ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ντοκουμέντ​ο: Η είσοδος του Κεμάλ στη Σμύρνη, μετά την πυρπόλησή της

Ντοκουμέντ​ο: Η είσοδος του Κεμάλ στη Σμύρνη, 
          μετά την πυρπόλησή της


Βίντεο -ντοκουμέντο, το οποίο έρχεται στο φως για πρώτη φορά από τουρκική ιστοσελίδα, δείχνει εικόνες από την είσοδο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη, επικεφαλής των τουρκικών στρατευμάτων, το 1922.

Η ανταποκρίτρια του Αντένα στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, έστειλε τις εικόνες που ήταν πράγματι εντυπωσιακές. 

Όπως εξήγησε, είναι τραβηγμένες την επόμενη μέρα της πυρπόλησης της Σμύρνης! «Ο τουρκικός λαός υποδέχεται με σημαίες και τραγούδια τον απελευθερωτικό στρατό που ήρθε να σώσει την πόλη από τους Έλληνες. 

Υποδέχεται τον νικηφόρο στρατηγό Κεμάλ, ο οποίος έριξε τους Έλληνες στη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό σάιτ!



Σμύρνη 1922 Συνωστισμός & εθνοκάθαρση


«Η μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης είναι το όνομα που δίνεται συνήθως με τη φωτιά που ρήμαξαν Σμύρνη / Σμύρνη 13-17 Σεπτεμβρίου 1922. Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έκαψαν συστηματικά την πόλη και σκότωσαν Ελλήνων και Αρμενίων κατοίκων. 

Αυτό βασίζεται στην εκτενή στοιχεία αυτοπτών μαρτύρων από δυτικά στρατεύματα έστειλε στη Σμύρνη κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, ξένοι διπλωμάτες / εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα βασίζεται στη Σμύρνη και την τουρκική πηγές. "

Ο παππούς Robert Davidian, George Μεγαρέων, γεννημένος το 1895, σπούδασε στο Αμερικανικό Κολλέγιο στο Ικόνιο, την Τουρκία και, αργότερα, διευθυντής του Ικονίου ΧΑΝΘ, γυρίστηκε Σμύρνη, Τουρκία, αμέσως μετά την καταστροφή γενοκτονίας του.

Το αποτέλεσμα 35 χιλιοστά επεξεργασία φιλμ με νιτρικά άλατα κρύφτηκε στο διαμέρισμα της γιαγιάς μου στη Νέα Υόρκη για 60 χρόνια.

Ήμουν τυχερός για να το μεταφέρει στην ψηφιακή πριν αυτή διαλύεται εντελώς. -Robert Davidian 5 Μάρτη 2008

Πριν από τρία χρόνια, συναντήθηκα με Fulbrighter, σκηνοθέτης Μαρία Ηλιού, στην Ουάσινγκτον για να αποκαταστήσει την ταινία και να μεταφέρει σε βίντεο HD σε Colorlab. 

Αυτή ήταν μια πρωτοβουλία Ηλιού & ΠΡΩΤΕΑΣ, που χρηματοδοτείται από ΠΡΩΤΕΑΣ, μια ελληνική εταιρεία όχι για κέρδος, που έχει την εξοικονόμηση αρχειακό υλικό για ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 3 χρόνια. 

Τους έδωσα την άδεια να συμπεριλάβει αυτό το υλικό σε δύο έργα τους, τη Σμύρνη και την ανταλλαγή, που θα ανοίξει στο Μουσείο Μπενάκη στην 15η Δεκεμβρίου, 2011 (Σμύρνη) και 12 του Φλεβάρη του 2012 (Exchange) μια πρώτη παρουσίαση των εικόνων αυτών στην Ελλάδα πρέπει να γίνει από τη συμφωνία μου. 

Είναι Μαρία Ηλιού ενός και ΠΡΩΤΕΑΣ πρωτοβουλία, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Ι.Φ. Κωστόπουλου, ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑ, ΜΠΟΥΡΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Τζιμ Χάνος, Roy & DIANE VAGELOS ΙΔΡΥΜΑ. - Ο Robert Davidian 19 του Απρίλη, 2011


ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Η ΣΜΥΡΝΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ


Η ΣΜΥΡΝΗ ΠΡΙΝ 
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ !!!!!wp3










ΤΟ 31% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ... ΣΑΜΑΡΑ!

ΤΟ 31% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ... ΣΑΜΑΡΑ!














Απίστευτο κι όμως αληθινό! 

Σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Anaylisi που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Επενδυτής 1 στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται θετικά διακείμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά. 

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν είναι θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας το 31% όσως ψήφισαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου απαντά καταφατικά! Αρνητικά απαντά το 61%. 

Που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός έχει θετική απήχηση και στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, κάτι που οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου θα πρέπει να αξιοποιήσουν...