ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011


Έκθεση Stratfor: 

Οι ΗΠΑ δίνουν το μισό Αιγαίο στην Τουρκία







Στην Τουρκία «δίνει» τον έλεγχο του μισού Αιγαίου το Stratfor, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά think tank το οποίο απηχεί σε σημαντικό βαθμό τους σχεδιασμούς αλλά και τις προθέσεις της Ουάσιγκτον σε γεωστρατηγικό επίπεδο.



Στην ανανεωμένη ανάλυσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας, το αμερικανικό think tank υποστηρίζει πως θα είναι αδύνατον για τη χώρα μας να επιβιώσει χωρίς «εξωτερικούς προστάτες», διατυπώνοντας, ταυτόχρονα, το ερώτημα εάν η Ελλάδα «είναι έτοιμη να δεχτεί τον περιορισμό του γεωπολιτικού της ρόλου στην περιοχή».


Το μήνυμα που στέλνουν προς την ελληνική κυβέρνηση οι «εγκέφαλοι» του Stratfor είναι λίγο πολύ ξεκάθαρο: Ή θα εναρμονιστεί πλήρως με τις απόψεις των «γερακιών» της αμερικανικής γραφειοκρατίας ή, σε διαφορετική περίπτωση, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον της χώρας, το οποίο οι «εγκέφαλοι» του think tank χαρακτηρίζουν, μάλιστα, «απρόβλεπτο».

Στο Πεντάγωνο ανησυχούν για το ενδεχόμενο έκρηξης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, σε περίπτωση που η Άγκυρα θελήσει να εκμεταλλευτεί την ελληνική οικονομική αδυναμία.

BINTEO – Farage: Έχετε ένα πρωθυπουργό ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ της ευρωπαϊκής ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ…


BINTEO – Farage: Έχετε ένα πρωθυπουργό ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ της ευρωπαϊκής ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ…











Ο Nigel Farage έδωσε χθες συνέντευξη στο ΚΟΝΤΡΑ και στον Τέρενς Κουίκ. Πραγματικός καταπέλτης… Μίλησε για όλους και για όλα.. Για την Γερμανία, το «4ο Ράϊχ» και την ελληνική κρίση.

Αναφέρθηκε στην έλλειψη ηγετών και στην ελπίδα του ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα.. Είπε με έμφαση: Oι άνθρωποι σε μια ελεύθερη χώρα αξίζει να έχουν δημοκρατία…

Η Ελλάδα χρειάζεται καλούς, δυνατούς και γενναίους πολιτικούς που ο κόσμος θα μπορεί να βασισθεί .

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τον κ. Παπαδήμο για τον οποίο είπε: «Έχετε ένα πρωθυπουργό πρωτομάστορα της ευρωπαικής αποτυχίας… πως λοιπόν αυτός θα βελτιώσει την κατάσταση;»

Ιστορικές στιγμές για την Ευρώπη 

Το ευρώ καταρρέει και τα κράτη μέλη βρίσκουν χρήματα με επιτόκια χρεοκοπίας

"Ο κ. Παπανδρέου είναι εν μέρη ο αυτουργός της ίδιας της κακοτυχίας του" 



Οι εξελίξεις στις αγορές ομολόγων δείχνουν έναν επερχόμενο Αρμαγεδδώνα'' είναι ο πιο χαρακτηριστικός τότλος που ανήκει στο Bloomberg.
Οι Financial Times, μετά τον Economist, εκτιμούν πως ''το ευρώ βυθίζεται καθώς γίνεται φανερό ότι η ΕΚΤ δεν δέχεται πιέσεις για να παρέμβει στις αγορές''.

Η Wall Street Journal αμφιβάλλει έντονα για το μέλλον της ευρωζώνης, όπως τουλάχιστον την γνωρίζουμε, γράφοντας :''το μεγαλύτερο ερώτημα δεν είναι αν μόνο αν κάποια από τις 17 κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα χρεοκοπήσει αλλά αν η ευρωζώνη στο σύνολό της θα διατηρήσει τη σημερινή μορφή της''.

Η γαλλική Monde φαίνεται πως απολαμβάνει τη διάχυση της κρίσης ακόμα και στη Γερμανία, θυμίζοντας τη δημοπρασία-φιάσκο ''Το Βερολίνο, διακεκριμένος τενόρος εδώ και χρόνια της οικονομικής αρετής και πειθαρχίας, δεν βρίσκεται πλέον στο απυρόβλητο των επιπτώσεων από την κρίση της ευρωζώνης''.

Δεν στρογγυλεύει τους χαρακτηρισμούς της η Liberation για τη χθεσινή μίνι Σύνοδο Κορυφής:''στο Στρασβούργο η Ενωση εξελίχθηκε σε φάρσα''.

Η Sueddeutsche Zeitung διαπιστώνει με θλίψη πως ο εχθρός (κρίση) έφτασε στην πόρτα της Γερμανίας: ''Η Ευρώπη διασώζει και διασώζει και διασώζει, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα δεν είναι πλέον επαρκή.Η κρίση έχει φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης.Εχει πέσει η ζήτηση ακόμα και για τα γερμανικά ομόλογα''.

Οι τίτλοι της Handelsblatt, σε άλλες εποχές θα χαρακτηρίζονταν ως ''καταστροφολογικοί'', όχι όμως τώρα :''Οι επενδυτές φοβούνται μια δίνη που θα παρασύρει τους πάντες.Αναρωτιούνται για πόσο καιρό ακόμη η γερμανική οικονομία μπορεί να αντέξει το κακό αυτό περιβάλλον, η κρίση χρέους έχει δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο με αβέβαιη έκβαση για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και το Γερμανικό Χρηματιστήριο''.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.


Κοίταξε κάτι πράγματα που συμβαίνουν !!!

Ο άνθρωπος που "ξεγύμνωσαν" οι Μέρκελ -Σαρκοζύ μετά από το ΣΟΚ που υπέστησαν από την κοροϊδία όταν εξήγγειλε δημοψήφισμα εκ των ΥΣΤΕΡΩΝ για την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ...

Ο άνθρωπος που λόγω της αφερεγγυότητάς του , έκανε τους δανειστές να ζητούν ακόμα και δακτυλικά αποτυπώματα (πόσο μάλλον τις ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ) αυτών που στηρίζουν τον άρον -άρον διορισθέντα στην θέση του σαν Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο...

Ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην χώρα , που μείωσε τις συντάξεις , που μείωσε τους μισθούς , που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ την οικονομία της χώρας βυθίζοντας την στην ΥΦΕΣΗ ...

Αυτός ο άνθρωπος έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ από τα δελτία ειδήσεων , από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων , από τα σχόλια των πολιτικών αρθρογράφων αλλά δυστυχώς και από τις αναρτήσεις των Blogs !!!

Σαν να μήν υπήρξε η διετία του !!!
Σαν να μήν έχει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για την σημερινή πραγματικότητα !!!

Αντιθέτως ΟΛΟΙ ασχολούνται με τα ΕΠΟΥΣΙΩΔΗ (όπως τα γιουχαΐσματα στον ΑΔΩΝΗ , η τούμπα η η "τούμπα" Σαμαρά , η "σύλληψη" Φωτόπουλου κλπ...) επιτρέποντας του έτσι να φεύγει από το φώς της δημοσιότητας και να ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ η ΕΙΚΟΝΑ του ΠΑ-ΣΟΚ !!!

Και ναι μέν τα ΜΜΕ είναι γνωστό ότι με το ΠΑ-ΣΟΚ έχουν ένα δέσιμο ετών...
Οι Bloggers όμως ;;;
Οι Βloggers δυστυχώς παρασυρόμαστε από την καθημερινότητα ...
Ευτυχώς όμως που δεν επιτρέπουμε (ορισμένοι τουλάχιστον) να μείνει στο σκοτάδι ο Γ.Α.Π ώστε να λειάνει ο χρόνος την μνήμη των ψηφοφόρων...

Δεν θα περάσει μέρα που να μήν αναφερόμαστε στον Γ.Α.Π και την πολιτική του...
Ο ΓΑΠ «κρύβεται» πίσω από τον Παπαδήμο!

 



 
 Τον τρόπο να μην φύγει ψάχνει ο Παπανδρέου, που είναι αντιμέτωπος όπως λέει με δομική κρίση στο κόμμα. Με την επιστροφή του στην Ιπποκράτους ο ΓΑΠ είδε τα πήλινα πόδια που στηριζόταν όλο αυτό τον καιρό και τους δελφίνους του να του τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Τα δεδομένα του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ είναι:



- Το πολύ 20% και μάλιστα στην καλύτερη δημοσκόπηση.

- Χαμηλό πολιτικό κύρος και χωρίς προοπτική.

- Άθλια οικονομική κατάσταση (τον περασμένο μήνα πληρώθηκαν με καθυστέρηση).

- Δελφινομαχία και ορατό το ενδεχόμενο διάσπασης από «κεντρώο» κόμμα.



Όσον αφορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οι επιλογές είναι:

- Εκλογή από τη βάση, όπως λέει το καταστατικό (το θέλουν Βενιζέλος, Λοβέρδος).



- Εκλογή από συνέδριο (Σκανδαλίδης).

- Εκλογή από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

- Εκλογή από την παρούσα κοινοβουλευτική ομάδα.



Η βασική ιδέα είναι να κερδίσει χρόνο. Και γι’ αυτό συνέδεσε το πότε θα ανοίξει το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τις εκλογές και όχι με την έκτη δόση, όπως του ζήτησαν ορισμένοι δελφίνοι. Και γι’ αυτό ο ΓΑΠ θα προσπαθήσει να καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί τον χρόνο των εκλογών. Ακόμη και να «κρυφτεί» πίσω από τον Παπαδήμο λέγοντας ότι θα τον διατηρήσει στην πρωθυπουργία αν κατέβει ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!!!



Πάντως το σχέδιο καθυστέρηση των εκλογών έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Θα καταστήσουν διαρκώς επίκαιρη την ανάγκη να είναι ανοικτή η Βουλή. Το Υπουργικό Συμβούλιο είπα ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση βάση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Το αποτέλεσμα θα είναι η νέα δανειακή σύμβαση να ετοιμαστεί το νωρίτερο τέλη του Γενάρη. Η δε τυπική ανταλλαγή ομολόγων θα πάει τέλη Φλεβάρη. Αλλά τότε θα είναι η ώρα της έβδομης δόσης των 80 δις ευρώ…