ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΙΔΡΥΕΙ ΤΗΝ <ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ> ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ.


Την ερχόμενη Τρίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ιδρύεται νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ από τους Αλέξη Μητρόπουλο, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντώνη Κοτσακά, Κώστα Χρυσόγονο και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 
 
Η νέα συνιστώσα θα ονομάζεται σύμφωνα με πληροφορίες- «Σοσιαλιστικό Ρεύμα», σε αντιδιαστολή με το «Αριστερό Ρεύμα» των Λαφαζαναίων σταλινοκομμουνιστών.

Επικεφαλής του νέου ρεύματος, λέγεται πως θα αναλάβει ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ που έχει εκλεγεί στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί αρκετοί συνδικαλιστές που ανήκαν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τώρα τελευταία έχουν… μετακομίσει στο νέο ΠΑΣΟΚ (τον ΣΥΡΙΖΑ), όπως ο Θέμης Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κωνσταντίνος Τσικρικάς, ο νυν πρόεδρος Οδυσσέας Ντριβαλάς κ.α.

Αυτός είναι ο δήθεν «αντισυστημικός» ΣΥΡΙΖΑ! Το τελευταίο καταφύγιο των πρασινοφρουρών, που πρώτα ρήμαξαν και στη συνέχεια διέλυσαν την Ελλάδα!
 

Σύριοι στρατιώτες εντόπισαν σε σήραγγες των ανταρτών χημικά κατάλοιπα

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι στρατιώτες της κυβέρνησης εντόπισαν χημικές ουσίες σε σήραγγες των ανταρτών στο προάστιο της Δαμασκού Γιομπάρ το Σάββατο και μερικοί στρατιώτες αισθάνθηκαν ασφυξία.

«Ο στρατός εισήλθε με αυταπάρνηση στις σήραγγες των τρομοκρατών και είδε τα χημικά παρασκευάσματα», ανέφερε η κρατική τηλεόραση στην εκπομπή «πηγή ειδήσεων». «Σε ορισμένες περιπτώσεις οι στρατιώτες αισθάνθηκαν ασφυξία, καθώς έμπαινα στις στοές των ανταρτών στην περιοχή Γιομπάρ», ανέφερε.

Σύμφωνα με την αναφορά, εκλήθησαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τα άτομα τα οποία αισθάνθηκαν λιποθυμικές τάσεις, όπως αναφέρθηκε και προαναγγέλθηκε ότι μία μονάδα του στρατού ετοιμάζεται να εισβάλλει σε προάστιο όπου έχουν έδρα οι αντάρτες οι οποίοι μάχονται για την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Σύριοι ακτιβιστές κατηγόρησαν τις δυνάμεις του Άσαντ για την επίθεση με αέριο Σαρίν στην περιοχή Γιομπάρ και άλλα προάστια, λίγο πριν την αυγή της Τετάρτης, σκοτώνοντας από 500 έως 1000 άτομα.

Η Κυβέρνηση του Άσαντ απέρριψε τις κατηγορίες καθώς και ο μεγάλος σύμμαχος της,η Ρωσία, υπέθεσαν ότι η επίθεση είναι από τους αντάρτες προκειμένου να υποκινήσουν διεθνή δράση κατά του Άσαντ.


Η ύπατος εκπρόσωπος για θέματα αφοπλισμού Άνγκελα Κάνε, έφθασε στη Δαμασκό το Σάββατο για να πιέσει για την πρόσβασή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στον τόπο που έγινε η επίθεση με τα χημικά, οι οποίοι βρίσκονται, ήδη, στη Συρία για διερεύνηση παλαιότερων κατηγοριών.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Άσαντ δεν έχει ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει την πρόσβαση στο χώρο, παρά την αυξανόμενη πίεση από τα Ηνωμένα Έθνη, τις δυτικές χώρες, τις χώρες του Κόλπου και τη Ρωσία, αναφέρει το δημοσίευμα του λιβανικού ‘Star’.
 ΠΗΓΗ:http://www.echedoros-a.gr

Ραγδαίες εξελίξεις: Προς ίδρυση κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ


Μια εξέλιξη που θα αλλάξει τον χάρτη στην Μέση Ανατολή έσα στα επόμενα χρόνια και πιθανόν να αποτελέσει και θρυαλλίδα εξελίξεων για τη Τουρκία, θα συντελεστεί στις 15-17 Σεπτεμβρίου: Η πρώτη κουρδική Εθνοσυνέλευση από τους Κούρδους τεσσάρων κρατών (Ιράκ, Συρία, Τουρκία και Ιράν) θα συνεδριάσει και θα λάβει αποφάσεις για την ίδρυση του πρώτου κουρδικού κράτους.

Έχοντας, φυσικά τις ευλογίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Κάτα πολλούς, όλα, ακόμα και η εισβολή στο Ιράκ το 2003 έγινε για να γεννηθεί ένα δεύτερο μη αραβικό κράτος στη Μέση Aνατολή, το οποίο θα είναι φυσικός σύμμαχος του Ισραήλ και των ΗΠΑ γενικότερα.Και όλα προς τα εκεί βαίνουν.

Συνολικά 600 σύνεδροι από 40 κουρδικούς κομματικούς σχηματισμούς θα συναντηθούν σε πανκουρδική Εθνοσυνέλευση στο Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ, έδρα του εν αναμονή κουρδικού κράτους, αφού μόνο η ανακοίνωση μένει, από τη στιγμή που στην ουσία λειτουργεί με όλες τις ανεξάρτητες κρατικές δομές και τυπικά συζητά πλέον με τη Βαγδάτη.

Εκεί είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα υπάρξει "θερμή" κρίση και οριστική απoμάκρυνση του Ιράκ από την όποια αμερικανική επιρροή. Έτσι ή αλλιώς η σιιτική κυβέρνηση της Βαγδάτης πλέον έχει κάνει τις επιλογές της προς το Ιράν και εξοπλίζεται μαζικά από την Ρωσία.

Εν πάση περιπτώσει η πρώτη Εθνοσυνέλευση, θα σφραγίσει την ίδρυση του πρώτου κουρδικού κράτους, το οποίο πιθανότατα θα εντάξει και το συριακό Κουρδιστάν στην επικράτειά του είτε άμεσα είτε εν ευθέτω χρόνο.

Και σίγουρα δεν θα είναι μοναδική περίπτωση: 

Οι Κούρδι της Τουρκίας είναι πολύ κοντά...

Χρήμα έχουν (τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Βόρειο Ιράκ) ισχυρούς προστάτες έχουν (ΗΠΑ και Ισραήλ) όλα δείχνουν έτοιμα για το πρώτο κουρδικό κράτος

defencenet.gr