ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν!

Όταν γράφαμε τι θα συμβεί με το Μνημόνιο
 και μας έλεγαν….γραφικούς


του Κώστα Ροδινού 

Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν!



Το ΔΝΤ δεν ήρθε για να σώσει τη χώρα. Ήρθε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών της και της πλουτοκρατίας
«Η Ιστορία είναι σαν την απατημένη σύζυγο», μας είπε πριν χρόνια ένα καθηγητής στο μάθημα διεθνών σχέσεων, «δεν ξεχνάει και στο τέλος σ’ εκδικείται για ό,τι έκανες!» Τον θυμήθηκα καθώς έβλεπα τον κ. Παπανδρέου, με φόντο το πανέμορφο τοπίο του Αιγαίου , να ανακοινώνει και επισήμως την υποδούλωση της χώρας μας, άγνωστο για πόσο χρόνο, στο ΔΝΤ.

Επειδή, κάποιοι κονδυλοφόροι της περίφημης «τέταρτης εξουσίας» προσπαθούν εδώ και μέρες να μας εμφανίσουν το ΔΝΤ ως πανάκεια ή τον «παιδονόμο», που θα έρθει και θα βάλει τάξη σε μια …άτακτη χώρα, δεν έχουν ιδέα τι μας περιμένει. Πιθανόν και να μη θέλουν να μάθουν γιατί δεν τους αφορά προσωπικώς, αυτή τη στιγμή! Καλά φυλασσόμενοι, από την αστυνομία (την οποία συστηματικά λοιδωρούν) στις πολυτελείς επαύλεις τους, ίσως πληρώσουν κατιτίς παραπάνω τη βενζίνη, αλλά δε νοιώθουν την ακρίβεια (ακόμα τουλάχιστον). Όμως, όταν αρχίσουν να περικόπτονται οι παχυλοί μισθοί τους (τα έσοδα στα ΜΜΕ είναι συρρικνωμένα λόγω περιορισμού των διαφημίσεων) , και θα βλέπουν τα κύματα των desperados να στρέφονται και εναντίον τους, τότε θ’ ανέβουν στα κεραμίδια και θ’ αρχίσουν τις κραυγές. Τότε θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού. Θα το εξηγήσω παρακάτω.

1. Το ΔΝΤ, όπου κλήθηκε να εφαρμόσει τις πολιτικές του, επιβλήθηκε ως έσχατη λύση ανάγκης και όχι ως εναλλακτική επιλογή σωτηρίας. Και αυτό γιατί το ΔΝΤ, δεν κανένας φιλάνθρωπος μηχανισμός, αλλά το σκληρότερο πρόσωπο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καρτέλ. Ούτε ευαισθησίες έχει, ούτε σκοπιμότητες εξυπηρετεί, ούτε για την πολιτική ενδιαφέρεται.
2. Το ΔΝΤ, δε έρχεται για να σώσει τη χώρα. Έρχεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών μας. Αυτό τους ενδιαφέρει και τίποτα περισσότερο. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακές πομφόλυγες για να μας χρυσώσουν το χάπι
3. Το ΔΝΤ, ουδόλως ασχολείται με τους ανθρώπους και τις ανάγκες της κοινωνίας. Πρώτιστο μέλημα της συνταγής του είναι να κόψει τις δαπάνες του κράτους. Να ξεθεμελιώσει, αυτό που έχουμε μάθει να λέμε, κοινωνικό κράτος. Άρα τα μέτρα του ΔΝΤ θα προκαλέσουν κοινωνικές εκρήξεις. Και είμαστε ο πιο πολιτικοποιημένος λαός της Ευρώπης. Αν οι πολιτικές αυτές περάσουν στην Ελλάδα, χωρίς ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις, τότε στις άλλες χώρες μπορεί να τις επιβάλλουν αδιαμαρτύρητα!
4. Το ΔΝΤ, δεν προτείνει καμιά αναπτυξιακή πολιτική. Για αυτό το λόγο παντού οι συνταγές του οδηγούν σε δραματική συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου και βαθειά ύφεση. Και επειδή στην Ελλάδα η ατμομηχανή της ανάπτυξης ήταν οι δημόσιες δαπάνες, η μείωση τους, θα εμβαθύνει την ύφεση. Μερικοί αναφέρουν το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας. Γα την ιστορία στο ΔΝΤ προσέφυγε η κυβέρνηση των Εργατικών το 1976, η οποία, όμως, έχασε τις επόμενες εκλογές και στην εξουσία ανήλθε η Θάτσερ! Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τις αντοχές να ακολουθήσει μια τέτοια πολιτική; Και ο Ελληνικός λαός είναι έτοιμος;
5. Η έλευση του ΔΝΤ στην πράξη σημαίνει απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας. Κάποιοι τρίτοι, αποφασίζουν την οικονομική πολιτική που πρέπει θα εφαρμόσει η χώρα μας. Το γεγονός για μια άλλη χώρα, που δεν περιβάλλεται από εχθρικούς γείτονες, το πολύ πολύ να επηρέαζε τον εγωϊσμό και την αξιοπρέπεια του λαού της. Δε θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο μείζονα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα, όμως, περιβάλλεται από χώρες που έχουν βλέψεις επί κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ, τι δυνατότητες έχει και μέχρι που μπορεί να τραβήξει τις κόκκινες γραμμές της άμυνας της; Πόσο μπορεί να αντισταθεί σε λύσεις που θα βασίζονται στον εθνικό της ακρωτηριασμό;
6. Στη λύση του ΔΝΤ οδηγηθήκαμε, επειδή ουδείς πήρε στα σοβαρά το περίφημο ΠΣΑ που υπέβαλε η κυβέρνηση του Παπανδρέου. Η κυβέρνησή του και ο ίδιος προσωπικώς, περισσότερο μιλούσαν παρά κυβερνούσαν. Και όταν μιλάς πολύ κάνει και γκάφες. Και οι γκάφες αν είσαι υπουργός, πολύ δε περισσότερο πρωθυπουργός, κοστίζουν! Ο κ. Αλμούνια (τον οποίο σε σχέση με τον κ. Στρός Κάν, θα τον θυμόμαστε σαν Αη Βασίλη) είχε προειδοποιήσει όταν πρωτοσυνάντησε τον κ. Παπακωνσταντίνου, «νόμιζαν ότι θα πήγαιναν μια ευχάριστη εκδρομή». Όταν κατά τον Ιανουάριο, συνειδητοποίησαν το μέγεθος του προβλήματος τόσο πολύ πανικοβλήθηκαν, που αναζήτησαν την έξωθεν σωτηρία. Τους παρέλυσε και ο φόβος του πολιτικού κόστους. Για αυτό και επί ένα τρίμηνο μας προετοίμαζαν μεθοδικά .
7. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ποτέ δεν αναζήτησε εναλλακτική λύση. Το ερώτημα είναι αν υπήρχε άλλη λύση; Ο κ. Πάγκαλος, καμιά φορά παρασύρεται και λέει αλήθειες. (θυμάσθε πόσο ικανό θεωρούσε τον κ. Παπανδρέου για να γίνει πρωθυπουργός; Θα διαπιστώνει με ικανοποίηση πόσο γρήγορα δικαιώθηκε!). Αναρωτήθηκε, λοιπόν, την περασμένη Κυριακή σε μια τηλεοπτική του συνέντευξή του «τι παραπάνω μέτρα θα μας προτείνει να πάρουμε το ΔΝΤ, τα οποία δεν έπρεπε να πάρουμε από μόνοι μας;» Λογικό το ερώτημα. Μα, αν τα μέτρα έπρεπε, ούτως ή άλλως να τα πάρουμε από μόνοι μας, τότε γιατί η κυβέρνηση προσέφυγε στο ΔΝΤ; Γιατί υποδούλωσε τη χώρα και εκχώρησε μέρος της κυριαρχίας της; Στο ερώτημα αυτό δεν απάντησε ο κ. αντιπρόεδρος.
8. Τέλος, στο άμεσο μέλλον θα τεθεί και ένα ακόμα καίριο ζήτημα. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας και το πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα, θα μπορέσει να διαχειριστεί τις πολιτικές του ΔΝΤ; Το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι καζάνι που βράζει. Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος παραδέχεται ότι το υπάρχον πρόγραμμα είναι ανεπαρκές και ζητάει θεραπεία σόκ και νέο πενταετές πρόγραμμα. Οι πράσινοι συνδικαλιστές, αν τον στηρίξουν, ξέρουν ότι κάνουν χαρακίρι. Η Ν.Δ. είναι αντίθετη, το ίδιο και η Αριστερά. Επομένως, με ποιες κοινωνικές συμμαχίες και με ποια πολιτική στήριξη ο κ. Παπανδρέου θα πορευτεί στον αδιέξοδο δρόμο που επέλεξε; Με τον κ. Καρατζαφέρη;
Ξεκίνησα, λέγοντας ότι η ιστορία εκδικείται. Κατά μια τραγική ειρωνεία, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με το «θηρίο του λαϊκισμού» που τις τελευταίες δεκαετίες εξέθρεψε και ικανοποίησε εξωπραγματικές απαιτήσεις, υπονόμευσε και τελικά εμπόδισε τις διαρθρωτικές αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα, διαμόρφωσε και ανέχθηκε νοοτροπίες και συμπεριφορές, αντίθετες προς τη λογική. Την πολιτική αυτή ανήγαγε σε …επιστήμη ο Ανδρέας Παπανδρέου. Την πολιτική αυτή υιοθέτησε και ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το 2007. Αυτή η πολιτική τον έφερε στην εξουσία και τον έκανε πρωθυπουργό. Ο κ. Παπανδρέου καλείται τώρα να κατεδαφίσει το κράτος που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και άφησε άθικτο η Ν. Δ. Θα τα καταφέρει; Προσωπικά δε θα στοιχημάτιζα υπέρ του.

"Τα βρήκαν" Βορίδης και προεδρείο ιδιοκτητών ταξί


"Τα βρήκαν" Βορίδης και προεδρείο ιδιοκτητών ταξί





Σε πολύ καλό κλίμα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των δύο πλευρών, διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών 
και Δικτύων Μάκη Βορίδη και του προεδρείου των Ιδιοκτητών Ταξί, με αντικείμενο το θέμα της απελευθέρωσης του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός ενημέρωσε τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές για τα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου που προωθεί για την απελευθέρωση των Ταξί και το οποίο, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα είναι έτοιμο την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες Ταξί αφού ανέλυσαν στον κ. Βορίδη τη διαμάχη που είχαν με τον προκάτοχό του Γιάννη Ραγκούση, του παρέθεσαν τις απόψεις και τις θέσεις τους, ενόψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, κάνοντας ειδική αναφορά στα πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά και στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονταν στο προεδρικό διάταγμα Ρέππα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνομιλίας διαπιστώθηκε η πρόθεση και από τις δύο πλευρές να καταβληθεί προσπάθεια συνεννόησης, καθώς υπάρχουν σχεδόν συγκλίνουσες απόψεις, προεξάρχουσας αυτής των πληθυσμιακών κριτηρίων, που αποτελούσε πάγια θέση του ΛΑΟΣ και την οποία πρόσφατα είχε διατυπώσει και ο κ. Βορίδης.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά χρήσιμη τη συζήτηση, ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου θα είναι σχεδόν έτοιμο σε περίπου μία εβδομάδα και πρόσθεσε ότι θα περιέχει ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της απελευθερώσεως του συγκεκριμένου επαγγέλματος, αλλά με όρους και κριτήρια τα οποία κατ' επανάληψη έχουμε θέσει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα με πολύ βαριές εκφράσεις κατά του πρώην υπουργού κ. Ραγκούση, υποστηρίζοντας ότι χωρίς να το επιβάλει η Τρόικα έφτιαξε ένα νόμο, στόχος του οποίου ήταν η διάλυση των ταξί, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό πως «ήταν υποταγμένος στους νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας που έχουν χρεοκοπήσει το οικονομικό σύστημα στη χώρα μας».

Ο κ. Λυμπερόπουλος πρόσθεσε ότι ο κλάδος δεν είναι αντίθετος στο να εξυγιανθεί, να λειτουργήσει όπως σε όλη την Ευρώπη, με κριτήρια που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντολογικό ,το πληθυσμιακό και αυτό τη βιωσιμότητα ενός επαγγέλματος.



17 εκατ. δολάρια η προπαγάνδα των Τούρκων για την Άλωση!

17 εκατ. δολάρια η προπαγάνδα των Τούρκων 
για την Άλωση!


Περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια ξόδεψαν οι Τούρκοι για να κάνουν ταινία την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η ταινία υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Fetih 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι.
Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.


Η «Άλωση» μας δείχνει πως ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο Πορθητής κατέλαβε την Πόλη και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ», τόσο οι πολεμικές σκηνές του έργου όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση. 

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453. Εκτός όμως από το πολεμικό κομμάτι, κύριο θέμα της ταινίας είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την
οποία ερωτεύεται και ο Ιουστιανιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.

Οι Τούρκοι κατακτητές παρουσιάζονται στην ταινία ως οι κυρίαρχοι του κόσμου, ωστόσο, ο Φαρούκ Ακσόι, παραλείπει να μας δείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας όπως τις λεηλασίες και τις μαζικές σφαγές Ελλήνων. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι Έλληνες στρατιώτες εμφανίζονται να σκύβουν το κεφάλι στην τουρκική... υπερδύναμη!

Σημειώνεται ότι το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο σύμφωνα με την «Χουριέτ, μέσα σε μια μέρα το παρακολούθησαν 1.670.000 άτομα», κόστισε 600 χιλιάδες δολάρια και γυρίστηκε σε 1,5 μήνα.