ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


Παρασκευή και 13, 
κλείνει το κεφάλαιο Παπανδρέου;


Έντονη κινητικότητα - Συνάντηση Παπαδήμου-Παπανδρέου στη Βουλή.

Αντικείμενο οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων, η πορεία του PSI και οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση - Την Κυριακή εκτάκτως στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Γκίντο Βεστερβέλε

Στη Βουλή συναντήθηκαν πριν από λίγο, το βράδυ της Πέμπτης, οι κ.κ. Λ. Παπαδήμος και Γ. Παπανδρέου, αντι της προγραμματισμένης συνάντησης που θα είχαν το Σάββατο. Οι δύο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικώς καθώς βρίσκονταν στον ίδιο χώρο και συμφώνησαν αφού είχαν χρόνο να τα πουν επι τόπου. Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων, η πορεία του PSI και οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά δεν ανέφερε το παραμικρό για τα εσωτερικά του ΠαΣοΚ και τη στάση που σκοπεύει να τηρήσει στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου. Ενέτεινε έτσι την αίσθηση της αβεβαιότητας για τις εξελιξεις στο ΠαΣοΚ που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Αυτές τις ημέρες πάντως, υπάρχει έντονη κινητικότητα για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση για τη χώρα μας. Δεν είναι μόνο οι συνομιλίες που έχουν γίνει για τα θέματα αυτά μεταξύ της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ με την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ και τον κ. Μάριο Μόντι, ούτε η εσπευσμένη επίσκεψη του κ. Τσαρλς Νταλάρα στην Ελλάδα. Την Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί εκτάκτως την Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Γκίντο Βεστερβέλε, με άγνωστη προς το παρόν ατζέντα.

Πίσω από τη μάσκα


ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΣΟΚ, Ποσοστό 81% θεωρεί ότι ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ εκτελεί εντολές ξένων και ντόπιων συμφερόντων.!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗΣ…!!!




Ερεύνα που πραγματοποίησε ο THOUREIOS με ερωτήματα που έθεσε σε περίπου 3.000 διερχόμενους πολίτες των Δήμων Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Παλ. Φαλήρου, Μοσχάτου έδειξε τα παρακάτω αποτελέσματα που προκαλούν σοκ στους πολιτικούς…!!
Ποσοστό 81% θεωρεί ότι ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ εκτελεί εντολές ξένων συμφερόντων.
Ποσοστό 91% θεωρεί ότι τα γνωστά ΜΜΕ δεν ενημερώνουν αντικειμενικά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ…!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ


Βενιζέλος: "Μπορώ να είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

              και υπουργός Οικονομικών"



Δεν δείχνει καμία διάθεση να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμα και αν γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Με αφορμή τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, η οποία προβλέπει ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών δεν θα φορολογούνται για τα επιδόματα που λαμβάνονται στο εξωτερικό, υπήρξε μία αποκαλυπτική συζήτηση μεταξύ του κύριου Βενιζέλου και του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο.
"Να προχωρήσεις άμεσα στη ρύθμιση", του ζήτησε ο κύριος Δήμας και πρόσθεσε: "Δεν ξέρω αν και ο επόμενος υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη ρύθμιση".

"Τι εννοείς", τον ρώτησε ο κύριος Βενιζέλος, για να λάβει την απάντηση από τον κύριο Δήμα: "Εννοώ ότι αν εκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μην παραμείνεις υπουργός Οικονομικών".

Άμεση ήταν όμως η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, η οποία άφησε έκπληκτο τον κύριο Δήμα… "Γιατί δεν μπορώ να είμαι και πρόεδρος και υπουργός οικονομικών;".

Η μετωπική σύγκρουση της Μόσχας-Αθήνας, καλά κρατεί...


Aιφνιδιαστική άσκηση της ρωσικής αρμάδας 
εντός του ελληνικού FIR
Σε αιφνιδιαστική δέσμευση μιας περιοχής περί τα 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, στο στόμιο της εξόδου της Αδριατικής, προχώρησε σήμερα το πρωί το ρωσικό Ναυτικό με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και άλλα πέντε από τα συνολικά οκτώ πλοία της συνοδείας του να κατευθύνονται τώρα στην περιοχή αυτή.

Η ΝΟΤΑΜ από την Ελλάδα κατόπιν του ρωσικού αιτήματος εκδόθηκε ενωρίς το πρωί και η δέσμευση αφορά μια περιοχή μεταξύ των FIR Eλλάδος-Λιβύης-Ιταλίας, αλλά έγινε στο σύνολό της εντός του ελληνικού FIR και για τις ώρες από 10.00 το πρωί σήμερα μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.

Tο ρωσικό αεροπλανοφόρο βρισκόταν στο λιβυκό FIR προερχόμενο από την περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Επίσης, κίνηση παρουσιάζουν προς δυσμάς και τα υπόλοιπα τρία σκάφη του ρωσικού στόλου που είχαν μείνει στην Συρία.

Η δεύσμευση της περιοχής αφορά αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή Su-33, Su-25 και ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων. Θα αφορά σενάρια εναέριας προσβολής του Admiral Kuznetsov, αντιμετώπισης υποβρύχιου κινδύνου κλπ.

Για άλλη μία φορά δεν ζητήθηκέ η συμμετοχή στην άσκηση ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων, κάτι που ακόμα και τυπικά μέχρι σήμερα γινόταν στο πλαίσιο των γνωστών ασκήσεων "Passex" που πραγματοποιούν με τις δυνάμεις του κράτους εντός του FIR στο οποίο ασκούνται... 

Η μετωπική σύγκρουση της Μόσχας με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου, φαίνεται, καλά κρατεί...

Διάλεξη του Δρ. Χρήστου Κουμέλη

Διάλεξη του Δρ. Χρήστου Κουμέλη 
"Το 1453 του εικοστού αιώνος, ενενήντα χρόνια από της Μικρασιατικής καταστροφής"

1453 του εικοστού αιώνος


Ο Δρ. Χρήστος Ν. Κουμέλης, Υφηγητής Φυσικής τ.Ε. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει την τιμή να σας προσκαλέση εις διάλεξή του υπό τον τίτλον:

"Το 1453 του εικοστού αιώνος, ενενήντα χρόνια από της Μικρασιατικής καταστροφής"

16η Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα και ώραν 19:00 εις το Αμφιθέατρο Δρακοπούλου του Κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, οδός Πανεπιστημίου αριθ. 30.

Mε σύμμαχο το Λαό, μη φοβάσαι κανέναν…

Η μόνη λύση είναι οι εκλογές
(με τα άλλα απλώς χάνουμε χρόνο)
 
 factorx

 
Αίφνης όλοι αρχίζουν να βλέπουν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα:

-Οι FTD, διαπιστώνουν ότι «η ελληνική οικονομία πεθαίνει»!

-Η Suddeutsche Zeitung παραδέχεται ότι «Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Το μέλλον φαίνεται ολοένα και πιο δυσοίωνο στους Έλληνες. Το πρώτο από τα πακέτα διάσωσης ετοιμάστηκε πριν από ενάμισυ χρόνο, αλλά τα πακέτα αυτά δεν κατάφεραν να σώσουν κανέναν. Απεναντίας, η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει μήνα με το μήνα.»

-Ο Antony Faiola της Washington Post , γράφει: “Η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμά της και να εξασφαλίσει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης. Παρ’ όλα αυτά η οικονομία της βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 18,8% από 13,3% που ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο“,

-Ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank δηλώνει: «Τα μέτρα ήταν υπερβολικά σκληρά. Η χώρα έκανε περικοπές μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερος χρόνος προκειμένου να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της μέσω μεταρρυθμίσεων που ευνοούν την ανάπτυξη, όπως είναι τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας και μια πιο αποτελεσματική διοίκηση».

-Η Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά «ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισεκατομμυρίων» ευρώ η βοήθεια προς την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή της στο Βερολίνο,

-Tο Spiegel Online, με …έκπληξη διαπίστωνε: «Μπορεί οι γείτονες να υποφέρουν, όμως η ευρω-κρίση έχει δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν τη γερμανική οικονομία, αφού τα ομόλογά της είναι περιζήτητα, η ανεργία είναι χαμηλή και οι εξαγωγές έχουν εκτοξευθεί» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του του Γερμανικού περιοδικού Spiegel! «Η Γερμανία απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς οι τράπεζες πληρώνουν για να την δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους. Μοιάζει με παραμύθι, αλλά τη Δευτέρα συνέβη», αναφέρει το δημοσίευμα, για το δανεισμό 3,9 δισ. ευρώ με το απίστευτο επιτόκιο του -0,01%.

-Κοντά σ’ αυτούς το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο του Βενιζέλου επιβεβαίωσε με αριθμούς την αποτυχία και του 2011. «Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος Νοεμβρίου του 2011 ανήλθε σε 22,8 δις ευρώ (10,4% του ΑΕΠ), ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται στα 6,6 δισ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.» Δηλαδή, αν το κράτος ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του, το έλλειμμα ίσως έφτανε και πάνω από το 13% του ΑΕΠ!

Υπάρχουν και πολλά άλλα δημοσιεύματα, αλλά δεν έχει νόημα η παράθεσή τους.

Τώρα τι περιμένουν; Να τους πούμε μπράβο για τις καθυστερημένες διαπιστώσεις τους; Ετσι, όπως, πάνε σε λίγο θα μας μοιρολογήσουν κιόλας.

Ποιό είναι το συμπέρασμα:

1.- Η Ελλάδα (με τεράστια ευθύνη του Γεωργίου Β του Ελάσσονος) υπέστη μια οικονομική καταστροφή και βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής κατάρρευσης.

2.- Τέτοια βίαια προγράμματα λιτότητας δεν έχουν επιβληθεί ποτέ και σε κανέναν άλλο λαό της Ευρώπης. Πρόκειται για την πιο άγρια μεταπολεμική βαρβαρότητα.

3.-Η συνέχιση του προγράμματος της Τρόϊκα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Όπως και η συζήτηση για νέα μέτρα. Τα νέα μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και η αντιμετώπισή της θα απαιτήσει νέα μέτρα. Πρόκειται για ένα βίαιο σπιράλ θανάτου.

4.- Μόλις και εφ΄όσον ολοκληρωθεί το PSI, η χώρα να πάει αμέσως σε εκλογές για να πάρει μια ανάσα. Τα κόμματα να πούνε την αλήθεια στο λαό και εμείς οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας. Όχι άλλα «λεφτά υπάρχουν». Όμως, της Καθάρσεως και της Λυτρώσεως πρέπει να προηγηθεί η Νέμεσις….

5. Η νέα Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της χώρας. Αρκετά με τις πομφόλυγες της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ένα σχέδιο για την Ελλάδα, το οποίο να είναι ρεαλιστικό. Ας ματώσουμε για να το υλοποιήσουμε, αλλά τουλάχιστον να έχουμε ελπίδα. 
 
Αυτή την ελπίδα πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς.