ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Le Figaro: "Ηρωποιούν τον Ν. Μιχαλολιάκο"


Την ανατροπή του πολιτικού κλίματος υπέρ του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή καταγράφει η γαλλική Le Figaro, η οποία αναφερόμενη στις αποφυλακίσεις κάνει λόγο για απόφαση - έκπληξη , η οποία δείχνει τους πολιτικούς κινδύνους τελικά η υπόθεση να αποβεί υπέρ των Εθνικιστών.

Σε δημοσίευμα της, η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει πως«η Χρυσή Αυγή διαφεύγει από τους κριτές της» και σχολιάζει: «Θα βγει ενισχυμένη τελικά η Χρυσή Αυγή μετά τη σύλληψη 6 βουλευτών της; Η απόφαση του ανακριτή προκαλεί, το λιγότερο, έκπληξη. 

Μετά από μια θεαματική σύλληψη και ανακρίσεις 14 ωρών τεσσάρων βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης, τους απαγγέλθηκε η κατηγορία σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Όμως τρεις εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, αλλά ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης».

Στη συνέχεια, η Le Figaro παραθέτει και σχόλια αναλυτών της, οι οποίοι μη όντε ενημερωμένοι για την δικογραφία και κρίνοντας από αυτά που μετέδιδαν τα ελληνικά ΜΜΕ "εκφράζουν την έκπληξη τους για την αποφυλάκιση τους και θεωρούν ότι πλέον η εξέλιξη συνιστά ηρωοποίηση του ηγέτη του κόμματος, Νικόλαου Μιχαλολιάκου. 

«Σήμερα επικρατεί αμηχανία στις τάξεις της κυβέρνησης αλλά και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου» επισημαίνει Γάλλος σχολιαστής. Κλείνοντας, η Figaro δηλώνει πως «ολόκληρη η πολιτική τάξη φοβάται ότι θα αποκτήσει και πάλι δύναμη η ακροδεξιά οργάνωση, που κατάφερε να γίνει η τρίτη πολιτική δύναμη στην χώρα»

Άλλά και οι New York Times επισημαίνουν πως η πεποίθηση του Αντώνη Σαμαρά πως θα αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή και πως το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστεί, καθώς «η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει τα πολιτικά κόμματα, γι΄ αυτό προσπαθεί να υπονομεύσει την οργάνωση διαβρώνοντας την ηγεσία της και διακόπτοντας την χρηματοδότηση της».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Χανς Σβόμποντα. Όπως αποκαλύπτουν τα "Νέα" στην συζήτησή του με την Άννα Διαμαντοπούλου: "...Αναπόφευκτα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη Χρυσή Αυγή, όπου ο Σβόμποντα εμφανίστηκε θορυβημένος. Εξέφρασε ανησυχία ότι αν οι κατηγορίες εναντίον των χρυσαυγιτών και η νομική βάση δεν είναι ισχυρές, τότε η υπόθεση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση".


ΠΗΓΗ : nonews-NEWS


ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"...!!!

ΤΟ ΕΙΠΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ....!!! 



Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στο έργο των δύο ανακριτών, Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα, που χειρίζονται την υπόθεση των μελών της Χρυσής Αυγής, ζήτησε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), Βασιλική Θάνου, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, κατά την εκδήλωση του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των δικαστών.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας της ΕΔΕ, Μαργαρίτα Στανιώτη, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει εύφορο έδαφος στη Δικαιοσύνη για παρεμβάσεις στο έργο της».

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη καλείται να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες και «για το λόγο αυτό πρέπει λοιπόν να την αφήσουμε να το πράξει και να ολοκληρώσει το έργο της».

Η κυρία Θάνου, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παλαιά Βουλή, ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία στο λειτούργημά τους, απασχολούμενοι και τις νυκτερινές ώρες και τις αργίες σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τόνισε η πρόεδρος της ΕΔΕ, είναι «οι δύο ανακριτές που ασχολούνται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν υπερβεί αδιαλείπτως τις 50 ώρες ανάκρισης».

Όμως, τόνισε η κυρία Θάνου, «ας το λάβουν αυτό υπόψη τους, και ιδίως οι παράγοντες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που επί δύο εικοσιτετράωρα, και ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, επιμένουν να ασκούν αρνητική κριτική και να προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο τους».

Δεν αρκέστηκε σε αυτό η εκπρόσωπος των δικαστών, η οποία υπογράμμισε: «Επιμένουν (σ.σ. πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες) να μη θέλουν να κατανοήσουν ότι σε αυτό ακριβώς συνίσταται η ανεξαρτησία και αμεροληψία του δικαστή. Δηλαδή, στο ότι οφείλει να αγνοεί τις πιέσεις που ασκούνται από τα ΜΜΕ και από άλλες πλευρές, και να αποφασίζει ανεπηρέαστος, βασιζόμενος μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας».

«Ο σωστός δικαστής λογοδοτεί μόνο στη συνείδηση και τον Θεό» τόνισε η κυρία Θάνου και προσέθεσε: «Πρέπει να αφήσουν όλοι τους δικαστές να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους».

Στη συνέχεια, η κυρία Θάνου, αφού αναφέρθηκε στις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, έκλεισε την ομιλία της, λέγοντας: «Διαβεβαιώνω και πάλι προς κάθε κατεύθυνση ότι μέσα σ' αυτή τη δυσχερέστατη κρίση, την οποία διανύει και η χώρα μας και η Δικαιοσύνη, οι δικαστές εξακολουθούν να παραμένουν ανεξάρτητοι και υπερήφανοι και ότι ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να τους εμπιστεύεται».

Η κυρία Στανίση επισήμανε ότι «οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, παρά τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες ασκούμε το λειτούργημά μας, διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα εξακολουθήσουμε με αυτοθυσία, αυταπάρνηση, σθένος, αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση στο καθήκον να υπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να προασπιζόμαστε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αρχές του κράτους δικαίου, όπως το Σύνταγμα, ο νόμος και η συνείδησή μας επιτάσσουν, δίχως σε καμία περίπτωση να εξυπηρετούμε πολιτικές σκοπιμότητες».

Και κατέληξε η γραμματέας της ΕΔΕ: «Να διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε όραμα για τη Δικαιοσύνη και ότι είμαστε παρόντες για να υπερασπισθούμε αρχές και αξίες, και επίσης να διαβεβαιώσουμε όλους ότι δεν υπάρχει εύφορο έδαφος στη Δικαιοσύνη για παρεμβάσεις στο έργο της».

Με τη σειρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ανέφερε: «Αυτές τις ημέρες, η Δικαιοσύνη της χώρας μας καλείται να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο. Πρέπει να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες και πρέπει να το κάνει αυτό μέσα στα όρια που το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους ορίζουν. Πρέπει να αντιμετωπίσει τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους όχι με τα όπλα τους, αλλά με τη δημοκρατική νομιμότητα». 

Και τόνισε ο κ. Αθανασίου: «Ας την αφήσουμε, λοιπόν, να το πράξει. Ας την αφήσουμε να ολοκληρώσει το έργο της. Το έργο της που ξεκινά με την έρευνα και τη μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση, την νηφάλια την οριστική και αμετάκλητη. 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να το κάνει, γιατί είναι θεσμικά ανεξάρτητη, τόσο ανεξάρτητη που άλλες έννομες τάξεις θα ζήλευαν. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη και ταυτόχρονα εγγύηση ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, λειτουργεί και αντιμετωπίζει όποιον επιχειρεί να την υπονομεύσει. 

Η Πολιτεία, με τη σειρά της, οφείλει να τονίζει και να αναδεικνύει αυτή την ανεξαρτησία με όλους τους συνταγματικά κατοχυρωμένους τρόπους».

Πριν κατέβει από το βήμα και απευθυνόμενος στους πρώην συναδέλφους του, ο κ. Αθανασίου είπε: «Ψηλά το κεφάλι».



Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μ. Θεοχαρίδης και Ευτέρπη Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντίστοιχα, οι πρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας Σωτ. Ρίζος, του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Κανελλόπουλος, κ.λπ. 

protothema.gr

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : Ανοίγουν τον δικονομικό ασκό του Αιόλου. Σύριζα, το ΠΑΜΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα χαρακτηριστούν εγκληματικές οργανώσεις.

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: 
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ – ΒΙΝΤΕΟ


Ο έγκριτος ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, όντας πολιτικά αντίθετος με την Χρυσή Αυγή, αλλά διατηρώντας την τιμή και την επαγγελματισμό του κατακεραύνωσε για ακόμη μια φορά τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που οδηγούν στην παράνομη και αστήρικτη πολιτική δίωξη των Ελλήνων Εθνικιστών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1: “Το εισαγγελικό πόρισμα Βουρλιώτη στερείται στοιχειώδους στοιχειοθέτησης και τεκμηρίωσης. Στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχει κανένα σοβαρό στοιχείο που να την δένει. Δεν υπάρχουν αποδείξεις και ποινικά στοιχεία. Ήταν μια λάθος διαδικασία, θεσμικά και ποινικά. 

Αυτές οι διώξεις ανοίγουν τον δικονομικό ασκό του Αιόλου. 

Αν υιοθετήσουμε το σκεπτικό του κ. Βουρλιώτη ο Σύριζα, το ΠΑΜΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα χαρακτηριστούν εγκληματικές οργανώσεις. 

Οι ανακριτές δέχονται πιέσεις.”



Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ...ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ



ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΗ.......

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...

Oι ΙΔΕΕΣ όμως και η ΑΓΑΠΗ για την πατρίδα είναι πέραν από πρόσωπα και έχει δύναμη, έλεγχο, πάθος και μεγαλύτερη ΤΙΜΗ!!
Απέναντι σε αυτήν την χαλκευμένη και πρωτοφανή πολιτική δίωξη δεν θα μπορεί  να αποφευχθεί  η  ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ!!

Σ.Περδικάρης