ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η Ώρα Ήρθε - Τα Έθνη Ξυπνούν!



Οι αμερικανικές εκλογές για την ανάδειξη του 45ου προέδρου καθώς και για την πλήρωση των θέσεων του Κογκρέσου και της Γερουσίας ολοκληρώθηκαν και πλέον είναι παρελθόν. 

Όμως, σε αντίθεση με προηγούμενες αντίστοιχες αναμετρήσεις άφησαν πέραν πάσης αμφιβολίας ένα ιστορικό στίγμα που θα βαρύνει πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις ολόκληρου του δυτικού κόσμου.


Οι πρώτες αντιδράσεις στις κυνικές και αυταρχικές επιταγές των οικονομικών και πολιτικών ελίτ για πλήρη και άμεση συμμόρφωση στους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, είχαν ήδη παρατηρηθεί στην Ευρώπη από χρόνια.

Υπήρξαν και υπάρχουν πλείστοι πολιτικοί «χώροι» και κινήματα που διεκδικούν μερίδιο στο «γκρέμισμα του κατεστημένου». Ανάμεσά τους νεοαριστεροί, αριστεριστές, οικολόγοι, φιλελεύθεροι πατριώτες και διάφοροι ιδιόρρυθμοι.

Τα γεγονότα και η ίδια η ζωή κατέδειξαν ότι όλοι τους δεν εκπροσωπούσαν τίποτε παρά το ίδιο το σύστημα. Καιροσκόποι και λογάδες, ανίκανοι (ή απρόθυμοι) να αντιληφθούν ότι η αντίδραση στην παγκοσμιοποίηση και στον ισοπεδωτισμό, στην ανεκτικότητα (δηλαδή στην ανοχή) και στην ιστορική λήθη δεν προήλθε από την ύπαρξη ταξικών διαφορών και κοινωνικών αποκλεισμών.

Προήλθε από την αφύπνιση του αίματος, την αφύπνιση της εθνικής και ιστορικής συνείδησης των λαών του δυτικού κόσμου. Γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος συρφετός απέτυχε. Η ίδια η ζωή καταδεικνύει ότι οι γνήσιοι φορείς αυτής της εσωτερικής δυναμικής που τείνει να εκδηλώνεται πλατιά, κάθετα και ασυμβίβαστα είναι τα Λαϊκά Εθνικιστικά Κινήματα. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι περνούν και χάνονται σαν αποτυχημένες αιρέσεις.

Ο πρώτος σεισμός στο διευθυντήριο των Βρυξελλών ήταν η απόφαση του Βρετανικού λαού να πάρει ο ίδιος τη χώρα και τη μοίρα του στα χέρια του. Το δε πρόσφατο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών είναι μία συνέχεια – ράπισμα, αλλά μάλλον προμήνυμα αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει.

Δεν θα χλευάσουμε δημοσιογράφους, πολιτικούς, δημοσκόπους και κάθε λογής πανελίστες που προπαγάνδιζαν την «σταθερότητα» και την «κανονικότητα» υποτιμώντας συστηματικά τη νοημοσύνη των τηλεθεατών και των ακροατών αλλά και τη δική τους.

Όμως τώρα, με ψυχραιμία και λογική, δικαιούμεθα να εκφράσουμε τη δική μας άποψη και να καταγράψουμε περιληπτικά τα συμπεράσματά μας.

1. Ακούμε για ακόμη μία φορά ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων «έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους». Το γελοίο του θέματος είναι ότι επανηλλειμμένως αγανακτούν αυτοί οι οποίοι προβάλλουν και οργανώνουν εκπομπές που βασίζονται στα «ευρήματα» των δημοσκοπήσεων. Η αλήθεια τελικά είναι ολότελα διαφορετική. 

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων διαθέτουν έμπειρους ανθρώπους και, εάν το επιθυμούν είναι σε θέση να προσεγγίσουν την κοινή γνώμη με ικανοποιητική ακρίβεια. Η αποστολή τους όμως δεν είναι αυτή. Είναι να την επηρεάσουν και μέσω των «αγανακτισμένων παρουσιαστών» να την κατευθύνουν. Αυτό πλέον απεδείχθη πέραν πάσης αμφισβήτησης.

2. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Η.Π.Α. αναμετρήθηκαν δύο απόλυτα αντίθετοι πόλοι, δύο εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις του κόσμου. Αυτή που επικρατεί και αυτή που έρχεται. Η εντύπωση ότι αναμετρήθηκαν δύο μεγάλα κόμματα είναι εντελώς εσφαλμένη. Και εξηγούμαι: Πολλοί ρεπουμπλικάνοι είτε ψήφισαν λευκό είτε ψήφισαν την Κλίντον. Δεν είναι τυχαίο. Θα γίνει κατανοητό από την ποιότητα των ψηφοφόρων της κάθε παράταξης. 

Η Κλίντον και το Δημοκρατικό κόμμα υποστηρίχθηκε από τα λόμπυ, τους ανθρώπους του κεφαλαίου, τις μειονότητες, τους ομοφυλόφιλους και τους χρήσιμους ελευθεριάζοντες ηλίθιους. Η ίδια η Κλίντον εξ’ άλλου σε αυτούς απευθύνθηκε. Αρκετοί ρεπουμπλικάνοι μεγαλοαστοί βρήκαν τη θέση τους σε αυτό το συναπάντημα, καθότι ο Τράμπ στα μάτια τους φάνταζε ως απειλή. 

Τα κομματικά κριτήρια χαλάρωσαν λοιπόν και κυριάρχησαν τα κοινωνικά και εθνικά κριτήρια. Από την άλλη πλευρά γύρω από τον Τράμπ συσπειρώθηκαν οι λευκοί αμερικανοί εργάτες, επαγγελματίες, αγρότες, άνεργοι, ξεχασμένοι και αδικημένοι. Δηλαδή το παραγωγικό δυναμικό η καρδιά και η ψυχή του αμερικανικού έθνους. 

Αυτή ακριβώς η συσπείρωση ονομάστηκε «κίνδυνος αποσταθεροποίησης». Οι χρηματιστές, τα λόμπυ, οι πολιτικάντηδες, οι ομοφυλόφιλοι και οι μειονότητες συνιστούσαν την «κανονικότητα». Τα συμπεράσματα στον αναγνώστη.

3. Εδώ τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: Πως και γιατί η Κλίντον και το Δημοκρατικό κόμμα συσπείρωσε τόσο ετερόκλητους παράγοντες; Σε αντίθεση με τον Τράμπ που συσπείρωσε ένα εθνικά και κοινωνικά ομοιογενές δυναμικό. Εδώ η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με οικονομικούς και ταξικούς όρους. Θα ήταν μία μαρξιστική πελαγοδρομία που θα κατέληγε σε άτοπο. H απάντηση θα δοθεί με ηθικούς όρους. 

Η αμερικανική πολιτική και οικονομική ελίτ η οποία με το μανδύα της δημοκρατίας και του λαϊκού ερείσματος αποσκοπεί στη διατήρηση της εξουσίας οφείλει να εκπονεί σχέδια και να εφαρμόζει πρακτικές επιβολής στην υπόλοιπη κοινωνία, διαφορετικά θα απομονωθεί. Για να επικρατήσει σε μία εκλογική αναμέτρηση χρειάζεται από «έξω» συμμάχους. 

Οι μειονότητες είναι ένας καλός στόχος. Πράγματι, οι μειονότητες δεν προτίμησαν την Κλίντον επειδή με τους Δημοκρατικούς και τα λόμπυ διαβιούν καλύτερα. Την προτίμησαν επειδή δεν υποστηρίζει το λευκό αμερικανό πολίτη που είναι μικρομεσαίος ή φτωχός. Επίσης διότι ο Τράμπ εξήγγειλε ότι θα διευθετήσει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών και πολλοί θα να σταματήσουν να «αλωνίζουν» στις Η.Π.Α.. 

Το κριτήριο των μειονοτήτων συνεπώς δεν είναι ταξικό και ιδεολογικό όπως περιγράφεται, αλλά φυλετικό και προσωπικού συμφέροντος. Εδώ έγκειται η υποκρισία και η ανηθικότητα των ανθρώπων της παγκοσμιοποίησης και ταυτόχρονα εξηγείται και η συγκέντρωση ετερόκλητων στοιχείων στο Δημοκρατικό κόμμα.

4. Ένα ακόμη επιχείρημα που ακούστηκε αφορά στον ίδιο τον Τράμπ. 
«Ένας μεγιστάνας που εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του συστήματος μπορεί να διαφοροποιηθεί από την οικονομική ελίτ;» Ίσως ναι ίσως όχι. Εμείς δεν αποσκοπούμε στο να κρίνουμε προσωπικά τον Τράμπ όπως δεν κρίναμε προσωπικά την Κλίντον. Αυτό όμως που πραγματικά δημιουργεί φόβο στους γνωστούς κύκλους δεν είναι ο ίδιος ο Τράμπ, αλλά αυτό που αφυπνίστηκε με τον καθαρό, σταράτο και ενίοτε επιθετικό λόγο του. Η εθνική συνείδηση του λευκού αμερικανού πολίτη.

5. Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, όπως και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος της Βρετανίας, απέδειξε ότι οι επιρροές των δομών που έχουν στήσει οι δυνάστες του κεφαλαίου σταδιακά αδυνατίζουν στη συνείδηση των ανθρώπων. Φυσική συνέπεια καθότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ψεύδονται και να εξαπατούν κατ’ εξακολούθηση, να εξουσιάζουν, να καρπούνται τον πλούτο και ταυτόχρονα να εμφανίζονται ως οι εκφραστές της δημοκρατίας, των θεσμών, της σταθερότητας και της «κανονικότητας». Διατηρούν όμως τον έλεγχο των κυβερνήσεων, της βιομηχανίας της πληροφορίας και της βιομηχανίας της «τέχνης».

Ο πόλεμος του χρήματος με το αίμα μόλις έχει αρχίσει. Ο τελικός νικητής είναι γνωστός. Η διάρκεια του πολέμου άγνωστη.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ

Indepedent: Πούτιν και Χρυσή Αυγή χαιρέτισαν την νίκη του Τραμπ


Εξόχως ενοχλημένα παραμένουν τα παπαγαλάκια των διεθνών τοκογλύφων παγκοσμίως από τον εκλογικό θρίαμβο του Τραμπ και την συντριπτική ήττα της μαριονέτας τους, Χίλαρυ Κλίντον. 

Η συντονισμένη προπαγάνδα κατά του Τραμπ εξόργισε τον αμερικανικό λαό, η ετυμηγορία του οποίου ήταν αμείλικτη!

Ακολούθως, εντύπωση έχει προκαλέσει παγκοσμίως η στήριξη της Χρυσής Αυγής στην πατριωτική επιλογή Τραμπ, ένα γεγονός που οι εγχώριοι προπαγανδιστές προσπάθησαν επιμελώς να αποκρύψουν.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα διεθνή ΜΜΕ που αναγνωρίζουν την Χρυσή Αυγή ως την μόνη πολιτική δύναμη που συντάχθηκε με την υποψηφιότητα Τραμπ.

Δεν είναι τυχαίο πως ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στην παγκόσμια ενημέρωση, το Indepedent κατέγραψε σε αυτούς που χαιρέτισαν την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ την Χρυσή Αυγή και τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.




Να γιατί πολέμησαν λυσσαλέα: Αποσπάσματα από το πρόγραμμα του Τραμπ


Πολύ μελάνι χύνεται εντέλει για τις εκλογές στις ΗΠΑ. 


Καταντάει βαρετή αυτή η ανάμειξη μας με τα κοινά μιας ξένης χώρας που με το δημοκρατικό εκλογικό της σύστημα επέλεξε κι εξέλεξε από χθες νέον Πρόεδρο και μάλιστα με μια συντριπτική νίκη του Ν. Τράμπ.
 
Ψάξαμε λίγο την ειδησεογραφία, γιατί για να υπάρχει αντίδραση, κάπου θα υπάρχει δράση στα λεγόμενα του νέου Προέδρου. Κάποιες θέσεις του θα έχουν ενοχλήσει σίγουρα το παγκόσμιο κατεστημένο και γιαυτό αντιδρά.
 
Δεν ξέρουμε ποιες από όσες θέσεις έχει διατυπώσει ο Τράμπ, τελικά θα υλοποιήσει ή θα τον αφήσει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ να υλοποιήσει. Σίγουρα, ως επιχειρηματίας και άνθρωπος της πιάτσας, θα έχει καταγράψει κάποιες ιδεοληψίες και κάποιες ακραίες θέσεις. Σίγουρα όμως έχει τον παλμό της οικονομίας της χώρας του και ξέρει που πονάει ο λαός του και τι πρέπει να αλλάξει στην υγεία, στην μικροοικονομία κάθε οικογένειας, που και τι έχει γίνει λάθος στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, τι έχει γίνει λάθος στο μεταναστευτικό στην χώρα του.
 
Ιδού κάποια από τα «πιστεύω» του νέου Πλανητάρχη για τα οποία τόσο πολύ τον έχουν στοχοποιήσει και στοχοποιούν συνεχώς όσοι έχουν καταληφθεί από ιδεοληψίες και υπέρμετρο αριστερισμό.
Δείτε και κρίνετε μόνοι σας τι είναι σωστό και τι λάθος για εσάς.
 
Οι αραβο-αμερικανοί επευφημούσαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Τραμπ επανειλημμένα υποστήριξε πως στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, χιλιάδες Αραβο- Αμερικανοί γιόρτασαν στο Νιού Τζέρσεϊ την πτώση των δύο αεροπλάνων στους Δίδυμους Πύργους. Όπως είχε δηλώσει, αυτές οι δημόσιες επιδείξεις «έχουν κάτι να πουν» για τους μουσουλμάνους που ζουν στις ΗΠΑ.
 
Θα πρέπει να υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης στα αμερικανικά τεμένη. Ο Τραμπ πιστεύει πως οι Μουσουλμάνοι θα πρέπει να παρακολουθούνται από την αστυνομία. Έχει πάρει πίσω, ωστόσο, κάποια σχόλια σχετικά με την διατήρηση μιας βάσης δεδομένων για όλους τους Αμερικανούς μουσουλμάνους, αλλά λέει πως δεν τον νοιάζει αν η παρακολούθηση των τζαμιών θεωρείται «πολιτικά ορθή».

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυστηρές μεθόδους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως αυτές οι μέθοδοι είναι «ψίχουλα» σε σχέση με τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι μαχητές, όπως οι αποκεφαλισμοί.
 
Ο Τραμπ θα διαλύσει το Ισλαμικό Κράτος. Ισχυρίζεται πως κανένας άλλος υποψήφιος δεν ήταν τόσο σκληρός όσο θα είναι αυτός με το Ισλαμικό Κράτος και πως θα αποδυναμώσει τους μαχητές, κόβοντάς τους την πρόσβαση στο πετρέλαιο.

Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν ακόμα στην εξουσία. Ο Τραμπ είχε δηλώσει στο CNN πως πιστεύει ότι η κατάσταση τόσο στη Λιβύη όσο και στο Ιράκ «είναι πολύ χειρότερη» από ότι ήταν υπό την εξουσία των δύο θανόντων δικτατόρων. 

Θέλει να χτίσει ένα «μεγάλο, μεγάλο τείχος» μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού. Σε ορισμένα από τα πρώτα σχόλια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ ισχυρίστηκε πως οι Μεξικανοί που έρχονται στην Αμερική είναι σε μεγάλο βαθμό εγκληματίες. «Φέρνουν ναρκωτικά, φέρνουν εγκλήματα και είναι βιαστές» έχει δηλώσει. Ένα τείχος στα σύνορα, όπως υποστηρίζει, όχι μόνο θα κρατήσει τους παράνομους μετανάστες εκτός, αλλά και τους Σύριους μετανάστες. Πιστεύει επίσης πως το Μεξικό θα πρέπει να πληρώσει για το τείχος, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις του BBC, θα κοστίσει μεταξύ 2,2 και 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Μια μαζική απέλαση των εκτιμώμενων 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ. Παρά τις επικρίσεις πως αυτή η ιδέα είναι τόσο ξενοφοβική όσο και απαγορευτικά ακριβή – το BBC το εκτιμά στα 114 δισεκατομμύρια δολάρια – ο Τραμπ λέει πως το σχέδιο απέλασης είναι τόσο εφικτό όσο και ανθρώπινο. Επιπλέον, οι μεταναστευτικές του μεταρρυθμίσεις, θα βάλουν ένα τέλος στο «αναφαίρετο δικαίωμα της ιθαγένειας», την πολιτική δηλαδή που χορηγεί στα παιδιά των παράνομων μεταναστών την ιθαγένεια εφόσον έχουν γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος. Εδώ, σίγουρα θα έχει θέμα η κυβέρνηση του Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που ψήφισαν έναν ανάλογο νόμο στην Ελλάδα υπακούοντας στις εντολές που θέλουν την Ελλάδα με αλλοιωμένο και ανάμικτο πληθυσμό.

Οι Μουσουλμάνοι δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ. Σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Σαν Μπερναντίνο, της Καλιφόρνια, ο Τραμπ έγραψε πως «καλεί σε μια συνολική και πλήρη διακοπή της εισόδου Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ μέχρι που οι εκπρόσωποι της χώρας μας καταλάβουν τι συμβαίνει». Το δελτίο Τύπου προκάλεσε μια τεράστια αντίδραση, συμπεριλαμβανομένης και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών που υποβλήθηκε στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, απαιτώντας να μην επιτραπεί η είσοδος του Τραμπ στη χώρα. 
 
Θα στείλει πίσω τους Σύρους μετανάστες που ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ. Λέει πως οι επιθέσεις στο Παρίσι απέδειξαν πως ακόμη και μια χούφτα τρομοκράτες που δηλώνουν μετανάστες, θα μπορούσαν να κάνουν καταστροφικές ζημιές και έτσι θα αντισταθεί σε κάθε επανεγκατάσταση τυχόν Σύριων στις ΗΠΑ, ενώ θα απελάσει όσους έχουν ήδη εγκατασταθεί εκεί.

Προκειμένου να σταματήσει τις μαζικές δολοφονίες, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επενδύσουν στην θεραπεία της ψυχικής υγείας. Ωστόσο, ο Τραμπ δεν πιστεύει πως ο έλεγχος των όπλων είναι η απάντηση. Αναφορικά με το δικαίωμα κατοχής όπλου, ο Τραμπ αποκάλυψε έχει μια κρυφή άδεια μεταφοράς όπλου και πως όσον αφορά στις απαγορεύσεις των όπλων «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πει στους απλούς, έντιμους ανθρώπους τι όπλο μπορούν να κατέχουν».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας «ηγέτης». Εξήρε την ηγεσία του Ρώσου Προέδρου και επέκρινε την κατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Τραμπ είπε: «Πιστεύω πως θα τα πάω καλά μαζί του. Και δεν νομίζω πως θα έχω μαζί του τα ίδια προβλήματα που έχουμε τώρα».

Θα δημιουργήσει ένα απλούστερο φορολογικό σύστημα. Ο Τραμπ θέλει όποιος κερδίζει λιγότερα από 25.000 δολάρια, να μην πληρώνει φόρο εισοδήματος. Δεν θα υποβάλλουν τίποτα περισσότερο από ένα απλό φορολογικό έντυπο που θα γράφει «κέρδισα». Θα μειώσει τον φόρο επιχειρήσεων στο 15%. Θα επιτρέψει επίσης σε πολυεθνικές εταιρείες που διατηρούν χρήματα στο εξωτερικό, να επαναπατρίσουν τα μετρητά τους με φορολογικό συντελεστή 10%.

Οι διαχειριστές των hedge funds την «γλυτώνουν» υπό τον ισχύοντα φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ. Οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι υπερ-πλούσιοι δεν πληρώνουν αρκετούς φόρους. 

Η Κίνα θα πρέπει να θέσει υπό τάπητος μια σειρά θεμάτων, προκειμένου να καταστούν πιο δίκαιες οι συναλλαγές με τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ λέει πως θα κάνει την Κίνα να σταματήσει την υποτίμηση του νομίσματός της και θα την αναγκάσει να ενισχύσει τα περιβαλλοντικά και εργασιακά της πρότυπα.

Τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία είναι λάθος. Ο Τραμπ έχει πει επανειλημμένα πως η ανεργία στις ΗΠΑ είναι στο 20% – μάλιστα μία φορά σχολίασε πως μπορεί να φτάνει και το 42% – παρά το γεγονός πως τα επίσημα στοιχεία δίνουν την ανεργία στο 5,1%. Ο Τραμπ λέει πως δεν πιστεύει ότι η εικόνα αυτή είναι πραγματική.
 
Το κίνημα «Black Lives Matter» είναι «πρόβλημα». Ο Τραμπ χλεύασε τον πρώην υποψήφιο των Δημοκρατικών Μάρτιν Ο’Μάλεϊ, για την συγνώμη που ζήτησε από τα μέλη του κινήματος ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα. «Νομίζω πως ψάχνουν για μπελάδες» δήλωσε κάποια στιγμή για την ομάδα που κατά καιρούς καίει και σπάει τις πόλεις της Αμερικής επειδή κάποιος αφροαμερικανός δολοφονείται από τους αστυνομικούς στηρίζοντας ένα ρατσιστικό εις βάρος τους έγκλημα. 

Συνολικά, 965 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά αμερικανών αστυνομικών μέσα στο 2015, από τους οποίους οι 564 κρατούσαν πυροβόλο όπλο, οι 281 κάποιο άλλο όπλο, ενώ 90 θύματα ήταν άοπλοι.

Άρα, οι 90 περιπτώσεις που ήταν άοπλοι και ελέγχονται για υστερία οι αστυνομικοί πιστεύει κανείς πως ήταν μόνον μαύροι; Ε, όχι! Στο 40% των περιστατικών, κατά τα οποία αστυνομικοί άνοιξαν φέτος πυρ εναντίον άοπλων πολιτών προκαλώντας τον θάνατό τους, στο στόχαστρο βρίσκονταν μαύροι. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ από τους επικριτές του.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ χρειάζεται μια δραστική αναθεώρηση. Ο Τραμπ θέλει να αλλάξει το εκτελεστικό σύστημα στο Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων, λέγοντας πως η αναμονή για ιατρικές επισκέψεις, έχει αυξηθεί καθώς οι προηγούμενες παρεμβάσεις έχουν αποτύχει. Χιλιάδες βετεράνοι έχασαν τη ζωή τους, περιμένοντας για φροντίδα, λέει ο ίδιος. Θα επενδύσει στην αντιμετώπιση των «αόρατων τραυμάτων», όπως το μετατραυματικό στρες και η κατάθλιψη. Θα αυξήσει επίσης τον αριθμό των γιατρών που ειδικεύονται στην υγεία των γυναικών για να βοηθήσει στη φροντίδα του αυξανόμενου αριθμού των βετεράνων γυναικών.

Το σύστημα «Obamacare» είναι μια «καταστροφή». Ο Τραμπ λέει πως πιστεύει ότι ο «καθένας πρέπει να έχει ιατρική κάλυψη». Έχει κάποιος αμερικανός άλλη άποψη; Κάποιος Ευρωπαίος ή Έλληνας κυρίως όπου στρατιές ανθρώπων ζουν και πεθαίνουν στην μνημονιακή Ελλάδα σε άδεια νοσοκομεία; 

Η κλιματική αλλαγή είναι απλά ο «καιρός». Ενώ ο Τραμπ πιστεύει πως η διατήρηση του «καθαρού αέρα» και του «καθαρού νερού» είναι σημαντική, ο ίδιος απέρριψε την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής, χαρακτηρίζοντάς την «φάρσα» και πιστεύει πως οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί στις επιχειρήσεις, τις καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικές στην παγκόσμια αγορά. «Δεν πιστεύω πως θα πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας μας» δήλωσε στο CNN σχετικά με το θέμα. «Κοστίζει τόσο ακριβά και κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα».

Οι λομπίστες θα πρέπει να είναι πιο περιορισμένοι. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε να υπάρξει 5ετής απαγόρευση που θα αποτρέπει στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να φεύγουν από την κυβέρνηση και να γίνονται αμέσως λομπίστες. Επίσης, ζητά την ισόβια απαγόρευση των ανώτερων αξιωματούχων από το να εργάζονται για ξένες κυβερνήσεις.

Το Τόκιο και η Σεούλ θα πρέπει να δημιουργήσουν πυρηνικά οπλοστάσια. Ο Τραμπ έχει πει πως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα δεν θα πρέπει να βασίζονται στις ΗΠΑ τόσο πολύ και πως θα πρέπει να έχουν τα δικά τους όπλα. Ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ Ιαπωνίας και Βόρειας Κορέας μπορεί να είναι «φοβερός» αλλά θα είναι «αρκετά σύντομος».

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να φύγουν από το ΝΑΤΟ γιατί πληρώνουν περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο.
 
Οι γιατροί θα πρέπει να τιμωρούνται για την πραγματοποίηση παρανόμων αμβλώσεων. Σε συνέντευξή του στο MSNBC, ο Τραμπ είπε ότι αν η άμβλωση γίνει παράνομα, τότε οι γυναίκες θα πρέπει να τιμωρούνται. Αργότερα όμως ανακάλεσε, λέγοντας πως οι γιατροί θα είναι κι αυτοί υπεύθυνοι και πως θα πρέπει αυτοί να τιμωρούνται.

Ο κατώτατος μισθός του δημοσίου θα πρέπει να αυξηθεί από το σημερινό επίπεδο των 7,25 δολαρίων την ώρα.

Η Χίλαρι Κλίντον δωροδόκησε την Γενικό Εισαγγελέα Λορέτα Λιντς με την υπόσχεση της διατήρησης της θέσης της, εάν εκλεγόταν Πρόεδρος, σε αντάλλαγμα για την αποφυγή διώξεων για την χρήση του προσωπικού της e-mail όταν ήταν γραμματέας του κράτους. 

Έχει επίσης δηλώσει πως η Χίλαρι κατέστρεψε τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον σύζυγό της Μπιλ για παρενόχληση. Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, πρώην βοηθός του Κλίντον, έγραψε στα απομνημονεύματά του το 1991, πως όταν εμφανίστηκε μια γυναίκα που κατηγόρησε τον Κλίντον για παράνομη σχέση, η Χίλαρι είχε πει: «Πρέπει να καταστρέψουμε την ιστορία της»
 




Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ – ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΟΠΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή φιλοξενήθηκεζωντανά στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra Channel.
Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος εξήγησε την στάση του κόμματος στην διάσκεψη των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ, όπου η Χρυσή Αυγή ψήφισε «παρών». Σημείωσε ακόμη πως το εν λόγω όργανο της Βουλής δεν αντιπροσωπεύει την λαϊκή ετυμηγορία, καθώς η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας διαθέτει μόνο έναν εκπρόσωπο, την στιγμή που μικρότερα κόμματα διαθέτουν δύο!

Υπογράμμισε πως η συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο ζήτημα του ΕΣΡ, σε συνέχεια της από κοινού ψήφισης του τρίτου Μνημονίου, φανερώνει πως τα δυο κόμματα θα συνεργαστούν στο άμεσο μέλλον. Εν αντιθέσει η Χρυσή Αυγή δεν συνδιαλέγεται και δεν διαπλέκεται με κανέναν!

Την νίκη του Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ την χαρακτήρισε ως μία επανάσταση που μπορεί να γίνει κινητήριος μοχλός για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Αναμένουμε την στάση του στα εθνικά θέματα, η νίκη του πάντως ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην συκοφαντική προπαγάνδα των καναλιών. Ανάλογη λάσπη και αποκλεισμό συνεχίζει να δέχεται η Χρυσή Αυγή.

Αναφερόμενος στην δίκη της Χρυσής Αυγής, κατέδειξε το ανύπαρκτο κατηγορητήριο, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για μια πολιτική σκευωρία, η οποία έχει ομολογηθεί από τους ενορχηστρωτές στην Βουλή.Βασική αιτία της παράνομης πολιτικής δίωξης υπήρξε η εκρηκτική άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Για τους λαθρομετανάστες δήλωσε πως δεν υπάρχει άλλη λύση από την επιστροφή στις πατρίδες τους, ενώ ως μόνη διέξοδο από την κρίση κατέδειξε την καταγγελία των Μνημονίων, την απαλλαγή από το δυσβάσταχτο χρέος και την επιστροφή στην Εθνική παραγωγή.

Τέλος, τόνισε πως τα ποσοστά των Ελλήνων Εθνικιστών, όποτε και να διεξαχθούν εκλογές, θα είναι υψηλότερα, καθώς το μέλλον ανήκει στην Χρυσή Αυγή!



Στηβ Γιατζόγλου: Στην Ελλάδα μόνο η Χρυσή Αυγή στήριξε τον Τραμπ - Όλα τα άλλα κόμματα ήταν με την Χίλαρι!



Ο Στηβ Γιατζόγλου ίσως είναι καταλληλότερος άνθρωπος του δημόσιου βίου της χώρας που θα μπορούσε να μιλήσει για το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών, γιατί γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ.

Ο διακεκριμένος προπονητής του ελληνικού αθλητισμού είχε μπει πρόσφατα στο στόχαστρο των ΜΜΕ για την συμμετοχή του, σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και τις απόψεις που εξέφρασε σε συνεντεύξεις που έδωσε, ενώ παράλληλα είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Νόναλντ Τραμπ, όπως και σύσσωμη η Ομογένεια.

Μιλώντας λοιπόν, στο SportDog, ο Στηβ Γιατζόγλου χαρακτήρισε τη νίκη του πολυπράγμονα επιχειρηματία ως μία απάντηση του αμερικάνικου λαού
στο παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα που εξέφραζε η Χίλαρι.

- Πώς είδατε το αποτέλεσμα των αμερικάνικών εκλογών και τη νίκη του Τραμπ;

«Είναι η βούληση του λαού. Η δημοκρατία έχει ένα προνόμιο, είτε είσαι εκατομμυριούχος είτε φτωχός, την ημέρα των εκλογών ο καθένας έχει μία ψήφο».

- Υποστηρίζεται, ότι ο αμερικάνικος λαός γύρισε την πλάτη στο παλαιό πολιτικό σύστημα και δη στη Χίλαρι. Συμφωνείτε;

«Πολλές φορές τα πράγματα τα δυσκολεύουμε εμείς. Είναι πολύ απλό. Αν ο Αμερικανός ήταν ικανοποιημένος με την πολιτική της Αμερικής θα ψήφιζε Χίλαρι. Γιατί τι θα ήταν η Χίλαρι; Η συνέχεια του Ομπάμα. Όποιος δεν ήταν ευχαριστημένος ψήφισε μία αλλαγή. Αυτή ήταν ο Τραμπ.

Το παράδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι, ότι αυτό που έγινε στις ΗΠΑ δεν έχει γίνει ποτέ τα τελευταία 200 χρόνια. Ουσιαστικά κέρδισε ένας ανεξάρτητος, ασχέτως αν είχε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Ήταν κίνημα διαφορετικό αυτό του Τραμπ. Γι'αυτό και υπήρξαν και αντιδράσεις μέσα από το ίδιο το κόμμα».

- Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν στις ΗΠΑ φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και βίας από την Αστυνομία κατά μαύρων. Πιστεύετε, ότι θα διορθωθεί τώρα αυτό;

«Η πηγή των επεισοδίων είναι τα γκέτο, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειές και είναι καταπονημένοι. Όταν υπάρχει τέτοιο περιβάλλον η εγκληματικότητα ανεβαίνει. Απλά πράγματα. Ο Τραμπ είπε, ότι θα ανοίξει δουλειές και ο κόσμος θα αποκτήσει εργασία. 

Η έξαρση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα δεν έχει σχέση και με την οικονομική κατάσταση; Πρέπει να πεινάσει ο κόσμος, για να σωθούνε οι τράπεζες; Όταν καταποντίζεται ο κόσμος η μόνη δημοκρατική αντίδραση είναι η ψήφος και αυτή ήταν η απάντηση του αμερικάνικου λαού.

Επί μία εβδομάδα έδειχναν τη Χίλαρι 12 μονάδες μπροστά. Τι είναι όμως αυτά τα κανάλια; Ανώνυμες Εταιρείες (σ.σ. που εξυπηρετούν τις τράπεζες). Άρα ήταν όλα ψέμματα. Δεν γίνεται από τις 12 μονάδες να βγαίνει νικητής ο Τράμπ. Αυτό σημαίνει, ότι όλον αυτόν τον καιρό δεν υπήρχε τόση μεγάλη διαφορά».

- Η νίκη του Τραμπ τί αντίκτυπο θα έχει στην Ελλάδα, θετικό ή αρνητικό;

«Πιστεύω ότι θα έχει θετικό πρόσημο η πολιτική του για την Ελλάδα».

- Όσον αφορά το προσφυγικό όμως έχει τεθεί ανοικτά κατά της φιλοξενίας τους στις ΗΠΑ, κάτι που μπορεί να μεγαλώσει το δικό μας πρόβλημα στην Ελλάδα...

«Οι πρόσφυγες είναι αποδεκτοί. Το πρόβλημα εδώ, είναι ότι μας βλέπουν σαν αποθήκη προσφύγων. Και αυτό θέλουν να μας κάνουν. 

Εφόσον έρχονται πρόσφυγες και θέλουμε να τους ενσωματώσουμε στην ελληνική κοινωνία πρέπει να ανοίξουν δουλειές. Να μπούνε λεφτά, να ανοίξουν εργοστάσια. Δεν μπορούμε να υπερφορτωθούμε, όταν έχουμε 25% ανεργία. 

Δεν υπάρχουν δουλειές. Μιλάμε για ποσοστό ανεργίας ίδιο με αυτό του 1930, στο μεγαλο «Κραχ» της Αμερικής. Πρέπει να είμαστε λογικοί. Κάπου το έχουμε... χάσει σε αυτή την ιστορία».

- Θεωρείτε, ότι θα βοηθήσει για το ελληνικό χρέος; Γιατί ο Τραμπ είχε προτείνει στον Ομπάμα παλαιότερα να μην ασχοληθεί και να αφήσει τους Γερμανούς ή τους Ρώσους να βγάλουν άκρη...

«Δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα από την εκλογή του. Είναι πολύ νωρίς. Αλήθεια, ο Ομπάμα τί θα έρθει να κάνει εδώ, να κανονίσει το χρέος; Αυτό είναι παρωδία. Αν έβγαινε η Χίλαρι, εντάξει, θα έλεγα καλώς να έρθει, αλλά τώρα δεν ξέρω τί θα έρθει να κάνει. Το ζήτημα είναι το εξής, εμείς ως κράτος έχουμε λογαριασμούς με τη Γερμανία. Ναι χρωστάμε, αλλά και μας χρωστάνε. 

Δεν θα έρθει ποτέ αυτό στο τραπέζι; Συγγνώμη, μόνο χρωστάμε, δεν μας χρωστάνε; Γιατί αποφεύγεται από κάθε κυβέρνηση; Γιατί μόνο υπάρχουν προεκλογικές δεσμεύσεις και μετά το ξεχνούν; Οπότε αφότου δεν το προχώρησε (ο Ομπάμα) το θέμα του ελληνικού χρέους, μήπως το προωθήσει ο Τραμπ;

Ναι, το ξέρω, ο Τραμπ εκλέχτηκε και είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ακολουθήσει πολιτική εσωστρέφειας. Είχε δηλώσει, ότι θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την Αμερική. Ωστόσο, η ομογένεια στην Αμερική ήταν με τον Τραμπ. Έχουμε μεγάλο λόμπι. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορείς να επηρεάσεις αυτό το πράγμα.

Βέβαια δεν είναι και το καλύτερο να έχεις μία αριστερή κυβέρνηση και απευθύνεσαι για βοήθεια σε καπιταλίστες. 

Δεν μπορείς να πηγαίνεις, κύριε Κατρούγκαλε και να λες “είμαι κομμουνιστής, φέρε τα λεφτά σου στην Ελλάδα να γλιτώσουμε”. 

Εδώ η μόνη που υποστήριξε τον Τραμπ ήταν η Χρυσή Αυγή. Όλα τα άλλα κόμματα ήταν με τη Χίλαρι.

Ο Τραμπ δεν είναι πολιτικός, οπότε δεν ήταν ωραίο πράγμα αυτό. Η Χίλαρι ήταν μία συμφεροντολόγος. Έπαιρνε λεφτά από παντού. Δεν νομίζω ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή».