ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ρε, είστε εντελώς μαλάκες;

Μα τι έκπληξη!


Είναι ακόμη πιο ηλίθιοι και τραπεζόδουλοι απ’ όσο είχαν αφήσει να φανεί. Αυτό το σενάριο που δημοσιεύει το «ΒΗΜΑ» σχετικά με το μόνιμο «capital control» για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, αν και ελπίζω ότι σύντομα θα διαψευστεί, δεν παύει να λειτουργεί σαν λαγός για κάτι ανάλογο που κάποιοι φωστήρες θα θελήσουν να εφαρμόσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ΥΠΟΙΚ ετοιμάζουν το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής, βασικός άξονας του οποίου θα είναι να περιοριστεί στις παραπάνω κατηγορίες φορολογουμένων η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ σήμερα. Δηλαδή, σε μία αγορά που στραγγαλίζεται από έλλειψη ρευστότητας, οι φωστήρες ετοιμάζονται να στραγγίσουν το ρευστό από τις τσέπες 2.650.000 συνταξιούχων και 600.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Πρέπει να είσαι απίστευτα ηλίθιος και τραπεζόδουλος για να μην έχεις σκεφτεί ότι ο Δ.Υ ή ο συνταξιούχος δεν θα μπορεί να πληρώνει το ενοίκιό του με χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, διότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν είναι υποχρεωμένος να διαθέτει συσκευή τερματικού POS, οπότε ρευστό θα θέλει και όχι υποχρεωτικά επειδή φοροδιαφεύγει, αλλά επειδή δικαιούται και συμφώνησε να πληρώνεται με ρευστό.

Πρέπει να είσαι απίστευτα ηλίθιος και τραπεζόδουλος για να μην έχεις σκεφτεί ότι ο Δ.Υ ή ο συνταξιούχος δεν θα μπορεί να πληρώνει τον μάστορα, τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο με χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, διότι δεν υπάρχει νόμος που θα υποχρεώνει τον υδραυλικό να έχει τερματικό POS όσο κι αν ο φωστήρας που σκέφτηκε αυτή τη λύση πιθανόν να έχει υποσχεθεί σε τράπεζες και εταιρείες ότι θα παράγει νόμους που θα τους εξασφαλίζουν πωλήσεις κάποιων εκατομμυρίων τέτοιων συσκευών.

Πρέπει να είσαι απίστευτα ηλίθιος και τραπεζόδουλος για να μην έχεις σκεφτεί ότι ο Δ.Υ ή ο συνταξιούχος θα φυλάνε σαν τα μάτια τους για μια «δύσκολη ώρα» αυτά τα 150 ευρώ την εβδομάδα και δεν θα ξοδεύουν ούτε 50 λεπτά. Πόσο χαλαρός θα είναι δηλαδή ο άνθρωπος αυτός που θα πρέπει να δίνει την κάρτα του στο παιδί του ή στο εγγόνι του όταν φεύγει για το σχολείο για να φάει κάτι ή να πιει έναν χυμό; Διότι το παιδί σου το εμπιστεύεσαι, αυτόν που θα πουλήσει κάτι στο μικρό παιδί και θα πάρει την κάρτα στα χέρια του γιατί να τον εμπιστευτείς;

Πρέπει να είσαι απίστευτα ηλίθιος και τραπεζόδουλος για να μην έχεις σκεφτεί ότι ο Δ.Υ ή ο συνταξιούχος θα μπορούν να αγοράζουν ένα προϊόν που κοστίζει 100 ευρώ, συμφωνώντας με τον έμπορο να τα βρουν στα 80, να χρεώσει στην πιστωτική τα 40 ευρώ, να πάρει τα υπόλοιπα σε ρευστό κι έτσι να χρεωθεί μόνο με 40 ευρώ ο έμπορος, να γλιτώσει ΦΠΑ για 40 ευρώ ο πελάτης και να ψάχνονται πάλι για έσοδα στο ΥΠΟΙΚ.

Πρέπει να είσαι απίστευτα ηλίθιος και τραπεζόδουλος για να μην έχεις σκεφτεί ότι εδώ ολόκληρες τράπεζες δεν έχουν βρει τρόπο να θωρακίσουν τα ΑΤΜ τους και διαβάζουμε καθημερινά για απάτες με κλοπή PIN, είναι δυνατόν να ζητάνε από τους πολίτες να εμπιστευτούν στην ουσία εκατοντάδες χιλιάδες μικρά ATM’s; 

Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους ταξιτζήδες, αλλά σ’ ένα μικρό παράδειγμα θα τους χρησιμοποιήσω. Πως ξέρω ότι ο ταξιτζής δεν έχει μία μικρή καμερούλα στο πίσω μέρος και με καταγράφει όταν χτυπάω το PIN στη συσκευή; 

Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί και σε όλα τα καταστήματα. 

Μήπως στη συνέχεια θα πρέπει να αγοράσει κι ο κάθε πελάτης από την τράπεζα έναν ανιχνευτή κρυφών καμερών ή στην τελική να μπούμε όλοι στα ψυχιατρεία επειδή θα μας έχει βαρέσει οξεία κρίση καχυποψίας, σύνδρομο καταδίωξης PIN και ό,τι άλλο προκύψει;

Πρέπει να είσαι απίστευτα ηλίθιος και τραπεζόδουλος για να μην έχεις σκεφτεί ότι με αυτόν τον τρόπο δίνω το δικαίωμα στην τράπεζα να γνωρίζει τι αγοράζω, τι τρώω, τι πίνω, σε ποιο ξενοδοχείο πήγα, αν πήρα μονόκλινο ή δίκλινο, αν έχω σκύλο ή γάτα και πόσα ξοδεύω για την τροφή τους, αλλά το κυριότερο, αν πήγα σε αφροδισιολόγο, σε ψυχολόγο, σε ψυχίατρο. Ρε είστε εντελώς μαλάκες; 

Γιατί να ξέρει ο υπάλληλος της τράπεζας από τι σκατά πάσχω και μάλιστα τι φάρμακα αγοράζω; Πόσο επικίνδυνοι είστε τελικά; Πόσο οικονομοφασίστες; Πόσο ακόμη θα ξεπεράσετε τον Όργουελ για να εμπλέξετε την τράπεζα ακόμη και στη μικρότερη προσωπική στιγμή της καθημερινότητάς μου;

Όμως ας πάμε σε κάτι ακόμη πιο σοβαρό. Πρέπει να κάνεις μία σοβαρή εγχείρηση. Ο μεγαλογιατρός, σού ξεκαθαρίζει από την πρώτη στιγμή ότι θέλει για αμοιβή 1500 ευρώ χωρίς απόδειξη και 2500 ευρώ αν θες απόδειξη, δηλαδή αν τον πληρώσεις με κάρτα. Τι κάνεις τότε; Τα βάζεις με αυτόν που κρατάει τη ζωή σου στα χέρια του, τον καταγγέλλεις και τραβιέσαι σε δίκες, αν εν τω μεταξύ δεν έχεις πεθάνει ως τότε;

Ρε τόσοι καθηγητάδες μεγαλογιατροί έχουν γίνει βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι, ούτε ένας δεν ξέρει τι γίνεται στον χώρο του; Τόσο αφελείς και άσχετοι ήταν και είναι; Φυσικά και όχι. Όλοι ήξεραν και ξέρουν, αλλά κανείς δεν τόλμησε να χτυπήσει αυτό το πρόβλημα. Γιατί προφανώς κανείς δεν ήθελε να το χτυπήσει. Αφήνουν τους ασθενείς να εκβιάζονται και με ένα μέτρο σαν αυτό που σκέφτονται για μόνιμο capital control, τους χώνουν ακόμη πιο χοντρά στον εκβιασμό διότι ο ασθενής θα πρέπει ντε και καλά να βρει ρευστό!

Που τον σπρώχνεις, λοιπόν; Στην αναζήτηση ρευστού, αλλά μαύρου ρευστού. Ένα νέος κλάδος της τοκογλυφίας θα ανθήσει σε περίπτωση που περάσει αυτό το μέτρο ή κάποιο ανάλογο. Θα έχεις χρήματα αλλά λόγω… πλαστικότητας θα υποχρεώνεσαι να αγοράσεις χρήμα. Πολύ πιο ακριβά από την αξία του. Αυτός θα είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Η άνθηση της μαύρης αγοράς ρευστού. 

Κι όλα αυτά επειδή ένα ολόκληρο γαμημένο κράτος ομολογεί ότι δε μπορεί να δημιουργήσει σοβαρούς μηχανισμούς πάταξης φοροδιαφυγής. 

Θα σε στέλνουν στον τοκογλύφο επειδή και τους βολεύει που η τράπεζα θα γίνει νταβάς σου και επειδή δεν θέλουν στην πραγματικότητα να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Θέλουν απλώς να μας εξαθλιώσουν με κάθε τρόπο.

Και δεν θέλουν να εξαθλιώσουν μόνο τον συνταξιούχο ή τον Δ.Υ. Στο δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος κρύβεται ένας ακόμη τρόπος αφανισμού των μικρομεσαίων. 

Προσέξτε τι διέρρευσε ο «κυβερνητικός παράγοντας» που έδωσε τις πληροφορίες: 

«Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα συνοδεύεται από κίνητρα για τους πολίτες προκειμένου να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα. Μάλιστα ένα από αυτά θα είναι μεγάλα σουπερμάρκετ ή μεγάλες εταιρείες, σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών, να προσφέρουν μια μορφή πίστωσης για αγορές στους πελάτες τους, η οποία μπορεί να φθάνει κάθε μήνα το 20% ή το 30% του μισθού ή της σύνταξης κι αυτό διότι θα θεωρείται δεδομένη η μελλοντική είσπραξη από τις καταβολές του κράτους στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μισθωτών του Δημοσίου και των συνταξιούχων όλων των Ταμείων».

Αφήνω το γεγονός ότι οδηγούν τον καταναλωτή σε δανεισμό και μάλιστα από σουπερμάρκετ και μεγάλες εταιρείες. Το τεράστιο πρόβλημα είναι ότι οδηγούν υποχρεωτικά 2.650.000 συνταξιούχους και 600.000 δημοσίους υπαλλήλους να καταναλώνουν μόνο από σουπερμάρκετ και μεγάλες εταιρείες ώστε να μπορούν να δανείζονται άτοκα. 

Ποιος θα την πληρώσει και αυτή τη νύφη, λοιπόν, αν όχι το μικρό κατάστημα και ο μικρομεσαίος επαγγελματίας που δεν θα έχει τη δυνατότητα να δανείζει άτοκα τους πελάτες του; 

Όλοι είμαστε στόχος τους. Των τραπεζών, των μεγάλων εταιρειών και των κυβερνήσεων αυτών που υπηρετούν τράπεζες και πολυεθνικές. Και τους το επιτρέπουμε.

Ουδόλως με καθησύχασε η πρωινή εμφάνιση του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Τρύφωνα Αλεξιάδη, στο MEGA. O σταρ των ημερών επιβεβαίωσε «Τη βούληση του υπουργείου Οικονομικών να επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος, αλλά με κίνητρα, υποχρεωτικά και εθελοντικά» και υποστήριξε πως «δεν θα εφαρμοστεί capital control στους μισθούς και πως ό,τι αποφασιστεί δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν».

Δεν με καθησύχασε πρώτον, διότι αυτό δεν είναι διάψευση του ΥΠΟΙΚ αλλά μία… παρεμπιπτόντως και εντελώς προσωπική διάψευση από τον υφυπουργό. 

Δεύτερον, διότι ο εν λόγω κατάφερε να συνδυάσει τη λέξη «κίνητρα» με τη λέξη «υποχρεωτικά» και «υποχρεωτικά κίνητρα» δεν υπάρχουν, εκτός κι αν έχουμε αρχίσει να βαφτίζουμε έτσι τους νόμους που φέρνουν εξαθλίωση. 

Τρίτον, επειδή πάντα μας αιφνιδιάζουν. Κι όταν βγήκαν για να σκίσουν δύο μνημόνια και τελικά έραψαν τρίτο μάς αιφνιδίασαν κι όταν θα μαθαίνουμε τα προαπαιτούμενα, αιφνιδιαστικά θα τα μαθαίνουμε όπως συνέβη με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Τέταρτον, ότι δήλωσε πως «το ΥΠΟΙΚ ολοκληρώνει τον σχεδιασμό του και στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση και συνεννόηση με τις τράπεζες». Πρόκειται για απλή επιβεβαίωση ότι θα γίνει αυτό που βολεύει τις τράπεζες κι ως γνωστόν ό,τι βολεύει τις τράπεζες δε βολεύει τους πολίτες.

Πέμπτον, διότι η σύντομη ιστορία αυτών των ανθρώπων στην κυβέρνηση με δίδαξε ότι όποτε λένε «Όχι» εννοούν «Ναι». Κι αυτό είναι που με τρομάζει περισσότερο.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ


ΝΕΚΡΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ISIS AL-BAGHDADI; – IΡΑΚΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΙΡΑΝΩΝ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ! – ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.....Ρωσική «καταιγίδα» σαρώνει τους τζιχαντιστές: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών από τη Μόσχα το τελευταίο 24ωρο - ΒΙΝΤΕΟ...

Bagntanti_0

Η ιρακινή αεροπορία αξιοποιώντας πληροφορίες από το κοινό κέντρο επιχειρήσεων που έχουν συστήσει Ιράν-Iράκ-Ρωσία-Συρία και Χεζμπολάχ εντόπισε και βομβάρδισε την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αρχηγό των τρομοκρατών ισλαμιστών του ISIS, Abu Bakr al -Baghdadi, σην δυτική Anbar κοντά στα σύνορα με τη Συρία ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη αν επέζησε των σφοδρών βομβαρδισμών.

Το πλήγμα αυτό έρχεται μόλις λίγες ώρες αφού οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ παρέλαβαν τo πρώτο κινεζικό οπλισμένο drone CH-4B από το Πεκίνο για να δυναμώσουν οι επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στο Ιράκ (δείτε σχετικά εδώ).

Υπενθυμίζουμε την διαταγή που έχει δώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν προς τις ρωσικές δυνάμεις στην Συρία: «Φερτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών»!

H Iρακινή πολεμική αεροπορία εντόπισε την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αρχηγό του ISIS Abu Bakr al-Baghdadi στην δυτική Anbar κοντά στα σύνορα με τη Συρία σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

» Η Ιρακινή πολεμική αεροπορία, βομβάρδισε την αυτοκινητοπομπή του τρομοκράτη Abu Bakr al-Baghdadi ενώ κατευθυνόταν στην Karabla για να συναντήσει διοικητές του ISIS» σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

«Ταυτόχρονα, βομβαρδίστηκε και η τοποθεσία της συνάντησης και πολλά μέλη του ISIS σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Η τύχη του δολοφόνου al-Baghdadi παραμένει άγνωστη καθώς όχημα προσπαθούσε να τον μεταφέρει μακριά. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη»είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

defencenet.gr


Ρωσική «καταιγίδα» σαρώνει τους τζιχαντιστές: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών από τη Μόσχα το τελευταίο 24ωρο - ΒΙΝΤΕΟ

Ρωσική «καταιγίδα» σαρώνει τους τζιχαντιστές: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών από τη Μόσχα το τελευταίο 24ωρο - ΒΙΝΤΕΟ

Οι αρχές της Ρωσίας δήλωσαν πως εντατικοποίησαν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε χθες πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εντατικοποίησαν την αεροπορική τους εκστρατεία κατά το τελευταίο 24ωρο, με 64 αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν 55 στόχους, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο Κονασένκοφ ανέφερε πως οι στόχοι που επλήγησαν ελέγχονταν από το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας ότι ανήκαν σε "μαχητές" και "τρομοκράτες", ενώ επισήμανε πως ανάμεσα στους στόχους ήταν κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αποθήκες οπλισμού, βάσεις εκπαίδευσης σε θέσεις στις επαρχίες Ράκα, Χάμα, Δαμασκό και Χαλέπι.


Ενώ η Ράκα αποτελεί το βασικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, στις άλλες τρεις επαρχίες στη δυτική Συρία η οργάνωση είναι πρακτικά αδύναμη. Παρόλα αυτά, την Παρασκευή, άνδρες του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν χωριά στην ίδια επαρχία του Χαλεπίου, εκδιώκοντας αντίπαλες ομάδες ανταρτών σε μάχες που διεξήχθησαν κοντά στο Χαλέπι. Ο Κονασένκοφ ανέφερε πως οι στόχοι που χτυπήθηκαν κοντά στο Χαλέπι ήταν μια κρυφή βάση με στρατιωτικά οχήματα, η οποία ανέφερε πως δέχτηκε απευθείας χτύπημα από ένα βομβαρδιστικό τύπου Su-24M. Περισσότερα από δέκα οχήματα καταστράφηκαν, ανάμεσα τους και δύο τεθωρακισμένα και πέντε οχήματα πεζικού, τόνισε σε δηλώσεις που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Παράλληλα χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε πως ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε περιοχές της δυτικής Συρίας σήμερα και ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια συγκλονίστηκε από μια τεράστια έκρηξη. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, επλήγησαν περιοχές στα βόρεια της Λαττάκειας και στην επαρχία Χάμα, ανατολικότερα. Δεν υπήρχαν πληροφορίες για θύματα.


Το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει παρουσία στις περιοχές αυτές. Ωστόσο, στη βόρεια Συρία υπάρχουν άλλες ομάδες εξτρεμιστών, όπως Τσετσένοι, τους οποίους ενδέχεται να στοχεύει η Ρωσία. Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε πως οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή σκότωσαν και τραυμάτισαν αριθμό "τρομοκρατών", όρο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να περιγράψει όλες τις μαχητικές οργανώσεις στη Συρία.


Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη δυνάμεων πολιτοφυλακής κατέλαβαν το χωριό Ατσχάν από αντάρτες στην επαρχία Χάμα, έπειτα από ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στις γύρω περιοχές. Την κατάληψη του χωριού επιβεβαίωσε και η κρατική τηλεόραση.


Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε αργά την Παρασκευή ότι οι πρώτες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στη βόρεια Χομς τον περασμένο μήνα σκότωσαν τουλάχιστον 17 αμάχους και πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για πιθανές παραβιάσεις του Δικαίου του Πολέμου. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα πως αναφορές για θάνατο άμαχου πληθυσμού από ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία ήταν μια "επίθεση πληροφοριών".




Το κράτος ξέμεινε από ρευστό, πάγωσαν οι Έλληνες στο άκουσμα της είδησης.ΜΕΤΡΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 150€ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ 
ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 
ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ


Πάγωσαν το βράδι του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2015, οι Ελληνες καθώς μετά το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το Megaπαρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να πληρώνουν τους μισούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με κάρτες-πιστωτικές και χρεωστικές και τους υπόλοιπου μισθούς με μετρητά. 

Οταν πολύ σύντομα το φαύλο κράτος θα ξεμείνει από τα ελάχιστα μετρητά που διαθέτει θα πληρώνει ολόκληρους τους μισθούς με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Γιατί συμβαίνει αυτό εγκεφαλικέ Ελληνα ψηφοφόρε;

Είναι πολύ απλό. Οι δανειστές μπούχτισαν με τα εγχώρια λαμόγια-τους Ελληνες κυβερνώντες-και επειδή η γερμανική οικονομία έχει υποστεί πανωλεθρία με το σκάνδαλο της VW και επειδή το ΔΝΤ δεν μπαίνει στο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν τα 86 δις του Μνημονίου Τσίπρα.

Οι δανειστές σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να διαθέσουν αυτά τα δις για να βουλώσει τις τρύπες το φαύλο ελληνικό κράτος των Κατρούγκαλων 12%.

Αγχωμένος ο Τσίπρας λίγες ώρες πρίν ζήτησε από την Μέρκελ να εκταμιευτεί μια μικρή προκαταβολή για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Η Μέρκελ δεν ήθελε καν να το ακούσει. Ετσι σε συνεργασία με τον Ντράγκι ο Τσίπρας αποφάσισε να πληρώνει με πλαστικό χρήμα το πελατειακό κράτος των δημοσίων υπαλλήλων. 

Αντί να μας δίνουν μετρητό έχουν ανοίξει έναν λογαριασμό στην ΕΚΤ και χρεώνουν το φαύλο ελληνικό κράτος με το αντίστοιχο ποσό που δαπανά σε πλαστικό χρήμα. Πρόκειται για μια σολομώντειο και δίκαιη- κατά κάποιο τρόπο- λύση: Οι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν πως δουλεύουν και το φαύλο κράτος-αυτός ο μαφιόζος εργοδότης της μεταπολίτευσης-κάνει πως τους πληρώνει.

Ουσιαστικά το σχέδιο προβλέπει την επιβολή μόνιμων capital controls, με το όριο αναλήψεων σε μετρητά για συνταξιούχους και υπαλλήλους του Δημοσίου να μειώνεται σε 150 ευρώ την εβδομάδα, από 420 ευρώ σήμερα. Τα υπόλοιπα χρήματα από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη θα μπορούν να καταναλώνονται μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Παράλληλα, το σχέδιο αυτό θα συνοδεύεται από κίνητρα για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα πίστωση για αγορές σε ποσοστό 20%-30% που θα παρέχουν μεγάλα σούπερ-μάρκετ και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα έχουν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ. 

Το σχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις οι οποίες αφορούν τα άτομα άνω των 75 ετών, αλλά και κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών όπου -όπως είναι φυσικό- η χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών είναι περιορισμένη.

Στο μεταξύ το φαύλο Δημόσιο μέχρι και χθες έδωσε 550.000 ευρώ εφάπαξ σε υπάλληλο της Βουλής που βγήκε στην σύνταξη.

Η δικαιολογία που διαρρέει η κυβέρνηση είναι ότι αυτό γίνεται για να πατάξει την φοροδιαφυγή-πίσω όμως από αυτή την αστεία δικαιολογία κρύβεται η αμείλικτη αλήθεια: 

To φαύλο και διεφθαρμένο πελατειακό κράτος ξέμεινε από χρήματα. Με απλά λόγια είναι ένας μπατίρης εργοδότης του πελατειακού στρατού του Δημοσίου ο οποίος βρίσκεται καμουφλαρισμένος στους 1500 δημόσιους οργανισμούς. Πάνω από 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι και 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι που αποτελούν τον φανατικό στρατό των εκάστοτε κυβερνήσεων θα ανακαλύψουν βίαια ότι ο μαφιόζος εργοδότης τους δεν έχει πλέον άλλο λεφτά. Τέρμα τα δίφραγκα, δεν υπάρχει σάλιο...

Φυσικά αυτή την μέθοδο της μη πληρωμής θα την αξιοποιήσουν και οι εγχώροι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. Οι νταβατζήδες και κυρίως αυτοί των ΜΜΕ. Θα αρχίσουν κι αυτοί να πληρώνουν τους μισθούς των αχρήστων δημοσιογράφων με πιστωτικές κάρτες. Κάποια στιγμή θα φεσωθούν και οι πιστωτικές κάρτες και θα γίνουμε (επιτέλους) Αργεντινή με τα ανοιγμένα κεφάλια των ηλιθίων ψηφοφόρων να ροβολάνε τη Συγγρού.

Ο Βούτσης πολύ σύντομα θα παραγγείλει κάγκελα και οδοφράγματα για να προστατέψει το άνδρο της Κολομβίας των Βαλκανίων στη πλατεία Συντάγματος.

Τα καλύτερα έρχονται...


ΜΕΤΡΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 150€ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.
capital
Σε κατάσταση πανικού είναι 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά την αποκάλυψη που κάνει το Βήμα της Κυριακής.

Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασικός άξονας του σχεδίου είναι να περικοπεί στις παραπάνω κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.

Τα υπόλοιπα χρήματα (μισθοδοσίας ή σύνταξης) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Να ελέγξει την φοροδιαφυγή θέλει η κυβέρνηση η το ταμείο είναι μείον ;

Μήπως το μέτρο έχει να κάνει με την μη συμμετοχή ΔΝΤ(αν δεν παρθούν και άλλα μέτρα) στο Μνημόνιο Τσίπρα

Τα χειρότερα έπονται


Η ψήφος σου σε γυρεύει!


























Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και το “ξεβράκωμα” της δήθεν αντιπολίτευση


Ως «επείγον» και σε πολλά άρθρα θα φέρει η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων το ν/σ με τα προαπαιτούμενα του νέου αριστερού Μνημονίου, παρότι φημολογείτο ότι θα το φέρει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σ’ ένα άρθρο. Το δε χρονικό περιθώριο για την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι από 15 έως 17 Οκτωβρίου.

Μια πολύ λογική απόφαση, υπό την έννοια ότι αν υπήρχε μόνο ένα άρθρο η δήθεν «αντιπολίτευση» (νουδούλα, κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, μόρφωμα Λεβέντη) θα «πάταγε» εκεί για να το καταψηφίσει στο σύνολό του. Ενώ τώρα, θέλοντας και μη, οι δήθεν «αντιπολιτευόμενοι» θα υπερψηφίσουν τα περισσότερα άρθρα.

Βέβαια, και πάλι δεν πρόκειται να πείσουν τον κοσμάκη που θα υποστεί τις συνέπειες, ότι… διαφωνούν με κάποια από τα προαπαιτούμενα, γιατί αφενός μεν, αυτοί ήταν που απαιτούσαν από τους Τσιπροκαμμένους να φέρουν τάχιστα μια οποιαδήποτε συμφωνία για να μην πέσει η χώρα στα… βράχια (συμφωνία να’ ναι κι ότι να’ ναι…) και αφετέρου δε, ψήφισαν –και μάλιστα ομοφώνως- το νέο Μνημόνιο της 14ης Αυγούστου.

Αθανάσιος Βασιλόπουλος