ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ: Μοναδική σταθερά του πολιτικού συστήματος η Νέα Δημοκρατία


ΝΔ: Μοναδική σταθερά του πολιτικού συστήματος η Νέα Δημοκρατία



Μετά τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά έναντι όλων των άλλων, συνιστώντας ουσιαστικά τη μοναδική σταθερά και ασφαλή επιλογή ελπίδας του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει από την πληθώρα των ευρημάτων που παρέχουν οι νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή 19/2 ( Real news / MRB 14-16/2,Πρώτο Θέμα / Alco 14-16/2, Έθνος / Marc 15-17/2, Το Παρόν / Rass 16-17/2).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου που δημοσιεύθηκε, η ΝΔ είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά από τη σταθερά δεύτερη πλέον Δημοκρατική Αριστερά, συγκεντρώνοντας από 17% έως 20,1%, με τη Δημοκρατική Αριστερά να κινείται από 8,8% έως 12,5%. Το ΠΑΣΟΚ (από 8% έως 9,8%) συναγωνίζεται με το ΚΚΕ (από 8% έως 8,8%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (από 6,2% έως 10,2%) για τις θέσεις 3-5 της κατάταξης και ακολουθούν ο ΛΑΟΣ (3%-4,9%), οι Οικολόγοι-Πράσινοι (2,3%-3,8%), η Δημοκρατική Συμμαχία (2,1%-2,9%) και η Χρυσή Αυγή (2,1%-2,6%), ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά από 4,4% έως 5,8%.

Είναι δηλαδή σαφές ότι το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει είναι το σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ, σε ένα πολιτικό περιβάλλον ρευστότητας, όπως καταγράφεται από τις αξιόλογες αποκλίσεις που σημειώνονται στα ευρήματα των εταιρειών, με δεδομένο επίσης ότι σχεδόν ο 1 στους 3 ψηφοφόρους δεν επιλέγει κανένα κόμμα τοποθετούμενος στη λεγόμενη απροσδιόριστη στάση (αποχή, άκυρο, λευκό, αναποφάσιστοι). Δεν υπάρχει αμφιβολία άλλωστε ότι σε τόσο κρίσιμες περιόδους, με δεδομένη την αγανάκτηση του κόσμου για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, τα ίδια τα γεγονότα τρέχουν με ρυθμούς που δεν προλαβαίνουν άμεσα να αφομοιωθούν.


Είναι επίσης σαφές ότι η στάση ευθύνης της ΝΔ και το «ναι» στη δανειακή σύμβαση που ήταν υποχρεωμένη να υποστηρίξει εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα, δεν μεταβάλει ουσιαστικά την εκλογική επιρροή που είχε καταγραφεί και πριν από την ψήφιση. Όπως σημειώνεται π.χ. στα ευρήματα της εταιρείας Alco το ποσοστό που θα μπορούσε να αποσπάσει η ΝΔ εκτιμάται κοντά στο 30% που οδηγεί σε πάνω από 130 βουλευτές, χωρίς αυτό να σημαίνει μάλιστα ότι, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, οι πολίτες δεν θα κρίνουν με ωριμότητα ποιες πολιτικές δυνάμεις αξίζει τελικά να υποστηριχθούν ακόμα περισσότερο.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι πολίτες επιθυμούν με μεγάλη πλειοψηφία την παραμονή της χώρας στο ευρώ και συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της (75,9% στην έρευνα της Marc και72,7% της MRB ) επιθυμώντας να πετύχει η εφαρμογή του νέου προγράμματος (66,5%, Marc ) και αποδεχόμενοι τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης την οποία χαρακτηρίζουν αναγκαία (53,1%, MRB ).

Στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας, ως αποτέλεσμα της λανθασμένης οικονομικής συνταγής, της ανεπάρκειας και αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα απομακρύνεται από τον γκρεμό της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Χρειάζεται όμως αμέσως μετά εκλογές και νέα αναπτυξιακή πορεία. Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και νέα πορεία, με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

ΠΑΣΟΚ και εκλογές από τη βάση: Δεν θέλουν ή δεν μπορούν;

ΠΑΣΟΚ και εκλογές από τη βάση: 
Δεν θέλουν ή δεν μπορούν;
Μεγάλη συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό στο ΠΑΣΟΚ (θέμα που απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου) για το εάν οι εκλογές πρέπει να γίνουν από τη βάση, με ανοιχτή ψηφοφορία μελών και φίλων ή από ένα διευρυμένο συνέδριο. Το καταστατικό....

βέβαια ορίζει ρητά τον πρώτο τρόπο, αλλά αυτό είχε αποφασισθεί σε σαφώς καλύτερες εποχές, όταν κανείς δεν φανταζόταν ότι το συγκεκριμένο κόμμα θα κατρακυλούσε ακόμη και στο 8% στις δημοσκοπήσεις. Χώρια τα οικονομικά προβλήματα και ο κίνδυνος επιδρομής «αγανακτισμένων»…

Σε μια εποχή που οι περισσότερες κομματικές οργανώσεις έχουν διαλυθεί, οι βουλευτές φοβούνται να εμφανισθούν δημόσια στις πόλεις τους, το θέμα δεν είναι τι θέλουν, αλλά τι μπορούν. Εκτός και εάν μείνει ένας μόνο υποψήφιος και λυτρωθούν από τα διλήμματα. Αλλά αυτό δείχνει «χλωμό» με τα μέχρι στιγμής δεδομένα…

Ε-ΜΑΙL ΕΝΟΣ «ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ»



 Θα πετύχει ο Αντώνης Σαμαράς...








Δεν υπήρξα μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ποτέ δεν την έχω ψηφίσει και πολύ πιθανά να μην την ψηφίσω ποτέ στην ζωή μου. Ο λόγος είναι ότι ανέκαθεν (από το 1985 και μετά) η προσπάθεια του κόμματος αυτού να κερδίσει την εξουσία πολτοποιούσε την παραδοσιακή ιδεολογική δεξιά βάση του κόμματος με μια δράκα - σπείρα διαπλεκόμενων φιλελεύθερων πολιτικών, που ομοίως συντάσσονταν με την Ν.Δ. για την κατάκτηση της εξουσίας και μόνο. 

Με απογοητεύει η μόνιμη εκστρατεία των βουλευτών της Ν.Δ. στην Γυάρο και στην Μακρόνησο, αλλά η χαρακτηριστική τους απουσία από τις γιορτές "μίσους" στον Γράμμο και στο Βίτσι. 

Όμως με την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχώς να επιδεινώνεται, είναι φανερό πως κάθε πολιτική εξέλιξη στα κόμματα εξουσίας καθίσταται οριακή και επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας και τις τύχες μας. 

Μια τέτοια οριακή μονομαχία ήταν και η διαδικασία ανάδειξης πολιτικού αρχηγού στην Ν. Δ. στις 29 Νοεμβρίου
. Έτσι ένοιωθα τότε  υποχρεωμένος να υποστηρίξω δημόσια την επιλογή στήριξης στον  Αντώνη Σαμαρά για τους παρακάτω λόγους:

1. Είναι ο πρώτος, έστω πιθανός, πολιτικός αρχηγός κόμματος εξουσίας της μεταπολίτευσης που μίλησε, έστω δειλά, για πατρίδα και Έθνος. 

2. Είναι αυτός που όρθωσε το ανάστημα του το 1992 κατά του αλυτρωτισμού του Γιουγκοσλαβικού κρατιδίου 

3. Είναι αυτός που επιτέλους θα δώσει προτεραιότητα στην ιδεολογία της δεξιάς, που ενώ οι οπαδοί της είναι το 70% του κόμματος της Ν. Δ. κατάντησαν απλοί αχθοφόροι νεοφιλελεύθερων ιδεών.

4. Είναι αυτός που θα προασπίσει τον ελληνισμό και τους έλληνες στους πολύ δύσκολους παγκοσμιοποιητικούς καιρούς που έρχονται 

5. Είναι αυτός που συνάσπισε υπό την υποψηφιότητα του ότι υγιές έχει απομείνει στην Ν.Δ.

6. Επιτέλους πέρνει θέσεις για όλα τα θέματα εγκαταλείποντας τα επικοινωνιακά τερτίπια των δημοσκόπων και των μαγείρων της κοινής γνώμης

7. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος που τόλμησε να μιλήσει για την Θράκη και την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας 

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική τύχη εκείνης της Ν. Δ. που εξέτρεφε αργόμισθους.. Αδιαφορώ πλήρως για τις στρατιές συμβούλων κρατικοδίαιτων συνοδοιπόρων οι οποίες ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την σημερινή κατάσταση. Η συνεχής επίκληση των υποψηφίων στον κομματικό πατριωτισμό των ψηφοφόρων τους ήταν υποτιμητική, επιεικώς χυδαία, εξαμβλωματική και χαρακτηριστική της κομματοκρατίας που τρώει τις σάρκες της Ελλάδας από την μεταπολίτευση και ένθεν.

Είναι φανερό πως  ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί και πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρει να ξεπλύνει τα λασπόνερα του κομματικού κατεστημένου. Προφανώς και θα τηρήσει κάποιες ισορροπίες με τους τυρρανόσαυρους της κομματικής καμαρίλας. Πάντως, έστω και έτσι, ήταν  μακράν η καλύτερη επιλογή για το μέλλον όλων μας, ασχέτως που ο καθένας μας ανήκει. 

Προσωπικά δεν έχω το παραμικρό όφελος πέραν του κοινού καλού που πιστεύω ότι εξυπηρετείται μέσω της επιλογής  αυτής.Αισθάνομαι δικαιωμένος.

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ




«ΠΕΡΙΤΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ»


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ


Χωρίζουν τα τσανάκια τους από ότι φαίνεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο βουλευτής της A' Αθηνών του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του parapolitika.gr διαφώνησε με την αντιμνημονιακή στροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη και την έξοδο του κόμματος απο την κυβέρνηση και φαίνεται να προβληματίζεται πλέον για την παραμονή του, στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Πάντως, το πρώτο... τέστ για την παραμονή του ή όχι στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη θα είναι η ψηφοφορία στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο του νέου Μνημονίου...

Βορίδης: Η δημόσια αυτοκριτική είναι ίδιον της Αριστεράς - Εμείς οι δεξιοί τις αυτοκριτικές μας τις κάνουμε με τον εξομολόγο



Καταλαβαίνω ότι ένας χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει πικρά συναισθήματα. Εγώ δεν θα μπω σε αυτήν τη συζήτηση των αντεγκλήσεων. Δεν έχω καμία προσωπική αντιδικία με τον οποιονδήποτε".
Τα ανωτέρω ο Μάκης Βορίδης, επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση για την προσχώρησή του στη ΝΔ.
"Η απόφασή μου ήταν πολιτική. Είχε να κάνει με το πολύ μεγάλο θέμα της υπερψήφισης ή όχι της δανειακής σύμβασης. Η στράτευσή μου με τη ΝΔ συνδέεται με την, κατά την κρίση μου, κεντρική πολιτική ανάγκη, η ψήφος του ελληνικού λαού να αναδείξει μια κυβέρνηση, που θα είναι αξιόπιστη στο εξωτερικό, θα μπορεί να μιλήσει με επάρκεια, θα μπορεί να δεσμευτεί πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Η δημόσια αυτοκριτική είναι ίδιον της Αριστεράς. Εμείς τις αυτοκριτικές μας, οι δεξιοί, τις κάνουμε ή με τον εξομολόγο ή με τον εαυτό μας"


Φ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ «ΠΕΡΙΤΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ»


Το στέλεχος της ΝΔ κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε πως το ΛΑΟΣ είναι ένα περιττό κόμμα, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, «θα διαλυθεί ή θα αυτοδιαλυθεί».

Ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε πως « χρειάζεται πανστρατιά, αλλά αυτό θα γίνει με κάποιους όρους και κάποιες αρχές», ενώ για την προσχώρηση του Μάκη Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη στην Νέα Δημοκρατία, ανέφερε πως «όποια στελέχη του ΛΑΟΣ αξίζουν πρέπει ν' απορροφηθούν από τη ΝΔ διότι με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά δεν χρειάζεται, πλέον, η ευρύτερη παράταξη ένα κόμμα διαμαρτυρίας».
.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ «21»…


 

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ «21»…
 
 
 
 Πληροφορίες  αναφέρουν ότι 5-6 από τους 21 διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ προτίθενται αύριο να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους της νέας δανειακής σύμβασης ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της επιστροφής τους στη Νέα Δημοκρατία.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Σαμαράς άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή τους πριν από τις εκλογές και όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις του αποψινού Eurogroup. Πάντως ορισμένοι από τους 21, όπως οι Μαρκόπουλος, Ζώης και Γκιουλέκας είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους κατά του νέου Μνημονίου.

Σαμαράς: Tο Κυπριακό παραμένει κορυφαίο ζήτημα


Σαμαράς: Tο Κυπριακό παραμένει κορυφαίο ζήτημα



«Παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, το Κυπριακό για μας παραμένει κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής» διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή της στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση, η οποία κράτησε μια ώρα, έγινε συζήτηση για το κυπριακό και το ζήτημα των ερευνών για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό και είχε μια εκτενή συζήτηση με τον πρόεδρο Χριστόφια. «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αντίστοιχες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως εκείνες που ανέλαβε με την αναγνώριση της ΑΟΖ ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. 'Αλλωστε, επεσήμανε, ο κοινός αυτός παρονομαστής της ύπαρξης υποθαλάσσιου πλούτου για τις δύο χώρες, «δείχνει και το βάθος μιας κοινής στρατηγικής που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στα ζητήματα αυτά της οικονομίας».

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς είπε ότι είχε την χαρά να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με τον Κύπριο πρόεδρο και εξέφρασε την συγκίνηση του, που βρίσκεται μαζί με τους συνεργάτες του στην Κύπρο. Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, όμως, Ελλάδα και Κύπρος ανήκουμε στο ίδιο έθνος και αυτό κάνει τη συγκίνηση πολύ μεγαλύτερη και την ανάγκη στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού ακόμη μεγαλύτερη, τόνισε. Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο αγώνας της Κύπρου «πρέπει να δικαιωθεί για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τον τερματισμό της ξένης κατοχής».