ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.




Οποιαδήποτε δραστηριότητα του πολίτη θα μοιάζει με Γολγοθά καθώς σχεδόν τίποτα δεν θα λειτουργεί.

Λουκέτο παντού μπαίνει και την Τετάρτη, καθώς στη Βουλή συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα λιτότητας. Υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις επόμενες ώρες θα παραλύσουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. 

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν: 

- Δάσκαλοι και καθηγητές 
- Εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και εφοριακοί
- Εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες 
- Τραπεζοϋπάλληλοι 
- Εργαζόμενοι ΕΛ.ΤΑ.
- ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
- Μηχανικοί
- Δικηγόροι, εισαγγελείς, μέλη του Νομικού Συμβουλίου
- Έμποροι
- Ναυτεργάτες 
- Γιατροί, νοσοκόμοι, φαρμακοποιοί 
- Δημοσιογράφοι 
- Εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς 
- Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας 

ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ θα εργαστούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου από τις 15:00 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της βάρδιας τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Προσθέστε σε αυτό ότι δεν κυκλοφορούν ούτε σήμερα τα ταξί, που έχουν ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την Πέμπτη. 

Σε τροποποίηση του προγράμματος πτήσεων προχωρούν αύριο, Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, η Aegean Airlines και η Olympic Air, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), συμμετέχοντας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Δεμένα στα λιμάνια έως τα ξημερώματα της Πέμπτης θα μείνουν τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας θαλειτουργούν και την Τετάρτη νοσοκομεία, θεραπευτήρια και ΕΚΑΒ και γίνονται δεκτά μόνο τα έκτακτα περιστατικά Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ενώ την ίδια ημέρα στο χορό μπαίνουν και οι φαρμακοποιοί. 

Έως την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι, οι εισαγγελείς και οι δικαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου απέχουν επίσης. 

Ρολά κατεβάζουν και τα εμπορικά καταστήματα. Οι δημοσιογράφοι κάνουν στάσεις εργασία την Τετάρτη από τις 16:00 έως τις 19:00.

Όπως κάθε απεργία έτσι κι αυτή έχει και συλλαλητήρια. Την Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στο Σύνταγμα τις 17:00 και το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στην Ομόνoια.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ … ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ!


Τι έχει να χάσει; 
Ένα κόμμα υπό κατάρρευση. 











Γι’ αυτό ο Βαγγέλης Βενιζέλος αφήνει τώρα διαρροές για διαγραφές όσων διαφοροποιήσουν την θέση τους κατά την ψήφιση των μέτρων την Τετάρτη τα μεσάνυχτα στη Βουλή. 

Μάλιστα υπάρχουν και πληροφορίες, ότι σκέφτεται να … απαλλάξει από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. 

Εξέλιξη, που αν επιβεβαιωθεί θα αλλάξει άρδην τις ισορροπίες στο κόμμα. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης βέβαια ετοιμάζει δικές του κινήσεις … όπως ο ίδιος αποκάλυψε. 

Από την άλλη ο Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει άλλες ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ που δεν θα αφορούν τον ίδιο και το κόμμα.

Ακούστηκε κι αυτό το σύνθημα, μαζί με το "ψωμί παιδεία ελευθερία"...

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ... 55 Μ@ΚΑΚΕΣ ΦΩΝΑΖΑΝ: "Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ"... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΑ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ... ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ...!!!


Ακούστηκε κι αυτό το σύνθημα,
"Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ".
 μαζί με το "ψωμί παιδεία ελευθερία"... 

Και πέραν του γεγονότος ότι η Δεξιά δεν υπάρχει στην Ελλάδα πολιτικά από την εποχή του Παπάγου, για να της φορτώνουν "γ@μησιάτικα" άλλων, αλλά κι αυτό που εννοούν οι εκφραστές του συνθήματος "Δεξιά", (διαπράττοντας προσβολή για τον όρο) είναι στην πραγματικότητα ο τελευταίος τροχός της αμάξης ενός συστήματος που κατάντησε μπουρδέλο την Ελλάδα εδώ και 4 δεκαετίες, τόσο άχρηστοι που ούτε να κλέψουν αποτελεσματικά δεν κατόρθωσαν, όπως οι επιστήμονες του είδους αριστεροκάτι με σημείο αναφοράς την γενιά του Πολυτεχνείο... 

Κατά τα άλλα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά"...

Καλά να πάθουν λοιπόν και όσους άκουγαν αδιαμαρτύρητα το σύνθημα..

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ... "ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ"... ΤΕΛΟΣ!

 Οι υπάλληλοι ήταν διχασμένοι μπροστά στο ενδεχόμενο τη απεργίας και τη λύση έδωσε το αφεντικό.
 
Συγκεκριμένα, σε βιοτεχνία της Θεσσαλονίκης που απασχολεί μερικές δεκάδες υπαλλήλους, οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να αποφασίσουν εάν θα έπρεπε να απεργήσουν σήμερα κι αύριο για οικονομικούς λόγους.

Συζήτησαν, ξανασυζήτησαν όμως άκρη δεν έβγαινε μέχρι που εμφανίστηκε το αφεντικό. "Αύριο και μεθαύριο απεργείτε" τους είπε, αφήνοντάς τους σύξυλους.

Φυσικά δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να καταλάβουν ότι με την αναδουλειά που υπάρχει, ο επιχειρηματίας ήθελε να γλιτώσει τα έξοδα και τα μεροκάμματα δύο ημερών.


Νεκρώνει η χώρα σήμερα και αύριο από την απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο

 
Στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως η συγκέντρωση των Συνδικάτων – 10:30 το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
- Δεν κυκλοφορούν μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί
- Κατεβάζουν ρολά και τα εμπορικά καταστήματα
- Χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία και φαρμακεία η χώρα για τρεις μέρες
- Στάσεις εργασίας στα ΜΜΕ και στα αεροδρόμια – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
- ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Λουκέτο παντού μπαίνει από σήμερα έως αύριο, καθώς στη Βουλή συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα λιτότητας. Υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις επόμενες ώρες θα παραλύσουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν:
- Δάσκαλοι και καθηγητές
- Εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και εφοριακοί
- Εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες
- Τραπεζοϋπάλληλοι
- Εργαζόμενοι ΕΛ.ΤΑ.
- ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
- Μηχανικοί
- Δικηγόροι, εισαγγελείς, μέλη του Νομικού Συμβουλίου
- Έμποροι
- Ναυτεργάτες
- Γιατροί, νοσοκόμοι, φαρμακοποιοί
- Δημοσιογράφοι
- Εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Η αρχή στις κινητοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς έγινε τη Δεύτερα αλλά σήμερα Τρίτη «τραβούν» ΌΛΟΙ χειρόφρενο! Προσθέστε σε αυτό ότι δεν κυκλοφορούν ούτε σήμερα τα ταξί, που έχουν ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την Πέμπτη.

Την Τετάρτη, δεν θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακός αλλά θα έχει κανονικά δρομολόγια Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Την Πέμπτη και Παρασκευή, αντίθετα, οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι.

Με στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00 συμμετέχουν στην απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και αυτό θα φέρνει αλλαγές στο πτητικό πρόβλημα της
Olympic Air και της Aegean.
Δεμένα στα λιμάνια έως τα ξημερώματα της Πέμπτης θα μείνουν τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα νοσοκομεία, θεραπευτήρια και ΕΚΑΒ και γίνονται δεκτά μόνο τα έκτακτα περιστατικά Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ενώ από αύριο Τετάρτη στο χορό μπαίνουν και οι φαρμακοποιοί.

Έως την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι, οι εισαγγελείς και οι δικαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου απέχουν επίσης.

Ρολά κατεβάζουν και τα εμπορικά καταστήματα. Οι δημοσιογράφοι κάνουν στάσεις εργασίας, σήμερα από τις 10:00 έως τις 14:30 και την Τετάρτη από τις 16:00 έως τις 19:00.

Όπως κάθε απεργία έτσι κι αυτή έχει δυο συλλαλητήρια. Σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνονται στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως και στις 10:30 το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Την Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στο Σύνταγμα τις 17:00 και το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στην Ομόνοια.