ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011







Η περίφημη έκθεση για την Αρχαία Μακεδονία, μετά από προετοιμασία επτά ετών, γίνεται πραγματικότητα στο ομορφότερο μουσείο του κόσμου.

Εκθεση το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς είναι το ψηφιδωτό με το λιοντάρι και τους πολεμιστές που βρέθηκε στην Πέλλα, κάτω από τον τίτλο «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου-η αρχαία Μακεδονία» . Πλάκες από τάφους, ..












Αυτή , η υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά , βρίσκεται στο σημερινό Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα...

Συνδέει δε ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ την λήψη της 6ης δόσης από την χώρα μας με το έξω από κάθε διεθνή πρακτική αίτημα των δανειστών για ΕΓΓΡΑΦΗ δήλωση "ΠΙΣΤΗΣ" στα σχέδια τους...

Δεν περίμενε κανείς από όσους έχουμε ασκήσει κριτική στον λαϊκισμό των φυλλάδων κάτι καλύτερο από τα Νέα...

Συμφέροντα προέβαλε πάντα συμφέροντα συνεχίζει να προβάλει...

Πλέον η πίεση στον Σαμαρά δεν είναι συγκεκαλυμμένη , είναι αφτιασίδωτη και έρχεται από παντού , από το εξωτερικό και το εσωτερικό ...

Το πρόβλημα κατά την ταπεινή μου άποψη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ΥΠΟΓΡΑΦΗ του Σαμαρά σε ένα χαρτί...
Η Υπογραφή που του ζητούν είναι σημαντική για αυτούς , όχι γιατί θα "Δεσμευτεί" περισσότερο προς τους δανειστές αν έχουν έγγραφη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθεί η σύμβαση (η ψήφιση στην ΝΔ από το κόμμα της ΝΔ σαφώς δεσμεύει περισσότερο από οποιαδήποτε υπογραφή σε ένα ΜΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΙΜΕΝΟ χαρτί ) , αλλά για να του"κόψουν τον τσαμπουκά" ...
Προσπαθούν να τον "κοντύνουν" , να το καταστήσουν ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ αφού άλλα έλεγε -ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ_ και άλλα τον πιέζουν να κάνει _ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΛΛΙΩΣ δέν έχει 6η ΔΟΣΗ- και να τον φέρουν στο επίπεδο Παπανδρέου όπου ΟΤΙ και αν του έλεγαν έλεγε ΝΑΙ ...


ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ , ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ .

Οι Έλληνες μπορεί να μήν ήταν ΠΟΤΕ οι πλουσιότεροι της Ευρώπης αλλά ο ΛΟΓΟΣ τους ΠΑΝΤΑ ήταν ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ...

Αυτό μπορεί τα τελευταία χρόνια να το "ΞΕΧΑΣΕ" ο προηγούμενος πρωθυπουργός και να πέρασε στην Ευρώπη ότι ΜΟΝΟ με γραπτές δεσμεύσεις μπορεί να εξασφαλιστούν αλλά πρέπει να επανέλθουμε στον ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ που απαιτεί η ιστορία της χώρας...

Να θυμίσουμε στα ΝΕΑ ότι η υπογραφή αυτή δεν αξίζει ΜΟΝΟ 8 δις Ευρώ...
Η Υπογραφή αυτή είναι ΑΝΕΚΤΙΜΙΤΗ (τουλάχιστον στην συνείδηση των ΕΝΤΙΜΩΝ Ελλήνων)...





Ας αντιπαρέλθουμε προς στιγμή την (κωλο)Γενιά του Πολυτεχνείου κι ας κρατήσουμε το νοήμα της Εορτής.
Δηλαδή το τρίπτυχο Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.
Αυτό δηλαδή που μας πιπίλιζαν τρεις δεκαετίες τώρα.
Πουλούσαν αντιπαροχή, την τριήμερη(!) κατάληψη του Πολυτεχνείου, για να παίρνουν μισθούς Βουλευτού, για να κάνουν μπίζνες δισεκατομμυρίων δραχμών, για να μιλάνε με μπετατζίδες και εφοπλιστές.
Ο Λαός στην εξουσία κι αυτοί στο πλιάτσικο!
Η μηχανή δούλευε ρολοϊ, η (κωλο)Γενιά στην προπαγάνδα κι τα λαμόγια στην κραιπάλη, με αποκορύφωμα τον Σημιτικό Μεσαίωνα, όπου είχε γίνει Πρότυπο Ελληνα το Life Style.
Μάγκας δεν ήταν ο Εργατικός, αλλά ο “προοδευτικός” με το διπλοπαρκαρισμένο Καγίεν και την ξανθιά Πουτάνα του με την Louis.
Ο Bi-”Αντρας” Νταβατζής κι η γκόμενα Γλάστρα. Είχε άδικο ο Καραμανλής; Αλλά όταν μίλαγε για βασικό Μέτοχο, ο λαός ακόμη κοιμόταν στις δάφνες “του ισχυρού πυρήνα της Ευρωπαϊκης Ενωσης”! Μη Χέσω!
Η Δαμανάκη σήμερα είναι Επίτροπος, ο Μίμης (ομοτράπεζος του Βορίδη!!!) έχει αναλάβει τον ρόλο της προπαγάνδας, να σου λέει το πρωί δεν είμαι εγώ, είμαι ο άλλος και το βράδυ να ψηφίζει νόμους Πριονοκορδέλα του λαού, για χάρη των Τραπεζών.
Κι όλοι μαζί να ανεβαίνουν στο Τανκς, για να κάνουν Κυβέρνηση, ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ενάντια σε 11εκ ΕΛΛΗΝΕΣ !
Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ TANKS, Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΜΕ BANKS
Οπως έλεγε κι ο αείμνηστος Χριστόδουλος [VIDEO], όλοι οι “Επαναστάτες” προσπάθησαν να αλλάξουν τον κόσμο με το να αλλάξουν όλους τους άλλους, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ΠΡΩΤΑ εμείς!
Με Ελληνες να πεθαίνουν στα σκουπίδια,
Με Ελλήνες να ζουν στη φτώχια,
Με μια κοινωνία στον φόβο,
Με τον εσωτερικό εχθρό να διορίζει Κυβερνήσεις Καρικατούρες,
Με τον εξωτερικό εχθρό να επιλέγει Πρωθυπουργούς,
Το μόνο μας όπλο είναι η Παιδεία.
Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και που πάμε.
Το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι επίκαιρο όσο ποτέ!
Θέλουμε Δημοκρατία! Θελουμε Εκλογές! Θέλουμε Δικαιοσύνη!
Κάτω η Χούντα των Τραπεζών και των Τραπεζιτών!
Ηρθε η ώρα η (κωλο)Γενιά του Πολυτεχνείου να πληρώσει με το ίδιο της το νόμισμα!
Καλή Λευτεριά στην Πατρίδα μας
ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
                 Το χρονικό της οικονομικής απάτης της Ελλάδος


                  Η μεταπολίτευση του 74 ευθύνεται για κολοσσιαία σφάλματα ήτοι:

- Εγκατέστησε μια στρεβλή Δημοκρατία, διότι παρεβίασε την Ανεξαρτησία των Τριών Εξουσιών : Εκτελεστικής , Νομοθετικής και Δικαστικής εξουσίας . Αποτέλεσμα τούτου υπήρξε η δυσλειτουργία της Πολιτείας και η μετεξέλιξη της σε κομματοκρατία, ευνοιοκρατία, οικογενειοκρατία , κοινοβουλευτική ολιγαρχία , το πελατειακό κράτος και ιδιαίτερα η ΜΗ-εκτέλεση των Νόμων.

- Το κεκέκτυπο της Δημοκρατίας περιφρόνησε την λαϊκή κυριαρχία και στηρίχθηκε στο κόμμα, στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και στην γραφειοκρατία . Οι βουλευτές αντί να είναι αντιπρόσωποι του λαού μετεβλήθησαν σε αντιπρόσωπους κλειστών ομάδων συμφερόντων , ατόμων και της πλουτοκρατίας . 

-Αδιαφορούν για τα προβλήματα του λαού και εργάζονται για τα δικά τους συμφέροντα και την επανεκλογή τους . Έτσι κατάντησαν επαγγελματίες της πολιτικής , χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, καθώς η Εκτελεστική Εξουσία υπέταξε τη Νομοθετική και εκμαύλισε και την Δικαστική Εξουσία . 

-Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έπληξε το θεσμό της Δικαιοσύνης , διότι την υπέταξε στο κόμμα και την ενέπλεξε σε σκάνδαλα , στην συναλλαγή και στις πελατειακές σχέσεις προς εξυπηρέτησιν ομάδων , ατόμων και ειδικών συμφερόντων. 

-Έδεσε τα χέρια στην Δικαιοσύνη και των Διωκτικών Αρχών για την πάταξη του εγκλήματος , των παραβάσεων , των ναρκωτικών και της διαφθοράς. Ευνόησε την παραβίαση των Νόμων και Θεσμών και δημιούργησε χάος και δυσλειτουργία στην διακυβέρνηση της Πολιτείας. Ο λαός αδυνατεί να βρει το δίκαιο του διότι μερικοί επίορκοι δικαστές υπακούουν σε ισχυρά οργανωμένα συμφέροντα .
Η κάθαρση της κλεπτοκρατίας και διαφθοράς , που διαπερνά το κράτος και την Ελληνική κοινωνία, δεν μπορεί να γίνει και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. 

-Η στενή διαπλοκή των εξαγορασμένων ΜΜΕ με το πολιτικό σύστημα εμπόδισε ν’ ακουσθεί η φωνή του λαού όλο αυτό τον καιρό . Τα ΜΜΕ αναπαρήγαγον τη φωνή των οργανωμένων συμφερόντων και της κυβερνητικής προπαγάνδας και αποσιωπήθηκαν ή αντιμετωπίσθηκαν με εχθρότητα τα πραγματικά προβλήματα και συμφέροντα του λαού και του Έθνους. 
Έτσι επικράτησε η φημολογία, το ψεύδος η αναξιοκρατία , η συμφεροντολογία, η αρπαχτή , η κλεπτοκρατία , η απάτη σε βάρος του γενικού συμφέροντος και της πατρίδος, που οδήγησε τη χώρα στην σημερινή πτώχευση , χρεωκοπία και απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας με την παρουσία της Τρόικα ( ΔΝΤ , ΕΚΤ , Ε.Ε)

-Καμία κυβέρνηση της μεταπολιτεύσεως δεν προχώρησε την εξόρυξη των βεβαιωμένων Πετρελαίων του Αιγαίου και των άλλων περιοχών , με εξαίρεση την Πρίνος -1, που είχε κάνει η χουντική κυβέρνηση το 1970. 
Φημολογείται ότι έχει υπογραφεί κάποια μυστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, η λεγομένη συμφωνία VEBERη οποία λήγει το 2010(φέτος) και η οποία απαγορεύει την εξόρυξη του Ελληνικού Ορυκτού πλούτου από άλλον εκτός των ΗΠΑ.

-Τον Αύγουστο του 1974, και ενώ οι Τούρκοι κατείχαν ένα μικρό προγεφύρωμα(7,5% του κυπριακού εδάφους), η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρακολούθησε τον Αττίλα 2 κυριολεκτικά ως απλός θεατής, να καταλαμβάνει το υπόλοιπο 30% του μαρτυρικού νησιού, προκαλώντας το θάνατο χιλιάδων Ελλήνων και στέλνοντας στην προσφυγιά 220 χιλιάδες Έλληνες. 

-«Εθνάρχης» στην Έκθεση του 1973 στη Θεσσαλονίκη , δήλωσε στην Λέσχη Αξιωματικών ότι : «Η Κύπρος είναι μακριά»

 -Με την εισβολή και κατοχή, ο έλεγχος στο μαρτυρικό νησί πέρασε στην κυριολεξία στα χέρια του διεθνούς παράγοντα, ο οποίος έχει και τον κύριο ρόλο και μερίδιο, εκτός των άλλων, και στο θέμα της εκμετάλλευσης των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται υποθαλασσίως στην ΑΟΖ της Κύπρου.

-Η αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ και ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου από την Τουρκία ήσαν τότε ακατανόητα. Αμέσως μετά την 'ολοκλήρωση' της εισβολής, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προβαίνει σε μια εντελώς ακατανόητη ενέργεια .
Αποφασίζει την έξοδο της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, με βάση το σκεπτικό ότι η Ατλαντική Συμμαχία δεν απέτρεψε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. 
Το σκεπτικό αυτό, όμως, δεν στέκει, αφού η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, επιτέθηκε στην Κύπρο, δηλαδή σε μια χώρα που ΔΕΝ ανήκε στο ΝΑΤΟ. 

Εκτοτε χάσαμε τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ και όταν εισήλθαμε εκ νέου οι όροι έχουν αλλάξει εις βάρος μας.

-Πρωτοκόλλου της Βέρνης 1977 Καραμανλή-Ντεμιρέλ. Μετά την εξόρυξη των Πετρελαίων Πρίνος -1, αρχίζει η Τουρκία το χορό των έμπρακτων διεκδικήσεων στο Αιγαίο, που οδηγεί στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Βέρνης, με το οποίο οι δυο χώρες δεσμευόντουσαν να απέχουν από 'προκλητικές ενέργειες' σε συγκεκριμένες περιοχές στο Αιγαίο. Από το Πρωτόκολλο της Βέρνης, φθάσαμε στο Casus Belli και στην κρίση του Μάρτη του '87. 

-Το Casus Belli . Το 1982, μετά την υπερψήφιση της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που ισχυροποιεί το δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., και ενώ η Ελλάδα έχει επανέλθει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, με επαχθείς όρους και χωρίς να της έχει δοθεί και πάλι ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου, η Άγκυρα δηλώνει επίσημα για πρώτη φορά πως θεωρεί αιτία πολέμου (Casus Belli) την επέκταση των χωρικών υδάτων από τα έξι στα δώδεκα ναυτικά μίλια από πλευράς της Ελλάδος. 

- Έκτοτε το Casus Belli παραμένει αμετακίνητη «στρατηγική θέση» της Άγκυρας. Τούτο έχει υπογραμμιστεί και επικυρωθεί με αποφάσεις του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ενώ η Ελλάδα από την εποχή Σημίτη έως σήμερα στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε χωρίς αυτή να έχει κάνει ούτε μια ίντσα υποχωρήσεις σε Κύπρο και Αιγαίο.

-Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, που μέχρι τότε είχε τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, αποδυναμώνεται σταδιακά από την κομματοκρατία σε τέτοιο βαθμό, που σε κάποιο βαθμό αδυνατεί να κυριαρχήσει στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Αυτό έχει ως συνέπεια την αντικειμενική αδυναμία αποτελεσματικής αντιμετώπισης των 'τουρκικών' σχεδιασμών και προκλήσεων στο Αιγαίο. «Οι Ε.Δ είναι αντιπαραγωγικές- Θεόδ. Πάγκαλος» δείχνει το πνεύμα της εποχής.

-Απόσχιση ψευδοκρατιδίου(Τ.Δ.Β.Κ) Ντενκτάς . Ουδέν έπραξε η Ελληνική Κυβέρνηση για την αποτροπή της απόσχισης του ψευδοκρατιδίου(Τ.Δ.Β.Κ) , όταν στις 15 Νοεμβρίου 1983 ο Ντενκτάς ανακήρυξε χωριστό "κράτος", το οποίο ονόμασε "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" (Τ.Δ.Β.Κ). Ενώ η Τουρκία προσποιήθηκε αρχικά ότι εξεπλάγηκε, τελικά το αναγνώρισε και υποσχέθηκε να το στηρίξει..

-Δήλωση της Ελληνικής Κυβέρνησης, το Μάρτη του 1987, αναφερόμενη στις ‘προκλητικές’ ενέργειες στο Αιγαίο, ότι αφορά πλέον σε όλες τις περιοχές του Αιγαίου για αποφυγή εκατέρωθεν 'προκλητικών ενεργειών' και όχι ορισμένες όπως προέβλεπε το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1977. 

-Η συνάντηση Παπανδρέου - Οζάλ στο Νταβός τον Ιαν. 1988, αποτέλεσε μια μεγάλη ήττα της ελληνικής διπλωματίας, που ανάγκασε αργότερα τον Ανδρέα Παπανδρέου να εκφωνήσει το περίφημο «mea culpa». 
Ηταν τότε που η Ελλάδα αποφάσισε να διερευνήσει την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, η Τουρκία αντέδρασε και με τη σειρά της έστειλε το ωκεανογραφικό σκάφος «Σισμίκ», συνοδευόμενο από φρεγάτες και αντιτορπιλικά, και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η σύρραξη

-Με βάση το γραπτό πλέον διεθνές δίκαιο η χώρα μας έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., αφού τίθεται σε εφαρμογή η σχετική Συμφωνία για την εφαρμογή του Τμήματος ΧΙ της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (Νέα Υόρκη, 29/7/1994) ν. 2321/1995 (ΦΕΚ Α/136/1995). Η Τουρκία, για να αποκλείσει το ενδεχόμενο της επέκτασης, προβάλλει το διακηρυγμένο ήδη Casus Belli, ενώ ταυτόχρονα ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Αθήνα πιέζει αφόρητα τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου να δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού.

 Τελικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα προβεί σε επέκταση, διατηρεί όμως το δικαίωμα αυτό για το μέλλον, δικαίωμα το οποίο δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα( Νοέμβριος του 2010)



-Η κρίση των Ιμίων .Το 1996, η κυβέρνηση Σημίτη υποχωρεί με καταστροφικά αποτελέσματα για το ζήτημα της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο. Η κρίση στα Ιμια είναι «Made in USA» για τον έλεγχο από τις ΗΠΑ του πετρελαίου της περιοχής. Με την πράξη της αυτή γκριζάρει ακόμα περισσότερο ολόκληρο το Αιγαίο. Μνημείο προδοσίας και ραγιαδισμού θα μείνει το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού Σημίτη προς τους Αμερικανούς γιατί με τη μεσολάβησή τους δήθεν απέτρεψαν τον πόλεμο.

-Η Διακήρυξη της Μαδρίτης το 1997. Με αυτή η Ελλάδα αναγνωρίζει «νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο». Με τη διακήρυξη αυτή, νομιμοποιεί στην ουσία το Casus Belli της Άγκυρας

-Το γαϊτανάκι των Διερευνητικών Επαφών Η υιοθέτηση της πρακτικής των «Διερευνητικών Επαφών Ελλάδος-Τουρκίας» και το καταστροφικό Σχέδιο Αννάν σταδιακά αποψιλώνει και αποδυναμώνει την κυριαρχία της Ελλάδος στο Αιγαίο. Το σχέδιο τούτο εκπορεύθηκε από τους ίδιους κύκλους της συνωμοσίας και παρότι αποδέχτηκε και στήριξε η πλειοψηφία των πολιτικών παραγόντων σε Κύπρο και Ελλάδα, είχε τη γενναιότητα και τη σοφία να απορρίψει ο κυπριακός λαός και ο εθνικός ηγέτης του Τάσσος Παπαδόπουλος, με την άτυπη στήριξη του διδύμου Καραμανλή-Μολυβιάτη. Και ενώ συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές και η στήριξη ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε, συνεχίζονται και οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδος από την τουρκική πολεμική αεροπορία και οι 'κρουαζιέρες' του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε Μύκονο, Άνδρο και Ραφήνα κ.α.

-Και τώρα η Χρεωκοπία και το Μνημόνιο .
Τώρα η Ελλάδα με αποψιλωμένη κυριαρχία σε εκτεταμένες περιοχές του ελλαδικού χώρου και υπό το φάσμα της απειλής της χρεοκοπίας και του Μνημονίου, που όπως δήλωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε ελεύθερα την εθνική μας κυριαρχία πορεύεται προς το άγνωστο με αμφίβολη προοπτική για το μέλλον.

-Ο Ελληνικός λαός πάντοτε στη γωνία. Σε όλες τις κρίσεις, αντί να είναι ο λαός παράγοντας που ρυθμίζει τις εξελίξεις, επ' ωφελεία των συμφερόντων του Έθνους και της Πατρίδος, πάντα τα κόμματα, οι κλίκες και τα σκοτεινά συμφέροντα τον έβαζαν στη γωνία και τον ώθησαν σε καταστροφικές για τη χώρα εσωτερικές αντιπαραθέσεις και διχασμούς.

-ΌΧΙ στο όνομα Μακεδονία Στις 13 Απριλίου 1992, στην κοινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Φλωράκης) υπό τον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή απεφασίσθη «Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου ‘91 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”» ! . 



 Η προδοσία Μητσοτάκη 

Στις 27 Ιουνίου 1992 οι ηγέτες της Ενωμένης Ευρώπης ψήφισαν ομόφωνα και συμφώνησαν με την Ελληνική θέση ότι θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως ανεξάρτητο κράτος «μόνον εάν η ονομασία δεν περιέχει τη λέξη “Μακεδονία”». 

Κατόπιν ενεργειών της ομογένειας ο Πρόεδρος Μπιλ κ. Κλίντον δήλωσε: «Στηρίζω την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία η νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος υπό τον όρο να μην περιλαμβάνεται στην ονομασία της η λέξη «Μακεδονία

Όταν εξελέγη πρόεδρος ο Τζόρτζ Μπους και άρχισε τις πιέσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες για να αλλάξουν στάση στο όνομα των Σκοπίων η τότε Ελληνική Κυβέρνηση υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εργαζόταν αντιφατικά: Δημόσια, αλλά κατ’ ουσίαν ύπέρ των Σκοπίων . Επίσημα η Ελληνική Κυβέρνηση εφέρετο να θέλει ν’ αποτρέψει την Κυβέρνηση Μπους να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» , ενώ παρασκηνιακά αυτή συζητούσε ένα σύνθετο όνομα που θα ήταν κάπως παραδεκτό και θα είχε λιγότερο πολιτικό κόστος. Αυτό συνιστά προδοσία και ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να δικασθεί επί εσχάτη προδοσία.(Αρχείο Chris Spyroy)

-Τα Σκόπια βαπτίζονται «Μακεδονία» Με την ενδιάμεση συμφωνία του 1994 τα Σκόπια ονομάθηκαν FYROM(Πρώην Γ/Β Δημοκρατία της Μακεδονίας) από την κυβέρνηση Παπανδρέου με ΥΠΕΞ τον Κάρολο Παπούλια. 

Τούτο συνιστά ολέθριο σφάλμα, διότι περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία . Τα Σκόπια εντέχνως απάλειψαν το «πρώην» και έγιναν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» η οποία αναγνωρίσθηκε με αυτό το όνομα από αρκετά κράτη.

-Το μεγάλο Κράχ του Χρηματηστηρίου της Αθήνας το 1999 επί κυβερνήσεως Σημίτη με Υπουργό Οικονομικών το Γιάννη Παπαντωνίου ληστεύθηκαν όλες οι οικονομίες των Ελλήνων. Τότε άλλαξαν χέρια το αστρονομικό ποσόν των 34 τρισεκατομμυρίων δραχμών. Η κλεπτοκρατία με το τεχνασμα αυτό έκανε το πρώτο βήμα για την χρεωκοπία της χώρας.

-Η Απάτη με τα Δάνεια swaps της Goldman Sachs . Οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή με ταχυδακτυλουργικό τρόπο και με την ευρηματική λογιστική διπλασίασαν το χρέος της χώρας , ενώ η Goldman Sachs εισέπραξε τεράστια κέρδη σαν πρώτη δόση , διότι μετά με τα ηυξημένα ασφάλιστρα CDS και τα spreads θα εκβιάσει τη χώρα μας να προχωρήσει σε πτώχευση.

-Η κλοπή με τά τα «δομημένα ομόλογα» της Νέας Δημοκρατίας έκλεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και φθάσαμε σήμερα να πτωχεύσουν και να μην μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις .
 Οι Φωτιές των δασών μας δεν ήσαν τυχαίες, ούτε η Καταστροφή της Αθήνας το 2008 Πυρπολήθηκαν τα Ελληνικά δάση από βαλτούς εμπρηστές (Αττική, Πελοπόνησος, Εύβοια, Χαλκιδική κ.α) και υπήρξαν και θύματα. Παράλληλα κουκουλοφόροι, αναρχικοί και πράκτορες ξένων κέντρων έκαψαν επανειλημμένως το κέντρο της Αθήνας ιδιαιτέρα το 2008. 
Ολαν είχαν στόχο να πλήξουν την χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές( Ελληνικά πολυκαταστήματα, μεσαία τάξη, δάσικός πλούτος, αγροτική παραγωγή, ηθικό του λαού, δυσφήμιση του τουρισμού και υποβάθμιση της χώρας) για να επακολουθήσει η σημερινή πτώχευση. 

Η χαλαρότης εφαρμογής των νόμων και η αδυναμία πάταξης του κοινού εγκλήματος η οποία έχει δημιουργήσει κλίμα παρανομίας και ανασφάλειας στους πολίτες, εντάσσεται κι’ αυτή στα σχέδια της συνωμοσίας.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

-Χωρίς να έχουμε προκατάληψη εναντίον θρησκείας, φύλου , χρώματος κλπ δεν αντέχει αυτή η χώρα τα συνεχή κύματα εισβολής λαθρομεταναστών . Δεν μπορεί να βολέψε μια πόλη 150.000 κατοίκων(τόσοι περίπου εισέρχονται κάθε χρόνο) και να τους εξασφαλίσει εργασία, στέγαση, υγεία, παιδεία κλπ .

 Δεν μπορεί η χώρα μας να μεταβληθεί σε «σκουπιδότοπο» και «σκλαβοπάζαρο»της οικουμένης. Η χώρα αντιμετωπίζει άμεση απειλή εθνολογικής , πολιτιστικής και πολιτισμικής αλλοίωσης, ανεργίας, ασθενειών, τάξεως και ασφάλειας, εξόδων διατροφής-στέγασης, υγείας, παιδείας , ασφάλισης κ.α

-Τώρα με την πτώχευση και χρεωκοπία της χώρας πτωχεύουν τον Ελληνικό λαό από 30-50%. Αυτή άρχισε το 2009 και ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει ενώ στο διάστημα αυτό οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι .

-Η αστικοποίηση του αγροτικού πληθυσμού δεν συνοδεύθηκε από βιομηχανική ανάπτυξη , αλλά τουναντίον όταν αυτή επραγματοποιείτο διελύετο η αναπτυξιακή βάση της χώρας και η πραγματική οικονομία

-Από το 1977 άρχισε η διάλυση της βιομηχανικής βάσεως της χώρας με τα τραπεζικά πανωτόκια και τους αντιαναπτυξιακούς νόμους . 

Με την έναρξη διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της δογματικής σοσιαλιστικής αγκυλώσεως , η οποία ήτο εχθρική στις ξένες επενδύσεις και στον επιχειρηματία.

Κατόπιν τούτου άλλες βιομηχανίες έκλεισαν και άλλες μετανάστευσαν σε γειτονικές χώρες ή στην Κίνα.

-Με την είσοδο μας στην ΕΟΚ το 1981, με τα πακέτα Ντελόρ και με οδηγίες της ΕΟΚ- συνετελέσθη η εξαφάνιση της Ελληνικής Γεωργίας (με συνταξιοδοτήσεις , ξεριζώματα, χαβούζες, ποσοστώσεις, κλεπτοκρατικά προγράμματα κλπ)Έτσι μετατρέψαμε τον αγροτικό πληθυσμό σε αστικό , τον συνταξιοδοτήσαμε και έκτοτε άρχισε η εισαγωγή ακόμη και των καθημερινών αγροτικών προϊόντων από το εξωτερικό. Ούτως εχόντων των πραγμάτων μείναμε μόνον με τον τουρισμό και την ναυτιλία, τομείς που ιδιαίτερα ευπαθείς σε περιόδους οικονομικών κρίσεων.



 -Από το 1974 και εντεύθεν ο σοσιαλιστικός άνεμος καλλιέργησε και εχθρότητα προς την Ελληνική επιχείρηση και το Κεφάλαιο , ενώ αντιθέτως καλλιέργησε το πνεύμα υπέρ των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων , της ήσσονος και μη παραγωγικής εργασίας, του διορισμού των νέων στο δημόσιο, της συνταξιοδοτήσεως των πάντων -ακόμη και εκείνων που δεν εδικαιούντο –του βολέματος , της μίζας , της αρπαχτής, της διαπλοκής, της κομματικής κραιπάλης, της ευνοιοκρατίας , του ρουσφετιού και του εύκολου πλουτισμού. Η γενιά του Πολυτεχνείου συμβιβάσθηκε και ορισμένοι εξαργύρωσαν ακριβά την αμφίβολη αντιστασιακή τους δράση εναντίον της δικτατορίας.

-Τόσον το κράτος όσο και οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες δανείσθηκαν υπέρμετρα μετά την είσοδο μας στην Ευρωζώνη, λόγω και των χαμηλών επιτοκίων, με αποτέλεσμα όταν ξέσπασε η κρίση του 2008 να βρεθούν σε δυσχερή θέση και να πτωχεύσουν . 

-Τελικά έμαθαν τον Έλληνα να μην εργάζεται αποδοτικά και να ζει με δανεικά μια ζωή πλούτου και χλιδής χωρίς να παράγει. Στις 100 μονάδες παράγαμε τις 4 και δανειζόμαστε τις 6 . Όσο η ο τουρισμός και η ναυτιλία εκινούντο κουτσά –στραβά κάπως τα βολεύαμε . Όταν ξέσπασε η κρίση ο βασιλιάς βρέθηκε γυμνός. Δυστυχώς επτωχεύσαμε! 

-Η εισδοχή μας στην Ευρωζώνη και η υιοθέτηση του σκληρού Ευρώ ήτο καταστρεπτική , διότι χάναμε την δυνατότητα υποτιμήσεως του νομίσματος μας ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί όπως συνέβαινε με την δική μας δραχμή. Ετσι το Ευρώ εξαφάνισε την Ελληνική αγορά υπέρ των Γερμανικών και άλλων προϊόντων. 

-Χτύπησαν το λιανεμπόριο αρχικά με τα πολυκαταστήματα , με το παρεμπόριοτους πλανώδιους αλλοδαπούς(τζίρος 9 δις. Ευρώ) , αλλά τη χαριστική βολή του Κέντρου των Αθηνών την έδωσαν με τους αναρχικούς, τους ναρκομανείς , τις συνεχείς πορείες της Αριστεράς και τέλος με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που κατέστρεψαν το ιστορικό κέντρο.

-Ο κόσμος όλος αλλάζει , μόνον το διεφθαρμένο και συντηρητικό πολιτικοοικονομικό μας κατεστημένο δεν έχει προχωρήσει σε δομικές αλλαγές και σε αλλαγές φιλοσοφίας, με αποτέλεσμα όλα τα βάρη να τα φορτώνει στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους και να διώχνει κάθε δημιουργικό πνεύμα και δράση έξω από την πατρίδα.

Ετσι κατάντησε η πλουσιότερη σε ορυκτό πλούτο, σε ήλιο, θάλασσα, ναυτιλία, γεωργία-κτηνοτροφία-αλεία , σε ιδιάζουσα στρατηγική θέση, σε ανθρώπινο δυναμικό χώρα, να γίνει η τελευταία όχι μόνον στη Ευρώπη, αλλά και μεταξύ των τελευταίων στον κόσμο .

-Με έλλειμμα στον Π/Υ της τάξεως του 15,4%

-Με Χρέος που φθάνει περίπου το 112 % του ΑΕΠ(2010) και υπολογίζεται το 2013 να ανέβει στο 150% του ΑΕΠ

και σε αριθμό σήμερα ξεπερνά τα 360 δις. Ευρώ

-Με επίσημη Ανεργία που ξεπερνά το 14% και πραγματική στο 20%

-Με μια αγορά που βάζει λουκέτα στα καταστήματα και διώχνει τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

-Με την υποχώρηση των Εργασιακών Σχέσεων

-Με τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους να παραμιλούν



Β. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 



- Από πηγές προσκείμενες στην Commission της ΕΕ στις Βρυξέλλες ήρθαν σε γνώση μας τα κατωτέρω στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του δημοσίου χρέους. 

Στατιστικά Στοιχεία προ 1951 δεν υπάρχουν

Από το 1951 έως το 973: 

(α) Η ετησία μέση αύξηση του ΑΕΠ(Ακαθαρίστου Εθνικού Εισοδήματος-GNP) 6,8%

(β) Η ετησία μέση αύξηση των Ιδιωτικών Επενδύσεων: 9,9%

(γ) Ο ετήσιος μέσος Πληθωρισμός 4,5%

Ελληνικό Δημόσιο Χρέος το 1973: ήτο $ 700 million δολάρια.( λιγότερο του 25% of ΑΕΠ )

Λεπτομέρειες:

1951 έως το 1958

(α) 6,3%, 

(β) 8,2%, 

(γ) 6,9%

1959 έως το 1966 

(α) 6,4%, 

(β) 10,7%, 

(γ )2,1%

1967 έως το 1973 

(α) 7,6% 

(β) 10,9% 

(γ) 4,4%






-Από το 1974 έως το 1980. 

(α)Η ετησία μέση αύξηση του ΑΕΠ : 3,5%

(β) Η ετησία μέση αύξηση των Ιδιωτικών Επενδύσεων: 0,6%

(γ) Ο ετήσιος μέσος Πληθωρισμός: 

Σημ. Της περιόδου Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή:

- Από το 1981 έως το 1990: 

(α) Η ετησία μέση αύξηση του ΑΕΠ : 1,6%

(β) Η ετησία μέση αύξηση των Ιδιωτικών Επενδύσεων: 0.8%

(γ) Ο ετήσιος μέσος Πληθωρισμός 

(Σημ. της περιόδου της κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου)

- Από το 1991 έως το 1993.

(α) Η ετησία μέση αύξηση του ΑΕΠ : 1,22%

(β)Ετήσια μέση διαφορά Ιδιωτικών Επενδύσεων: -5,05%

(γ) Ο ετήσιος μέσος Πληθωρισμός 



(Σημ: της κυβερνήσεως Ν.Δ του Κ. Μητσοτάκη) )

-Εξ αυτών φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία μέχρι , και το 1973, ήτο πράγματι πρωτοπόρα σε όλη την Ευρώπη με αύξηση του ΑΕΠ που την έφερνε σε ανάπτυξη δεύτερη χώρα μετά την Ιαπωνία. 

-Αντιθέτως η παρέκκλιση αρχίζει μετά το 1974 ενώ από το 1981, δηλ. το έτος της πλήρους εντάξεως στην ΕΕ (ή ΕΟΚ) και μετέπειτα, εισέρχεται σε επίπεδο υψηλού κινδύνου, που προδικάζει την μετέπειτα εξέλιξη που έφθασε στο αδιέξοδο του 2010 και στις τραγικά δυσμενείς προβλέψεις για την περίοδο που ακολουθεί. 

-Η παρέκκλιση αυτή εκτός του ότι οδήγησε τον ελληνικό λαό σε τραγική οικονομική κατάσταση με πρόβλεψη περαιτέρω επιδείνωσης, είχε και έχει σοβαρές συνέπειες στην εν γένει υπόσταση της ΕΕ και της Ζώνης του Ευρώ.

-Γνωρίζεται ότι σκοπός της EUROPEAN LΕAGUE OF GENEVA είναι η προώθηση των αρχών, πολιτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών, της ΕΕ. Οι αρχές αυτές κινδυνεύουν όταν τα κράτη μέλη δεν εφαρμόζουν τις γενικές αρχές της ευνομίας οι οποίες πάντοτε σε μία πολιτισμένη κοινωνία διατηρούνται μόνον όταν η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη από πολιτική και κομματική επιρροή και ενεργεί σύμφωνα με τις βασικές αρχές της Γενικής και Ειδικής προλήψεως του Ποινικού Δικαίου.

-Στην προκείμενη περίπτωση της Ελλάδος προκύπτει ότι η εξέλιξη της οικονομίας και, συνεπώς, της ευημερίας του λαού, από την πρώτη θέση κατά την 20ετία 1953-1973 (ως προς την Ελλάδα) στην σημερινή κατάρρευση, με επίταση της κατάρρευσης μετά το 1981, ενέχει σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες εκ μέρους αυτών που διαχειρίζονται. από το 1974 μέχρι σήμερα τις τύχες του ελληνικού λαού και πρέπει να διερευνηθεί . 

-Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη της συστάσεως έντιμης και ουδέτερης Εξεταστικής Επιτροπής για να διαπιστωθεί:

-ΓΙΑΤΙ το χρέος που μέχρι το 1980 ήταν κάτω του 25% του ΑΕΠ, στο τέλος της δεκαετίας του 1990 έφτασε στο 90%.όταν επί πλέον η ελληνική οικονομία ενισχύετο από τις εισφορές της ΕΕ – δηλ ΠΩΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΙ και ΠΟΥ διατέθηκαν και ΓΙΑΤΙ από το 1953 μέχρι το 1973 το χρέος ήταν μόνο 700 εκατ δολλάρια αλλά το ΑΕΠ 7% και οι ιδιωτικές επενδύσεις 10% ενώ μετά το 1981 το ΑΕΠ κατέπεσε στο 1,6% και οι ιδιωτικές επενδύσεις στο 0,8%.

-Είναι σαφές ότι σε ένα Ευρωπαϊκό και γενικότερα ανεπτυγμένο κράτος όπως (πρέπει να) είναι η Ελλάδα, η τραγική παρέκκλιση πρέπει να εξεταστεί από την ανεξάρτητη Δικαστική Εξουσία και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν εφ'όσον και κατά το μέτρο που αυτό επιβάλλεται Αυτό απαιτεί η καλή τάξη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα ευοίωνο μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Είναι επίσης σαφές ότι η ενέργεια αυτή πρέπει να αναληφθεί ομόθυμα με πρωτοβουλία του σώματος των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Κοινοβούλιο.

-Η EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και θα δίδει σε αυτές ευρεία δημοσιότητα διεθνώς.»

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον 20όν αιώνα η Ελλάς υπέστη δύο μεγάλες εθνικές καταστροφές οι οποίες, και οι δύο, οφείλονται σε ένα αίτιο - στην ανικανότητα και διαφθορά της πολιτικής ηγεσίας. 

 «Η οικονομική καταστροφή είναι τόσο τελεσίδικη όσο και η Μικρασιατική καταστροφή». 

Και για μεν την τελευταία επελήφθη η Νέμεσις. Αλλά για την πρόσφατη, την τραγική, που καταδικάζει τις ελληνικές γενεές στην φτώχεια, στην διεθνή περιφρόνηση και στην εκμηδένιση μέχρι εξευτελισμού της γεωπολιτικής της σημασίας της χώρας, σε τι θα απομείνουμε; 

Στο ψεύδος του πρωθυπουργού ότι «φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση»; 

Ή στην παχυδερμική αναισθησία του «δευτέρου τη τάξει» ότι «τα φάγαμε μαζί, σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί ακολουθώντας πρακτική αθλιότητος, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος» - και «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα». Εκεί θα μείνει ο κύκλος; Ή μήπως είναι άσχετες με αυτά και οι εξής φράσεις του Κ.Σημίτη - «Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι στις εξελίξεις με ιδεολογικό προσανατολισμό, να εμποδίσουμε και αποτρέψουμε με κάθε κόστος την προσήλωση στην ιδέα του Έθνους και στην χριστιανική παράδοση…»; Είναι ή όχι αναγκαία η εξωκοινοβουλευτική Εξεταστική Επιτροπή από αδιάβλητους δικαστές και εμπειρογνώμονες - Ηρακλείς, για να γίνει η κάθαρση από την κόπρο του Αυγείου;

-Η Χούντα το 1974 παραδίδει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή χρέος $330 δις, ήτοι δολάρια(18% του ΑΕΠ), το οποίον λόγω μεγάλης βιομηχανικής και γεωργικής ανάπυτυξης αυτό αυτοεξοφλείτο.

Ο Κωνστ/νος Καραμανλής παραδίδει χρέος το 1981 

$8 δις. δολάρια(σημειώστε την πετρελαϊκή κρίση 1977)

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπεδιπλασιάζει σε μια νυχτα τους μισθούς και ημερομίσθια . Αυτό και με τα πανωτόκια των τραπεζών έκλεισαν την ελληνική βιομηχανία(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ , ΧΡΩΠΕΙ κ.λ.π) Ο Ανδρέας Παπανδρέου εφήρμοσε το «EASY MONEY SYSTEM» και προσέφυγε σε μεγάλο κρατικό δανεισμό από τις  Τράπεζες και αντί για ανάπτυξη μοίραζε ζεστό χρήμα στην αγορά και στους πολίτες. Έτσι έμαθε τον Έλληνα να καταναλώνει περισσότερα από εκείνα που παράγει , και τα υπόλοιπα να τα δανείζεται από τις , της ελλείμματα .

Ο Κ. Μητσοτάκης βλέποντας την κατάντια των ΔΕΚΟ θέλησε να τις ιδιωτικοποιήσει και να τις χαρίσει σε ιδιώτες –φυσικά με το αζημίωτο- αλλά προσέκρουσε στο σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Κ. Σημίτης φέρνει την ομόφυλη Goldman Sachs για το SWAPS(δημιουργική λογιστική=Απάτη) και εισέπραξε πάνω από $1 δις από την Ελλάδα. Το χειρότερο όμως είναι ότι πληροφορήθηκε όλα τα αδύνατα σημεία της Ελληνικής οικονομίας και έκτοτε μπορούσε να την εκβιάζει και τελικά να την καταστρέψει, όπως και έγινε. Το ερώτημα είναι γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οι οποίοι εγνώριζαν τις κομπίνες της Goldman Sachs και τις αδυναμίες της Ελληνικής οικονομίας όχι μόνον δεν έκαναν τίποτα να την σώσουν αλλά τουναντίον την έρριξαν βορά στους λύκους των αγορών και τελικά του ΔΝΤ και της ΕΚΤ .



Γ. ΤΑ SWAPS


-Ευθύνες Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή. 

Αμφότεροι ευθύνονται για τον αυτοδανεισμό με δάνεια SWAPS για την είσοδο μας στην Ευρωζώνη.

Ο Κώστας Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε ήταν να κλείσει συμφωνία με την Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Αυτό έβλαπτε τα συμφέροντα των..... , αλλά ήτο λίαν κερδοφόρο για μας διότι:

α/ Θα κερδίζΕ χρήματα η πραγματική οικονομία, μετά από 30 χρόνια επενδυτικής απραξίας β/ Θα ισχυροποιείτο στρατηγικά η χώρα με την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή έναντι της Τουρκίας.

γ/ Θα εμειώνετο η εξάρτηση μας από τις ΗΠΑ και ιδιαιτέρως στον στρατιωτικό τομέα , διότι θα είχαμε δυνατότητα αγοράς όπλων από χώρες που δεν θα μας έφερναν προσκόμματα ανεφοδιασμών σε περίοδο πολέμου . Πέραν όμως του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ο Καραμανλής είπε άλλα δύο ΟΧΙ στους Αμερικανούς, ήτοι : 

α/ Με την ουδετερότητα του στο Σχέδιο Αννάν, ήταν ουσιαστικά η ενίσχυση του ΟΧΙ του Κύπριου ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου . 

β/ Με το ΟΧΙ του στη ετησία σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι εξουδετέρωσε την απόφαση του προέδρου Τζόρτζ Μπους να προβεί στην εισδοχή των Σκοπίων στη Συμμαχία.

γ/ Δεν προχώρησε σε παραχωρήσεις στην Τουρκία στο θέμα του Αιγαίου.

Αυτοί και άλλοι λόγοι επέβαλαν στους Αμερικανούς την πτώση της Κυβερνήσεως Καραμανλή και την άνοδο του αμερικανοτραφούς Γιώργο  Παπανδρέου.

-Και ερχόμαστε τέλος στο Μνημόνιο. Με αυτό η Κυβέρνηση χωρίς να ερευνήσει άλλους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσεως και ύστερα από μια αυτοϋπονόμευση της χώρας από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους προχώρησε σε μια αποικιακής μορφής συμφωνία δανεισμού που εκ των πραγμάτων ήτο αδύνατον να εκπληρωθεί χωρίς αναπροσαρμογή του χρέους. Μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων σε βάρος του λαού -ορισμένων αναγκαίων για την περιστολή της σπατάλης– επήλθε η παρούσα βαθειά οικονομική ύφεση( καταστροφή της αγοράς) διότι δεν εφάρμοσε αναπτυξιακό πρόγραμμα και δεν έθιξε εκείνους που έκλεψαν και εκείνους που οικειοποιήθηκαν τον μεγάλο πλούτο των τελευταίων δεκαετιών.

-Διέλυσαν κάθε όραμα και προοπτική του Έλληνα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον και τον έριξαν εσκεμμένως σε μεγίστη απελπισία, αδιέξοδα και απαισιοδοξία , καθιστώντας τον ζητιάνο και περίγελο της διεθνούς κοινωνίας.



-Άφησαν να παραδοθεί η χώρα στην εγχώρια και ξένη τρομοκρατία , την αναρχία και το έγκλημα με αποτέλεσμα να καταστραφεί το κέντρο των Αθηνών και να είναι προβληματική η εργασία, η κυκλοφορία και η ασφάλεια των πολιτών



Δ. ΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΓΕΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 



-Το Χρονικό της Υποταγής στο ΔΝΤ και της Προδοσίας

Οι προφάσεις της κυβέρνησης ότι αναγκάστηκε να αποδεχτεί το Μνημόνιο κάτω...από την πίεση των πραγμάτων, ότι ήταν αναγκαίο προκειμένου να εξασφαλίσει η χώρα τα δανεικά που χρειαζόταν και ότι για όλα φταίνε οι άλλοι πάσχει ολοένα

και πιο σοβαρά. Η τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει ξεκάθαρα τις ευθύνες του σημερινού οικονομικού επιτελείου και δικαιώνει απόλυτα τις επισημάνσεις ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σε όλη την Ευρώπη και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού, μοναδική, την ώρα εκείνη, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η αλήθεια –και η κυβέρνηση την ξέρει πολύ καλά– είναι πως μπορούσε να δανειστεί –και μάλιστα με χαμηλά επιτόκια– και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009. Μπορούσε με άνεση να δανειστεί και στους πρώτους μήνες του 2010, όταν τα επιτόκια βρίσκονταν στην αρχή της ανηφόρας. 

Μπορούσε να βρει διεξόδους, αλλά είχε πάρει τις αποφάσεις της από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε. Και πάνω σε εκείνες τις αποφάσεις πορευόταν, χωρίς κανένα άλλο σχέδιο. Το ομολόγησε και αυτό, αλλά πολύ αργότερα.

Τα γεγονότα από τη συγκρότηση της κυβέρνησης μέχρι την υποταγή στο Μνημόνιο μιλούν από μόνα τους. Είναι, μάλιστα, εξόχως διδακτικά για όλα όσα συμβαίνουν την ώρα αυτή, αλλά και για όλα όσα εκκολάπτονται. Το ιστορικό του εγκλήματος δεν μπορεί πλέον ούτε να αμφισβητείται ούτε να αγνοείται ούτε να λησμονείται. 

Αποκλείουν προσφυγή στο ΔΝΤ

Οκτώβριος 2009: Η νέα κυβέρνηση παίρνει το τιμόνι της διακυβέρνησης του τόπου με τη διαβεβαίωση ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι θα ρίξει χρήμα στην αγορά και ότι θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη. Κυρίως, όμως, ότι δεν πρόκειται να προσφύγει ποτέ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς μια τέτοια επιλογή όχι μόνο δεν θα έδινε λύση σε κανένα από τα προβλήματα του τόπου, αλλά θα επέφερε και πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή διαδικασία και την κοινωνική συνοχή.

Πέρα, όμως, από τις ρητές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ αποκλειόταν και από τα πραγματικά δεδομένα, αφού η χώρα–παρά τη διεύρυνση του ελλείμματος– μπορούσε άνετα να δανειστεί από τις αγορές.

 Άλλωστε, ανάλογα προβλήματα ως προς το δημόσιο έλλειμμα αντιμετώπιζαν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδόν όλες είχαν πέσει έξω στις προβλέψεις τους, τόσο για την ύφεση, όσο για το μέγεθος των ελλειμμάτων. 

Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αναθεωρήσει τρεις φορές έως  τότε τις προβλέψεις που έκανε για ολόκληρη την Ευρώπη. 

Αποφασίζουν προσφυγή στο ΔΝΤ

Παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία της κυβέρνησης –κόντρα στους προεκλογικούς της όρκους, κόντρα στα δεδομένα και τη διεθνή εμπειρία– καταλήγει σε μια ανεξήγητη επιλογή. Αποφασίζει –και μάλιστα από την πρώτη στιγμή– να καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Στην αρχή, ωστόσο, δεν το λέει ούτε καν στα βασικότερα από τα μέλη της. Το αποκαλύπτει, όμως, λίγο αργότερα ρητά και ξεκάθαρα ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. 

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, στις 5 Μαΐου 2010, ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

«Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Για να μην αφήσει, μάλιστα, καμιά αμφιβολία σε ό,τι αφορά το χρόνο διαμόρφωσης και οριστικοποίησης της κυβερνητικής απόφασης, ο αρμόδιος υφυπουργός διευκρινίζει, χωρίς περιστροφές, ότι το ΔΝΤ αντιμετωπίστηκε «ως η πρώτη επιλογή και η μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου».

Φουσκώνουν το έλλειμμα

Οι μεθοδεύσεις για το προαποφασισμένο έγκλημα ξεκινούν λίγο μόλις καιρό μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης. 
Ενώ η χώρα χρειάζεται, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, αυστηρά μέτρα για να προλάβει την περαιτέρω διόγκωση του ελλείμματος, αλλά –και προπάντων μάλιστα– για να πείσει τις αγορές ότι ξέρει το πρόβλημα και είναι αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει, η κυβέρνηση παίρνει τον ακριβώς αντίθετο δρόμο

Προβάλλει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, προαναγγέλλει ότι το έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει το 12% και αφήνει να διαφανεί πως δεν πρόκειται να πάρει κανένα από τα μέτρα που απαιτούνται για να αποτρέψει το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο.

 Όχι μόνο δεν κάνει οτιδήποτε για να συγκρατήσει τη διόγκωση του ελλείμματος, αλλά διαπράττει και τα εντελώς αντίθετα. 

Με τις πρώτες αποφάσεις της, η κυβέρνηση καταργεί σοβαρές πηγές είσπραξης πρόσθετων πόρων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη και αυξάνει τα έξοδα του τελευταίου τριμήνου. 

Ακυρώνει την έκτακτη εισφορά των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής και τις ρυθμίσεις για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων. Αυξάνει τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. 

Μοιράζει επιδόματα, αλλά αφήνει την είσπραξη των αντίστοιχων πόρων για την επόμενη χρονιά.
Εγκαταλείπει ακέφαλους τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και προκαλεί πλήρη κατάρρευση των κρατικών εσόδων. 

Με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, αντί να συγκρατήσει το έλλειμμα, το φουσκώνει τουλάχιστον κατά 2 με 3 ποσοστιαίες μονάδες. 

Διασύρουν την εικόνα της χώρας

Στην προσπάθειά του να εκθέσει την προηγούμενη κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο παρουσιάζει τις εκτιμήσεις του για το έλλειμμα του 2009 σαν πλασματικά στοιχεία, γεγονός που πλήττει άδικα τη χώρα. Τόσο γιατί δεν επρόκειτο για παραποιημένα στοιχεία, αλλά για εκτιμήσεις, όσο και γιατί είχαν ήδη πέσει έξω όλες οι εκτιμήσεις όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. 

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός ελεεινολογεί την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και την εικόνα της χώρας γενικότερα. Μιλά για «εκτεταμένη διαφθορά που έχει προσλάβει διαστάσεις πανδημίας», για σοβαρούς κινδύνους «χρεοκοπίας», για μια χώρα που «βρίσκεται στην Εντατική». 

Οι δηλώσεις του, σε συνδυασμό με την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα εξυγίανσης και ακόμη περισσότερο με τις αποφάσεις που φουσκώνουν, αντί να περιορίζουν το έλλειμμα, προκαλούν έντονη ανησυχία στις διεθνείς αγορές. 

Η κρίση ελλείμματος –κρίση κοινή για ολόκληρη την Ευρώπη– μετατρέπεται σε κρίση εμπιστοσύνης, μοναδική στην Ευρώπη. Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ο ένας μετά τον άλλο, υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και τα επιτόκια δανεισμού παίρνουν την ανηφόρα. Μέσα σε δύο μήνες, τα spreads ξεπερνούν τις 250 μονάδες βάσης.

Διαπραγματεύονται παρασκηνιακά

Σε όλο αυτό το διάστημα, μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2010, η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια ρεαλιστική και δοκιμασμένη συνταγή: Να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές σε ανεκτά επιτόκια, να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για ολόκληρο το 2010 και να ανακόψει τις ορέξεις των κερδοσκόπων. 

Αυτό, άλλωστε, είχε κάνει και η προηγούμενη, ένα χρόνο πρωτύτερα, παρόλο που οι καταστάσεις δεν ήταν το ίδιο πιεστικές. Παρά την έγκαιρη επισήμανση, αλλά και την εξέταση της δυνατότητας αυτής, η κυβέρνηση κλοτσά τη δυνατότητα που έχει μπροστά της για μια επαρκή δανειοδότηση. Αντί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το μέγιστο που μπορεί και να αποκτήσει άνεση χρόνου για τα επόμενα βήματά της, στρέφεται αμέσως προς το ΔΝΤ. 

Τα σχέδια της κυβέρνησης αρχίζουν να διακρίνονται στα τέλη Νοεμβρίου, όταν γίνεται γνωστό ότι αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ξεκινούν προπαρασκευαστικές συζητήσεις με παράγοντες της Κομισιόν και του ΔΝΤ για το ενδεχόμενο που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές.
Λίγο αργότερα, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός αφήνει έκπληκτους τους ομολόγους του, καθώς δηλώνει πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Διαψεύδει, πάντως, τα σενάρια που αναφέρονται σε πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ και υποστηρίζει ότι «η χώρα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της».

Στις αρχές του χρόνου, η κυβέρνηση αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον προϋπολογισμό που μόλις είχε ψηφίσει και να ανακοινώσει μέτρα λιτότητας. Λίγο αργότερα, στα μέσα Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μάς αφαιρέθηκε ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας». Σχεδόν ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών παρομοιάζει με την ελληνική οικονομία με «Τιτανικό» που βουλιάζει. Οι αρνητικές εικόνες που εκπέμπει η ίδια η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις συζητήσεις για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τις γερμανικές αντιδράσεις, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τα spreads. 

Βάζουν στο τραπέζι το «πιστόλι» του ΔΝΤ

Στις αρχές Μαρτίου –υποκύπτοντας σε νέο τελεσίγραφο των Βρυξελλών– η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα εισπρακτικά και περιοριστικά μέτρα. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να πείθει κανέναν και το κόστος του δανεισμού συνεχίζει τη δραματική ανηφόρα. 

Τα σενάρια χρεοκοπίας πανικοβάλλουν τον κόσμο, χιλιάδες καταθέτες αναζητούν τραπεζικά καταφύγια στο εξωτερικό και η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία. Στο μεταξύ, η προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης εξακολουθεί να προσκρούει σε γερμανικές αντιρρήσεις και ο πρωθυπουργός αρχίζει να περιφέρει ανάμεσα στους εταίρους μας το «πιστόλι» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Υποστηρίζει, καταρχάς, ότι «δεν ζητούμε από την ΕΕ χρήματα, αλλά πολιτική στήριξη». Θέτει, ωστόσο, σε αμφισβήτηση ο ίδιος τις διαβεβαιώσεις του, καθώς –στα μέσα Μαρτίου– αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση είχε ήδη ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις με το ΔΝΤ. «Συζητήσαμε», λέει, «με το ΔΝΤ και μας είπαν πως δεν θα μας ζητούσαν παραπάνω μέτρα από όσα πήραμε». 

Λίγο αργότερα κάνει ένα ακόμη βήμα, υπογραμμίζοντας –στο Υπουργικό Συμβούλιο– ότι το σενάριο της προσφυγής στο ΔΝΤ ενισχύεται εξαιτίας «εσωτερικών αντιθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Τελικά, στις 25 Μαρτίου, η ΕΕ αποφασίζει να προχωρήσει στη συγκρότηση Μηχανισμού για τη Στήριξη της Ελλάδας, αλλά το ΔΝΤ ανακοινώνει πως, εάν δεχτεί αίτημα βοήθειας, θα θέσει τους δικούς του όρους. Τα spreads συνεχίζουν την ανηφόρα. 

Υποτάσσουν τη χώρα στο Μνημόνιο

Στις αρχές Απριλίου (9/4), ύστερα από κινητοποίηση Ευρωπαίων ηγετών, στελεχών της ΕΚΤ και παραγόντων του ΔΝΤ, οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες για το Μηχανισμό Στήριξης προς την Ελλάδα και το ύψος της βοήθειας. 

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «έχουμε πια ένα δίχτυ ασφαλείας» και ότι «το όπλο στο τραπέζι είναι πλέον γεμάτο». 
Περίπου δέκα ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση ξεκινά τις τελικές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊ-κή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, για την προσφυγή στον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό» (!). 

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης δεν σημαίνει προσφυγή, αλλά ο πρωθυπουργός τονίζει προς το Υπουργικό Συμβούλιο πως, «αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το Μηχανισμό, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό». 

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Απριλίου, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει από το Καστελόριζο την απόφασή του να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στο ΔΝΤ. Παρουσιάζει την απόφασή του σαν απολύτως αναγκαία και τονίζει: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια  για τον Ελληνισμό»( Περιοδικό Επίκαιρα: 15/12/2010)



Ε. ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ



Πόσο κοστίζει καθένας από τους 300 του      Κοινοβουλίου;

Oι απολαβές του βουλευτή ετησίως κυμαίνονται μεταξύ 100.000 - 120.000 ευρώ:

1/ Βουλευτική αποζημίωση 6.000 Ε μηνιαίως(επειδή επίκειται αύξηση των αποδοχών των δικαστικών αυτή θα ανέλθει) Κρατήσεις: 6,67% (δηλαδή 400 ευρώ) για τον κλάδο σύνταξης και ως 20% (1.200 ευρώ) υπέρ κόμματος ( κατά βούλησιν) 

2/ Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ύψος των μηνιαίων απολαβών τους, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας κατά το ήμισυ

3/ Φορολογία μειωμένη.

4/ Συμμετοχή σε επιτροπές και εκτός έδρας στο εξωτερικό: αποζημίωση ίση με το 1/20 αφορολόγητα(ήτοι 300 Ε χωρίς κρατήσεις)

5/ Η Βουλή καταβάλλει εισφορές κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας τους για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση και πρόνοια στους ασφαλιστικούς φορείς της εργασίας τους χωρίς να εργάζονται. Δικαιούνται συντάξεως στα 4 χρόνια θητείας.

6/ Επί πλέον λαμβάνουν και τα εξής:

α/ Επίδομα οργάνωσης γραφείου(από 1200 -1500 Ε) 

β/ Επίδομα οικογενειακών

γ/ Κλιμακωτά αναλόγως αποστάσεως το ποσό των 450 , 750 έως 1.000 ευρώ για έξοδα κινήσεως

δ/ Ατέλεια σε σιδηρόδρομο , υπεραστικά λεωφορεία, πλοία εσωτερικού 

ε/ 104 εντολές αεροπορικής μετακίνησής ετησίως στους εξ επαρχίας βουλευτές.

στ/ Μίσθωση Leasing αυτοκινήτου.

ζ/ Ταχυδρομική ατέλεια

η / Οι εξ επαρχίας βουλευτές στέγαση σε ξενοδοχείο ή 1.000 ευρώ. μηνιαίως για μίσθωση οικίας 

θ/ Ένα επιστημονικό συνεργάτη

ι/ Δωρεάν κινητό τηλέφωνο και μεγάλος αριθμός μονάδων ομιλίας

Συμπερασματικά: 6.500 ως 7.500 ευρώ, κατά μέσο όρο (καθαρές απολαβές) μηνιαίως Τέλος τούτου διαθέτουν δωρεάν στάθμευση, παιδικό σταθμό, κομμωτήρια, εστιατόριο , καφενείο με μειωμένες τιμές κ.α



Ε. Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

-Τέλος με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που κατέστρεψαν το ιστορικό κέντρο. Τώρα ανθούν τα ναρκωτικά , το λαθρο-παρεμπόριο (τζίρος 9 δις. ευρώ) και οι συμμορίες των αστέγων λαθρομεταναστών. 

Αποτέλεσμα, η νέκρωση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Και μόνον για αυτό τους χρειάζεται κρεμάλα στο Σύνταγμα.

-Αλλοίωσαν τη δημογραφία μας με την εισβολή και κατοχή εκατομμυρίων μεταναστών, σε συνδυασμό με την επίθεση κατά της Ελληνικής οικογένειας. Τώρα η χώρα μας αναρχείται από ναρκεμπόρους, αναρχικούς , το έγκλημα και υπονομεύεται από ημεδαπούς και ξένους πράκτορες και 5φαλαγγίτες. 

-Χτύπησαν την εθνική μας Παιδεία και κατέστρεψαν: α/ τη γλώσσα μας, ώστε να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε, β/ τις διαχρονικές μας αξίες, ώστε να ρίξουν τους νέους στο σκοτάδι και στην παρακμή, γ/ την φιλοπατρία των Ελλήνων για να γίνουμε εύκολη λεία και δ/ τώρα καταστρέφουν την ιστορία μας , έτσι ώστε τα παιδιά μας να μην γνωρίζουν ότι είναι Έλληνες .

-Χτύπησαν την Εθνική μας Οικονομία (μικρομεσαίους) με την επιβολή από την Τρόικα και το ΔΝΤ δυσβάστακτων και λίαν επαχθών φόρων , εις τρόπον ώστε η ανάνηψη μας στο μέλλον να είναι προβληματική ως αδύνατη. 

Σκοπός τους είναι η εξαφάνιση της μεσαίας τάξεως ώστε να μείνουν μόνον δύο τάξεις ήτοι : α/ οι ολίγοι πλούσιοι, τραπεζίτες, πολιτικοί και μεγαλο-εισοδηματίες και β/ οι φτωχοί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και οι άνεργοι.

-Απαξίωσαν τους νόμους και κατέστησαν ατιμώρητους τους κλέφτες , ψεύτες , εγκληματίες και κακούργους . Αποτέλεσμα τούτου είναι η άνθιση της διαφθοράς και η διάλυση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

-Άλωσαν μέχρι ασφυξίας τα ΜΜΕ δια των οποίων χειραγωγούν, φανατίζουν και ποδηγετούν τον Ελληνικό λαό στην στρούγκα του δικομματισμού, δίκην ποιμνίου προβάτων.

-Παραχάραξαν και αλλοίωσαν ως και τον Π/Υ, ώστε να κλέβουν ελεύθερα από τα αμέτρητα.

-Παραβίασαν κατάφωρα το Δημοκρατικό μας πολίτευμα με την μετατροπή της δημοκρατίας σε οικογενειοκρατία, πολιτικό τυχοδιωκτισμό , οχλοκρατία, ευνοιοκρατία, κομματοκρατία και κλεπτοκρατία.

-Έτρωσαν την Αρετή, Υπερηφάνεια και Αξιοπρέπεια του Έλληνα με την χρεωκοπία της χώρας και με την περιφορά ανά τον κόσμο του ψευδόμενου G.A.P , ο οποίος μας κατηγόρησε στα ξένα ΜΜΕ, για να μας επιβάλει την ξένη κατοχή της Τρόικα και του ΔΝΤ.

-Χτύπησαν το συνδικαλισμό και το συνεταιριστικό κίνημα και τα μετέτρεψαν σε μέγγενη στραγγαλισμού και κλεπτοκρατίας των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων και σε ατομικά τους προνόμια.(Το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για το διασπαστικό του ρόλο στο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα καθώς και για την παρακώλυση της Παιδείας).

-Χτύπησαν με το ραβδί της Κίρκης- και κατέστησαν αργυρώνητη και άφωνη την ακαδημαϊκή κοινότητα και διανόηση και τη μετέτρεψαν σε υπηρέτη του συστήματος

-Μεθοδεύουν με τον «Καλλικράτη» τον διαμελισμό και απόσπαση των περιφερειών από τον Ελληνικό κορμό.

-Άλωσαν τη Δικαιοσύνη ώστε να μένουν τα εγκλήματα τους ατιμώρητα.

-Διέλυσαν κάθε όραμα και προοπτική του Έλληνα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον και τον έριξαν εσκεμμένως σε μεγίστη απελπισία, αδιέξοδα και απαισιοδοξία , καθιστώντας τον ζητιάνο και περίγελο της διεθνούς κοινωνίας.

-Ζημίωσαν ακόμη και την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Άμυνα, διότι παρεχώρησαν κυριαρχικά μας δικαιώματα αμαχητί στους αρπακτικούς γείτονες μας.

Φρονώ ότι πάντα ταύτα δεν ήσαν λάθη . Ησαν επιλογή του πολιτικού μας συστήματος (όρα προσηρτημένο: «Η ιστορία της οικονομικής απάτης της Ελλάδος») . Διά πάντα ταύτα και για τα δύο χονδροειδή ψεύδη («λεφτά υπάρχουν» και «μαζί τα φάγαμε» οι υπεύθυνοι της χρεωκοπίας θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να οδηγηθούν στην αγχόνη για να υπάρξει κάθαρση και εξαγνισμός της Ύβρεως και της Προδοσίας.

ΣΤ. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η σημερινή πολυεπίπεδη κρίση(ηθική, πολιτική, οικονομική, νομισματοπιστωτική, εμπιστοσύνης κ.α) είναι συνειδητή επιλογή του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) από την μεταπολίτευση ως σήμερα. διότι: 

-Εξαφάνισαν την Γεωργία μας με τα πακέτα Ντελόρ και έκαναν τους γεωργούς συνταξιούχους και θαμώνες σκυλάδικων. Τώρα εισάγουμε μαϊντανό από Ιταλία, λεμόνια από Τουρκία , πατάτες από Αίγυπτο κ.ο.κ. 

-Χτύπησαν την ανθούσα Βιομηχανία μας, με τα επαχθή πανωτόκια (τριμηνιαίο ανατοκισμό) των Τράπεζών και την κατέστησαν προβληματική. Οσες βιομηχανικές μονάδες δεν πρόλαβαν να δραπετεύσουν στο εξωτερικό, έβαλαν λουκέτο και άφησαν χιλιάδες εξειδικευμένους εργαζόμενους ανέργους. 

-Διέλυσαν με τις ποσοστώσεις Γάλακτος την Κτηνοτροφία μας και ενώ πριν είμαστε αυτάρκεις σε γαλακτοκομικά προϊόντα , τώρα εισάγουμε από Ολλανδία , Γερμανία, Γαλλία, Δανία κ.α

-Χτύπησαν πρόσφατα την οικοδομή διότι δεν ήτο παραγωγική και φούντωσε σε όλους τους συναφείς κλάδους η ανεργία. Τώρα μας λένε για «πράσινες γειτονιές» και πράσινα άλογα. 

-Χτύπησαν το λιανεμπόριο αρχικά με τα πολυκαταστήματα, αλλά τη χαριστική βολή την έδωσαν με τους αναρχικούς, τους ναρκομανείς, τις συνεχείς πορείες του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας και 



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Όσο περνά ο καιρός, όσο περισσότερο τα εσωτερικά και εθνικά μας θέματα οξύνονται, όσο περισσότερο η πείνα απλώνεται σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, όσο η ανεργία καλπάζει, όσο τα ρολά των καταστημάτων κατεβαίνουν, όσο η φορολογία αποτελεί το μόνο μέσο άσκησης της οικονομικής πολιτικής, όσο η υγεία, η παιδεία θα αποδεκατίζουν τη ζωή των Ελλήνων, όσο περισσότερο το έγκλημα θ΄ απλώνεται, όσο θα προχωρεί η εσκεμμένη αποσύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστυνομίας, όσο περισσότερο αποδεκατίζεται και διαφθείρεται η Δικαιοσύνη, όσο περισσότερο αφυδατώνεται η λειτουργία των θεσμών της πολιτείας και της κοινωνίας, όσο περισσότερο κάποιοι ελάχιστοι δημοσιογράφοι τολμούν ν' ασκήσουν έστω και βελούδινη κριτική στην αμαρτωλή εξουσία, όσο περισσότερο η δημοσιογραφία πλησιάζει στην αποκάλυψη των πελώριων σκανδάλων του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου και όσο περισσότερο τρίζουν τα θεμέλια του χυδαίου πολιτικού συστήματος, τόσο περισσότερο αναδεικνύεται το έλλειμμα της Δημοκρατίας.