ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Guardian:«Η ελληνική δημοκρατία στην πράξη»,

 Πραξικοπηματική βλέπει ο ξένος τύπος
την Ελληνική δημοκρατία στην πράξη.














Άφωνοι έχουν μείνει οι ξένοι δημοσιογράφοι, παρακολουθώντας την… ελληνική δημοκρατία στην πράξη.

«Θα είναι μια πολύ μακρά μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο εάν τα πράγματα συνεχίσουν με τους ρυθμούς που είδαμε τα τρία τελευταία χρόνια.>>

Η ανατροπή θα γίνει από λίγους, από «τρελούς» και θαρραλέους. 

Που αγαπάνε την Ελλάδα περισσότερο από κάθε κομματική ταμπέλα. Που η αξιοπρέπεια τους έχει πραγματική αξία… Και ο Θεός θα είναι μαζί τους. 

Γιατί ο Θεός αγαπά τον θαρραλέο και όποιον σέβεται την ελευθερία που με αυτή τον ευλόγησε… Κι αν δεν ανήκεις σε αυτούς τους λίγους… απλά αναμέρισε… Και μην τολμήσεις ποτέ να αποκομίσεις την παραμικρή δόξα από αυτή που δεν θα σου ανήκει. 

Γιατί η Δόξα και η Ελευθερία αξίζει στους τολμηρούς… και η ντροπή και η σκλαβιά στους δειλούς. Και όταν έρθει η ώρα της νίκης κανείς δεν θα μοιραστεί μαζί σου το παραμικρό από αυτά που δεν αξίζεις… 

Και σε όλη την μίζερη και γαμημένη ρουτίνα της ψεύτικης ζωούλας σου… μόνο η ντροπή θα είναι όλη δική σου…

Άρχισε το ξεκατίνιασμα.“Το reality του ΠΑΣΟΚ”…


Κριτική σε όσους επέλεξαν να πουν «όχι» στα μέτρα άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός έναντι του Κώστα Σκανδαλίδη.


«Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν με αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κι αν βρεθείς», ήταν το σχόλιό του.

«Με συγκινούσε πάντα η ιδιαιτερότητα, το θάρρος της γνώμης μέχρι και η αποστασία. Είχα το πρώτο, ίσως το δεύτερο, δεν τόλμησα ποτέ το τρίτο», παρατήρησε ο κ. Πάγκαλος και συνέχισε: «Θα ‘βλεπα με συμπάθεια τις αποσκιρτήσεις, εάν ήμουν σίγουρος ότι αποκλειστική αιτία είναι η πολιτική διαφωνία».

«Έλα όμως που είναι τόσο αβανταδόρικο το επιχείρημα που τους ταυτίζει με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή. 

Έλα που όλοι οι προηγούμενοι στον ίδιο δρόμο εκλέχθηκαν θριαμβευτικά ενώ με το κατασπαραγμένο ΠΑΣΟΚ θα ήταν εκτός βουλής», κατέληξε.

Το κλείσιμο του ΠΑΣΟΚ θα είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας.

Η αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά του προς την ελληνική κοινωνία.

Θα πέσει πολύ γέλιο στην διάλυση του ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΓΕΤΩΝ

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΝΑΒΛΥΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!


Ένα κιβώτιο - οστεοθήκη που περιέχει χρυσά αντικείμενα που χρονολογούνται από τα τέλη του τέταρτου ή τις αρχές του τρίτου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε η επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής Ντιάνα Γκέργκοβα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ένα ξύλινο κιβώτιο που βρέθηκε σε ένα ανώτερο στρώμα του τύμβου του Ομουρτάγκ (στη βορειοανατολική Βουλγαρία) περιέχει καμένα οστά και προσφορές εξαιρετικής τέχνης από χρυσό που ήταν τυλιγμένες σε ένα πανί του οποίου η ύφανση περιέχει και χρυσή κλωστή, εξήγησε η Ντιάνα Γκέργκοβα.

Ένα διάδημα στολισμένο με κεφάλια λεόντων και φανταστικών ζώων, βραχιόλια, ένα δαχτυλίδι με ανάγλυφη μορφή του Έρωτα, και στολισμένα ηνία αλόγου, αποτελούν μέρος του θησαυρού αυτού των Γετών, μια από τις θρακικές φυλές που κατοικούσαν στο νότιο-ανατολικό τμήμα της Ευρώπης από τη 2η χιλιετία π.Χ. μέχρι τον 3ο μ.Χ. αιώνα, πρόσθεσε.

"Ο θησαυρός βρίσκεται στον υψηλότερο τύμβο, που σηματοδοτεί την κορύφωση του πολιτισμού της Γετών", οι οποίοι έζησαν και στις δύο πλευρές του Δούναβη. 

Αυτός ο τύμβος είναι μέρος της ίδιας νεκρόπολης όπου βρίσκεται ο τάφος του Σβεστάρι (βορειοανατολικά) του 3ου αιώνα π.χ. που ανακαλύφθηκε το 1982, και περιλαμβάνεται στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, τόνισε.

Η Ντιάνα Γκέργκοβα είχε ήδη ανακαλύψει στον ίδιο τύμβο μεταξύ 1992 και 1996 ένα τάφο με δωρικούς κίονες, καθώς και το σκελετό ενός αλόγου που είχε ταφεί σύμφωνα με το τελετουργικό των Γετών. Οι ανασκαφές αυτές όμως έχουν διακοπεί λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Η αρχαιολόγος είναι πεπεισμένη ότι ο τάφος ενός βασιλιά της Θράκης θα ανακαλυφθεί σε αυτόν τον τύμβο σε μελλοντικές ανασκαφές.

"Το εύρημα μας δείχνει το μεγαλείο του τόπου των Γετών, μιας φυλής που, με τις ιδέες της για την αθανασία της ψυχής, είχε επηρεάσει φυλές της Δυτικής Ευρώπης, όπως οι Κέλτες". 

Κελτικά φύλα έχουν αφήσει ίχνη από το περασμά τους στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ευρώπης, κυρίως με κεραμικά αντικείμενα, σημείωσε η Γκέργκοβα

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

 
Η συρρίκνωση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επηρεάζει την κυβέρνηση


Συναγερμός έχει σημάνει και στο Μαξίμου μετά τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην Ιπποκράτους. Πριν από λίγο ο Λοβέρδος με επιστολή του στον Βενιζέλο ζήτησε σύγκλιση της Κ.Ο. θέτοντας επί της ουσίας θέμα ηγεσίας, ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.


Πέρα από τις χθεσινές 6 (+ μια από τη Ν.Δ.) απώλειες, προστίθεται τώρα και η μια 8η απώλεια (συνολικά) από την ανεξαρτητοποίηση του Μίμη Ανδρουλάκη.



Οι προθέσεις των «8» όσον αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν έχουν ανιχνευθεί απόλυτα για το ένα ψηφίσουν ναι ή όχι στην ψηφοφορία της Κυριακής που θα έχει και τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.