ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011



Γιατί στο ΠΑΣΟΚ μετράνε μέρες



Οι ημέρες που απομένουν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου δεν είναι καν 100.


Το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό Παπανδρέου θα είναι δύσκολο να εμφανισθεί στις εκλογές.

Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση ή οποία παραδίδει χωρίς τυπικά να έχει απολέσει την δεδηλωμένη.




Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει χρόνο. Χωρίς να προκαλέσει την κοινή γνώμη, χωρίς δηλαδή να μεταθέσει την επικαιρότητα από την αγωνία για τα ζητήματα της οικονομίας σε εσωκομματικές του διαδικασίες, πρέπει να αλλάξει γρήγορα και ήσυχα.
Να κάνει όπως λένε και οι τεχνικοί των υπολογιστών εκσφαλμάτωση.
Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο μόνος, επειδή έχει και τον έλεγχο των σωμάτων, που μπορεί να οδηγήσει και να εγγυηθεί αυτές τις διαδικασίες.

Εάν βεβαίως θέλει να παραδώσει, προσφέροντας όχι μόνο κομματική αλλά και δημοκρατική υπηρεσία. Εάν θέλει να αναστρέψει λίγο την πράγματι αλγεινή, αλλά και άδικη εικόνα που οι τελευταίοι του χειρισμοί έχουν δημιουργήσει.
Εάν το ήρεμο πείσμα του τον οδηγήσει σε προσπάθεια παραμονής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος θα υποστεί ήττα και σκαιά εκδίωξη.

Είτε πριν τις εκλογές γιατί το ένστικτο αυτοσυντήρησης θα οδηγήσει σε αποπομπή του.
Είτε μετά τις εκλογές γιατί θα έχει μετατρέψει το κόμμα σε … απόκομμα ποσοστού ίσως και κάτω του 20%.

Ο τρίτος δρόμος που κάποιοι μπορεί να ονειρεύονται, δηλαδή επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου, ώστε να θεωρηθεί «αρχιτέκτονας της νίκης», δεν υπάρχει. Γιατί αυτή η νίκη θα έχει πολλούς ευκρινέστερους «πατέρες» από τον κ. Σαμαρά έως τον κ. Βενιζέλο, αλλά και πρωταρχικά τον κ. Παπαδήμο.

Του απομένει το σενάριο καταστροφής. Αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης, υπονόμευση της από τους κομματικούς της εταίρους, πόλωση, πτώση.
Ούτως ώστε, ούτε χρόνος να υπάρχει για εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά και η πόλωση να συσπειρώσει τους κομματικούς στρατούς.
Αυτό είναι το σενάριο της δραχμής.
Εάν ο κ. Παπανδρέου το επιλέξει τότε θα υποστεί και τις συνέπειες. Την άσκημη πολιτική του αποπομπή.
Ήδη ο χορός των δηλώσεων άρχισε, την επομένη της ορκωμοσίας της κυβέρνησης.
Οι καιροί ου μενετοί, οι ευκαιρίες δεν περιμένουν και του κ. Παπανδρέου είναι ίσως η τελευταία του.







































Ρωσική υπηκοότητα ζητούν οι Σέρβοι του Κοσόβου


Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι από το Κόσοβο επιθυμούν να λάβουν ρωσικά διαβατήρια για να προκαλέσουν την ενεργό συμμετοχή της Μόσχας στην υπεράσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

Στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Βελιγράδι έφτασαν αιτήματα σερβικών οργανώσεων από το Κόσοβο με τα οποία ζητείται η ρωσική υπηκοότητα για τους κατοίκους του Κοσόβου σερβικής εθνότητας, αλλά και όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και σήμερα ζουν στη Σερβία.

Ο σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας, Όλεγκ Μπουλντάκοβ επιβεβαίωσε ότι λήφθηκαν τέτοια αιτήματα από πολλές οργανώσεις που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες Σέρβους του Κοσόβου.

Ο κ. Μπουλντάκοβ, μιλώντας στην ιδρυτική συνέλευση της Ένωσης σερβικών οργανώσεων πολιτών του Κοσόβου «Κοινή Στέγη» που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη Νις, ανακοίνωσε ότι όλα τα αιτήματα προωθήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης «Κοινή Στέγη», Λιούμπισα Βούτσιτς τόνισε ότι «τα αιτήματα αυτά αποτελούν εκδήλωση της δυσαρέσκειας, αλλά και μία προειδοποίηση για τη σερβική κυβέρνηση αφού δείχνουν πως οι Σέρβοι του Κοσόβου έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη φροντίδα κάποιας άλλης χώρας».

Ο κ. Βούτσιτς επισήμανε ωστόσο ότι παρά την απόγνωση και τη δυσαρέσκεια του σερβικού πληθυσμού για την πολιτική της σερβικής κυβέρνησης η μοναδική διεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων θα πρέπει να είναι το Βελιγράδι και όχι η Μόσχα


«Κομμένα πια τα δανεικά» διαμήνυσε η Μόσχα στην Αθήνα αναφορικά με τις πωλήσεις πετρελαίου (το 46% εισάγεται από την Ρωσία) και μετά από ένα ευμεγέθες «φέσι» ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων (μια πηγή αναφέρει ότι ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια η οφειλή το οποίο “φόρεσε” στην Ρωσία η κυβέρνηση Παπανδρέου). Αυτό.....

μετά το «πάγωμα» από την Αθήνα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας και το «κόκκινο» που άναψε η Μόσχα στην έλευση του υπουργού Εξωτερικών Σ.Λαμπρινίδη. Όταν για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών του αρνήθηκαν την επιθυμία να επισκεφθεί την Μόσχα με το αιτιολογικό ότι «Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα»!

Η αδυναμία της χώρας να πληρώσει το πετρέλαιο που αγοράζει από την Ρωσία σε προνομιακές τιμές και με τους καλύτερους όρους αποπληρωμής στην αγορά (γι αυτό άλλωστε έφτασε η Ρωσία να προμηθεύει την χώρα σχεδόν με το ήμιση των αναγκών της σε πετρέλαιο) είχε γίνει αντιληπτή από την περασμένη άνοιξη όταν «το τεφτέρι» είχε γεμίσει στην Μόσχα, αλλά με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού της Ρωσίας Πούτιν συνεχίστηκε ο εφοδιασμός της Ελλάδας. Η Ελλάδα εισάγει για τις ανάγκες της το 2010, το 46% των εισαγωγών αργού πετρέλαιου από την Ρωσία και το 16% από το Ιράν. Η Σαουδική Αραβία και το Καζακστάν παρείχαν από 10% έκαστο, ενώ η Λιβύη και το Ιράκ από 9 και 7% αντίστοιχα.

Αυτό που έκανε «το ποτήρι να ξεχειλίσει» ήταν οι πληροφορίες που είχε η Μόσχα ότι η Ελλάδα αγόραζε ποσότητες πετρελαίου σχεδόν τοις μετρητοίς από το Ιράν, το οποίο λόγω των εμποδίων που έχουν επιβάλει πολλές χώρες στην Δύση στην διακίνηση του πετρελαίου δεν λαμβάνει πίστωση από δυτικές τράπεζες και το ίδιο ισχύει πλέον, βέβαια και για την Ελλάδα, η οποία λόγω της «επιλεκτικής» χρεοκοπίας στην οποία έχει εισέλθει, αδυνατεί να εξασφαλίσει την σχετική χρηματοδότηση.

«Συγχωροχάρτι δεν δίνουμε σε κανέναν»





Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της NΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην στάση που κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση στα όσα διαδραματίστηκαν για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού.

«Μέσα σε επτά ημέρες πετύχαμε όλους τους στόχους που θέσαμε. Να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, να γίνουν άμεσα εκλογές, να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού και να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση για να εκταμιευθεί η 6η δόση. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει ξαναγίνει από αντιπολίτευση να απομακρύνει από τη θέση του πρωθυπουργό, χωρίς εκλογική διαδικασία».

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως όλο αυτό το διάστημα με «ραδιουργίες και τεχνάσματα προσπάθησαν να μας φορτώσουν όλες τις ευθύνες, αλλά η αλήθεια τελικά φάνηκε».