ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ.



Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.


Ειλικρινά ο αυτοεξευτελισμός έχει και τα όρια του και αυτά τα όρια η συγκυβέρνηση τα έχει διαβεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ο υπέρμετρος φόβος και ο πανικός του σαθρού και διεφθαρμένου μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος που οδήγησε την Ελλάδα στην απόλυτη οικονομική κατοχή, την εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας και την καταδίκη σύσσωμου του Ελληνικού λαού να επιβιώνει σ’ ένα καθεστώς καθημερινής αθλιότητας, εμπρός στην καταιγιστική άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος έχει πάρει πλέον διαστάσεις παραληρήματος και υστερίας.

Εκμεταλλευόμενοι ένα μεμονωμένο γεγονός, μια εγκληματική πράξη που διαπράχθηκε από ένα ανεγκέφαλο ψυχωτικό που ο διάβολος το έφερε να είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής, συστηματικά και προσχεδιασμένα, μέσω των εγκάθετων ΜΜΕ απέδωσαν στην δολοφονία χαρακτήρα συλλογικής ευθύνης, δημιούργησαν κοινωνικό αναβρασμό και όξυνση στον υπέρτατο βαθμό και μέσω μίας συστηματικής προβοκάτσιας και λασπολογίας, μέσω ενός οχετού συκοφαντιών, 


πρόβαλαν στην Ελληνική Κοινωνία το μήνυμα, ότι κατόπιν αυτού του γεγονότος που σηματοδοτεί την κατάλυση του «δημοκρατικού» πολιτεύματος και των αρχών της «ευνομούμενης» πολιτείας, προκειμένου να προστατευθεί η «Δημοκρατία Α.Ε.» το μαγαζάκι που έστησαν πάνω στις πλάτες του λαού εδώ και σαράντα χρόνια, η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου χαρακτηριζόμενη ως εγκληματική συμμορία.

Για να παραπέμψεις όμως κάποιον νομικά και να τον χαρακτηρίσεις ως εγκληματία, είναι απαραίτητο βάσει του Νομικού Κώδικα πρωτίστως να έχει τελέσει κακουργηματικές, ή εγκληματικές πράξεις.

Και σε αυτή την περίπτωση η αστική δημοκρατία και οι λειτουργοί της έχουν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα. Πρέπει να κινηθούν νομικά και να οδηγήσουν βουλευτές και μέλη του Κινήματος μας στα δικαστικά εδώλια προσάπτοντας τους κατηγορίες που να συνάδουν με την συκοφαντικά λεγόμενη εγκληματική φύση του Συνδέσμου.

Ποιες λοιπόν είναι αυτές οι βαρείς κατηγορίες;

Είναι γνωστό ανά τω Πανελλήνιω, ότι δεν είμαστε απατεώνες, δεν είμαστε καταχραστές, δεν προβαίνουμε σε τρομοκρατικές ενέργειες, όπως βομβιστικές επιθέσεις, ένοπλες ληστείες, βανδαλισμούς, ή εμπρησμούς, ούτε προτρέπουμε για την τέλεση τέτοιων ενεργειών, όπως το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Καραγιαννίδης, ποτέ δεν έχουμε κάνει και ειδικά από το βήμα της Βουλής, παροτρύνσεις για πογκρόμ βάσει της ιδεολογικής ταυτότητας, όπως η κυρία Κανέλλη με την πρόσφατη δήλωση-προτροπή της «Πέραμα Κερατσίνι Φασίστας να μην μείνει». 

Επίσης για όσες επιθέσεις και δολοφονίες αλλοδαπών μας έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει, σχεδόν αμέσως απεδείχθη ότι δεν είχαμε καμία απολύτως σχέση και ότι αποτελούσαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών με ομοεθνείς τους. Αντιθέτως πολλές φορές έχουμε γίνει αποδέκτες εγκληματικών ενεργειών και τυφλής βίας, με εμπρησμούς γραφείων μας, βομβιστικές επιθέσεις, που σύσσωμος ο «δημοκρατικός» πολιτικός κόσμος και τα ΜΜΕ όχι μόνο δεν κατήγγειλαν, αλλά τήρησαν σιγή ιχθύος, ως έμμεση αποδοχή και παρότρυνση των επίδοξων τρομοκρατών για επιπλέον επιθέσεις.

Επιθέσεις εναντίων στελεχών μας, με μαχαίρια, κατσαβίδια και ρόπαλα, όπως στο Αγρίνιο, ή στην Πάτρα, οι οποίες καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, αλλά οι πάντες κώφευσαν.

Τι λοιπόν κατηγορίες για κατ εξακολούθηση εγκληματική δράση έχουν να μας προσάψουν;

Το ότι κλωτσήσαμε στην Ραφήνα τα χαρτόκουτα λαθρέμπορων λαθρομεταναστών, το ότι αποχωρήσαμε από την αίθουσα του κοινοβουλίου αποκαλώντας τους κλέφτες, το ότι βρέθηκε σε αυτοκίνητο βουλευτή μας το πιστόλι του φρουρού συνοδού του, το ότι εκπυρσοκρότησε μέσα στην αίθουσα ασφαλείας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος το όπλο βουλευτή μας, το ότι αφαιρέσαμε το μικρόφωνο από τον δήμαρχο κύριο Μπάμη, από την εκδήλωση στον Μελιγαλά, το ότι βουλευτής μας επιτέθηκε εναντίον του δημάρχου κυρίου Καμίνη, ενώ το οπτικό υλικό δεν δείχνει κάτι τέτοιο;

Με τέτοιου είδους «εγκληματικές» πράξεις και παραβατικότητα θα μας οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης;

Αλλά έχουν οι φύλακες την γνώση. Έχει ήδη ζητηθεί όλα τα ανωτέρω που περιλαμβάνονται στον περιβόητο φάκελο Δένδια που κατατέθηκε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να υπαχθούν στον νόμο 187 περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και να χαρακτηρισθούν ως κακουργήματα.

Έτσι λοιπόν από τούδε και στο εξής, όποιος παραβιάζει φωτεινό σηματοδότη και συλλαμβάνεται από την Τροχαία, δεν θα του ζητείται να παρουσιάσει δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας, αλλά θα ελέγχεται εάν ανήκει στην Χρυσή Αυγή και εάν όντως ανήκει θα παραπέμπεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και η πράξη του θα χαρακτηρίζεται ως κακούργημα.

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Μάλιστα τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά το θλιβερό συμβάν, τα ΜΜΕ παρουσιάζουν συνεχείς καταγγελίες από νέα θύματα των «εγκληματιών» της Χρυσής Αυγής.

Έτσι λοιπόν αιμόφυρτος Αλβανός κατήγγειλε ότι τον χτύπησαν Χρυσαυγίτες, όπως επίσης μαθητής κατήγγειλε ότι μαχαιρώθηκε, στον λαιμό παρακαλώ, από μέλη της Χρυσής Αυγής κατόπιν λεκτικής αντιπαράθεσης. Και πόσες ακόμη μυθοπλασίες πρόκειται να ακολουθήσουν.

Η αλήθεια όμως είναι μια. Εμπρός στην καταιγιστική άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος, η αστική δημοκρατία συνεπικουρούμενη από την δοσίλογη αριστερά, αποφάσισε να μας θέσει εκτός νόμου, χαρακτηρίζοντας μας ως εγκληματική οργάνωση.

Στην προσπάθεια της αυτή επειδή δεν προκύπτουν εις βάρος μας αποδείξεις ή τεκμήρια για κακουργηματικές, ή εγκληματικές πράξεις με αφορμή το θλιβερό και τραγικό συμβάν του Κεραστινίου και αφού όπως είπαμε προέβαλε ένα μεμονωμένο εγκληματικό συμβάν, ως συλλογική ευθύνη ενός πολιτικού χώρου, επιστρατεύοντας το ψεύδος, την συκοφαντία και την λασπολογία και κατόπιν φυσικά των προτροπών των διεθνών αφεντικών εν όψει μάλιστα της ανάληψης της Ευρωπαϊκής προεδρίας, στήνει μια κολοσσιαία σκευωρία εις βάρος των Ελλήνων Εθνικιστών.

Τελειώνοντας θα κάνουμε μια πρόβλεψη. Όταν όλα αυτά τελειώσουν και η σκευωρία αποτύχει παταγωδώς, το Κίνημα μας θα εξέλθει δικαιωμένο και πλέον ισχυρότερο.

Κρατάμε τις σημαίες ψηλά και συνεχίζουμε τον Αγώνα.

Η τρομοκρατία και το ψεύδος δεν θα περάσουν.









Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗ: ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


Ο Peter Hitchens πρώην οπαδός της ριζοσπαστικής αριστεράς, μέλος των Τροτσκιστικών σοσιαλιστών από το 1969 έως το 1975, σήμερα γνωστός δημοσιογράφος, έχοντας μετανιώσει για το παρελθόν του, γράφει στην Mail on Sunday την ομολογία του και ταυτόχρονα καταγγέλλει: "Πως εγώ είμαι εν μέρει υπεύθυνος για την μαζική μετανάστευση."


Όταν ήμουν ένας μαρξιστής επαναστάτης, είμασταν όλοι υπέρ της όσο δυνατόν μεγαλύτερης μετανάστευσης. Όχι γιατί μας άρεσαν οι μετανάστες, αλλά γιατί δεν μας άρεσε πως ήταν η Βρετανική κοινωνία. Είδαμε τους μετανάστες -από οποιοδήποτε μέρος- ως συμμάχους ενάντια στην συντηρητική κοινωνία που ήταν ακόμη η χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του ’60. 




Θέλαμε να τους χρησιμοποιήσουμε σαν λοστό. Επίσης, μας άρεσε να αισθανόμαστε ''ανώτεροι'' από τους κοινούς ανθρώπους - συνήθως των πιο φτωχών ζωνών της Μ. Βρετανίας- που είδαν τις συνοικίες τους να μεταμορφώνονται ξαφνικά σε δήθεν ''σφύζουσες κοινότητες''. Εάν είχαν το κουράγιο να εκφράσουν τις πιο ήπιες αντιρρήσεις, αμέσως τους κατηγορούσαμε για ''ρατσισμό''. Ήταν εύκολο.

Εμείς οι επαναστάτες φοιτητές, δεν ζούσαμε σε τέτοιες πολυεθνικές περιοχές, αλλά προερχόμαστε, από όσο μπόρεσα να δω, ως επί το πλείστον από τις πλούσιες ζώνες και τα πιο όμορφα μέρη του Λονδίνου. 

Όμως εμείς το κάναμε σαν περιπλανώμενοι χωρίς ευθύνες και πρόσκαιρα, δεν είχαμε παιδιά. Μπορούσαμε να ζούμε σε ''μέρη που έσφυζαν'' για μερικά (συνήθως άθλια) χρόνια, στην μέση της σήψης και των υπερχειλισμένων κάδων. Όχι όπως οι ιδιοκτήτες των κατοικιών, ή όπως οι γονείς των παιδιών σε σχολική ηλικία, ή όπως οι ηλικιωμένοι που ελπίζουν σε λίγη γαλήνη στο τέλος της ζωής τους. 

Όταν αποφοιτήσαμε από το πανεπιστήμιο και αρχίσαμε να κερδίζουμε σοβαρά χρήματα, γενικά κατευθυνθήκαμε προς τις ακριβές περιοχές του Λονδίνου και γίναμε πολύ απαιτητικοί όσον αφορά που και με ποιόν τα παιδιά μας πήγαιναν σχολείο, μία επιλογή που αρνηθήκαμε στους φτωχούς της πόλης, εκείνους που χλευάζαμε ως ''ρατσιστές''. Ενδιαφερθήκαμε και φροντίσαμε για την μεγάλη σιωπηλή επανάσταση που ήδη τότε άρχιζε να μεταμορφώνει την ζωή των φτωχών άγγλων; 

Όχι, για εμάς σήμαινε ότι ο πατριωτισμός και η παράδοση μπορούσαν πάντα να χλευάζονται ως ρατσισμός. Σήμαινε επίσης, δούλους με χαμηλό κόστος για τους πλούσιους της νέας προνομιούχας μεσαίας τάξης, για πρώτη φορά από το 1939, όπως και φθηνά εστιατόρια και- στη συνέχεια φθηνούς κατασκευαστές και υδραυλικούς που έκαναν μαύρη εργασία.


Δεν ήταν οι δικοί μας μισθοί που μειώθηκαν από την μετανάστευση, ή το επάγγελμα μας που κατέληγε εκτός αγοράς. Οι μετανάστες δεν έκαναν –και δεν κάνουν- το είδος της εργασίας που κάναμε εμείς. Δεν ήταν μία απειλή για εμάς, αλλά για τον απλό κόσμο. Η μόνη απειλή για εμάς, μπορούσε να έλθει από αυτούς που είχαν υποστεί βλάβη, από τον Βρετανικό λαό, αλλά μπορούσαμε πάντα να καταπνίγουμε τις διαμαρτυρίες του, φωνάζοντας ότι είναι ''σύγχρονοι φασίστες''.

Έμαθα από αυτό, τι υποκριτής σνομπ και αλαζόνας ήμουν (και το ίδιο ήταν το μεγαλύτερο μέρος των επαναστατών συντρόφων μου). Είδα μέρη που γνώριζα και στα οποία αισθανόμουν σαν στο σπίτι μου, εντελώς αλλαγμένα μέσα σε λίγα χρόνια. Φαντάστηκα πως θα ήταν, να είχα μεγαλώσει σε μία από εκείνες τις περιοχές, μπλοκαρισμένος σε μία ελεεινή συνοικία όπως ένας οποιοσδήποτε Άγγλος, ανάμεσα σε στενά δρομάκια όπου οι γείτονες μου μιλούσαν μία διαφορετική γλώσσα. 

Και λίγο λίγο άρχισα να γίνομαι μοναχικός, ένας ανασφαλής ξένος σε ένα κόσμο που γνώριζα, αλλά που δεν αναγνώριζα πια. Ένοιωσα βαθιά, απελπισμένα λυπημένος για εκείνα που έκανα και γιατί δεν είπα τίποτα προς υπεράσπιση εκείνων των οποίων οι ζωές αναστατώθηκαν, χωρίς να τους έχει ζητηθεί ποτέ η άδεια, και που προειδοποιήθηκαν πολύ ξεκάθαρα ότι, εάν διαμαρτύρονταν, θα τους περιφρονούσαν και θα τους περιθωριοποιούσαν. Θα τους αποκαλούσαν ''ρατσιστές''.



Μοιάζει με την Ελλάδα του σήμερα, όπου εάν διαμαρτυρηθείς είσαι ρατσιστής. Όπου ή είσαι υπέρ της πολυεθνικής κοινωνίας, ή διαφορετικά είσαι εκτός παιχνιδιού, είσαι χωρίς φωνή : γιατί ποιός και πότε μιλά το ελέγχουν εκείνοι.

Τουλάχιστον ο Peter Hitchens ζήτησε ταπεινά συγγνώμη. Τα εγχώρια κτήνη του πολιτικού κατεστημένου και λοιποί κατεργαρέοι, όχι μόνον δεν ζήτησαν συγγνώμη, αλλά μας βρίζουν και από πάνω. Άρα, δεν ξέρω ποιοι είναι τα πραγματικά κτήνη• εκείνοι ή αυτοί που τους ψηφίζουν;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!!

Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή.


Πέτρος Γαϊτάνος : «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»
Βύρων Πολύδωρας : «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»
Θάνος Τζήμερος : «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»
Στέφανος Κασιμάτης : «Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως.»
Παναγιώτης Ψωμιάδης : «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»
Γιάννης Πλούταρχος : «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»
Γιώργος Τράγκας : «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου» Μ
Μιχάλης Κατσιγέρας : «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»
Ντόρα Μπακογιάννη : «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το “σεις και με το σας”»
Μπάμπης Παπαδημητρίου : «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» | «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»
Νότης Σφακιανάκης : «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.»
Ανδρέας Λοβέρδος : «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»
Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός της ευθύνης): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο.»
Σάκης Ρουβάς : «Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή»
Νίκος Βέρτης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά»
Σταμάτης Γονίδης : «Κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή.»

Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ( 77 % ) ΣΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ...

ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ 
ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ 
ΠΕΦΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ...

Σαρωτικό υπέρ του Ηλία Κασιδιάρη (77%) είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εφημερίδας "Το Παρασκήνιο" σχετικά με την λαοφιλέστερη υποψηφιότητα στον Δήμο Αθηναίων.

Διαβάστε τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης:

Ποιο από τα παρακάτω πρόσωπα όλων των κομμάτων θα προτιμούσατε για υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας;

Ηλίας Κασιδιάρης (77%)
Άλλος/Άλλη (5%)
Μάκης Βορίδης (3%)
Λιάνα Κανέλλη (3%)
Τέρενς Κουίκ (3%)
Σοφία Σακοράφα (2%)
Νίκος Δένδιας (2%)
Νικήτας Κακλαμάνης (1%)
Γιώργος Καμίνης (1%)
Ρένα Δούρου (1%)
Γιάννης Δαραβίγκας (1%)
Θανάσης Πλεύρης (1%)
Ανδρέας Λοβέρδος (1%)
Σταύρος Μπένος (1%)
Άννα Διαμαντοπούλου (0%)
Άρης Σπηλιωτόπουλος (0%)
Σπύρος Λυκούδης (0%)

Σταύρος Λυγερός: Όλα γίνονται για τις ψήφους τη Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ


Τα πραγματικά κίνητρα των πολιτικάντηδων και των υπαλλήλων τους στα κανάλια, έδειξαν - άθελα τους πιθανόν – με ρεπορτάζ του το MEGA και η εφημερίδα «Τα Νέα». Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα μιλά για αυτό που πραγματικά έχει πειράξει τους πολιτικάντηδες και τους έχουν οδηγήσει στο υποκριτικό, παραληματικό παροξυσμό των τελευταίων ημερών.
Δείχνουν για ποιον λόγο αποδίδονται ευθύνες στην Χρυσή Αυγή για μία δολοφονία, με την οποία προφανώς καμία ανάμειξη δεν είχε και για ποιον λόγο γίνεται η επίκληση της «συλλογικής ευθύνης», που ίσχυσε μοναχά σε κομμουνιστικά καθεστώτα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας του ΔΟΛ ονομάζεται «Μαύρη διείσδυση στις εργατογειτονιές» και αναφέρεται στα ποσοστά που απέσπασε στις τελευταίες εκλογές ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή στις λαϊκές γειτονιές της Ελλάδος, αλλά και γενικότερα. Αυτό που πειράζει τους πολιτικάντηδες είναι ότι η Χρυσή Αυγή τους διαλύει εκλογικά και βλέπουν συντόμως να έρχεται η έξοδος τους από το πολιτικό σύστημα, προς τέρψιν όλων των Ελλήνων, που θα αισθανθούν ανακουφισμένοι να απαλλαχθούν από τους κλεπτοκράτες.
Αναφερθήκαμε τις τελευταίες ημέρες στις πολιτικές δολοφονίες του «συνταγματικού τόξου», στις οποίες δεν έγινε χρήση της «συλλογικής ευθύνης». Από τον Τεμπονέρα και την «εταιρία δολοφόνων» μέχρι τους αυτόχειρες του μνημονίου και τους νεκρούς της αριστερής τρομοκρατίας, το κράτος έδειξε μονίμως μία ανοχή απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις, στις οποίες πρόσκεινταν οι δράστες, αφού δεν γίνεται μία πολιτική δύναμη να φέρει ευθύνη για έναν δολοφόνο. Γιατί, όμως, αυτό δεν ίσχυσε στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής; Η απάντηση είναι τα «κουκιά», τα ψηφαλάκια, που η Χρυσή Αυγή κόβει από τους πολιτικάντηδες, αποδεικνύοντας καθημερινά στον Ελληνικό Λαό ότι είναι η μοναδική Φωνή Αλήθειας στο Κοινοβούλιο, το Φως που θα σκορπίσει τα σκοτάδια της κλεπτοκρατίας και της διαπλοκής.
Παρόμοια κίνητρα διακατέχουν και τους «ευρωπαίους» εντολείς των πολιτικάντηδων, οι οποίοι βλέπουν την διάλυση των εγχώριων συνεργατών τους. Βλέπουν να χάνεται μία ιστορική ευκαιρία για διάλυση της Ελλάδας και φωνάζουν για να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμουΑυτό που διακυβεύεται για τους πολιτικάντηδες, τους καναλάρχες και τα αφεντικά τους αυτή την περίοδο είναι η κυριαρχία τους. Διακυβεύεται η δυνατότητα τους να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και να φτωχοποιήσουν τους Έλληνες. Αυτό είναι το κίνητρο τους για να χτυπάνε με τόση λύσσα την Χρυσή Αυγή.
Η πιο ξεκάθαρη ομολογία προέκυψε από τα λεγόμενα του Σταύρου Λυγερού στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Star, όπου ο πολιτικής αναλυτής τόνισε με λίγα λόγια πως η Χρυσή Αυγή κινείται στο 20% και αυτό που επιδιώκεται τις τελευταίες μέρες είναι η επιστροφή των ψηφοφόρων στο μαντρί!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΤΗΣ: ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΨΗ, ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΚΛΠ – ΒΙΝΤΕΟ!


Αμέσως μετά την κατάθεση της μηνύσεως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τα περί Τύπου αδικήματα. Η σύλληψη των μηνυομένων προσώπων είναι υποχρεωτική βάσει του Νόμου. Εάν δεν συλληφθούν αποδεικνύεται πως το ίδιο το κράτος συντονίζει και υποθάλπει την παράνομη προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής. Την μήνυση κατέθεσε αντιπροσωπεία του Λαϊκού Συνδέσμου σήμερα στο Α.Τ. Συντάγματος.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας «Έθνος» Γ. Μπόμπολα για σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων, καθώς και κατά δημοσιογράφων που αναπαράγουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή θα κάνει χρήση κάθε νομίμου μέσου για να σταματήσει την παράνομη προπαγάνδα του Συστήματος.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της μηνύσεως:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ 

ΑΘΗΝΩΝ

(Δια του Α.Τ. Συντάγματος)

ΜΗΝΥΣΗ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Μεσογείων 131, όπως  νομίμως εκπροσωπείται από τον Βουλευτή Αττικής Ηλία Κασιδιάρη


ΚΑΤΑ



1)ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑ Κώστα, Διευθυντή Σύνταξης εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

2) ΨΑΡΑ Μαρίας, Δημοσιογράφου «ΕΘΝΟΥΣ»

3) ΜΠΙΝΤΕΛΑ Λευτέρη, Δημοσιογράφου «ΕΘΝΟΥΣ»

4)ΑΝΩΝΥΜΟΥ «ΜΑΡΤΥΡΑ» δήθεν πρώην μέλους Χρυσής Αυγής

5) ΜΠΟΜΠΟΛΑ Γεώργιου, εκδότη εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

6)ΛΑΜΨΙΑ Παναγιώτη, δημοσιογράφου εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

7)ΜΑΚΡΗ Κάτια, δημοσιογράφου ραδιοφωνικού σταθμού Real FM,

8) ΚΟΥΒΑΡΑ Γιώργου, δημοσιογράφου STAR

9) ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Νίκου, δημοσιογράφου STAR

10) ΚΑΨΗ Μανώλη, δημοσιογράφου MEGA

11) ΤΡΕΜΗ Όλγας, δημοσιογράφου MEGA

12) ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ Γιάννη, δημοσιογράφου MEGA

13) ΒΕΡΥΚΙΟΥ Δήμο, δημοσιογράφου ALPHA

14) ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ



1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Η  άμεμπτη κοινοβουλευτική παρουσία του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή από την 6η Μαΐου 2012 μέχρι και σήμερα, καθώς και η συνεχώς ανοδική πορεία της τόσο δημοσκοπικά όσο και στη συνείδηση του ελληνικού λαού, έχουν θορυβήσει τους εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μετέρχονται όλα τα μέσα για την κατασυκοφάντηση και απαξίωση του Κινήματος.

Στο πλαίσιο της απέλπιδας ως προς τις επιδιώξεις της  προσπάθειας, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», του γνωστού μιντιακού συγκροτήματος Μπόμπολα, μετόχου επίσης του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA CHANNEL», σε μια από τις όχι σπάνιες περιπτώσεις κατασυκοφάντησης του κόμματός μας με διευθυντή σύνταξης τον πρώτο μηνυόμενο,  δημοσίευσε στο τεύχος 9593  της 20/9/2013  στις σελίδες 11-17  καθώς και στις 21/9/2013  (τεύχος 9594) στις σελίδες 11-19  ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ – λιβελογράφημα των δεύτερου και  τρίτου των μηνυομένων (δημοσιογράφων) ολοσέλιδα πρωτοσέλιδα που παρέπεμπαν στο εσωτερικό της εφημερίδας  (βλ. σχετ. 1 και 

2)Προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων, το σύνολο των δύο δημοσιευμάτων που προσκομίζονται ως σχετικά και  που αποτελούν μεταξύ τους συνέχεια, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ,  ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΝΤΑ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  σε τέτοια έκταση ώστε  να μην δύναται κανείς να ξεχωρίσει συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που να εμπίπτουν ειδικότερα στις κατηγορίες αυτές. Εν ολίγοις, ο σκοπός  των δημοσιευμάτων είναι να στοχοποιηθούν, εκτός από συγκεκριμένα πρόσωπα και στελέχη της Διοίκησης του κόμματος, οι βουλευτές και η ηγεσία του, ώστε να «δέσει» ποινικά η προαναγγελθείσα «ποινική δίωξη» Δένδια περί «εγκληματικής οργάνωσης».

Η κατ’ ευφημισμόν «έρευνα», η οποία αποτελεί μνημείο παραληρηματικής γραφής και «σχολικό παράδειγμα» συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου, χωρίς να παρέχει καμία απολύτως τεκμηρίωση που να οδηγεί στα ανωτέρω αυθαίρετα συμπεράσματα,  αφού βασίζεται σε ανώνυμη μαρτυρία δήθεν πρώην μέλους μας (τέταρτου μηνυόμενου) επιχειρεί με κατασκευασμένες εικασίες  να συνδέσει τη Χρυσή Αυγή με πλήθος έκνομων και εγκληματικών ενεργειών, οι συμπεριφορές των οποίων εμπίπτουν σε πλήθος άρθρων του ποινικού κώδικα, χωρίς την παραμικρή επίκληση οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης που να αποδεικνύει την εμπλοκή του πολιτικού κόμματος σε ανάλογες ενέργειες.

Το σχήμα «δολοφόνος- επικεφαλής τοπικής οργάνωσης - Βουλευτής - Ηγεσία κόμματος» είναι το εύπεπτο σενάριο που διαπερνά το σύνολο των ερωταποκρίσεων, των απαντήσεων, του σχολιασμού των κειμένων και του συμπεράσματος που προκύπτει από την ανάγνωση των πολυσέλιδων «ρεπορτάζ» της εφημερίδας, η οποία εκπονεί καταφανώς, σχέδιο συκοφάντησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων κατά της Χρυσής Αυγής.

Εκτοξεύοντας αόριστες κατηγορίες που αποδίδονται στην υποτιθέμενη «δράση» της Χρυσής Αυγής (π.χ. συνεργασία με Πακιστανούς μικροπωλητές (!), «εκβιασμούς», αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές, συνεργασία με αστυνομικούς κλπ) οι εναγόμενοι αποδεικνύουν ότι σκοπός τους δεν ήταν η αντικειμενική ενημέρωση του κοινού στο οποίο απευθύνονται, αλλά η στρατευμένη κατασυκοφάντηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής, η οποία εκπορεύεται από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους που στόχο έχουν την ανακοπή της δημοσκοπικής πορείας και ει δυνατόν της πολιτικής της εξαφάνισης.

Με άλλα λόγια, το «έγκριτο» δημοσίευμα, αναπαράγει για ευνόητους λόγους την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, τις γνωστές πληροφορίες περί της δομής των «πυρήνων» της και άλλα τόσα,  διαμορφώνοντας το απαραίτητο «κλίμα» που το κατεστημένο σύστημα της δημοσιογραφίας διεθνώς επιθυμεί, ώστε να απαξιώσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις ενός κινήματος με αναμφισβήτητο λαϊκό έρεισμα.

Οι συντάκτες του κειμένου, επιχειρούν στη μεθοδευμένη προσπάθεια αυτή πιο συγκεκριμένα,  να συνδέσουν το Λαϊκό Σύνδεσμο- Χρυσή Αυγή με κυκλώματα της νύχτας, τάγματα εφόδου, οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία όλα μαζί σε ένα συνονθύλευμα υποτιθέμενων «πληροφοριών» και «ρεπορτάζ», αψηφώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

Οι συκοφαντικοί αυτοί ισχυρισμοί δεν προκύπτουν όπως προείπαμε  βέβαια, από κάποια έρευνα, αλλά από κάποια δήθεν «ανώνυμη καταγγελία» κάποιου δήθεν πρώην μέλους , τα στοιχεία του οποίου οφείλουν να προκύψουν από την προανάκριση, ώστε να αποδειχτεί ότι ούτε είναι υπαρκτό και ότι σε καμία περίπτωση η «πληροφόρηση» που δίνει στην εφημερίδα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, παρά με τα νοσηρά σχέδια αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής που απεργάζονται οι ανωτέρω και οι εντολείς τους.

Απόδειξη περί του σχεδίου αυτού, είναι ότι όλοι οι γνωστοί πρόθυμοι δημοσιογράφοι της διαπλοκής, σπεύδουν αδιαμαρτύρητα (κοινώς «αμάσητα») να υιοθετήσουν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του «ΕΘΝΟΥΣ» και να τα αναπαράγουν σε πλήθος εκπομπών και δημόσιων τοποθετήσεών τους, χωρίς καν να ελέγξουν τη βασιμότητά τους!

ΛΑΜΨΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΙΛΑ») της Τατιάνας Στεφανίδου στο STAR: «Δεν πρόκειται για πολιτική οργάνωση. Πρόκειται για συμμορία που λυμαίνεται πόρους και άλλα πολλά για να ζει η ίδια άνετα στο όνομα μιας δήθεν ιδεολογίας η οποία δεν έχει κανένα ανθρωπιστικό στοιχείο, αντίθετα έχει ως σκοπό την καθυπόταξη του ανθρώπου, τον έλεγχο της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας…

-Όλοι ξέρουμε ότι οι ΧΑγίτες θεωρητικώς και πρακτικώς τους ξένους και τους μαχαιρώνουν και τους χτυπούν και κάνουν όλα αυτά τα αίσχη. Όμως είχαν ταυτόχρονα στήσει μια επιχείρηση, ένα παραμάγαζο και όλα τα εφόδια που μάζευαν δήθεν για να μοιράσουν στους φτωχούς, μέρος μόνο μοίραζαν για να κάνουν τη βιτρίνα τους και τα άλλα τα έδιναν σε αλλοδαπούς και πουλώντας προστασία σε αυτούς τους ανθρώπους, τους έβαζαν να τα πουλούν στις λαϊκές και άλλες αγορές για να πουλάνε το εμπόρευμα και να λυμαίνονται τα έσοδα από αυτές τις αγοραπωλησίες».

ΚΑΤΙΑ Μακρή στις ειδήσεις του «STAR» στις  20/9/2013 (στο λεπτό 12.25 από την έναρξη του δελτίου)  – «Αυτήν την εικόνα θέλει η κυβέρνηση. Και από ένα πολιτικό – φασιστικό – ναζιστικό κόμμα την καθιστά απλά και μόνο μια εγκληματική οργάνωση στα μάτια των πολιτών».

ΚΟΥΒΑΡΑΣ Γιώργος (ομοίως στο λεπτό 14.18)  – «Η τρομοκρατία είναι το μόνο που ξέρουν, αλλά η δημοκρατία φαίνεται να αντιστέκεται σοβαρά».

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ  Νίκος (REAL FM 20-9-2013): ΤΜΗΜΑ ΕΝΑ -2:53ʼʼ-3:00ʼʼ: «Είχαμε ξαναδεί μαχαιρώματα, είχαμε δει μαχαιρώματα μεταναστών από τη ΧΑ και τα μέλη της. Για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει αυτή η οργάνωση».

ΚΑΨΗΣ  Μανώλης (αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Έθνους) MEGA CHANNEL 19/9/2010, Κεντρικό δελτίο ειδήσεων, -«Είναι σαφές πως τα χρήματα που βγάζουν, τα βγάζουν από κομπίνες. Πουλάνε προστασία. Μπραβιλίκι δεν λέγεται; Πρώτη πηγή εσόδων για τους Χρυσαυγίτες. Δεύτερη πηγή εσόδων. Μαζεύουν χρήματα για τους απόρους και τα βάζουν στην τσέπη. Τρίτη πηγή εισοδήματος. Μαζεύουν ρούχα για να τα δώσουν στους απόρους και τελικά αυτοί τα δίνουν στους αλλοδαπούς μικροπωλητές και παίρνουν ποσοστά». (λεπτό 36.40 από ενάρξεως δελτίου)

ΤΡΕΜΗ Όλγα, ΚΑΨΗΣ Μανώλης -  «Θες να μου πεις πως ο καλύτερος φίλος του Χρυσαυγίτη είναι ο Πακιστανός; -Ναι, γιατί μαζί κερδίζουν χρήματα. Χτυπάνε τους πάγκους από τους μεν και τα παίρνουν από τους δε. Είναι όλα μια κομπίνα». (37.37 λεπτό από ενάρξεως δελτίου)

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ Γιάννης  – «Η Χρυσή Αυγή έχει καταφέρει να εξαπατήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ως τώρα πιστεύαμε πως έχουμε να κάνουμε με μία νεοναζιστική, ρατσιστική, ακροδεξιά οργάνωση, πες το όπως θέλετε. Τελικά καμόρα είναι. Οι άνθρωποι φτιάξαν μια συμμορία για να τα κονομήσουνε και βάλαν τις σημαίες από δίπλα και όλα αυτά τα πράγματα για να υπάρχει δικαιολογία. Επί της ουσίας είναι μια συμμορία, τίποτα άλλο». (37.56 λεπτό από ενάρξεως)

ΒΕΡΥΚΙΟΣ Δήμος, στο κεντρικό δελτίο του ΑΛΦΑ στις 16.10 «Είμαστε οι πρώτοι εδώ στον ΑΛΦΑ που είχαμε την τόλμη να χαρακτηρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουμε στους δέκτες μας “παραστρατιωτική οργάνωση”. Είναι τα τάγματα εφόδου που εμφανίστηκαν επισήμως στον Μελιγαλά, είναι τα τάγματα εφόδου που έδρασαν την νύχτα στο Πέραμα, και λίγες μέρες μετά διέπραξαν το φονικό στο Κερατσίνι.

2.ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή αποτελεί νόμιμο πολιτικό κόμμα (ένωση προσώπων) όπως προβλέπεται σχετικά από τα άρθρα 12§1 και 29 του ισχύοντος Συντάγματος, και το οποίο, σύμφωνα με τη θεωρία, αποτελεί «ιδιαίτερη μορφή ενώσεως πολιτών, με διαρκή χαρακτήρα … Το Σύνταγμα καθιστά έτσι το πολιτικό κόμμα υποκείμενο δικαιωμάτων που απορρέουν από το άρθρο 29… » (βλ. Δ.Τσάτσος, Συνταγματικό Δίκαιο Β’, Οργάνωση και Λειτουργία της Πολιτείας, Σάκκουλας 1992, σελ.114 επ.)

Συνεπώς, το πολιτικό κόμμα προκειμένου να δύναται να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, νομιμοποιείται να παρίσταται ως υποκείμενο δικαιωμάτων ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων στην περίπτωση προσβολής της «προσωπικότητάς» του με σκοπό την προστασία και την αποκατάσταση της φήμης και του ονόματός του, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

Είναι πασίδηλο, ότι τα ως άνω γραφόμενα που αποτελούν αφορμή για τα λεχθέντα, ως εκτενή επίμαχα αποσπάσματα ενός ενιαίου κειμένου, συγκροτούν τη νομοτυπική μορφή του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 363 ΠΚ, και το οποίο προϋποθέτει: α) ισχυρισμό ή διάδοση γεγονότος ενώπιον τρίτου σε βάρος ορισμένου προσώπου, β) το γεγονός να είναι δυνατόν να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του προσώπου αυτού , γ) να είναι ψευδές  και ο υπαίτιος να γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές. Ως ισχυρισμός νοείται η ανακοίνωση η προερχόμενη ή από ίδια πεποίθηση ή γνώμη ή από μετάδοση από τρίτο πρόσωπο. Αντίθετα, διάδοση υφίσταται όταν λαμβάνει χώρα μετάδοση της ανακοίνωσης που γίνεται από άλλον.

Το περιεχόμενο των κειμένων, εμπεριέχει σαφώς την μορφή του «ισχυρισμού», αφού προκύπτει η υποτιθέμενη προσωπική τους επαφή με τα περιγραφόμενα «περιστατικά», δηλαδή η «συνέντευξη» με το δήθεν μέλος καθώς και  οι «πληροφορίες» που αυτός μετέδωσε κλπ.  Ο ισχυρισμός ή η διάδοση επιβάλλεται να γίνεται ενώπιον τρίτου, γεγονός αυτονόητο στα αδικήματα που τελούνται διά του Τύπου.

Αυτό που αξιολογείται είναι το γεγονός, δηλαδή οποιοδήποτε συμβάν του εξωτερικού κόσμου αναγόμενο στο παρόν ή το παρελθόν, που υποπίπτει στις αισθήσεις και μπορεί να αποδειχθεί, αντίκειται δε στην πραγματικότητα. Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι ο εν λόγω περιέλαβε στο επίμαχο άρθρο ισχυρισμούς και διέδωσε γεγονότα, τα οποία έβλαψαν χωρίς αμφιβολία την φήμη του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή ως πολιτικού φορέα. Είναι δε εμφανές ότι σχολιασμοί που στη συνέχεια αναφέρθηκαν από τους «έγκριτους» μηνυόμενους στα διάφορα ΜΜΕ, πόρρω απέχουν του «δικαιολογημένου ενδιαφέροντος» ή «κριτικής» από όσες η νομολογία έχει αποδεχτεί, εφόσον πρόκειται όπως προελέχθη για γεγονότα με εξωτερική έκφανση που υποπίπτει στις αισθήσεις και αντίκειται στην πραγματικότητα.

Εξάλλου, με το ίδιο περιεχόμενο, τα ανωτέρω εμπίπτουν και στη νομοτυπική μορφή του αδικήματος του άρθρου 191 περ. 2 ΠΚ σύμφωνα με το οποίο: «Σε φυλάκιση …καταδικάζεται… όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες… Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται σε φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και σε χρηματική ποινή…». Τέλος, με το ίδιο περιεχόμενο, τελούν τη νομοτυπική μορφή του αδικήματος της ψευδούς καταμήνυσης της δεύτερης παραγράφου (229 παρ. 2), σύμφωνα με την οποία «Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον ίδιο σκοπό εν γνώσει και ψευδώς καθιστά άλλον ύποπτο στην αρχή για αξιόποινη πράξη …».

Επειδή προσκομίζουμε και επικαλούμαστε τα επίμαχα δημοσιεύματα που απετέλεσαν την αφορμή για τα ανωτέρω αδικήματα, καθώς και τις απομαγνητοφωνήσεις των επίμαχων «σχολιασμών» που έλαβαν χώρα τις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες. Επειδή οι ανωτέρω μηνυόμενοι, προκαταλαμβάνοντας την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης και στη σπουδή να εκτελέσουν τις εντολές που έλαβαν με σκοπό την πολιτική εξόντωση του κόμματός μας, υπέπεσαν σε σωρεία αδικημάτων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ

Την άσκηση ποινικής δίωξης  ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ εναντίον τους για τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 242 παρ.3 ΚΠΔ τα περί Τύπου αδικήματα είναι πάντοτε αυτόφωρα.

Επιφυλασσόμαστε δε για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά μας, ειδικά για την περίπτωση κατά την οποία οι αστυνομικές αρχές δεν διενεργήσουν τα νόμιμα για την αυτόφωρη δίωξη των ανωτέρω αδικημάτων.

Αθήνα, 21/09/2013

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ.



Αυτό που συνέβαινε στη χώρα μας σε όλη τη μεταπολίτευση (και όχι μόνο) και συνεχίζει κανονικά να συμβαίνει και σήμερα, στην εποχή των μνημονίων, είναι εκπληκτικό....



Από το ένα μέρος έχουμε επικρατούσα την αριστερίστικη ιδεολογία, η οποία θέλει μια στρατευμένη κοινωνία κεντρικά ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη από το κράτος και από το άλλο...έχουμε μια κρατικοδίαιτη κλειστή πολιτικοοικονομική ελίτ η οποία νέμεται την κοινωνία προς ίδιον όφελος. Στην ουσία χρησιμοποιεί το αυτονομημένο κράτος - δυνάστη για νομή της κοινωνίας, κλείνοντας ταυτόχρονα το αριστερό μάτι του δήθεν κοινωνικού κράτους - πατερούλη.

Δηλαδή έχουμε την πρωτοφανή νοσηρή κατάσταση της νόθας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των Ελλήνων με αριστερό εφησυχασμό. Μιλάμε δηλαδή για μια κατάσταση που έχει αποπροσανατολίσει εντελώς και έχει αδρανοποιήσει πλήρως τους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ποιος είναι ο εχθρός τους. 

Και αυτό επιτυγχάνεται με την ενσυνείδητη στήριξη των «αριστερών» κομμάτων, τα οποία δεν καταγγέλλουν αυτή την κατάσταση, αλλά την αποδέχονται πλήρως και προσπαθούν να επωφεληθούν συνεχίζοντας να αποπροσανατολίζουν το λαό με τόνους αδιέξοδης αριστερίστικης προπαγάνδας.

Αυτή η νόθα «αρρωστημένη» κατάσταση θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων. Εκεί στη βάση της κοινωνίας θα αναμετρηθούν οι όποιες ιδέες μεταξύ ελεύθερων πολιτών και όχι εξουσιαζόμενων και εξουδετερωμένων από πάνω από τον κρατικό καταναγκασμό δούλων. Μόνο αυτό θα φέρει οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Για να γίνει όμως αυτό, μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Ριζική αλλαγή του σάπιου πολιτικού συστήματος που κρατάει δέσμια και αντικείμενο εκμετάλλευσης την κοινωνία

  ΤΑ ΕΡΓΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ ΕΔΩ

http://wwwaimos.blogspot.gr/2011/12/blog-post_565.html

ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ -KGB -ΣΤΑΖΙ- ΚΚΕ - ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ-ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΑΝ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΝ. ΜΠΛΟΚ
ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ.

http://wwwaimos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9207.html

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ, ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ, ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΖΑΝΑ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...


Η κατάσταση τής Πατρίδος μας στην πολιτική και την κοινωνία έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο φθοράς και κατάπτωσης. 

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής ή εθελοτυφλίας ή ακόμη και φόβου. Δεν υπάρχει άλλο σκαλοπάτι πιο κάτω για να οπισθοχωρήσουμε. 

Εκτός κι αν έχουμε αποφασίσει πως είναι μοιραίο να αφανιστούμε ως έθνος και ως λαός. 

Δηλαδή να αλλοτριωθούμε, να μπούμε στην τροχιά τού κατευθυνόμενου ψευτοεμφυλίου, να χάσουμε στην κυριολεξία τη γη κάτω από τα πόδια μας.

Σηκώθηκαν λέει τα μαχαίρια και τα πιστόλια για να χτυπήσουν τάχα για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους έναν συμπολίτη μας και να «διαμαρτυρηθούν» ενάντια στο Εθνικιστικό Κίνημα. Και άρχισε όλο το σύστημα, από το κράτος και τούς θεσμούς του έως το παρακράτος, να μελετά νόμους και να κυνηγά Έλληνες Εθνικιστές. Βέβαια τα πιστόλια είχαν ξένα χέρια, αλλά αυτό συνέβη και στο Πολυτεχνείο και σε κάθε άλλη «καθωσπρέπει» προβοκάτσια.

Όμως την ίδια στιγμή που σημειώνονται σε ολάκερη τη χώρα στοχοποιήσεις τού Εθνικισμού μας σε επετείους και «διαμαρτυρίες», σε κάποια άλλη γωνιά τής ελληνικής γης έγινε συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών με δεκάδες προσαγωγές. Τσιμουδιά το Σύστημα.


Κανείς δεν θυμάται τα παιδιά τής Μαρφίν, τον Μανώλη Καντάρη, τον Θανάση Λαζανά, τούς αυτόχειρες και δολοφονημένους Έλληνες, τα παιδιά των Ιμίων, το παιδί από το λεωφορείο για το εισιτήριο. Γιατί όλοι τους έφυγαν από λαθροεισβολείς, «προοδευτικούς» και διεθνείς τοκογλύφους.

Τούς θυμάται όμως το Ελληνικό Έθνος. Τούς θυμόμαστε όλοι εμείς που έχουμε αίμα και ψυχή ελληνική. Και ακόμη δεν ξεχνούμε πως όλες οι φλόγες φτάσανε στην αυλή μας μαζί και δήθεν τυχαία. 

Από τον λαθροεποικισμό τής Πατρίδος μέχρι την οικονομική υποδούλωση και την εξαχρείωση των ηθών. Και από τις εισβολές των γειτονικών εχθρών με όπλα και εξαγορές μέχρι τις κραυγές για την κατάργηση τής προγονικής γλώσσας και των θρησκευτικών. Και από το ξεπούλημα τού γεωφυσικού μας πλούτου έως το ξεπούλημα τού ονόματος τής Μακεδονίας Μας!

Τώρα μάλιστα σκοπεύουν να μάς πάρουν και το φαγητό των παιδιών μας από το τραπέζι. Για το καλό μας! Με μέτρα περαιτέρω ασφυξίας και με την προσημείωση χωραφιών, αφού προηγουμένως μάς προσημείωσαν εργασίες, σχολεία, νοσοκομεία και στρατόπεδα. 

Πεινάστε, μακελευτείτε μεταξύ σας και εμείς ερχόμαστε να σάς πάρουμε τα πάντα. Το σχέδιο τής ιδιότυπης «ανθελληνικής ανοίξεως» εφαρμόζουν γραικύλοι πολιτικάντηδες, ψευτοαντιστασιακοί και αφεντικά τής παγκοσμιοποίησης.

Απέναντι στην κυοφορούμενη γενοκτονία τού Ελληνικού Έθνους αντιπαρατίθεται το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα με όπλο του την μέγιστη και ωραιότερη αλήθεια τής ιστορίας μας. 

Εκεί που τα κομματικά παιχνίδια διχάζουν, το Έθνος ενώνει. Όταν έχεις απέναντί σου κάποιον που θέλει να σε σβήσει από το χάρτη, τότε εσύ ακυρώνεις την ύπαρξη τού εχθρού σου. Βαδίζεις μπροστά μονάχα με κείνους που ανήκουν στην Πατρίδα και ματώνουν για την Μεγάλη Αγαπημένη. Χτίζεις μια Ελλάδα με αρραγή κοινωνία και τείχη αδιαπέραστα.

Ιδέα Εθνική και Κοινωνική υπάρχει μονάχα μια. Είναι η Ιερή Ελλάς. Και οι Έλληνες έχουν μάθει να μάχονται για μια Πίστη, για μια Σημαία, για μια Οικογένεια. Έχουν μάθει να μάχονται τον εχθρό για να λευτερώσουν ελληνικές πατρίδες και για να φτάσει η Ελληνική Σημαία και ο Ελληνικός Πολιτισμός στο πιο μακρινό σημείο τής πλάσης. Δεν πραγματώνουν τούς σχεδιασμούς των ψευτοσυμμάχων για αδερφικό σαματά και δεν «διαμαρτύρονται» σκυλεύοντας την κοινωνία ούτε κάμουν κοινωνίες πολυφυλετικές.


Όλα όσα ζούμε λοιπόν αποτελούν πράξεις τής νεοταξικής εισβολής που δεχόμαστε. Αυτήν υπηρετεί το κράτος και το παρακράτος τής αστικής κοινοβουλευτικής τυραννίας. Εμείς όμως οι Έλληνες Εθνικιστές υπηρετούμε μονάχα το Ελληνικό Έθνος. Και το Ελληνικό Έθνος μήτε καταργείται μήτε ποινικοποιείται. Δίνουμε το χέρι στα εθνοφυλετικά μας αδέρφια και σχηματίζουμε μια τεράστια αλυσίδα για την προστασία τής Φυλής. Φτιάχνουμε επιπλέον μια Χαλύβδινη Φάλαγγα Ελλήνων Πολεμιστών που ζητούν εθνικά εδάφη όταν οι αντίπαλοί μας συνωστίζονται στις γραμμές τής βαρβαρικής προπαγάνδας των «γειτόνων» μας.

Το Ελληνικό Έθνος ανήκει μονάχα στους Έλληνες στο Αίμα και την Ψυχή. Δεν ανήκει μήτε στους θρασείς παγκόσμιους ψευτοεξουσιαστές μήτε στους λαθραίους γυρολόγους μήτε καν στους ελληνόφωνους ριψάσπιδες. 

Τα Ελληνικά Ήθη προτάσσουν την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα παράλληλα με την καθαρότητα τής Φυλής μας και την Ισχύ τού Έθνους. 

Συνδράμουμε ο Έλληνας τον Έλληνα στις καλές και στις κακές στιγμές, διασφαλίζοντας την κοινωνική μας συνοχή και την εθνική αποκατάσταση τής Ελλάδος, υποτάσσοντας εκείνους που την επιβουλεύονται.

Για εμάς τούς Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές ζωή αξιοπρεπή και λευτεριά αληθινή έχουμε μονάχα μέσα στα πλαίσια και την αγκάλη τού Ελληνικού Έθνους. Και το Έθνος αποτελεί την Στέγη και το Κάστρο ολάκερης τής Ελληνικής Φυλής. 

Αυτό σημαίνει πως όλες οι συλλογικές αποφάσεις τού λαού μας, η αυθεντική πολιτική έκφραση τής Εθνικής μας Κοινότητας, είναι μια καθαρά εσωτερική διεργασία που σκοπό της έχει να παραμερίζει τις διαφορές και να πατάσσει τούς διχαστές.

Αυτή ακριβώς είναι η Εθνικοκοινωνική Ελλάς που ανατέλλει. Είναι η Ελλάς που εφαρμόζει κοινωνική δικαιοσύνη και εθνικά δίκαια. Η Ελλάς που αποδιώχνει ξένα δόγματα και σώματα στηριζόμενη στην Ενότητα και την Μαχητικότητα των Ελλήνων. Και δεν μάς σταματά τίποτα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΣΕΡΒΙΑ: Έκθεση για τα μυστικά εγκλήματα του κομμουνιστικού καθεστώτος




52.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες άλλοι φυλακίστηκαν κατά την περίοδο της κομμουνιστικής καταστολής στη Σερβία, λέει ένας ιστορικός που ερευνά τα εγκλήματα του κομμουνιστικού καθεστώτος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επειδή η μυστικότητα του κρατικού απορρήτου διατηρήθηκε για καιρό μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, λίγοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει την τεράστια κλίμακα της καταστολής στη Σερβία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τονSrdjan Cvetkovic (Σρντιάν Τσβέτκοβιτς), ο οποίος ξόδεψε μια δεκαετία στο να ερευνά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.


Ο Τσβέτκοβιτς (φώτο) είναι ιστορικός στο Σερβικό Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας και μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος της Κρατικής Επιτροπής για την εύρεση των τάφων εκείνων που σκοτώθηκαν από τις κατασταλτικές δυνάμεις της κομμουνιστικής εξουσίας, η οποία διήρκεσε από το τέλος του πολέμου μέχρι το 1953.

«Εμείς στην Επιτροπή καταφέραμε μέχρι τώρα να βρούμε στοιχεία για 52.000 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στη Σερβία από το καθεστώς», δήλωσε ο Τσβέτκοβιτς, ο οποίος εργάζεται στον τέταρτο όροφο του Ιστορικού Μουσείου της Σερβίας σε ένα γραφείο γεμάτο με βιβλία και αρχειακά έγγραφα.

«Η πλειοψηφία από αυτούς, περίπου 17.000, κρατούντο παράνομα σε διάφορες φυλακές και στρατόπεδα. Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι ένας συνολικός αριθμός 60.000 έως και 70.000 ήταν τα θύματα της καταστολής», είπε στο BIRN .


Ο Τσβέτκοβιτς με τον Bladimir Bobinac, (αριστερά) επιζώντα του κομμουνιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Gol / Otok

Η κρατική επιτροπή κατάφερε να βρει τα ονόματα και τις θέσεις των τάφων αυτών των 52.000 θυμάτων αφού οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας τους παρείχαν τα έγγραφα, εξήγησε ο Τσβέτκοβιτς.

«Τα αρχεία έχουν από καιρό κλείσει σε σχέση με αυτό το θέμα, κι έτσι μπορούσες να βρεις κάποια έγγραφα εδώ και εκεί, κάτι που είναι τίποτα σε σύγκριση με τα έγγραφα που πρόσφατα παρείχε στο αρχείο της Σερβίας η BIA [Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας] και στα οποία μπορούσα να έχω πρόσβαση ως μέλος της επιτροπής», είπε.

Όσον αφορά τις ταυτότητες των θυμάτων, ο Τσβέτκοβιτς δήλωσε ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η πολιτική προπαγάνδααπέκρυπτε ποιος σκοτώθηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς και για ποιους λόγους.

«Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το κράτος προώθησε την ιστορία ότι κατά την διάρκεια του πολέμου, η σύγκρουση ήταν μεταξύ των (εθνικιστών) Τσέτνικ και των (κομμουνιστών) Παρτιζάνων και ότι τα θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος ήταν μόνο Τσέτνικ», είπε .

«Αλλά στην πραγματικότητα, τα θύματα ήταν απλοί πολίτες - συνήθως αυτοί που είχαν τον πλούτο και οι οποίοι θεωρήθηκαν ‘διαφορετικοί’ με οποιονδήποτε τρόπο . Αυτό είναι ό, τι δείχνουν τα δεδομένα μας - το 80 τοις εκατό των θυμάτων ήταν άμαχοι», εξήγησε.



Τσέτνικ. Στην 2η φωτογραφία ο Μόμκιλο Ντούγιτς, διοικητής Τσέτνικς. Ο Ντούγιτς ήταν ορθόδοξος ιερέας, ο οποίος παράτησε τα άμφια και έπιασε το τουφέκι αφού οι Γερμανοί κατέλαβαν την Γιουγκοσλαβία και αφού είδε τις βαναυσότητες της Κροατών Ουστάσα που διαπράττονταν εις βάρος άμαχου Σέρβικου λαού. 

Οι Τσέτνικ είχαν μεγάλη θρησκευτική πίστη και έδιναν μεγάλη σημασία στην ευλογία των μονάδων και αρκετοί ιερείς είχαν ενταχθεί στις τάξεις τους. Η σημαία των Τσέτνικ έγραφε: "Για τον βασιλιά και την πατρίδα, ελευθερία ή θάνατος". Οι διοικητές και οι άνδρες των Τσέτνικ έπρεπε να αφήσουν μακριά γενειάδα υποδηλώνοντας έτσι σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση την θλίψη

Επίσημοι δολοφόνοι

Ο Τσβέτκοβιτς δήλωσε ότι το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, η OZNA, η μυστική υπηρεσία της Γιουγκοσλαβίας μεταξύ του 1944 και του 1946, ήταν υπεύθυνη για την πλειονότητα των συλλήψεων και των εκκαθαρίσεων.


Στην ηγεσία της OZNA ήταν ο στενός συνεργάτης του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, Aleksandar Rankovic (Αλεξάνταρ Ράνκοβιτς), ο οποίος έγινε το αντικείμενο της διαμάχης τον περασμένο μήνα στη Σερβία, όταν ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς απέτισε φόρο τιμής σε αυτόν.

Μιλώντας στα τέλη Αυγούστου σε ανάμνηση της 30ης επετείου από το θάνατο του Ράνκοβιτς, ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι στον επικεφαλής της ασφάλειας αξίζει «μια σωστή θέση στην ιστορία της Σερβίας» και ότι θα υποστηρίξει προσωπικά την αποκατάστασή του.

Αλλά ο Τσβέτκοβιτς επέμεινε ότι ο ρόλος του Rankovic στην ιστορία ήταν πολύ σαφής : ήταν υπεύθυνος, ως επικεφαλής τηςOZNA, για όλα τα εγκλήματα που η περιβόητη υπηρεσία διέπραξε.

«Η OZNA έκανε τις συλλήψεις, τις έρευνες, τις εκκαθαρίσεις», είπε .

«Πρώτα έμπαιναν στην πόλη, καταλάμβαναν το κτίριο κάποιου πλούσιου ανθρώπου και στο υπόγειό του, οδηγούσαν ανθρώπους για «ανάκριση». Εκεί οι άνθρωποι βασανίζονταν και συνήθως, μετά από λίγες μέρες, τους σκότωναν σε κάποια περιοχή έξω από την πόλη», συνέχισε .

Ο Τσβέτκοβιτς δήλωσε ότι περισσότερα από 20 χρόνια μετά την πτώση του κομμουνισμού, η Σερβία δεν έχει ακόμη καταφέρει να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το παλιό καθεστώς .

«Ακόμη και μετά την εισαγωγή ενός πολυκομματικού συστήματος, ακόμη και σε αυτό το σύστημα είχαμε πολλούς ανθρώπους που ήταν μέρος του παλιού κομμουνιστικού καθεστώτος. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση της Σερβίας, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, δεν υπήρχε σαφής διακοπή από το παλαιό καθεστώς», εξήγησε .

«Η Σερβία απέτυχε να μετατραπεί από ένα κομμουνιστικό καθεστώς σε δημοκρατία, γιατί απαιτείτο τα αρχεία να είναι ανοιχτά αμέσως μετά, έπρεπε να υπάρχει εξιλασμός, ο οποίος θα είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό όλων εκείνων που παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα από το βουλευτικό αξίωμα», είπε.



Μέλη της OZNA
Τα κομμουνιστικά εγκλήματα στην οθόνη


Ένας νόμος εξιλασμού ψηφίστηκε το 2003 που στόχευε πρώην κομμουνιστές συνεργάτες, αλλά ο Τσβέτκοβιτς παραπονιέται ότι τέθηκε σε εφαρμογή πάρα πολύ αργά.

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι 23 χρόνια μετά τον κομμουνισμό μιλάμε για ορισμένα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν αμέσως μετά την πτώση του απολυταρχικού καθεστώτος», είπε .

Αυτός είναι ένας από τους λόγους, εξήγησε, γιατί αποφάσισε να παρουσιάσει αυτά τα δέκα χρόνια της έρευνας για την κομμουνιστική καταστολή σε μια έκθεση 

«Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα δει αυτό το θέμα με ένα multimedia τρόπο. Αποφασίσαμε να ονομάσουμε την έκθεση “Εν ονόματι του λαού”, επειδή όλα αυτά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν, διαπράχθηκαν με την εν λόγω αιτιολόγηση», λέει.

Η έκθεση, η οποία θα λάβει χώρα τον Μάρτιο του επόμενου έτους στο Βελιγράδι, θα ασχοληθεί με το κομμουνιστικό καθεστώς από το 1944 έως το 1953 και θα αποτελείται από τέσσερα μέρη -επαναστατική τρομοκρατία στη Σερβία, πολιτικές δίκες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, κολεκτιβοποίηση και καταστολή.

Ο Τσβέτκοβιτς δήλωσε ότι κάθε επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να βιώσει ή να ξαναζήσει την περίοδο εκείνη μέσα από βίντεο, προσομοιώσεις δικών και ανακρίσεων, ταινίες και συζητήσεις.

«Η ιδέα είναι ότι όλο αυτό το υλικό που συγκεντρώθηκε στην Επιτροπή και το οποίο έχει άδικα ξεχαστεί, θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό, το οποίο εξακολουθεί, 70 χρόνια μετά την διάπραξη των εγκλημάτων, να μην ξέρει για αυτά», κατέληξε.


 Πηγή : 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ