ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος


Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος
Η Νέα Δημοκρατία δεν επιδιώκει κανενός τύπου συγκυβέρνηση. Θέλει να κυβερνήσει τη χώρα με λυμένα τα χέρια. Όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα. Μπορεί να το κάνει αυτό σε συνεργασία με άλλα κόμματα; Σίγουρα δεν μπορεί!


Θέλει, για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ να τα βάλει με τη διαπλοκή που το ίδιο
εξέθρεψε; Ή θέλει να τα βάλει με τις συντεχνίες; ΄Οχι με τα συνδικάτα. Με τις συντεχνίες που το ίδιο δημιούργησε, το ίδιο τις έκανε πανίσχυρες και το ίδιο δεν τόλμησε να τις αγγίξει την τελευταία διετία;
Σίγουρα δεν θέλει! Όλα αυτά τα προστάτευε πάντα και ακόμα τις προστατεύει…


Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να συγκυβερνήσει!
Δεν είναι από ματαιοδοξία. Είναι απλά από αίσθηση καθήκοντος. Θέλει να αλλάξει τα πάντα. Και δεν θα μπορεί να τα αλλάξει όταν αναγκάζεται να κυβερνήσει με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη. Δεν θα μπορέσει να τα αλλάξει όταν πρέπει να κυβερνά πατώντας πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες ενός ετοιμόρροπου κυβερνητικού συνασπισμού.


Κάποιοι ρωτάνε;
Και τι θα γίνει αν δεν πάρει αυτοδυναμία; Τις παραμονές, όμως, ενός πολιτικού αγώνα το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι τι θα συμβεί αν δεν επιτύχουμε όλους τους στόχους μας. Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί πρέπει να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας.


Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Και κυρίως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στη χώρα.
Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ, πως θα τα βάλει με τα «αποστήματα» που λεηλατούν το δημόσιο πλούτο και υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον σε κάθε τομέα και κάθε λεπτό;


Το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να θέλει να σώσει τον εαυτό του μέσα από μια αναγκαστική συγκυβέρνηση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να σώσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν την ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ. Θέλει να σωθεί η χώρα! Να σηκωθεί στα πόδια της. Και για να το επιτύχει, θέλει τα χέρια λυμένα.


Η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα.

Κίσινγκερ: Ο Πούτιν είναι πατριώτης, μπορεί να γίνει εταίρος των ΗΠΑ

Κίσινγκερ: Ο Πούτιν είναι πατριώτης, μπορεί να γίνει εταίρος των ΗΠΑ










Ατλάντα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένας πατριώτης που θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας εποικοδομητικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε ορισμένα θέματα.

Ο Κίσινγκερ είπε ότι ο Πούτιν δεν έχει αντι-δυτική διάθεση, αλλά, ότι σε συναντήσεις μαζί του, ήταν πάντοτε προετοιμασμένος για μια στρατηγική σχέση με την Ουάσιγκτον.

«Ήταν, πάνω από όλα, ένας Ρώσος πατριώτης, ο οποίος αισθάνεται ταπεινωμένος με την εμπειρία της δεκαετίας του 1990, μια περίοδος πολύ σημαντική στη διαμόρφωση της σταδιοδρομίας του», είπε ο 88χρονος Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στο CCN.


Δήλωσε, ακόμη, ότι ήταν «πολύ έντονος όταν πρόκειται για κάτι που θεωρεί ότι αποτελεί παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και ακόμη περισσότερο, όταν πρόκειται αυτή να ερμηνευτεί ως αμερικανική προσπάθεια υποστήριξης των πολιτικών αντιπάλων του για να τους ενθαρρύνουν και να τον ανατρέψουν από την εξουσία».

«Πιστεύω, ωστόσο, ότι ο διάλογος είναι δυνατός και ότι τα συγκεκριμένα θέματα που ο ίδιος (ο Πούτιν) μπορεί να αποδειχθεί σταθερός εταίρος», είπε ο Κίσινγκερ.

Σε τροχιά διάσπασης από χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ


Σε τροχιά διάσπασης από χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ























Την πόρτα του γραφείου του Χρήστου Παπουτσή στη Λυκαβηττού, χθες το βράδυ, την πέρασαν βουλευτές, γραμματείς οργανώσεων επαρχίας,στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, προκειμένου να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου.

Στη συζήτηση που επακολούθησε, μόνο ένας ή δύο διατύπωσαν την άποψη ότι πρέπει να παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ. Η συντριπτική πλειοψηφία, εισηγήθηκε στον Χρήστο Παπουτσή να αποχωρήσουν τονίζοντας ότι η πολιτική πλατφόρμα που διατύπωσε με την εισήγησή του το Σάββατο και με την οποία συμφωνούν, δεν αφήνει περιθώρια παραμονής σε αυτό το κόμμα.

Υποστήριζαν ότι «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου» θα επιδιώξει συνεργασία με τη ΝΔ, κινούμενο σε καθαρά κεντροδεξιά κατεύθυνση. Και ότι αυτό είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με την αριστερή τοποθέτηση του Χρ. Παπουτσή.

Ταυτοχρόνως τόνιζαν ότι η συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου και των συνεργατών του, εμμέσως πλην σαφώς τους έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Οι συνεργάτες του Χρήστου Παπουτσή, πιστεύουν ότι οι Βενιζελικοί πάλεψαν «με όλα τα μέσα» και πέτυχαν «αποκλεισμό» από το Εθνικό Συμβούλιο, διότι μετά τις ομιλίες του Σαββάτου αντελήφθησαν ότι θα συγκέντρωναν ποσοστό μεγαλύτερο του 35% στις εκλογές της 18ης Μαρτίου, κάτι που θα τους καταστούσε αυτομάτως συνομιλητές, «κάτι που οι βενιζελικοί δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση».

Ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος άκουγε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις χωρίς να μιλάει, μετά 38 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά κλήθηκε να πάρει μια σημαντικότατη απόφαση σε ελάχιστες μέρες. Να εγκαταλείψει το κόμμα στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά. Αν θα το κάνει ή όχι, θα φανεί σύντομα.

Εκείνο που διαφάνηκε πεντακάθαρα χθες, είναι ότι το γυαλί έχει ραγίσει. Και όχι μόνον με τον Βενιζέλο…

Τρείς μύθοι για τον Παπουτσή

Οι συνεργάτες του Παπουτσή, τόνισαν ότι στις διαδικασίες του Σαββατοκύριακου, κατέπεσαν και κάποιοι «μύθοι» που επί μακρόν καλλιεργήθηκαν. Και συγκεκριμένα:

1. Η άποψη ότι ο Παπουτσής είναι ο άνθρωπος που προτιμούσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Από τους άμεσους συνεργάτες του αναχωρούντα Προέδρου, μόνον δύο δήλωσαν ότι θα στηρίξουν με την υπογραφή τους τον Παπουτσή. Δεν χρειάστηκε…

2. Η άποψη ότι ο Παπουτσής κτίζει ομάδες. Με εξαίρεση τον Σωκράτη Ξυνίδη- έλεγαν, οι υπόλοιποι 6 της ομάδας των υφυπουργών, έχουν βοηθηθεί πολιτικά από τον Παπουτσή, αλλά τάχθηκαν υπέρ του Βενιζέλου.

3. Η άποψη ότι ο Παπουτσής βρισκόταν πίσω από την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Από τα 15 μέλη της στο Εθνικό Συμβούλιο, μόνον 2 δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τον Παπουτσή- ανάμεσά τους δεν ήταν ο Παναγιωτακόπουλος.

Κοινές περιοδείες με Καραμανλή ετοιμάζει ο Σαμαράς!

Κοινές περιοδείες με Καραμανλή ετοιμάζει ο Σαμαράς!













Κοινές εμφανίσεις με τον πρώην πρωθυπουργό σχεδιάζει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς! 

Η εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή που χειροκρότησε έντονα τον Αντώνη Σαμαρά στην πολιτικη επιτροπή χαροποίησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΝΔ, που βλέπει πολύ πιο γρήγορα απο όσο περίμενε και ο ίδιος να γίνεται πράξη η… πανστρατιά που έχει κηρύξει. 

Και από αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ούτε ο πρώην πρωθυπουργός!

Έτσι στις περιοδείες που αναμένεται να ξεκινήσει ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να έχει στο πλευρό του και τον Κώστα Καραμανλή. 

Ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την συσπείρωση του κόμματος και την πορεία του προς την αυτοδυναμία.

Οπότε να θεωρείτε δεδομένο πως θα δούμε μαζί τον πρώην με τον νυν πρόεδρο της ΝΔ!

Ρωσία: το αυτοκρατορικό παρελθόν και το παρόν της

Ρωσία: το αυτοκρατορικό παρελθόν 
και το παρόν της
















Πριν 290 χρόνια, στις 2 Νοεμβρίου του 1721 ο Πέτρος ο Πρώτος μετά την νίκη του στο Βόρειο πόλεμο κατά του τρομερού εχθρού - του Σουηδού Βασιλιά Κάρολου του ΧΙΙ πήρε τον τίτλο του Αυτοκράτορα όλης της Ρωσίας. Η Ρωσία πού έγινε ένα από τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου, ονομαζόταν τα επόμενα 200 χρόνια Αυτοκρατορία.



Σήμερα η έννοια της Αυτοκρατορίας κατανοείται πολύ διαφορετικά. Η ονομασία αυτή στην κοινωνική συνείδηση έχει συχνά αρνητικές αποχρώσεις, μιά και συνδυάζεται με την καταπάτηση του ατόμου από το κράτος. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα,- θεωρεί ο Αντρέι Σάχαροφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Ρωσίας.

- «Οι Αυτοκρατορίες συνένωναν στη σύνθεσή τους μεγάλα εδάφη και έθνη, δημιουργώντας πολιτικά κράτη. Στην αρχαιότητα η Ρωσική Αυτοκρατορία κατείχε κυριολεκτικά μισό κόσμο. Η μογγολική εκτεινόταν από την Κίνα ως τα Καρπάθια Όρη. Αυτές οι Αυτοκρατορίες συντελούσαν στη συνένωση των λαών, των παραγωγικών τεχνικών βάσεων, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της διάνοιας κλπ.

Πολλοί λαοί δεν περιλαμβάνονταν αναγκαστικά στη Ρωσική Αυτοκρατορία, αλλά κάτω από την επίδραση της πολιτιστικής της γοητείας και χάρη στις μεγάλες κατακτήσεις της σε διάφορους τομείς της ζωής. Στις αρχές του 20ου αιώνα η Ρωσία έκανε ένα μεγάλο οικονομικό άλμα και βγήκε στην πρώτη θέση στον κόσμο ως προς τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. 

Παρ’ όλα αυτά, το 1917 η Αυτοκρατορία κατέρρευσε. «Καμία χώρα δεν είχε τόσο σκληρή τύχη, όσο η Ρωσία. Το καράβι της βυθίστηκε τη στιγμή που φαινόταν ήδη το λιμάνι. Έχει αντέξει στη θύελλα, όταν όλα κατέρρευσαν», - έλεγε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ. Το 1918 οι μπολσεβίκοι υπέγραψαν την επαίσχυντη Συνθήκη του Μπρεστ, στο πλαίσιο της οποίας η Ρωσία έχασε πολλά εδάφη. Παρ’ όλα αυτά, ύστερα από έναν κιόλας χρόνο η νέα εξουσία ανακοίνωσε τις πρωτάκουστες φιλοδοξίες της. «Πολύ σύντομα θα είμαστε μάρτυρες της γέννησης μιάς Ομοσπονδιακής Σοβιετικής Δημοκρατίας»,- δήλωσε ο Λένιν στην Αγία Πετρούπολη. 

Ύστερα από μερικές δεκαετίες – μετά τη Νίκη στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, οικοδομήθηκε πραγματικά μιά τεράστια Σοβιετική Αυτοκρατορία. Η Αυτοκρατορία αυτή διαλύθηκε το 1991, αλλά σε σύγκριση με τις διαρκείς και αιματηρές καταρρεύσεις της Βρετανικής και της Γαλλικής Αυτοκρατορίας, η διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης προχωρούσε σχετικά ειρηνικά.

Σήμερα η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι Αυτοκρατορία. Είναι χώρα με πλούσια και μεγάλη ιστορία, η οποία έχει προσφέρει αρκετή συμβολή στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Ταυτόχρονα, η Ρωσία, κατά τη γνώμη πολλών εμπειρογνωμόνων, έχει πολύ καλή προοπτική, βέβαια, σε περίπτωση συνετής αξιοποίησης του δναμικού της»,- τόνισε συμπεραίνοντας ο Αντρέι Σάχαροφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Ρωσίας.

Πριν 290 χρόνια, στις 2 Νοεμβρίου του 1721 ο Πέτρος ο Πρώτος μετά την νίκη του στο Βόρειο πόλεμο κατά του τρομερού εχθρού - του Σουηδού Βασιλιά Κάρολου του ΧΙΙ πήρε τον τίτλο του Αυτοκράτορα όλης της Ρωσίας. Η Ρωσία πού έγινε ένα από τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου, ονομαζόταν τα επόμενα 200 χρόνια Αυτοκρατορία.

Σήμερα η έννοια της Αυτοκρατορίας κατανοείται πολύ διαφορετικά. Η ονομασία αυτή στην κοινωνική συνείδηση έχει συχνά αρνητικέςς αποχρώσεις, μιά και συνδυάζεται με την καταπάτηση του ατόμου από το κράτος. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα,- θεωρεί ο Αντρέι Σάχαροφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Ρωσίας.

- «Οι Αυτοκρατορίες συνένωναν στη σύνθεσή τους μεγάλα εδάφη και έθνη, δημιουργώντας πολιτικά κράτη. Στην αρχαιότητα η Ρωσική Αυτοκρατορία κατείχε κυριολεκτικά μισό κόσμο. Η μογγολική εκτεινόταν από την Κίνα ως τα Καρπάθια Όρη. Αυτές οι Αυτοκρατορίες συντελούσαν στη συνένωση των λαών, των παραγωγικών τεχνικών βάσεων, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, της διάνοιας κλπ.

Πολλοί λαοί δεν περιλαμβάνονταν αναγκαστικά στη Ρωσική Αυτοκρατορία, αλλά κάτω από την επίδραση της πολιτιστικής της γοητείας και χάρη στις μεγάλες κατακτήσεις της σε διάφορους τομείς της ζωής. Στις αρχές του 20ου αιώνα η Ρωσία έκανε ένα μεγάλο οικονομικό άλμα και βγήκε στην πρώτη θέση στον κόσμο ως προς τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, το 1917 η Αυτοκρατορία κατέρρευσε. «Καμία χώρα δεν είχε τόσο σκληρή τύχη, όσο η Ρωσία. Το καράβι της βυθίστηκε τη στιγμή που φαινόταν ήδη το λιμάνι. Έχει αντέξει στη θύελλα, όταν όλα κατέρρευσαν», - έλεγε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ. Το 1918 οι μπολσεβίκοι υπέγραψαν την επαίσχυντη Συνθήκη του Μπρεστ, στο πλαίσιο της οποίας η Ρωσία έχασε πολλά εδάφη. Παρ’ όλα αυτά, ύστερα από έναν κιόλας χρόνο η νέα εξουσία ανακοίνωσε τις πρωτάκουστες φιλοδοξίες της. «Πολύ σύντομα θα είμαστε μάρτυρες της γέννησης μιάς Ομοσπονδιακής Σοβιετικής Δημοκρατίας»,- δήλωσε ο Λένιν στην Αγία Πετρούπολη. Ύστερα από μερικές δεκαετίες – μετά τη Νίκη στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, οικοδομήθηκε πραγματικά μιά τεράστια Σοβιετική Αυτοκρατορία. Η Αυτοκρατορία αυτή διαλύθηκε το 1991, αλλά σε σύγκριση με τις διαρκείς και αιματηρές καταρρεύσεις της Βρετανικής και της Γαλλικής Αυτοκρατορίας, η διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης προχωρούσε σχετικά ειρηνικά.

Σήμερα η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι Αυτοκρατορία. Είναι χώρα με πλούσια και μεγάλη ιστορία, η οποία έχει προσφέρει αρκετή συμβολή στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Ταυτόχρονα, η Ρωσία, κατά τη γνώμη πολλών εμπειρογνωμόνων, έχει πολύ καλή προοπτική, βέβαια, σε περίπτωση συνετής αξιοποίησης του δυναμικού της»,- τόνισε συμπεραίνοντας ο Αντρέι Σάχαροφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Ρωσίας.

ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: «ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ»

ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: «ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ 
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ»










Την άποψη πως οι... παραδοσιακοί Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν για πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξέφρασε ο Στέφανος Τζουμάκας. 
Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως μόνο τα 199 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης συμμετείχαν στην χθεσινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι άλλα 188 προτίμησαν να απέχουν «διότι πια δεν αναγνωρίζουν καμιά από αυτές τις πολιτικές και τις διαδικασίες που ακολούθησε αυτή η ομάδα, ούτε στη Βουλή ούτε με τα προγράμματα ούτε με τη διαπραγμάτευση, είναι συνολική η διαφωνία. 
Το 2007 ούτε ο Παπανδρέου μάζεψε υπογραφές, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σκανδαλίδης». Πρόσθεσε, δε, ότι «αυτό ήταν ένα τέχνασμα επειδή θέλουν να δείξουν ότι πλέον η ομάδα Βενιζέλου ίσον μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ ίσον μνημόνιο.
Δηλαδή αυτή η κατάσταση που συμβαίνει στη χώρα, 1 εκατομμύριο και πλέον άνεργοι, 30% δηλαδή 2 εκατομμύρια 700 χιλιάδες κάτω από τα όρια της φτώχιας, 180 χιλιάδες λουκέτα, 280 χιλιάδες θέσεις απώλεια εργασίας, εισοδήματα σε τραγική κατάσταση. 

Ε αυτό δεν είναι πολιτική, γι’ αυτό λοιπόν στελέχη μεγάλης αξίας δε συμμετείχαν».



ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ 

ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!




Με... τσουνάμι μοιάζουν οι παραιτήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα!

Οι παραιτήσεις φτάνουν καθημερινά στην Ιπποκράτους, η οποία δεν έχει αντιδράσει!

Αντίδραση προς το παρόν, δεν υπάρχει ούτε από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρά το προσκλητήριο που απηύθυνε χθες μετά το Εθνικό Συμβούλιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες και σήμερα παραιτήθηκαν από μέλη του ΠΑΣΟΚ ο Τάσος Γεραλής (γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Στερεάς Ελλάδας), ο Μανώλης Βασιλειάς (γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σάμου), η Μαρία Σπυράκου (μέλος νομαρχιακής επιτροπής Βόρειας Αθήνας), Σωκράτης Βαρδάκης (πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου) κ.α. 

ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ 
ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΣΕΛΗ-ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ!


Με σήμα το κόκκινο τριαντάφυλλο, όπως είναι δηλαδή το σύμβολο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα παρουσιάσουν το νέο του κόμμα την ερχόμενη Τετάρτη οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ημέρα εκείνη τα δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσουν και την προσχώρηση 14 περίπου διαγραφέντων βουλευτών του Κινήματος, μεταξύ των οποίων ο Λάμπρος Μίχος, η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Χρήστος Κασσάρας, ο Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος και η Βούλα Τεκτονίδου.

Το στοίχημα, πάντως, του νέου «πασοκογενούς» κόμματος είναι η επιρροή του στην Περιφέρεια, γι' αυτό και αναμένεται η προσχώρηση τριών γραμματέων ισχυρών περιφερειακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, που υπέβαλλαν χθες τις παραιτήσεις τους.



Σημειώνεται, ότι στο νέο κόμμα πρόεδρος λέγεται ότι θα είναι η Λούκα Κατσέλη, ενώ επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Χάρης Καστανίδης...



Η... ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!


Τα όσα συνέβησαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο, δεν φαίνεται να άρεσαν σε όσους πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου.

Και οργανωμένα χρησιμοποιώντας τα social media, μιλούν για την κάλπη, κάνοντας πολλές προτάσεις για την στάση που πρέπει να κρατήσουν!

Μία από αυτές τις προτάσεις, είναι να πάνε να δώσουν το... 2ευρω, ωστόσο στην κάλπη να ρίξουν φωτό του Γιώργου Παπανδρέου!

Οι περισσότεροι, πάντως, λένε πως θα απέχουν, κάτι που φαίνεται πως το γνωρίζουν οι "βενιζελικοί"...

Η κάλπη στο ΠΑΣΟΚ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...


Ο Ευάγγελος δεν χάρηκε την νίκη του. Αντίθετα μελαγχόλησε από το αδιέξοδο στο οποίο εγκλωβίστηκε από τον ίδιο τον κακό εαυτό του. 

Οι κακόβουλοι κι ανίδεοι σύμβουλοί του τον οδήγησαν στην απόφαση να μην δεχτεί άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία του κινήματος. Έτσι, οι κάλπες θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή όπως ακριβώς και στην Ρουμανία την εποχή του Νικολάε Τσαουσέσκου. Ο Χρήστος Παπουτσής κι ο Στέφανος Τζουμάκας αποκλείστηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τις αναγκαίες υπογραφές..


Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μόνο η υποψηφιότητα Βενιζέλου, θα πρέπει να στηθούν κάλπες ανά την χώρα, όπου με δύο ευρώ θα μπορούν οι υποστηρικτές του κόμματος να προσέλθουν στις τοπικές οργανώσεις και να ψηφίσουν.

Όμως, άλλα τα σχέδια επί χάρτου κι η θεωρία των συμβούλων και άλλο η πραγματικότητα!

Στην Ιπποκράτους σήμανε συναγερμός σήμερα, καθώς υπάρχει διάχυτη η εντύπωση πως το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές θα είναι πολύ μικρό, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και διάφορα παρατράγουδα!

Και μην πάει το μυαλό σας στο κακό, σε επεισόδια, κράξιμο κ.λ.π. αλλά στις πληροφορίες που θέλουν π.χ. τους υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου να πηγαίνουν να ψηφίσουν και αντί να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του κ. Βενιζέλου να ρίχνουν στην κάλπη φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου! Οι δε υποστηρικτές των Παπουτσή και Τζουμάκα ανν πάνε να ψηφίσουν να ρίξουν ψηφοδέλτιο με τον εκλεκτό τους ή να πάνε εκδρομή στο χωριό τους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο καταλαβαίνετε την απαξία του νέου προέδρου και την αμφισβήτησή του...!!!

Μπροστά στο ενδεχόμενο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα το κόμμα και να γελοιοποιηθεί η διαδικασία, με ότι αυτό συνεπάγεται στην εκλογή στην προεδρία του Κινήματος του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Ιπποκράτους εξετάζουν πλέον σοβαρά να μην στηθούν τελικά οι κάλπες την Κυριακή!

Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, πιέζουν και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, προσκείμενα στον υπουργό Οικονομικών, που θέλουν να προλάβουν το χειρότερο και να μην τσαλακωθεί η εικόνα του κ. Βενιζέλου...

Όλα, λοιπόν, είναι ανοικτά στο θέμα της διαδικασίας εκλογής, ενώ να σημειωθεί πως οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιζέλο να παραιτείται από την κυβέρνηση Παπαδήμου προς το τέλος της εβδομάδας...

Ίδωμεν...

Τι προβλέπεται αλήθεια σε αυτή την περίπτωση, που τα λευκά ψηφοδέλτια υπερβούν αυτά του Βενιζέλου; Σύμφωνα πάντα με το καταστατικό, άρθρο 41,επαναλαμβάνεται η διαδικασία!
Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα από τη βάση του ΠΑΣΟΚ στους “ατσίδες” που βρίσκονται στην κορυφή του. Λευκό λοιπόν στις κάλπες του παραλόγου!!! Να μην πάει τσάμπα και το δίευρο!