότατες ατασθαλίες σε δήμους και κοινότητες. Ατασθαλίες που, συνολικά, ξεπερνούσαν τα 20 δισ. δραχμές την εποχή εκείνη. 

Το ποσόν αυτό, βέβαια, ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη αν διαβάσει κανείς τις εκθέσεις του Λ. Ρακιντζή, Επιθεωρητού Δημοσίας Διοικήσεως, ο οποίος, στην γνωστή έκθεσή του, περιγράφει τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, στις πολεοδομίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ), το κόστος της διαφθοράς στην ελληνική δημόσια διοίκηση αντιπροσωπεύει περί το 2% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ήτοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα ποσόν της τάξεως των 5 δισ. ευρώ. Έτσι, σε επίπεδο τριακονταετίας, φθάνουμε αισίως τα 120 δισ. ευρώ.

Είναι, λοιπόν, ηλίου φαεινότερον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι όντως «επαχθές», όχι όμως για τους λόγους που επικαλούνται κάποιοι νομικοί, που, υποκρίνονται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής ασυδοσίας. Αυτοί που αναζητούν ενόχους και αποδιοπομπαίους τράγους για το αποκαλούμενο ελληνικό «επαχθές χρέος» και απειλούν με μηνύσεις και άλλα παρόμοια, καλά θα έκαναν να μάθουν …γραφή και ανάγνωση. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. 

Όλος αυτός οεσμός της ελληνικής, σοβιετικού τύπου, κλεπτοκρατίας δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταρρεύσει η χώρα. Είναι η μόνη ελπίδα τους. Διότι, μία ελληνική κατάρρευση θα αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών. Για παράδειγμα, επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τις διάφορες φιλολογίες περί επιστροφής στην δραχμή, είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Έχοντας τεράστια χρέη στο εσωτερικό και γερές καταθέσεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή νομίζουν ότι θα εξοφλήσουν τα χρέη τους σε υποτιμημένες δραχμές, εισάγοντας υπερτιμημένα ευρώ. 

Θα συμβεί, δηλαδή, ό,τι συνέβη στην πάλαι ποτε Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλίου δολάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Με το χρήμα αυτό οι ολιγάρχες, όχι μόνον απέκτησαν αμύθητες περιουσίες, αλλά εγκατέστησαν και τις δικές τους πολιτικές εξουσίες. Έτσι, η σημερινήΡωσία ελέγχεται από τους ολιγάρχες του χρήματος και αυτούς που αποτελούν το πολιτικό τους σκέλος.

Αυτό το μοντέλο «οραματίζονται» κάποιοι και για την Ελλάδα, γι’ αυτό και επιδιώκουν με κάθε μέσον να την αποκόψουν από την Ευρώπη. Δηλαδή, πέρα από τη μεγάλη ληστεία, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα και μία πολιτικο-θεσμική ανατροπή. Το θέμα είναι τεράστιο και οι διάφορες πτυχές του θα αναδεικνύονται όλο και πιο αδρά όσο κυλά ο χρόνος. Και ο χρόνος κυλά εφιαλτικά γρήγορα.


Αισχίνης: “Τους δικτάτορες και τους ολιγαρχικούς 
τους διασώζει ο δόλος και η ένοπλη σωματοφυλακή τους”










Η μόνη δύναμη που στηρίζει την παρούσα παράνομη τυραννική κυβέρνηση, και εκείνη την προηγούμενη, την αμιγή δηλαδή του ΠαΣοΚ, είναι η σωματοφυλακή της. Δηλαδή τα ΜΑΤ.
Αλλιώς και οι δυο αυτές τυραννικές, δηλαδή δικτατορικές, κυβερνήσεις θα είχαν πέσει. Θα τις είχε ήδη ρίξει ο λαός. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ηγεσίας της ΝΔ (και των άλλων κομμάτων) να συγκρατήσουν την οργή του λαού εναντίον της τυραννίας.

Μηδέ λοιπόν τα κόμματα, μηδέ τα ΜΜΕ.

Είναι τα ΜΑΤ. (Τόσο τους κόβει, τόσο κάνουν)
ΦΟΙΒΟΣ



ΝΑΖΙΣΜΟΣ (η άνοδος)


Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να σκιαγραφήσει τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες αναδύθηκε το φασιστικό κίνημα. Μετά τη διάψευση των σοσιαλιστικών – επαναστατικών ιδεών από το ξεκίνημα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, το προλεταριάτο της Ευρώπης αντί να ακολουθήσει τα επαναστατικά κελεύσματα και το «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», αφέθηκε να παρασυρθεί από το μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και τον σοβινιστικό πατριωτισμό. Έγινε κρέας για τα κανόνια των καπιταλιστών και τελικά επικράτησε το «Προλετάριοι όλων των χωρών σφαχτείτε»!

Όμως η κρίση και τα αδιέξοδα που δημιούργησε ο πόλεμος, επανέφεραν τις σοσιαλιστικές ιδέες στο προσκήνιο. Η μεγάλη ρωσική επανάσταση του 1917, δημιούργησε την προσδοκία στο προλεταριάτο, ειδικά της Ευρώπης, ότι είναι δυνατό να απαλλαγεί από τους δυνάστες και εκμεταλλευτές του. Ένα χρόνο μετά, ξεσπά η επανάσταση των Συμβουλίων στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης διεξάγονται επαναστατικές απόπειρες. Δυστυχώς, δεν κατάφεραν να εδραιωθούν και να επικρατήσουν.

Ιδιαίτερα στη Γερμανία δέχτηκε την επίθεση της αντίδρασης που την απάρτιζε μια συμμαχία βιομηχάνων , τραπεζιτών, παλιών γαιοκτημόνων (γιούγκερς), στρατοκρατών και μεσοαστών. Αυτή η συμμαχία ήταν που λίγο αργότερα θα αποτελούσε τη βάση και τη μαγιά για τη συγκρότηση και τη δημιουργία του ναζιστικού κινήματος. Οι ναζί, για να προσεταιριστούν το προλεταριάτο της Γερμανίας, επικαλέστηκαν το σοσιαλισμό και υπέκλεψαν συνθήματα και ιδέες, αφού ο σοσιαλισμός παρέμενε δημοφιλής στους κόλπους της εργατικής τάξης.


Τα Freikorps παραστρατιωτικές οργανώσεις κρούσης, που κάλιψε και χρηματοδότισε η κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών αποτέλεσε η βάση που πάνω της στηρίχτηκε η δημιουργία των ταγμάτων εφόδου, ενώ η μυστικιστική οργάνωση «Εταιρεία της Θούλης», ήταν αυτή που πρόσφερε το ιδεολογικό και πολιτικό εποικοδόμημα σαν πρόπλασμα της ναζιστικής θεωρίας.

Αν η επανάσταση των Συμβουλίων στη Γερμανία πετύχαινε, σίγουρα θα ήταν άλλη η μετέπειτα έκβαση της ρωσικής επανάστασης, αλλά και η συνέχεια του καπιταλισμού στην Ευρώπη, αφού στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ουγγαρία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, αλλά και στην Ιταλία, η επαναστατική σοσιαλιστική προοπτική έμοιαζε να είναι κοντά. Δυστυχώς όμως, με το «αν» δεν μπορεί να γραφτεί η ιστορία!

Η ιστορία της Γερμανίας αποδικνύει ότι ο σοσιαλδημοκρατικός ρεφορνισός προωθήθηκε για την πρόληψη μιάς επαναστατικής λύσης του κοινονικού ζητήματος. Την Ρόζα Λούξεμπουργκ και τους άλλους επαναστάτες τους δολοφόνησαν οι μπράβοι του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Νόσκε, ο οποίος καταστέλοντας την επανάσταση των Συμβουλίων άνειξε τον δρόμο για την κατάκτηση της εξουσίας από τον Χίτλερ. Ο ναζισμός και ο φασισμός ήταν η καθαρή αντεπανάσταση ως απάντηση του κεφαλαίου στην επαναστατική σοσιαλιστική προοπτική της ανθρωπότητας.

Στο ντοκιμαντέρ μπορεί να διαπιστώσει κανείς ομοιότητες και διαφορές στο χθες και στο σήμερα. Στις μέρες μας, ο νεοναζισμός – νεοφασισμός, τις περισσότερες φορές δεν παρουσιάζεται με χιτώνια και στρατιωτική παράταξη, αλλά φορά τον κοινοβουλευτικό μανδύα και προσπαθεί να εδραιωθεί ή έχει εδραιωθεί στο υποσυνείδητο των λαϊκών στρωμάτων της Ευρώπης από τη Ρωσία μέχρι την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Ιταλία. Αρχίζει να αποτελεί σημαντική κοινοβουλευτική δύναμη ποντάροντας στην οικονομική κρίση, στο φόβο που απορρέει από αυτήν αλλά και την ξενοφοβία. Η συνέχεια επί της οθόνης …
ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Σύντροφοι χάθηκε το κόμμα 


Βάλτε ένα χεράκι να το βρούμε





                                         



Απεταξάμην τις εκλογές...

Δεν έχουν τον Θεό τους ορισμένοι από τους υποψήφιους... πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία, απερίφραστα και χωρίς πολιτική ντροπή, ότι πρέπει να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου και πέραν των συμφωνηθέντων στη σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Γιατί το κάνουν;

Μα είναι προφανής ο στόχος τους:

- Θέλουν να αγοράσουν χρόνο για να κερδίσουν πόντους στη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

- Να περάσει καιρός από τότε που συμφωνούσαν σε ό,τι μπούρδα έλεγε ο Παπανδρέου περί του «λεφτά υπάρχουν», «το μνημόνιο θα μας σώσει», «έχω το πιστόλι στο τραπέζι», «δημοψήφισμα για τη δραχμή», «με ρίχνουν τα συμφέροντα» κ.λπ., κ.λπ.

- Να οργανώσουν τα συστήματά τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, μπας και δεν εκλεγούν, αφού στην περίπτωση συντριβής του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μην εκλεγούν 100 νυν βουλευτές!

- Να προωθήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων, όταν μπει σε τροχιά τα ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Από κοντά σε αυτήν την προσπάθεια και οι διάφοροι υποστηρικτές και απολογητές της τρόικας στα ΜΜΕ, οι οποίοι ξεσπαθώνουν ανερυθρίαστα, λες και μισούν την κοινωνία.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στην ώρα τους – άντε έναν μήνα μετά –προκειμένου να καταγραφούν οι προτιμήσεις των πολιτών απέναντι σε κόμματα, πρόσωπα.

Άσε που μέσα από την εκλογική διαδικασία θα μπει και ο καθένας από εμάς μπροστά στην ευθύνη του για το με ποιούς και με ποιες πολιτικές θα προχωρήσει η χώρα.

Όλα τα άλλα είναι πολιτικάντικες μπαγαποντιές...