ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ : «ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!»

(ΒΙΝΤΕΟ) ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ


«ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!»


Σάλο στην Τουρκία έχει προκαλέσει ο δήμαρχος του Καχραμανμάρας Χαϊρετίν Γιουνγόρ, ο οποίος έγινε θέμα στον Τύπο για το διάλογο που είχε με μια γυναίκα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε παζάρι. 

Το βίντεο που κυκλοφόρησε προκάλεσε φρενίτιδα στα social media, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να ζητήσει συγγνώμη, τονίζοντας ότι παρερμηνεύτηκε ο τρόπος που της απάντησε όταν έμαθε ότι είναι από την Τραπεζούντα και ότι απλά ήθελε να τονίσει τους δεσμούς του Καχραμανμάρας με την πόλη του Εύξεινου Πόντου.

Ο Χαϊρετίν Γιουνγόρ, που έχει εκλεγεί με το κόμμα του Ερντογάν, το AKP, συνομιλώντας με τη γυναίκα της είπε: «Εμείς σας κάναμε μουσουλμάνους!». Εκείνη (που φορά μαντίλα) αιφνιδιάστηκε και τον ρώτησε τι εννοεί, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Δημοσιεύματα ανεξάρτητων τουρκικών ΜΜΕ τόνιζαν ότι στον Εύξεινο Πόντο η πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν ελληνικής καταγωγής, χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ακόμα, σημείωναν ότι υπάρχουν περιοχές στην Τραπεζούντα όπου επιβιώνει η ποντιακή διάλεκτος.

Το Καχραμάνμαρας (Γερμανίκεια) είναι στη νότια Τουρκία, στους πρόποδες του Ταύρου, σε απόσταση περίπου 700 χλμ από την Τραπεζούντα.
Πάντως, τον δήμαρχο του Καχραμανμάρας έσπευσε να τον υπερασπιστεί ο δήμαρχος της Τραπεζούντας, ο οποίος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, σημείωσε ότι τέτοια λάθη γίνονται και ότι οι προθέσεις του Χαϊρετίν Γιουνγόρ ήταν ειλικρινείς.