ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πρέπει να ανατραπεί αμέσως

Άμεση εκδίωξη



Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου αποπειραθεί να περάσει με νόμο οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα μέτρα, πρέπει να ανατραπεί αμέσως, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση! Δεν πρέπει να παραμείνει ούτε λεπτό παραπάνω στην εξουσία, υπό οποιοδήποτε πρόσχημα.


Να οδηγηθεί ταχύτατα η χώρα σε βουλευτικές εκλογές. Εκεί οι πολίτες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, έχοντας πλέον πλήρη επίγνωση της κρίσης και επιλέγοντας ποιο κόμμα θα ψηφίσουν βάσει των θέσεών τους για την αντιμετώπιση της κρίσης και την έξοδο από αυτή. Με τη σειρά της θα αναλάβει τις δικές της ευθύνες η νέα κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί τουλάχιστον να ισχυριστεί ότι για τη γραμμή που θα ακολουθήσει θα έχει πρόσφατη τη λαϊκή εντολή.


Οι ανοησίες και οι γελοιότητες που ακούμε και διαβάζουμε, γιατί δήθεν δεν πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές, δεν εκφράζουν τίποτα περισσότερο από την αγωνία των πολιτικών απατεώνων του ΠΑΣΟΚ και του μηχανισμού τους, που βλέπουν το διεφθαρμένο σύστημά τους να απειλείται με σάρωμα, όπως και της ηγεσίας του ΛΑΟΣ, η οποία διαπιστώνει ότι το όνειρο συμμετοχής στην κυβέρνηση υλοποιήθηκε μεν, αλλά το πολιτικό τίμημά του είναι βαρύτατο, όπως δείχνει η δημοσκοπική πτώση του κόμματος αυτού.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



"Πράσινα στελέχη επιδιώκουν αναβολή των εκλογών




Κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκουν αναβολή του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, διαπιστώνει η Ν.Δ. Παρά την προσπάθεια «πράσινων» υπουργών και βουλευτών να καταστήσουν αναγκαία την παράταση ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν ότι αμέσως μόλις υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις του παρόντος κυβερνητικού σχήματος, η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες, όπως άλλωστε έχουν συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί, υπό τον Κάρολο Παπούλια.

 Χαρακτηρίζουν δε οξύμωρο το γεγονός ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη μία λένε ότι "δεν πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές γιατί θα σταματήσει η εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης" και από την άλλη να κάνουν προεκλογικό αγώνα για την αρχηγία του κόμματός τους. «Δεν μπορεί να προηγούνται οι πολιτικοί και οι προσωπικοί σχεδιασμοί των εκάστοτε μελών του ΠΑΣΟΚ έναντι των συμφερόντων της χώρας. Για εμάς η προκήρυξη και η πραγματοποίηση των εκλογών είναι ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας» τόνισε, μιλώντας στο «Ράδιο 9», ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης. 

Απαντώντας μάλιστα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που προχθές έβαλε στο τραπέζι άλλη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, είπε: «Δεν καθορίζει τις ημερομηνίες ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος άλλωστε έχει την υπογραφή του σε μία άλλη ημερομηνία, την 19η Φεβρουαρίου. Για εμάς δεν υπάρχει καμία νέα ημερομηνία». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης (ΣΚΑΪ): 

«Το αν θα συμπέσουν οι εσωκομματικές εκλογές με τις εθνικές, είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων. Όταν η δανειακή σύμβαση κατατεθεί στη Βουλή και ψηφιστεί θα προχωρήσουμε σε εκλογές. Δεν μπορεί η χώρα να κινείται γύρω από το χρονοδιάγραμμα του ΠΑΣΟΚ». Αλλά και ο γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μέσω του «Real Fm», έκανε λόγο για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του περιβάλλοντος Παπανδρέου να απομακρύνει τον χρόνο των εκλογών από τη μνήμη διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώην πρωθυπουργό. «Η ημερομηνία λήξης αυτής της κυβέρνησης λήγει με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Εκεί θα επιμείνουμε χωρίς να βάζουμε τη χώρα σε περιπέτειες».