ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ


Μεταφέρουμε απόσπασμα από άρθρο του κ. Θεοδωρόπουλου της σημερινής «Καθημερινής»: 

«Το μεταναστευτικό ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να ξαναγίνει το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας. Και οι νέοι πληθυσμοί που θα έρθουν, θα συναντήσουν τους ήδη εξαγριωμένους ομοιοπαθείς τους, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως εύφλεκτη ύλη. Όπως είναι εύφλεκτη ύλη για τη Χρυσή Αυγή οι εξαγριωμένοι ντόπιοι. Ο Επιτυχημένος και οι λοιποί εκμεταλλεύονται την ανικανότητά τους για να οδηγήσουν και τους ντόπιους πληθυσμούς στην Ακροδεξιά. Αυτό θα είναι το δίλημμα της Αριστεράς στις επόμενες εκλογές

«Ή μαζί μας, ή χρυσαυγίτες»».

Το ότι η κατάσταση στα νησιά οδεύει μέρα με την ημέρα από το κακό στο χειρότερο είναι ηλίου φαεινότερο. Το ότι θα υπήρχαν και απώλειες ανθρωπίνων ζωών ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο. Το ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν δεν χρειάζεται να μας το υπογράψει κανείς. Όπως δεν χρειάζεται κανείς να μας προς υπογράψει την παντελή ανυπαρξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα νησιά. 

Οι μόνοι πολιτικοί φορείς που βρίσκονται σκυμμένοι στο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα είναι από τη μία η κυβέρνηση και από την άλλη η Χρυσή Αυγή. 

Με τη μόνη μεταξύ τους διαφορά ότι η κυβέρνηση δρα αρνητικά στο λαθρομεταναστευτικό ζήτημα και η Χρυσή Αυγή δίνει άμεσες λύσεις ευρισκόμενη επί του προβλήματος. 

Μόνο αυτοί οι πολιτικοί φορείς βρίσκονται εκεί. Και εκεί έγκειται και η ανησυχία του αρθρογράφου της καθεστωτικής καθημερινής, στην απουσία της ψοφοδεξιάς από τον πυρήνα των εκεί γεγονότων. Είναι σαν να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την Πειραιώς ο αρθρογράφος, αλλά εις μάτην. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση που βρίσκει απούσα την ψοφοδεξιά από τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. 

Προχθές ο Αρχηγός μας τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι η άτονη στάση της ψοφοδεξιάς στα δημοσιονομικά, ώστε να περάσει και να χρεωθεί όλα τα μέτρα ο Σύριζα, φέρνει τη Χώρα πιο κοντά στην καταστροφή. 

Βέβαια αυτή η πολιτική τακτική που ακολουθεί ο Μητσοτάκης δείχνει με μαθηματική ακρίβεια ότι δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει και είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό έχει επισημανθεί και από άλλους συστημικούς δημοσιογράφους. 

Μπορεί αυτό να θέλουν να το ονομάσουν πολιτικό ελιγμό εκεί στην ψοφοδεξιά, αλλά είναι πέρα για πέρα εμφανής πράξη δειλίας και πολιτικής ατολμίας, ώστε να μην χρεωθούν ευθηνές. Αλλά να θυμάστε και αυτό, η ψοφοδεξιά θα πληρώσει με τον πιο ακριβό πολιτικό τρόπο τις συνέπειες των επιλογών της. 

Οι πληγές από τις κοινωνικές μάχες που επέλεξε να μην είναι παρούσα θα την σημαδεύουν εσαεί. Εξάλλου πάντα έτσι ήταν επονομαζόμενη δεξιά. Τώρα στα ξεχρονιάσματα θα αλλάξει; 

Όπως και να έχει πάντως μία πραγματική Εθνική Ηγεσία βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.