ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ: Γνωρίστε το άτομο που καλεί σε «γενική απεργία» κατά της κυβέρνησης Τραμπ


Την Δευτέρα 30, Ιανουαρίου, η βρετανική εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε ένα προκλητικό άρθρο άποψης της συγγραφέα rancine Prose (Φρανσίν Πρόόζ): «Αφήστε τις διαμαρτυρίες. Οι ενέργειες του Τραμπ δικαιολογούν μία γενική εθνική απεργία».

Στο άρθρο, η Prose αναφέρεται στις "διαμαρτυρίες κατά του διατάγματος του Προέδρου Donald Trump για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, το οποίο εμποδίζει όλους του Σύριους να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες επ’ αόριστον, και όλους τους πρόσφυγες για 120 ημέρες, και τους μετανάστες από επτά μουσουλμανικές χώρες για 90 ημέρες".

Η Prose κάνει τώρα έκκληση για μια "πιο εμφατική μη βίαια απεργία", με τη μορφή της γενικής απεργίας, γράφοντας ότι «τα οικονομικά μποϋκοτάζ – ένα άλλο είδος αναστάτωσης και ταλαιπωρίας έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχή στο να πείσουν τις επιχειρήσεις να πάψουν να υποστηρίζουν καταπιεστικές κυβερνήσεις». Εντός της εβδομάδας, οι διοργανωτές σε τρεις πολιτείες έχουν ήδη σχεδιάσει μια γενική απεργία για τις 17 Φεβρουαρίου.

Το Jewish Forward μίλησε με την Prose τηλεφωνικά στις 2 Φεβρουαρίου. Παρακάτω αποσπάσματα της συνομιλίας.


Talya Zax: Το άρθρο ξεκινά με αναφορά στο συσχετισμό μεταξύ του εκτελεστικού διατάγματος του Τραμπ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και την απόρριψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες των Εβραίων προσφύγων που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το Ολοκαύτωμα. Έχετε γράψει επίσης ένα βιβλίο για την Άννα Φρανκ, το όνομα της οποίας έγινε γνωστό στις ΗΠΑ, καθώς γράφτηκε ότι αν οι ΗΠΑ της είχαν δώσει βίζα θα είχε σωθεί. Πιστεύετε ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ εκείνης της περιόδου και αυτής; 

Francine Prose: Λοιπόν, η ιδέα της μη αποδοχής των προσφύγων βασικά για θρησκευτικούς λόγους - ας είμαστε ειλικρινείς γιατί περί αυτού πρόκειται - πραγματικά θυμίζει αυτό που συνέβη εδώ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αν πάτε στο αρχείο στο Άμστερνταμ υπάρχουν αυτές οι επιστολές που ο πατέρας της Άννας Φρανκ έστελνε, καθώς προσπαθούσε να μπει σε αυτή τη χώρα και δεν μπορούσε.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα σημαίνουν ανθρώπινα δικαιώματα, και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το πράγμα κατά κάποιο τρόπο δεν θα λειτουργήσει. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι αυτοί (που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ) είναι ανθρώπινα όντα. 

Talya Zax: Σας βοηθούν να οργανώσετε τα σχέδια για την προτεινόμενη γενική απεργία στις 17 Φεβρουαρίου; 

Francine Prose: Όχι εγώ είμαι απλά ένας συγγραφέας. Είχα αυτή την ιδέα. Δεν είμαι εγώ το άτομο που θα το οργανώσει. 

- Η Francine Prose (γεννημένη στις 1 Απριλίου του 1947) είναι Αμερικανίδα μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος και κριτικός. Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και είναι εβραϊκής καταγωγής. Δεν βρήκα πουθενά κάποιο άρθρο της που να επικρίνει την στάση του κράτους του Ισραήλ ως προς τους Αφρικανούς λαθρομετανάστες και να χαρακτηρίζει «καταπιεστική» την ισραηλινή κυβέρνηση. 

Η Prose υπήρξε πρόεδρος του Αμερικάνικου Κέντρου PEN που υπερασπίζεται λέει, την «ελευθερία έκφρασης». Ένας από τους χορηγούς του PEN είναι το κράτος του Ισραήλ. 

Το 2015 αντιτάχθηκε στην απόφαση του PEN να τιμήσει την γαλλική «σατυρική» εφημερίδα Charlie Hebdo με το Βραβείο "Ελευθερίας της Έκφρασης και Θάρρους", δηλώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι η Charlie Hebdo αξίζει ένα βραβείο και ότι «η αφήγηση περί Λευκών Ευρωπαίων που σκοτώθηκαν στα γραφεία τους από μουσουλμάνους εξτρεμιστές, τροφοδοτεί πολιτισμικές προκαταλήψεις». 

Η Prose επικρίθηκε για τις απόψεις της από πολλούς συγγραφείς, μεταξύ άλλων και του Salman Rushdie, (κατά του οποίου έχει εκδοθεί φετφάς) ο οποίος την χαρακτήρισε «συνοδοιπόρο του φανατικού Ισλάμ, το οποίο είναι εξαιρετικά οργανωμένο, καλά χρηματοδοτούμενο και το οποίο επιδιώκει να μας τρομοκρατήσει όλους, μουσουλμάνους και μη-μουσουλμάνους, ώστε να είμαστε πάντα φοβισμένοι και σιωπηλοί». 

Μεταξύ των βιβλίων που έχει γράψει ή συγγράψει ηProse, είναι και το "Choice: True Stories of Birth, Contraception,Infertility, Adoption, Single Parenthood

(Επιλογή: Αληθινές Ιστορίες για την Γέννηση, την Αντισύλληψη, την Στειρότητα, την Υιοθεσία, την Μονογονεϊκότητα, & την Έκτρωση»). 

Ως καλή αριστερή η Prose υπερασπίζεται την «Επιλογή». Στις ΗΠΑ όποιος είναι υπέρμαχος των αμβλώσεων λέγεται “pro choice”

Για την Prose ένας άνθρωπος έχει την απόλυτη εξουσία στο «σώμα του»(sic) και είναι καθαρά μόνο θέμα «επιλογής», αν θα αφήσει ένα ανθρώπινο ον να ζήσει ή θα το δολοφονήσει. 

Ένα κυρίαρχο κράτος που θέλει να επιλέξει εκείνο ποιοι θα μπουν στο όριά του και ποιοι όχι ή πόσοι τέλος πάντων θα μπουν, είναι «απάνθρωπο» και προφανώς «ναζιστικό». Και αυτό γιατί αυτοί που δεν θα μπουν στην χώρα είναι «ανθρώπινα όντα». Τα μωρά που θέλουν να ζήσουν αλλά εκτελούνται χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας, ήσυχα και αθόρυβα σε κάποιο - χρηματοδοτούμενο από το λίμπεραλ κράτος - «κέντρο υγείας», δεν είναι ανθρώπινα όντα.

 Αυτή είναι η αριστερά.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

simaies_lavara



Φυσική συνέπεια: Ο πόλεμος του συστήματος εναντίον μας κλιμακώνεται


Σε δεκάδες δημοσκοπήσεις τον τελευταίο χρόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναδεικνύεται σταθερά τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας με διακριτή διαφορά από το τέταρτο κόμμα, που άλλοτε είναι το ΠΑΣΟΚ και άλλοτε το ΚΚΕ. 

Τα τελευταία γεγονότα με την κλιμάκωση της οικονομικής κρίσεως, το συνεχιζόμενο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες, και η τουρκική επιθετικότητα, φυσικό είναι να ενισχύουν πολιτικά το Κίνημά μας, το οποίο απέναντι σε αυτά τα μεγάλα εθνικά προβλήματα του Λαού μας κρατά μία συνεπή στάση, την οποία συμμερίζεται μεγάλο μέρος των Ελλήνων. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με κάποιους “δημοσκόπους” η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ… πέφτει!

Μόλις στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος μας έγραφα με αφορμή μία δημοσκόπηση, που έδινε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατ’ ουσίαν διψήφιο νούμερο τα εξής: “Αγωνιζόμαστε πάνω απ’ όλα για Ιδέες και όχι για ποσοστά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξαρτάται ο αγώνας μας από τα… ποσοστά που μας δίνουν οι δημοσκόποι γιατί πολύ καλά αύριο μπορεί να εμφανίσουν διαφορετικά νούμερα είτε προς τα άνω, είτε προς τα κάτω. 

Το παιχνίδι των δημοσκοπήσεων το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα στημένο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να πορευθούμε σταθερά και αταλάντευτα προς τους στόχους της Ιδεολογίας μας μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα οποιαδήποτε ποσοστά.”

Πριν ακόμη καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το άρθρο μου της προηγούμενης εβδομάδος, ήλθε δημοσκόπηση, η οποία εμφανίζει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε πτώση! Ο σκοπός τους προφανής. Θέλουν να αποθαρρύνουν τον Λαό στην μόνη εθνική επιλογή και προσπαθούν μαγειρεύοντας αριθμούς και ποσοστά να το επιτύχουν. 

Ασφαλώς και θα αποτύχουν! Όπως απέτυχαν και στο παρελθόν και αυτό που παραμένει γεγονός είναι ότι στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη!

Η άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν φυσικό επίσης να προκαλέσει και την αντίδραση του αριστερού κράτους και προστατευόμενου από αυτό αναρχοκομμουνιστικού παρακράτους. Έτσι, σε κάθε νόμιμη συγκέντρωσή μας έχουμε και μια αντισυγκέντρωση, η οποία γίνεται με την προστασία της αστυνομίας και φυσικά τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του Κινήματός μας από τα ΜΜΕ.

Μέσα σε όλα τα άλλα, είχαμε και μία συνέντευξη του προέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, Ρόναλντ Λόντερ, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, στην οποία αναφέρεται στο Κίνημά μας και καλεί όλα τα κόμματα σε συστράτευση κατά της Χρυσής Αυγής. 

Συγκεκριμένα, ο Λόντερ, ερωτώμενος περί του αντισημιτισμού στην Ελλάδα απευθύνει έκκληση «όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες στην Ελλάδα να αγωνιστούν εναντίον κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή».

Είναι όμως η πρώτη φορά που ο Ρόναλντ Λόντερ καλεί σε αγώνα εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ; Όχι, βέβαια! Όπως ό ίδιος λέει στην ίδια συνέντευξή του τον Μάρτιο του 2013 δεσμεύτηκε απέναντί του ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και την δέσμευσή του αυτήν την είδαμε με το πογκρόμ κατά των Εθνικιστών τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο δικαίωμα ένας ξένος παράγοντας καλεί πολιτικά κόμματα και Λαό να πολεμήσουν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα εκλεγμένο από τον Ελληνικό Λαό; Είναι προφανές ότι το δικαίωμα αυτό του το έχουν δώσει αυτοί που μας εξουσιάζουν και γι’ αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα δημόσια και το ασκεί.

Την ίδια στιγμή, που ο πόλεμος κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κλιμακώνεται, επικίνδυνα ρευστό είναι το πολιτικό κλίμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλείται ή να εγκαταλείψει την εξουσία, οδηγώντας την χώρα σε εκλογές, είτε να προχωρήσει σε νέα ακόμη σκληρότερα μέτρα, μέτρα εξοντωτικά για τον Λαό μας. Από την πλευρά της η Ν.Δ. σιωπά ή μάλλον χαίρεται γιατί οι περίφημοι “δανειστές” και “ευεργέτες” μας θέλουν ακόμη σκληρότερα μέτρα. 

Τραγική διαπίστωση ότι μέσα σε αυτή τη θύελλα η οποία απειλεί το Έθνος, ο Λαός αντιμετωπίζει παθητικά την κατάσταση έχοντας σκύψει το κεφάλι στην σκληρή του μοίρα. 

Όχι όμως όλοι…

Απέναντι σε έναν Λαό που στην πλειοψηφία του σιωπά και έχει δεχθεί την σκληρή του μοίρα χωρίς να αντιστέκεται, υπάρχουν σε ολόκληρη την χώρα άπαρτα κάστρα της Εθνικής Ιδέας οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισες, που δίνουν τον Αγώνα τον Καλό για Πίστη, Πατρίδα, Ελευθερία! Για Εθνική Αξιοπρέπεια και Υπερηφάνεια!

Αυτό είναι ευνόητο ότι δεν αρέσει στους επικυρίαρχους, στους εξουσιαστές στο όνομα της ξενοκρατίας της Πατρίδας μας και για αυτό μας πολεμάνε με τρόπους δόλιους και σκοτεινούς. Ο πόλεμός τους αυτός δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο, πορευόμαστε προς την σωστή κατεύθυνση για Λαϊκή Αξιοπρέπεια και Εθνική Κυριαρχία.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Η κυβέρνηση Τράμπ αρχίζει έρευνα για τις διασυνδέσεις του Σόρος στην αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια - Να σου δώσουμε εμείς στοιχεία!






Έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες του γνωστού ιουδαίου πλουτοκράτη George Soros στα Σκόπια ξεκινάει η αμερικανική κυβέρνηση, με έμφαση στις διασυνδέσεις με την αμερικανική πρεσβεία στην περιοχή, καθώς και την χρηματοδότηση – από κοινού με το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών – συγκεκριμένου κόμματος και άλλων ομάδων.

Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν μετά την εκλογή του Ντ.Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και στο «καθάρισμα» των διπλωματικών υπηρεσιών που είχε δημιουργήσει η Κλιντον. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το υπόμνημα διαμαρτυρίας 900 διπλωματών του State Department κατά του διατάγματος Τραμπ για τους αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που απευθύνονται προς την αμερικανική πρεσβεία είναι τα ακόλουθα:

α) Έχει η αμερικανική αποστολή στα Σκόπια επιλέξει το Ίδρυμα «Ανοιχτή Κοινωνία» ως τον κύριο υλοποιητή των προγραμμάτων της USAID στα Σκόπια; Έχει το Ίδρυμα «Ανοιχτή Κοινωνία» πολιτικές προτιμήσεις; Οι δραστηριότητές του δείχνουν πολιτική προτίμηση; Οι ΜΚΟ, τα ΜΜΕ και τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα «Ανοιχτή Κοινωνία» έχουν ατζέντα που ανταποκρίνεται ή ευνοεί την κεντροαριστερά ή την αριστερά στα Σκόπια;

β) Πόσα ΜΜΕ στα Σκόπια ή ΜΚΟ πήραν πόρους από την αμερικανική κυβέρνηση, μέσω του «Ανοιχτή Κοινωνία» ή διαφορετικά, και ποιά είναι τα ονόματά τους; Πόσα ΜΜΕ στην σκοπιανική γλώσσα ή ΜΚΟ που έλαβαν χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση έχουν αριστερό πολιτικό προσδιορισμό; Πόσα προς τα κεντροδεξιά;

Πάμε, λοιπόν, να δώσουμε μερικά στοιχεία επί των συγκεκριμένων ερωτήσεων, αλλά και να παραθέσουμε και κάποια άλλα στοιχεία από την ελληνική πολιτική ζωή, που σίγουρα άμα το ψάξουνε θα είναι το ίδιο και στα Σκόπια.

α) Στην σελίδα 13 της ετήσιας αναφοράς του 2015 του Ιδρύματος «Ανοιχτή Κοινωνία» Σκοπίων αναφέρεται ότι: «Στην διάρκεια του 2015, ένα σύνολο 41 υποτροφιών που δόθηκαν σε υπευθύνους στρατηγικής μέσω ανοιχτού καλέσματος για προγράμματα από την USAID (Υπηρεσία του Αμερικανικού ΥΠΕΞ), που υλοποιούνται από το Ίδρυμα «Ανοιχτή Κοινωνία» από το 2012. Χορηγίες δόθηκαν υπό τριών προγραμμάτων: 14 χορηγίες για υπευθύνους στρατηγικούς που λειτουργούν ως «κόμβοι δημοκρατίας» στις κοινότητές τους, 13 για αυτούς που εμπλέκονται στην κυβερνητική επίβλεψη και 14 για ενωμένες κινήσεις.»

β) Ενώ οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τα Σκόπια (ένα λάθος που οφείλει άμεσα να διορθωθεί!) με το «συνταγματικό τους όνομα» στις 5 Νοεμβρίου του 2004 , ο Soros είχε κάνει αυτή την κίνηση ήδη από το 1992! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ετήσια έκθεση 1992 – 1993 του παραρτήματος στα Σκόπια: «Το Open Society Foundation της “Μακεδονίας” ιδρύθηκε και καταχωρήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1992 με την ονομασία OSF – Skopje. Αμέσως μετά την μονοήμερη επίσκεψη στις 19 Οκτωβρίου 1992, o George Soros αποφάσισε να μετονομάσει το ίδρυμα σε OSF της “Μακεδονίας”» και «σε συνέχεια της μετονομασίας ήρθε η ανακοίνωση του αρχικού κεφαλαίου ύψους 1 εκ. δολαρίων».

γ)Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι "αποφάσισαν να βοηθήσουν 6 τηλεοπτικούς και 10 ραδιοφωνικούς σταθμούς παρέχοντάς τους εξοπλισμό", καθώς και "επιμόρφωση" δημοσιογράφων. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ήταν το αστρονομικό, για τα Σκόπια εκείνη την εποχή, ποσό των 314.429,83 δολαρίων. Στην έκθεση υπάρχουν στοιχεία και ονόματα που ο καθένας μπορεί να βρει.

δ) Στην Ελλάδα, ο Σόρος έχει ως «αξιόπιστους σύμμαχούς» του τους συριζαίους, όπως αποτυπώθηκε σε έκθεση της εταιρείας συμβούλων Kumquat. Παράλληλα, όμως, οι περισσότεροι εκ των «ανθρώπων» του στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με την Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ. Συνεπώς, διατηρεί μία «πολιτική ουδετερότητα», αν κανείς θεωρήσει πως αυτά είναι διαφορετικά κόμματα. Όμως δεν είναι διαφορετικά κόμματα, οπότε έχει σαφή προτίμηση για το σύστημα της παγκοσμιοποίησης και ειδικά για τα πιο σάπια κομμάτια του.


ε) Όσον αφορά την μοναδική αντισυστημική δύναμη στην Ελλάδα, ο Σόρος έκανε ό,τι ακριβώς έκανε και στις ΗΠΑ. Χρηματοδότησε αντισυγκεντρώσεις, κάλεσε σε «συστράτευση» και γενικώς προέτρεψε σε κάθε ενέργεια εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Αυτά εν τάχει και αν χρειαστεί επανερχόμαστε!

Κώστας Αλεξανδράκης

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ «ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ΘΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»… ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ;

simaia-syntagma)__article__article
Το ρεύμα υπέρ της Χρυσής Αυγής, όλο και φουντώνει, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Ακόμα και σε περιοχές που το Κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών είχε παραδοσιακά χαμηλά ποσοστά, όπως η Κρήτη.

Δείτε τι γράφει σχετικά τοπικό site των Χανίων – εμφανώς μη φιλικό προς την Χρυσή Αυγή:

«Η ευκολία της άρνησης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από μη ψηφοφόρους του προγράμματός του μόνο και μόνο επειδή ήθελαν να τιμωρήσουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχουν σκεφθεί πως η απόφασή τους αυτή θα έφερνε πολλαπλάσια προβλήματα στους ίδιους και στην χώρα. 

Το πιο δυσάρεστο είναι πως εξακολουθούν πολλοί “κοψοχέρηδες” να θέλουν να τιμωρήσουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίζοντας χωρίς να εξετάζουν τις συνέπειες, Χρυσή Αυγή…».

Πόσοι πολλοί, άραγε; Προφανώς πάρα πολλοί, για να τους πάρει χαμπάρι και ο συντάκτης του δημοσιεύματος! 

Λέτε κι εμείς ακόμα, να τρίβουμε τα μάτια μας τη νύχτα των εκλογών;


Πρωθυπουργός τουρκίας: «Υπάρχουν 130 αμφισβητήσιμες βραχονησίδες» - Ιδού πως θα “κοπεί ο βήχας” στους προκλητικούς τουρκαλάδες!

Πρωθυπουργός τουρκίας: «Υπάρχουν 130 αμφισβητήσιμες βραχονησίδες» - Ιδού πως θα “κοπεί ο βήχας” στους προκλητικούς τουρκαλάδες!


Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις που ξεκίνησαν με νέα ένταση από τη στιγμή που ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδώσει τους 8 αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Την σκυτάλη χθες πήρε ο τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «130 μικρά και μεγάλα κομμάτια βράχων στο Αιγαίο δεν έχουν καν ταυτότητα και δεν είναι φανερό σε ποιον ανήκουν. Από παλιά έτσι ήταν. Το ξεκίνημα του προβλήματος στο Αιγαίο δεν είναι νέο, έχει πολύ βαθιά ιστορία».
Έσπευσε δε να συμπληρώσει και με απειλές λέγοντας: «Δεν μπορούμε να χτίσουμε μια εποικοδομητική γειτονική σχέση φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα. Πρέπει να μιλάμε και να συζητάμε για το κοινό μέλλον, τα κοινά συμφέροντα και όχι για τα προβλήματα. Πρέπει να επικεντρωνόμαστε σ’ αυτά. Αλλά από όποιον και αν προέλθει εχθρική στάση κατά της τουρκίας, η τουρκία έχει πάντα απαντήσεις που θα δώσει».
Βεβαίως τα 130 «μικρά και μεγάλα κομμάτια βράχων», για τα οποία κάνει λόγο ο Γιλντιρίμ έχουν σαφέστατη ελληνική ταυτότητα, που απορρέει από τις διεθνείς συνθήκες και – ακόμα πιο σημαντικό – από το Αίμα των Ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελληνική Πατρίδα. Πάντως, όντως, «το ξεκίνημα του προβλήματος στο Αιγαίο δεν είναι νέο», αλλά έχει αφετηρία του τον ερχομό των τούρκων στην περιοχή της Μικράς Ασίας.
Αντί οι κυβερνώντες να προβαίνουν σε φαιδρότητες, που επικυρώνουν την ρητορική των τούρκων περί «γκρίζων ζωνών», καλό θα ήταν να θέσουν τις συνεχείς δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες έρχονται σε πλήρη συγχορδία με την περικύκλωση των Ιμίων από τουρκική αποστολή και τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, ενώπιον των «συμμάχων» μας στο ΝΑΤΟ και να καταστήσουν σαφές ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κάθε τρόπο. Και αν ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ προσπαθήσει να τους αποτρέψει, να του θυμίσουν τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ δηλώσεις για το «δικαίωμα της τουρκίας», όταν αυτοί κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.
Επίσης, για να κοπεί η όλη συζήτηση περί της κυριότητας των νήσων, θα θυμίσουμε δύο προτάσεις της Χρυσής Αυγής, που ουσιαστικά «τελειώνουν» το όλο ζήτημα.

Η νεολαία Σύριζα διαδηλώνει κατά του Τράμπ - Η κυβέρνηση του Σύριζα τον «γλείφει»

Η νεολαία Σύριζα διαδηλώνει κατά του Τράμπ - Η κυβέρνηση του Σύριζα τον «γλείφει»



Δεν έχει πάτο η πολιτική μίας κυβέρνησης σχιζοφρενικής, η οποία προσπαθεί επί μονίμου βάσεως να «πατήσει πάνω σε δύο βάρκες» και να συνδυάσει έτσι την αριστερή της ιδεολογική προέλευση με την εθνοκτόνα πολιτική που εφαρμόζει σε όλα τα επίπεδα.



Έτσι είδαμε και την παραδοξότητα, από την μία πλευρά η κυβέρνηση να ελπίζει και να «γλείφει» τον Αμερικανό πρόεδρο για την παρέμβασή του στα οικονομικά ζητήματα της χώρας και από την άλλη να διαδηλώνει εναντίον του.



Μέχρι και... γραβάτα φόρεσε ο Συριζαίος Παππάς, μπας και καταφέρει να βγάλει μια φωτογραφία με τον Τράμπ. αλλά απέτυχε οικτρά...


Είδαμε από την μία πλευρά τον Καμμένο και τον Παππά να ξοδεύουν λεφτά του Ελληνικού Λαού για να μεταβούν στην Αμερική μπας και καταφέρουν να βγουν μια φωτογραφία με τον Τράμπ, απόπειρα που στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία και από την άλλη τη Νεολαία Σύριζα (και τους δέκα!) να διαδηλώνουν έξω από την αμερικανική πρεσβεία σχετικά με το «διάταγμα Τράμπ».

Μάλιστα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «είναι διεθνιστικό καθήκον να σταθούν στο πλάι του αγωνιζόμενου αμερικανικού λαού που κατά εκατομμύρια διαδηλώνει στους δρόμους των ΗΠΑ ενάντια στον φασισμό και το σκοτάδι».

Αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχουν δύο... αφεντικά «σύντροφοι». 

Από τη μία ο Σόρος που διοργανώνει και χρηματοδοτεί τέτοιου είδους συγκεντρώσεις «αυθόρμητης» διαμαρτυρίας και από την άλλη το ΔΝΤ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό νέας διοικήσεως. 

Αυτά συμβαίνουν όταν μία κυβέρνηση εξυπηρετεί ιδεοληψίες και ξένα αφεντικά αντί της βουλήσεως του Ελληνικού Λαού.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ σοῦ κλείναν τὴν πόρτα 
μὴν τυχὸν καὶ τοὺς δώσεις κουπόνια καὶ τώρα 
τοὺς βλέπεις στὸ Πολυτεχνεῖο νὰ καταθέτουν γαρίφαλα καὶ νὰ δακρύζουν.

Μανόλης Ἀναγνωστάκης