ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κράτος μπουρδέ@@: Η λίστα χάθηκε αλλά κανείς δεν φταίει...



Ο πηδα-λιούχος του Τιτανικού, ο Παπακωνσταντίνου, πριν ένα χρόνο δήλωσε στην Βουλή ότι δεν υπάρχει λίστα φοροφυγάδων που του παρεδόθη με ηλεκτρονική μορφή από την κ. Λαγκάρντ.


Πρίν δύο ημέρες ανακοίνωσε από την τηλεόραση ότι υπάρχει η λίστα και ότι την παρέδωσε στους διορισμένους από το ΠΑΣΟΚ διευθυντές του ΣΔΟΕ.

Ο Βενιζέλος δήλωσε σήμερα ότι γνωρίζει την λίστα, αλλά όμως αυτή δεν μπορεί να αξιολογηθεί νομικά, αφού όπως ισχυρίζεται ο συνταγματολόγος της συμφοράς, είναι προϊόν υποκλοπής. 

 Λίγη ώρα αργότερα φρόντισε ο πρόεδρος του 8% να ταχυδρομήσει την λίστα στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. 

Πάνω στην ταραχή έσκασε μύτη και ο Πάγκαλος, που δήλωσε ότι η λίστα πιθανόν να μην είναι αξιόπιστη.

Καλά εκεί στο Ιπποκράτος της Υποκράτους το βαθύ ΠΑΣΟΚ κολυμπάει στον βόρβορο.

Βρέ απατεώνες, ναι, πιθανόν η λίστα να μην μπορεί να έχει νομική 

ισχύ, όμως τι σας εμπόδιζε τόσα χρόνια να ελέγξετε την βασιμότητα των στοιχείων που περιέχει, με την διενέργεια οικονομικών ελέγχων στα πρόσωπα που εμφανίζονται σ΄ αυτήν;;;



Τι σας εμπόδιζε ρε απατεώνες;;

Μήνυμα στην Άγκυρα

Αιφνιδιαστικά Ρώσοι πεζοναύτες 
στην Λήμνο
 - Παρέλασαν σήμερα - 








Η Μόσχα προχώρησε και σε δεύτερη κίνηση στήριξης της ελληνικής πλευράς και έμμεσης "απόρριψης" των τουρκικών ΝΟΤΑΜ και NAVTEX: Το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας NOVOCHERKASSK, έμφορτο με πεζοναύτες και τροχοφόρα ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, βγήκε χθες από τα Στενά των Δαρδανελίων και υπό τα όμματα των τουρκικών ναυτικών παρατηρητηρίων "έδεσε" στο λιμάνι της Λήμνου, οι αξιωματικοί του πλοίου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των ναυτών Α. Ορλώφ και Ντ. Σενιάβιν και εν συνεχεία δεξιώθηκαν τους Έλληνες αξιωματικούς.

Το Μνημείο κατασκευάστηκε στη μνήμη των 72 Ρώσων ναυτών του ρωσικού στόλου που απελευθέρωσε το νησί το 1770 από την τουρκική κατοχή.


Ως αποκορύφωμα οι Ρώσοι πεζοναύτες σήμερα παρέλασαν στο νησί και έστειλαν μήνυμα στην Ανατολή ότι η Ελλάδα νομιμοποιείται πλήρως να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας, κάτι που με επανειλημμένες ΝΑVTEX και ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα έχει θέσει ως "παραβίαση" των συνθηκών του 1914 και του 1923.

Θυμίζουμε ότι η Mόσχα έστειλε ομάδα αξιωματικών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για να επιθεωρήσουν σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011 από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2012, τα περισσότερα νησιά στα οποία η Τουρκία αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας, αποδεχόμενη έτσι, στην πράξη το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά..

Με την επιλογή όμως αυτών των περιοχών, η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που αμφισβητεί η Τουρκία και όχι μόνο: Είναι γνωστή η άρνηση του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει στις ασκήσεις του νησιά όπως η Λήμνος, για τα οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας.

Όταν η Τουρκία ακριβώς πριν από ένα μήνα με σχετική ΝΟΤΑΜ υποστήριζε ότι η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες εμπλέκοντας σε στρατιωτικές ασκήσεις τα νησιά Ικαρία, Χίο, Λήμνο, Λέσβο, Ψαρά, Σάμο και Σαμοθράκη, τα οποία είναι αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες βάσει της συνθήκης παραχώρησης των νησιών του Α.Αιγαίου του 1914 ("THE 1914 SIX POWERS DECISION") και της Συνθήκης της Λοζάνης που ακολούθησε την Μικρασιατική Κατστροφή.

Έχασε το αντι-ρωσικό μπλοκ στη Γεωργία…
















Παραδέχθηκε την ήττα του ο Μιχαήλ Σαακασβίλι στις εκλογές στη Γεωργία, σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να αποδειχθεί ως μια κολοσσιαία ρωσική νίκη στο «εγγύς εξωτερικό»…

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Σαακασβίλι παραδέχθηκε την ήττα του και δήλωσε ότι θα διευκολύνει τη μετάβαση στη νέα κυβέρνηση, ενώ το κόμμα του πολιτικού που οδήγησε τη χώρα του σε πόλεμο με τους Ρώσους το 2008, πέντε χρόνια μετά από μια «πολύχρωμη επανάσταση» που τον έφερε στην εξουσία, με αποτέλεσμα να χαθούν η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία, θα βρεθεί στην αντιπολίτευση.

Το ενδιαφέρον περνά πλέον στην εξωτερική πολιτική του δισεκατομμυριούχου Ιβανισβίλι, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στο 50% του ΑΕΠ της χώρας… 

Η νίκη του είναι σαρωτική, αφού φαίνεται να κερδίζει περισσότερες από 100 σε ένα σύνολο 150 εδρών στο Κοινοβούλιο. Μια υπέρ του δέοντος φιλική στάση απέναντι στη Ρωσία δεν επιβιώνει πολιτικά στη Γεωργία, αφού οι τραυματικές μνήμες των πολιτών είναι πολύ πρόσφατες.

Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το Κρεμλίνο για να αποκαταστήσει μια πιο ομαλή σχέση με την πρώην Δημοκρατία που ανήκε στη Σοβιετική Ένωση. 

Εξάλλου, πριν υποχρεωθεί να προβεί σε μαζικές πωλήσεις για λόγους πολιτικής ορθότητας, τα περιουσιακά στοιχεία του στη Ρωσία ανέρχονταν σε πολλά δισεκατομμύρια…

Ιράκ προς Τουρκία: "Εγκαταλείψτε άμεσα το βόρειο Ιράκ" !

Από παντού σφαλιάρες! 













Απανωτά χτυπήματα δέχεται του τελευταίους μήνες η εικόνα της Τουρκίας ως μεγάλης γεωπολιτικής δύναμης με την Συρία να καταρρίπτει ατιμώρητη το RF-4E ενώ την ίδια στιγμή το PKK φαίνεται να έχει επιτύχει την εξουδετέρωση του τουρκικού Στρατού στο τουρκικό Κουρδιστάν. 

Σήμερα ήταν η σειρά της κυβέρνησης του Ιράκ μίας χώρας που ακόμα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, η οποία απαίτησε την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων που διατηρεί η Τουρκία στο Β. Ιράκ από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Πρόκειται για τις στρατιωτικές βάσεις στη Batufa, το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο Bamerni όπου σταθμεύουν μεταγωγικά και επιθετικά ελικόπτερα, τη Begova και το Kanimasi, που βρίσκονται στην επαρχία Dohuk κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και στις οποίες ο τουρκικός Στρατός διατηρεί 2.000 άνδρες.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης Ali Debbag, «Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να κλείσει όλες τις ξένες στρατιωτικές βάσεις που λειτουργούν στο ιρακινό έδαφος και να εκδιώξει τα ξένα στρατεύματα που εδρεύουν στη χώρα, απαγορεύοντας ταυτοχρόνως και την είσοδο ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της επικράτειας του Ιράκ». 

Συμπληρώνοντας ο Ali Debbag δήλωσε ότι, "το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από το Κοινοβούλιο να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με βάση τις οποίες είχε αποφασιστεί η λειτουργία βάσεων ξένων χωρών στο έδαφος του Ιράκ".

Η απόφαση αυτή αναμφίβολα θα προκαλέσει τεράστιο σόκ στην τουρκική κυβέρνηση και πιο ειδικά στον Τούρκου ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου αφού αποτελεί ένα ράπισμα στο πρόσωπο του αλαζόνα υπουργού που πίστευε ότι με την στρατιωτική και οικονομική δύναμη της Τουρκίας θα μπορούσε να συνδέσει όλες τις πρώην Οθωμανικές επαρχίες υπό την καθοδήγηση της Άγκυρας.

Από την άλλη η ιρακινή απαίτηση για την απομάκρυνση των τουρκικών βάσεων αυτών που ελέγχουν μία από τις περιοχές εισόδους των μαχητών του PKK από το Β. Ιράκ στο τουρκικό Κουρδιστάν αποτελεί 
σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια της Τουρκίας να ελέγξει την δράση της κουρδικής οργάνωσης σε ξένα εδάφη.

Σημειώνεται ότι η ιρακινή κυβέρνηση πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι θα καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ ενώ στα σχέδια της κυβέρνησης του Ιράκ είναι η απόκτηση νέων αντιαεροπορικών συστημάτων και ο εκσυγχρονισμός ρωσικών συστημάτων της εποχής 
του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν ότι τα προβλήματα της Τουρκίας στην περιοχή κάθε άλλο παρά οδηγούνται προς επίλυση και ότι ένας μέχρι σήμερα πρόθυμος γείτονας αρχίζει να στέκεται πάλι στα πόδια του διεκδικώντας τα εθνικά του συμφέροντα και υπερασπίζοντας την εδαφική του ακεραιότητα και ασφάλεια.

defencenet.gr
  

ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ PKK ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ...



Την απελευθέρωση του Ocalan ζητά ο Jemil Bayik ένα από τα ιδρυτικά μέλη του PKK για να ανταποκριθεί το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στην πρόσκληση του Ερντογάν για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Azadiya Welat οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος είχαν διακοπεί το Καλοκαίρι του 2011. 

Σήμερα με το PKK να αποτελεί αναμφίβολα τον κερδισμένο στο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή το PKK ζητά 
την απελευθέρωση του Ocalan ως προϋπόθεση για να καθίσουν οι Κούρδοι και πάλι στο τραπέζι των συνομιλιών για την επίλυση του Κουρδικού. 

Ο Jemil Bayik διευκρίνισε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ότι δεν ζητούν την 
μετατροπή της ποινής σε κατ' οίκον περιορισμό αλλά για απελευθέρωση του Ocalan, που κρατείται στο Imrali από το 1999, που συνελήφθη στο Ναϊρόμπι της Κένυας.