ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί οι  εκλογές 
είναι η μοναδική διέξοδος.


1. Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί μια «ανορθογραφία» του Συντάγματος. Παράταση του βίου της, συνιστά υπονόμευση της δημοκρατίας.

2. Ακολουθεί μια πολιτική η οποία ουδέποτε έτυχε της εγκρίσεως του ελληνικού λαού. Και πολιτική αυτή έχει ανάγκη νομιμοποίησης ή απόρριψης.

3. Στηρίζεται από μια Βουλή η οποία, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τη θέληση του εκλογικού σώματος.

4. Το πλειοψηφόν κόμμα της Βουλής, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού γιατί είχε κατέλθει στις εκλογές με ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα.

5. Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να καταλογίσει ευθύνες σ’ εκείνους που υφάρπαξαν την ψήφο του και τον οδήγησαν με πράξεις ή παραλείψεις στη σημερινή κατάσταση.

6. η κυβέρνηση Παπαδήμου πρόκειται να δεσμεύσει τη χώρα για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει κατά πολύ τον Συνταγματικό βίο της παρούσης Βουλής, άρα απαιτείται νωπή εντολή.

7. Οι περισσότεροι εκ των υπουργών του κ. Παπαδήμου κατείχαν χαρτοφυλάκια και στην κυβέρνηση Παπανδρέου και απέτυχαν παταγωδώς. Τι μας λέει οτι οι άνθρωποι αυτοί θα επιτύχουν με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο;

8. Πέραν της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακόμα να ελέγχει όλες τις ΔΕΚΟ και τον μηχανισμό διοίκησης του κράτους. Είναι δυνατόν ένα κόμμα που απέτυχε τραγικά να συνεχίζει να διοικεί τη χώρα;

9. Επειδή βασικά στελέχη αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, (π.χ. Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, κ.λ.π,) έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη με τις πολιτικές τους, η απομάκρυνσή τους θα εκτονώσει εν μέρει και τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή.

10. Με δεδομένη την αποτυχία του μνημονίου η χώρα έχει ανάγκη από ένα καινούργιο ξεκίνημα. Από μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή λαϊκή εντολή, για να ξαναδεί τα πράγματα από την αρχή.

Όσον αφορά στα επιχειρήματα του τύπου ότι δεν ενδείκνυται να κάνουμε εκλογές εν μέσω κρίσης, η απάντηση είναι ότι οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και δεν πρέπει να παρουσιάζονται ως πρόβλημα! Άλλωστε και άλλες χώρες που έκαναν εκλογές εν μέσω κρίσης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) δεν έπαθαν τίποτα.

Τέλος, όσον αφορά στη διαπίστωση οτι δεν θα προκύψει αυτοδυναμία γιατί σπεύδουν να προκαταλάβουν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού;

Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι παίζεται. Ας σταματήσουμε να τον ταΐζουμε κουτόχορτο….
Γιούχαραν τον Βενιζέλο 
στην τελετή αποφοίτησης της κόρης του!
- "Φύγε, είσαι ανεπιθύμητος" του φώναζαν οι τελειόφοιτοι της Νομικής Θεσσαλονίκης

'Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 11.00 το πρωί όταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης μαζί με τη γυναίκα του για να καμαρώσουν την κόρη τους Ελβίνα στην τελετή αποφοιτησής της. 

Ομάδα τελειόφοιτων μόλις είδαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον γιούχαραν φωνάζοντας του "Φύγε, είσαι ανεπιθύμητος, δε σε θέλουμε εδώ" και "Νεκροθάφτες!"

Οι φρουροί του Υπουργού φρόντισαν ώστε κανένας να μην πλησιάσει τον κύριο Βενιζέλο. Η τελετή έγινε κανονικά και ο κ.Βενιζέλος δεν αποχώρησε παρα την ένταση η οποία κράτησε γύρω στα 10 λεπτά. 

Κάποιοι τον άκουσαν να λέει: "Ηρθα με την ιδιότητα του γονέα και όχι του πολιτικού".

Πολιτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.


 
Τα διάφορα πολιτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο με χρώματα.

1. Με το Μπλε χρώμα είναι η καθαρά Προεδρικές Δημοκρατίες, όπου υπάρχει μόνο Πρόεδρος ο οποίος εκλέγεται άμεσα από το λαό και ηγείται της κυβέρνησης, ενώ το Κοινοβούλιο εκλέγεται ανεξάρτητα (π.χ. Κύπρος, ΗΠΑ κ.λ.π.).

2. Με το κίτρινο χρώμα είναι οι Ημιπροεδρικές Δημοκρατίες, όπου συνήθως κυριαρχεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος και εκλέγεται απευθείας από το λαό. Εδώ υπάρχει μεν πρωθυπουργός, αλλά ουσιαστικός κυβερνήτης είναι ο Πρόεδρος (π.χ. Γαλλία, Ρωσία κ.λ.π.).

Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, οι καθαρά Προεδρικές και Ημιπροεδρικές Δημοκρατίες είναι τα πολιτικά συστήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών της υδρογείου.

3. Με το πορτοκαλί χρώμα είναι οι Προεδρευόμενες Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες, όπως είναι η δική μας. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό το πολιτικό σύστημα ισχύει σε ελάχιστες χώρες και αυτές θα είναι είτε βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης με ισχυρές οικονομίες, είτε εντελώς υπανάπτυκτες, όπως είναι η χώρα μας, η Τουρκία, η Ινδία κ.λ.π.
4. Υπάρχουν και κάποιες Βασιλευόμενες Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες, όπως π.χ. η Αγγλία, η Ισπανία κ.λ.π. και κάποιες Μοναρχίες (απόλυτες και μη).