ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

«Βγήκαμε από τα Μνημόνια»: 10 Σεπτεμβρίου η πρώτη επιθεώρηση από την τρόικα


Μπορεί ο Τσίπρας να πήγε στην Ιθάκη, να ξεσκόνισε τον Όμηρο, να θυμήθηκε Λωτοφάγους, Λαιστρυγόνες και άλλα τινά που δεν είχε μάθει στο σχολείο, όντας καταληψίας χωρίς αιτία, όμως την ίδια ώρα η τρόικα ετοιμαζόταν για την πρώτη επιθεώρηση.

Στο πλαίσιο αυτό η πρώτη επίσκεψη των εκπροσώπων των «θεσμών» θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου. Στο μικροσκόπιο θα μπει τόσο η εκτέλεση του προϋπολογισμού όσο και η πρόοδος των προαπαιτούμενων που έχουν τεθεί για τους επόμενους μήνες.

Επίσης, θα αξιολογηθούν οι προβλέψεις και οι παραδοχές του προσχέδιου του προϋπολογισμού 2019, αλλά και οι εξαγγελίες της προεκλογικής παροχολογίας που θα έχει ήδη κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το ζητούμενο του ελέγχου είναι το εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει τον εξωφρενικό δημοσιονομικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019 με το μείγμα μέτρων που ήδη υπάρχει ή θα απαιτηθούν νέα μέτρα.

Κατά τα άλλα, μην ξεχνάτε… 
«Βγήκαμε από τα Μνημόνια»!


ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΡΑΙΝΟ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ!

Αφού δεν έχουν να παρουσιάσουν κάποιο σημαντικό έργο στην Θεσσαλονίκη, για να το επιδείξουν στα εγκαίνια της ΔΕΘ, οι συριζοψεκασμένοι αποφάσισαν να καταφύγουν σ’ ένα τρυκ για εντυπωσιασμό των αφελών.

Έτσι, φέρνουν στα εγκαίνια της ΔΕΘ το «Ασημένιο Βέλος», ένα τραίνο υψηλών ταχυτήτων της ιταλικής «Ferrovie dello Stato» (FS), το οποίο ΘΑ πραγματοποιεί (μελλοντικά) το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες και 20 λεπτά.

Η επίσημη πρώτη του τραίνου θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν τέσσερα ή πέντε δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα του δικτύου από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη, με ταχύτητα έως 200 χιλιομέτρων/ώρα.

Ωστόσο, η παρουσία του «Ασημένιου Βέλους» θα είναι μόνο για επίδειξη και θα επιστρέψει στην Ιταλία, καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο θεωρούμενο πιο «δύσκολο» τμήμα της κεντρικής σιδηροδρομικής αρτηρίας της χώρας, από το Λιανοκλάδι μέχρι τον Δομοκό, μήκους 52 χιλιομέτρων!

Τόσο ξεφτισμένοι είναι, αλλά ας μην ορέγονται εντυπωσιασμούς, γιατί μ’ αυτά που θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το τρυκ τους!