ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΒΛΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΝΩΡΙΣ….......Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ…ΤΖΙΦΟΣ ΤΟ EUROGROUP! ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ…

Γράψε και κλάψε… 

Γι’ αυτούς που πήγαν στην Πλατεία Συντάγματος, για να πάρουν τη διαπραγμάτευση στα… χέρια τους και την τελευταία… ανάσα αξιοπρέπειας. Βαριεστημένοι υπάλληλοι και «συνοδοί» των συριζοψεκασμένων βουλευτών, συνδικάλες, πρώην κλεφτο-πασόκοι «αυριανιστές» και νυν συριζοσακοράφες, συνταξιούχοι-ες πλέον (οι περισσότεροι των «ευγενών ταμείων», ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ολυμπιακής κ.λπ.), αριστεριστές, ψεκασμένοι, αεριτζήδες, μπανιστηριτζήδες, κολλητηριτζήδες (αυτοί που κάνουν «κολλητήρι» – τζάμπα πήγαν, δεν είχε συνωστισμό κι έφυγαν μουρμουρίζοντας…), πορτοφολάδες (κι αυτοί τζάμπα πήγαν κι έφυγαν νωρίς…), οι συνήθεις βλαμμένοι (που πάνε σε όλες τις συγκεντρώσεις, ανεξαρτήτως διοργανωτού) και διάφοροι  βολεμένοι. Λίγοι… 2 χιλιάδες το πολύ… Στην δε Θεσσαλονίκη, ούτε 50 νοματαίοι…τρεις κι ο κούκος... Ο Λαός γύρισε την πλάτη στους ψεύτες του δήθεν αντιμνημονίου

Οι οποίοι στο τέλος, θα μείνουν με το… αγγούρι του Μνημονίου στα χέρια, να’ χουν να πορεύονται…

Κι ότι κρατάει ο καθένας… βοήθειά του!


Σε πρόσφατες δηλώσεις ο Βαρουφάκης, ένας από τους Συριζαίους αποτυχημένους υπουργούς, ο οποίος απέτυχε επί 5 μήνες να πει δυο φράσεις, «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!», που πήγε να τις ψελλίσει στην αρχή και μετά τις κατάπιε. Όπως απέτυχε να φέρει στοιχεία και αποδείξεις που να το αποδεικνύουν και φυσικά θα καρπωθεί όλη την αποτυχία καλύπτοντας τις ευθύνες του Τσίπρα και του συνόλου του θιάσου.

Επί 5 μήνες, έκαναν βαφτίσια, αλλάξαμε τα ονόματα του ΔΝΤ και της Τρόϊκας – και αυτό για το πόπολο – και συνέχισαν την κακή πολιτική των ψοφοδεξιών που συνέχισαν την κακή πολιτική των κλεφτοπασόκων…
 
Σήμερα, με το ύφος κάποιου που έφαγε τοίχο από μια εχθρική Ευρώπη που δεν δανείζει πια χωρίς ερωτήσεις και όρους, προσπάθησε να μας πει άλλα λόγια αγαπιόμαστε και φθηνές δικαιολογίες σχετικά με το γιατί 5 μήνες τώρα, ο Σύριζα συνολικά, μας σπρώχνει στο χάος.

Το τι έγινε στο Eurogroup το μάθαμε μέσω Twitter από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις που μας είπε πως δεν υπήρξε συμφωνία, ούτε στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να δεσμευτεί για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ενώ υπογράμμισε πως το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα να συγκληθεί ανά πάσα στιγμή

Πάντως, κύκλοι της ΕΚΤ φέρονται να διαψεύδουν τόσο το δημοσίευμα της Die Zeit για νέα πρόταση των Θεσμών προς την Ελλάδα, όσο και τις πληροφορίες περί πεντασέλιδης πρότασης του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup.

Αυτή είναι όμως η τύχη όσων εξαπατούν τον λαό και αντί να εφαρμόζουν το (κλεμμένο από την Χρυσή Αυγή) προεκλογικό πρόγραμμα παρακαλούν για λίγα δανεικά, αντί να Απαιτούν την εφαρμογή του Δικαίου και όσα οφείλει η Ευρώπη (ΌΧΙ ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ) στην χώρα μας…

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΒΛΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΝΩΡΙΣ…



Την ίδια ώρα που τα παπαγαλάκια των Τσιπροκαμμένων μετράνε τις… ώρες που μας χωρίζουν από την αυριανή συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη (ή… «Λένινγκραντ», κατά τους… Καραγκιοζίστας-Λαφαζανίστας), υπονοώντας (τα πιο συγκρατημένα) ή προαναγγέλλοντας (τα πιο… ξεφωνημένα) ότι αυτή θα σημάνει την… τελική λύση του ελληνικού προβλήματος, μιας και θα εισρεύσουν… ποτάμι τα ρούβλια, ο Ρώσσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας του δεν περιλαμβάνει σχέδια για προσφορά οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

«Αυτό δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό μας», δήλωσε ο Σιλουάνοφ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν η Ρωσσία σχεδιάζει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Και βέβαια, η ρητή και κατηγορηματική αυτή δήλωση, είναι μια ακόμα απόδειξη, ότι η περιβόητη «προσέγγιση» του τσιπροκαμμεναριού προς την Ρωσσία, τα περί ένταξης στους BRICS, η ενεργειακή συνεργασία κ.τ.λ., είναι αμερικανοκομμουνιστικά παραμυθάκια προς εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Ότι δήθεν ψάχνουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης…  

Μα γιατί τους τη χάλασε έτσι ο Σιλουάνωφ; Δεν… κρατιόταν τουλάχιστον μέχρι μεθαύριο;

Καλά, δε θα πάρουμε ούτε καν τα… 5 δις που έλεγε ο αρχηγός των Καραγκιοζίστας-Λαφαζανίστας, ότι θα τσεπώσει ως… προκαταβολή για τον αγωγό; Πω, πω, ζημιά!

Σημειωτέον, πως η δήλωση Σιλουάνωφ ήρθε λίγες ώρες μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των 28 πρεσβευτών της Ε.Ε., για 6μηνη παράταση των κυρώσεων προς την Ρωσσία…


ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Υποτίθεται ότι όλες οι μεταμνημονιακές κυβερνήσεις εργάζονται ασταμάτητα για το καλό του Ελληνικού λαού. Ορισμένα όμως σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος έρχονται να αποδείξουν το εντελώς αντίθετο. Λίγοι γνωρίζουν ότι η Αργεντινή κατά το έτος 2002 στηρίχτηκε σε δικαστική απόφαση του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης και προχώρησε σε μερική παραγραφή του δημοσίου χρέους της. Λίγοι επίσης γνωρίζουν ότι η τότε δικαστική απόφαση, και την οποία κερδίσαμε, αφορούσε τη διαμάχη της Ελληνικής κυβέρνησης με το Βελγικό δημόσιο, για δάνειο που αδυνατούσαμε να πληρώσουμε. Λίγοι επίσης γνωρίζουν ότι η τότε Ελληνική Κυβέρνηση τελούσε υπό την πρωθυπουργία του Ι. Μεταξά. Ουδείς άκουσε στην Ελλάδα ότι χρησιμοποιήθηκε η άνω δικαστική απόφαση ως διαπραγματευτικό μέσο με τους δανειστές μας, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Σας παραθέτω μέρος του άρθρου, της γερμανικής εφημερίδας Zuddeutsche Zeitung, που δεν το βρήκα από κάποια τυχαία ιστοσελίδα, αλλά το ξεσήκωσα από δημοσίευση που έκανε στις 16-6-015, η «καθημερινή»: «τις δραματικές μέρες που έρχονται, δύο είναι τα επίδικα: να δοθεί στους Έλληνες η δυνατότητα για μια νέα αρχή και να συνδεθεί αυτή η νέα αρχή με σαφείς όρους, τους οποίους η Αθήνα θα εκπληρώσει./ και ταυτόχρονα οι χώρες του ευρώ πρέπει να κάνουν την υπέρβαση και να διαγράψουν μέρος του Ελληνικού χρέους. 

Ένα τέτοιο κούρεμα δε συμβαίνει σε μία-δύο ημέρες. Χρειάζονται λεπτομερείς διαπραγματεύσεις και αυτό κανείς δε το ξέρει καλύτερα από τη γερμανική κυβέρνηση, αφού η Γερμανία του περασμένου αιώνα προχώρησε τέσσερις φορές σε μερική διαγραφή χρέους. Αυτό μας ωφέλησε πάρα πολύ, όσο και αν το ξεχνάνε όσοι σήμερα καταδικάζουν την Ελλάδα. Η πρώτη φορά ήταν το 1924, υπό την πίεση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, που φοβούνταν ότι το Ράϊχ θα καταρρεύσει υπό το βάρος των πολεμικών επανορθώσεων. 

Πέντε χρόνια αργότερα, διαπραγματευτήκαμε νέες ελαφρύνσεις στις επανορθώσεις. Εν συνεχεία, το 1932 ο καγκελάριος Φον Πάπεν πέτυχε να μειώσει το χρέος στα 3 ΔΙΣ μάρκα. Τέλος, το 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας πείστηκαν να μειώσουν στο μισό τα γερμανικά χρέη».

Ομολογώ ότι πέρα από τη διαγραφή των γερμανικών χρεών του 1953, δεν γνώριζα για τις υπόλοιπες διαγραφές, και ήρθαν οι Γερμανοί να με διαφωτίσουν. Οπότε είμαι υποχρεωμένος να κάνω κάποιες εύλογες ερωτήσεις. Αυτοί που διαπραγματεύονται για λογαριασμό μας δεν θα έπρεπε όταν μιλούν και απαιτούν διαγραφή του χρέους μας, να αναφέρουν ως ισχυρό επιχείρημα τις διαγραφές του γερμανικού χρέους; και αυτό όχι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά να το διατυμπανίζουν ώστε να το μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης. Δεν κάνω τον έξυπνο αλλά ούτε και τον πεπειραμένο διαπραγματευτή. Κάνω απλές υποθέσεις που θα έκανε και ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης. Αυτό που μπορώ να συμπεράνω με ασφάλεια είναι ότι κανείς πρωθυπουργός που κυβέρνησε επί μνημονίων είχε το σθένος αλλά και συνάμα την ιστορική κατάρτιση ώστε να σταθεί ως πραγματικός Έλληνας κυβερνήτης απέναντι στους τοκογλύφους. 

Αντιθέτως, οι σημερινοί κυβερνώντες, προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν με δημιουργικές ασάφειες και ΟΥΑΟΥ δια στόματος κολοβογιάννη, καθώς και με την εξεταστική επιτροπή για το Ελληνικό χρέος. Επιτροπή, που όπως πολύ σωστά τόνισε ο Ν. Μιχαλολιάκος στην ολομέλεια της βουλής, δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο.

Παιδάκος