ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Κλιμακώνουν τις πιέσεις τους οι ΗΠΑ προς την Τεχεράνη


Προειδοποιήσεις ΗΠΑ για Ιράν




Κλιμακώνουν τη ρητορική και τις πιέσεις τους οι ΗΠΑ προς την Τεχεράνη, την ώρα που ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ξεκινά περιοδεία στη Λατινική Αμερική.

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί ότι το Ιράν προσπαθεί "απελπισμένα" να προσεγγίσει όποια χώρα θα μπορούσε να επιδείξει φιλική στάση απέναντί του, λόγω των πιέσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

H ένταση αναμένεται να κλιμακωθεί κι άλλο το επόμενο διάστημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, Ιράν, Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις.

Η μεν Τεχεράνη ανακοίνωσε ήδη τη διεξαγωγή μεγάλης ναυτικής άσκησης στα Στενά του Ορμούζ, ενώ Ουάσιγκτον και Τελ Αβιβ σχεδιάζουν τις επόμενες εβδομάδες κοινή άσκηση για να βελτιώσουν τα συστήματα αεράμυνας.

Σημειώνεται ότι από τα Στενά του Ορμούζ περνάει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Οι εξελίξεις προβλέπεται να προκαλέσουν κι άλλη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, με το πρακτορείο Reuters να αναφέρει ότι οι χώρες της Δυσης ήδη προετοιμάζουν εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουν πιθανές ελλείψεις εάν το Ιράν αποφασίσει να κλιμακώσει την αντιπαράθεση.


Φ. Μερκαντέρ: Θα μιλήσουν τα «καγκουρώ»….


Απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη 
στο Νίκο Παπανδρέου


Στις 31/12 δημοσιεύθηκε στo site iefimerida του Χρήστου Ράπτη η παρακάτω επιστολή του πρωθυπουργικού εγγονού, γιού και αδερφού, αναφερόμενη σε άρθρο του δημοσιογράφου για τα πεπραγμένα του αδερφού του, που φεύγει για να μείνει:


“Πρώτον
Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε – η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι “αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω” ακολούθησε με το ”Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου” και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με “οικογενειακές” παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.

Μετράν τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί; Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το “προδοτικό” της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως “καλό για τη χώρα” μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut…. Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; “Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του” έλεγαν.. Αμ δε.

Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι’ αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους…. το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.

Δημοκρατία στο μάξιμουμ. Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε… Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο.

Το ότι δεν “παραιτείται” από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος!

Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι)

Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου”.

Θα ομολογήσω την αμαρτία μου, ότι δεν μπόρεσα ποτέ να συγκινηθώ από το γλωσσικό και λογοτεχνικό τάλαντο του εν λόγω πρίγκιπος. Μάλλον θα έφταιγε η μετάφραση.

Βέβαια κι εδώ νομίζω ότι η μετάφραση έχει ένα θέμα. Δεν ξέρω ποιος είναι «ο χαλιμάς». Στην εγχώρια γλώσσα των ιθαγενών, των «δέκα εκατομμυρίων καγκουρώ» (θυμάσαι σύντροφε «Τρότκσυ»;) ξέρουμε την Χαλιμά και τα παραμύθια της. Ο χαλιμάς βέβαια ίσως είναι ο χαμένος αδερφός της από την Μινεσότα.

Δεν ξέρω και ποιος είναι ο «Τρότκσυ», μάλλον ο πρίγκιψ εννοεί τον Λεβ Νταβίντοβιτς Μπρόνσταϊν με το επαναστατικό ψευδώνυμο «Τρότσκυ», με τις ιδέες του οποίου είχε μια ελαφρά περιπέτεια και ο Ανδρέας Παπανδρέου, από την εποχή των κολλεγιακών του ημερών και του Άγγελου Στίνα. Υποθέτω βέβαια ότι η κάρα του ηγέτη της Τετάρτης Διεθνούς θα έχει ήδη κάνει τρεις περιστροφές στον τάφο της.

Δεν ξέρω που βρήκε ή άκουσε ο πρίγκιψ το «ο Φαήλος έριξε το Γιώργο». Υψηλότατε, μακράν εμού. Έχω άλλοθι για όλες τις κρίσιμες μέρες και νύχτες. Και αυτό δεν το είπε κανείς, μάλλον το κατέβασε η πολύστροφος γκλάβα σας.

Ως αμεταμφίεστος Έλληνας με ελληνική καρδιά, ξέρετε εσείς, θα σας δώσω μερικές πληροφορίες, που σας διαφεύγουν.

Μην κρίνετε εκ των του οίκου σας ότι συμβαίνει σε αυτή την «άγονη πολιτική έρημο» που έριξε ο Γιαραμπής την υψηλότητα σας και λέγεται Ελλάδα.

Ως ταπεινός πολίτης αυτής της χώρας, που εγώ καλώ Πατρίδα μου, και παρακαλουθώ την επικαιρότητα, εν μέσω της μάχης για τον επιούσιο, σας ενημερώνω ότι τον αδερφό σας τον έδιωξε σίγουρα η σταθερή θέση του Αντώνη Σαμαρά αλλά προπαντός το μεγαλειώδες Βατερλώ της ιδεοληπτικής πολιτικής του. Θα μπορούσα να σας πω, πως έπαθε ότι και ο Δράμαλης στα Δερβενάκια αλλά δεν ξέρω αν έχετε υπ όψιν σας τέτοιες ιστορικές υποσημειώσεις της εξωτικής αποικίας μας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μας έσυρε κι εμάς, τον Λαό, στα Δερβενάκια του.

Η Ιστορία δεν νομίζω να μείνει έκθαμβη από την «υπερδημοκρατία» του αδερφού σας και να την καταγράψει.

Η αφραγκία μας, οι αλλεπάλληλοι πολιτικοί εκβιασμοί του Λαού, ο διεθνής διασυρμός της χώρας και των Ελλήνων ως διεφθαρμένων, ο νόμος – κράχτης για όλους τους παρίες της Ασίας και της Αφρικής, η επιδείνωση όλων των οικονομικών δεικτών και κυρίως η καταρράκωση του ηθικού των απλών ανθρώπων και του κύρους της Πατρίδας, σίγουρα όμως θα έχουν την τιμητική τους στις δέλτους της. Στις επόμενες εκλογές θα σας λυθούν πολλές απορίες. Θα μιλήσουν τα «καγκουρώ»….



Με την προσήκουσα τιμή



Φ. Μερκαντέρ

Κατά κόσμον Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης.