ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ Η “ΠΑΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ” – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Τόσο αυτήν την χρονιά όσο και τα περασμένα χρόνια οι Έλληνες ζουν τις ημέρες των εορτών με ένα πνεύμα, το οποίο ασφαλώς δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με το πνεύμα των Χριστουγέννων, των Ελληνικών Χριστουγέννων σύμφωνα με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας.

Φαίνεται πως η δική μου γενιά ήταν η τελευταία η οποία έζησε με ένα ύστατο άρωμα, με μία γεύση εάν θέλετε των Ελληνικών Χριστουγέννων. Δεν αναφέρομαι σε αυτό το βαθύ και μοναδικό πνεύμα το οποίο ενυπάρχει στα σχετικά διηγήματα του κοσμοκαλόγερου της Ελληνικής Λογοτεχνίας, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ένα βαθύ πνεύμα ευλαβείας, βυθισμένο μέσα στο χρόνο το οποίο εξέφραζε αρμονικά συνταιριασμένες την Ελληνική ψυχή και την ευλάβεια. Το ξαναγέννημα ενός ολόκληρου κόσμου μέσα από το βαθύ σκοτάδι της νύχτας της αμαρτίας με την έλευση του φωτοδότη Λυτρωτή Θεανθρώπου.

Όχι, ασφαλώς όχι. Όμως τα Χριστούγεννα μόλις πριν κάποιες  δεκαετίες κρατούσαν ακόμη στοιχεία μιας αμόλυντης Ελληνικής Ψυχής μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Τότε λοιπόν, για όσους δεν το ξέρουν γιατί ποτέ δεν το έζησαν, οι οικογένειες με την ευρύτερη έννοια του όρου μαζευόντουσαν στην κατοικία του πλέον ηλικιωμένου και σεβάσμιου και όλοι μαζί εόρταζαν τα Χριστούγεννα και την έλευση του Νέου Έτους. Όλοι οι συγγενείς δηλαδή συγκεντρωνόντουσαν για να εορτάσουν και υπήρχε ένα πνεύμα αγάπης, ομόνοιας, αισιοδοξίας παρ’ όλα τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία αναμφισβήτητα υπήρχαν εκείνη την εποχή.

Όσο για εμάς τα παιδιά ζούσαμε πραγματικά σε έναν θαυμαστό μαγικό κόσμο γεμάτο μυστήρια, μύθους και παραδόσεις. Ήταν οι καλικάντζαροι που πολέμαγαν να πριονίσουν το δέντρο της ζωής που κρατούσε ολόκληρο τον κόσμο και οι οποίοι σκορπίζανε με την έλευση του Θεανθρώπου και τα Φώτα. Ήταν το πνεύμα του Κακού, το οποίο η μεγάλη ημέρα έδιωχνε μακριά από τους ανθρώπους. Και ήταν η εξαγνιστική πυρρά, το κούτσουρο που έκαιγε ολόκληρο το δωδεκαήμερο, το οποίο προστάτευε τους πιστούς από την έλευση της διαβολής και της κακίας. Πέρα όμως από την οικογένεια υπήρχε και μία μεγαλύτερη οικογένεια. Ήταν η γειτονιά και από γειτονιά σε γειτονιά ολόκληρη η Ελλάδα.

Απέναντι σε αυτά λοιπόν τα οποία επιγραμματικά ανέφερα και τα οποία επαναλαμβάνω δεν μπορούν να τα νιώσουν παρά μόνον όσοι τα έχουν ζήσει και μόνον όσοι αισθάνονται αηδία από την σημερινή κατάσταση, απέναντι σε αυτές τις εικόνες μιας κοινωνίας, που είχε λιγότερα υλικά αγαθά, αλλά περίσσευμα ψυχής, υπάρχει ο ζόφος της σημερινής εποχής. Όχι, δεν αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στην πράγματι σοβαρή οικονομική κρίση, την φτώχεια που απλώνεται παντού, γιατί φτώχεια υπήρχε και στο παρελθόν, αναφέρομαι στην αποξένωση, στην έλλειψη Ιδανικών, σε ένα λαό που έχει καταντήσει αγέλη χωρίς ταυτότητα.

Το ξεχωριστό φως που καίει και λάμπει πάνω από την θάλασσα, το οποίο περιγράφει σε ένα διήγημά του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, δεν φέγγει σήμερα για κανέναν παρά μόνον για όσους έχουν παραμείνει “αλαφροΐσκιωτοι”, πιστοί στο πνεύμα της παλαιάς Ελλάδας το οποίο ήταν ένα πνεύμα αληθινό που δεν αγοραζόταν ούτε πουλιόταν.

Το πνεύμα αυτής της “παλαιάς Ελλάδας”, της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θέλει να επιστρέψει στις καρδιές των Ελλήνων η Χρυσή Αυγή.

Και πιστοί στο Πνεύμα αυτό ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες Καλά Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να λιγοψυχήσετε, δεν πρέπει να κάνετε ούτε ένα βήμα πίσω γιατί πάντοτε το Φως νικά το Σκοτάδι.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;

xrysh_augh
Όλα δείχνουν πως σύντομα ο mister Tsipras –που σ’ έναν μήνα συμπληρώνει δύο χρόνια κατοχικός πρωθυπουργός- θα κάνει… ηρωική έξοδο, με προκήρυξη προώρων εκλογών, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς υπάρχουν πολλοί που τον πιέζουν για το αντίθετο. Και προπάντων, δεν ξέρουμε τι γνώμη έχουν για τις πρόωρες εκλογές οι πραγματικοί αφέντες αυτού του τόπου!

Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος, που φέρνει τις εκλογές πιο κοντά – κοινή συναινέσει Tsipra και διεθνών τοκογλύφων. Και δεν είναι άλλος από τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής!

Το λοιπόν, σύμφωνα με κρυφές και φανερές μετρήσεις, αυτή τη στιγμή τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν το 10%, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων ψηφοφόρων, με το σύστημα να φοβάται ότι μεγάλο μέρος τους θα καταλήξει στην Χρυσή Αυγή. 

Η νουδούλα κρατάει τα ποσοστά της και φυσιολογικά θα τα αυξήσει με τον αέρα του πρώτου κόμματος, σε περίπτωση εκλογών. Όχι όμως εντυπωσιακά, διότι δεν έχει δημιουργηθεί – κι ούτε πρόκειται να δημιουργηθεί- ρεύμα υπέρ της.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει αρκετά (κάτω από 20%), αλλά ακόμα δεν έχει καταρρεύσει, α λα ΠΑΣΟΚ. Αν κάνει τώρα εκλογές, με… αντιμνημονιακά συνθήματα, πιστεύεται ότι μπορεί να συγκρατήσει τουλάχιστον ένα 20%. Αλλιώς, αν συνεχίσει να κυβερνάει, η κατάρρευση («πασοκοποίηση») είναι θέμα ολίγων μηνών.

Και το μέγα πρόβλημα του συστήματος είναι η κατάληξη που θα έχουν σε τέτοια περίπτωση, οι απλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – οι μη μαρξιστές, που τον ψήφισαν για να… σκίσει το Μνημόνιο. Αλλά και πολλοί από τους σημερινούς αναποφάσιστους, πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων.

Για να μην τα πολυλογούμε, θεωρείται βέβαιο πως αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση, σε λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πέσει σε μονοψήφια ποσοστά και η Χρυσή Αυγή θα είναι δεύτερο κόμμα, με συνεχείς ανοδικές τάσεις.

Προκειμένου δε να μην συμβεί αυτό, οι πρόωρες εκλογές είναι μια κάποια λύση!

Αντίοχος


Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΟ CITY INTERNATIONAL: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΗΧΗΤΙΚΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή φιλοξενήθηκε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Αρίστογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης City International 106,1 Fm.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σχολίασε αρχικά τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό και την λάσπη που υφίσταται η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως σύμφωνα με την οδηγία του ΕΣΡ η κρατική τηλεόραση και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να προβάλλουν τις δραστηριότητες και τις ανακοινώσεις της τρίτης πολιτικής δύναμης στην χώρα.

Αναφορικά με την εξέλιξη της «δίκης της Χρυσής Αυγής» σημείωσε πως στοιχεία δεν υπάρχουν παρά μόνο οι συκοφαντίες που γράφονταν στις συστημικές εφημερίδες.

Για την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα επεσήμανε πως είναι βαρύτατες οι ευθύνες της Τουρκίας, η οποία υποθάλπει την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Επιπλέον, υπογράμμισε τον ύποπτο ρόλο των «αλληλέγγυων» ΜΚΟ στο ζήτημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και τις τζιχαντιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Κατέκρινε τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Μπουτάρη για τους ύμνους του στον σφαγέα Κεμάλ και τις υπόλοιπες αντεθνικές του θέσεις.

Για τα επεισόδια στην Βουλή υπενθύμισε πως στα 42 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου μόνο η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια έχει τιμωρηθεί με μείωση μισθού για μια φράση που είπε εκτός μικροφώνου, την στιγμή που οι βουλευτές του «συνταγματικού τόξου» καθημερινά υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.
Σημείωσε ακόμη πως η Χρυσή Αυγή κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά μειωμένου συντελεστή ΦΠΑστα νησιά και ύστερα από την αποκάλυψη του Συναγωνιστή Λαγού η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει τροπολογία που ξέπλενε σκάνδαλο 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Τόνισε πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ανεβαίνουν και όπως παραδέχτηκε και ο δημοσκόπος Μαραντζίδης υπάρχει ένα διαρκώς αυξανόμενο ρεύμα ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ προς την Χρυσή Αυγή.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για την εθνική οικονομία και υπογράμμισε εμφατικά πως μόνο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ξεμπρόστιασε τους υπευθύνους για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των καναλιών στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.