ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ… ΤΥΧΗΣ, 

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ)

Πεντέμισι χρόνια μετά το πολιτικό πογκρόμ κατά του Λαϊκού Συνδέσμου, όταν όλοι πίστευαν – εκτός από την ηγεσία του Κινήματος – ότι η Χρυσή Αυγή ήταν «καμένο χαρτί», λόγω των φυλακίσεων και του κλίματος τρομοκρατίας, το εθνικιστικό κίνημα επανέρχεται με εντυπωσιακό τρόπο στο προσκήνιο.

Πως έπεσε άραγε τόσο έξω στις προβλέψεις του, ο βουλευτής Μεσσηνίας Σαμαράς που πίστευε ότι η Χρυσή Αυγή θα πάει στο… 2%, χάρη στην πολιτική σκευωρία που ο ίδιος και κάποιοι ακόμα εκτέλεσαν κατόπιν πιέσεων για πολιτικούς σκοπούς;

Πως έπεσε έξω στους υπολογισμούς του ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας όταν με χίλιους τρόπους προσπάθησαν να διαλύσουν την Χρυσή Αυγή και πεντέμισι χρόνια μετά, βλέπουν τον «εφιάλτη» τους να επιστρέφει;

Ερωτήματα που θα πρέπει να απασχολούν όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για Ιδέες, όσους δεν ξέρουν τι θα πει ΠΙΣΤΗ. 

Την περασμένη εβδομάδα, δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις, για λογαριασμό εφημερίδων που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ (Documento) και ΝΔ (Το Βήμα), εμφανίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κοντά στο 10%. Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας της Metron Analysis όμως, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στο κατεστημένο. Ο λόγος; Λιγότερο η πρωτιά (!) της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στον αγροτικό πληθυσμό και περισσότερο το υψηλότατο ποσοστό (16%) στους νέους από 17 έως 34 ετών! Ταυτόχρονα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λαμβάνει τα μεγαλύτερά της ποσοστά στις λαϊκές περιοχές.



Είναι με λίγα λόγια, η πολιτική δύναμη που εκφράζει την Νεολαία, τους Αγρότες, τους πολίτες που τους έχει λυγίσει η οικονομική κρίση και η αδιαφορία του συστήματος για τα προβλήματά τους. Και όλα αυτά μετά από καθημερινό “bullying” των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, από όλα τα ΜΜΕ και επί σειρά ετών! 

Για όποιον δεν έχει κοντή μνήμη, οι παραπάνω έρευνες θυμίζουν εκείνες του θέρους του 2013, λίγες εβδομάδες πριν από τις πολιτικές διώξεις κατά της ηγεσίας και βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως είχε καταγράψει εκείνη την περίοδο ακόμα και 16% στην εκτίμηση ψήφου. Και κάπου εκεί, το σύστημα πέρασε στην αντεπίθεση με τον πλέον χοντροκομμένο τρόπο.

Όμως ακόμα και ύστερα από τις διώξεις, τις δολοφονίες μελών της Χρυσής Αυγής, τον πλήρη αποκλεισμό και την στέρηση της κρατικής χρηματοδότησης, το Κίνημα δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή με διάλυση. Συγκράτησε τον «σκληρό πυρήνα» των υποστηρικτών του και τα ποσοστά του και με την συνεπή εθνικιστική στάση του, κερδίζει συνεχώς νέους.

Όσοι συμμετείχαν στην Πορεία των Ιμίων, δεν μπορεί παρά να πρόσεξαν την εκπληκτική συμμετοχή νεαρών ατόμων – πολλοί από αυτούς ίσως και να συμμετείχαν για πρώτη φορά σε εθνικιστική συγκέντρωση. Άλλοι ίσως αφυπνίστηκαν από την προδοσία της Μακεδονίας μας. Σημασία όμως έχει ότι το Κίνημα ήταν εκεί, για να τους δείξει τον δρόμο της εθνικής αντίστασης και μαζί να συνεχίσουμε από εκεί που με δόλιους τρόπους προσπάθησαν να μας σταματήσουν.

Η εντυπωσιακή επάνοδος της Χρυσής Αυγής δεν είναι θέμα… τύχης. Είναι θέμα Πίστης. Τώρα που οι δήθεν «διαχωριστικές γραμμές» του πολιτικού συστήματος ξεθωριάζουν και χάνονται στην υποκρισία και στα ψέματά τους, γλυκοχαράζουν οι ακτίνες μιας Χρυσής Αυγής στην Πατρίδα μας. 

Άρθρο στην εφημερίδα «Εμπρός»