Ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο Ρωσικό Ινστιτούτο Πολιτικής επ΄ αφορμή του 8ου συνεδρίου της Χρυσής Αυγής.
Είχατε το συνέδριο του κόμματος. Ποια τα αντικείμενα και ποια τα ιδανικά της Χρυσής Αυγής;
Το Συνέδριο ήταν το 8ο Συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και οι διήμερες εργασίες του είχαν ως αντικείμενο αφενός την εκλογή των οργάνων του Κινήματος, όπως αυτά ορίζονται από το καταστατικό του και αφετέρου την ιδεολογική και επικαιροποιημένη προγραμματική παρουσίαση των θέσεων του Κινήματος προς έγκριση και υλοποίηση.
Στο Συνέδριό μας εξελέγη η νέα Κεντρική Επιτροπή, ο Γενικός Γραμματέας της και Αρχηγός του Κινήματος Ν.Γ. Μιχαλολιάκος και εγκρίθηκε η δημιουργία ενός νέου επιπλέον οργάνου με γνωμοδοτικό χαρακτήρα το οποίο περιλαμβάνει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και όλα τα αιρετά μέλη σε ολόκληρες τις βαθμίδες (βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.).
Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου ήταν το «Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω» που εκφράζει τα ιδανικά μας, την ιδεολογία μας και τον πολιτικό μας αγώνα. Πολιτικός αγώνας που διεξάγεται για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.
-Ποια η γνώμη σας για την τελευταία συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας;
Η Τουρκία αποτελεί το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης εδώ και πολλές δεκαετίες. Από την εισδοχή της στο ΝΑΤΟ, το 1952 έως και σήμερα η Τουρκία είναι το μακρύ χέρι της αμερικανονατοϊκής πολιτικής, εξάρτημα της οποίας είναι και αυτή καθαυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πολυφυλετική, μουσουλμανική Τουρκία κακώς θεωρείται ευρωπαϊκή χώρα. Ακόμη και εδαφικά μόνο και μόνο επειδή κατέχει το ελληνικό κομμάτι της Ανατολικής Θράκης. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η απαιτητική και θρασύς Τουρκία παίρνει πάντα αυτό που θέλει, χωρίς να έχει από την πλευρά της Ελλάδος καμία αντίρρηση και αντίσταση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποτέλειας των ελληνικών κυβερνήσεων «Αριστερών» και «Δεξιών» αποτελεί για μας ότι θεωρούν την Τουρκία ως «μη ασφαλή χώρα» και αυτό έχει ως συνέπεια βάσει των διεθνών συνθηκών (όπως το Δουβλίνο II) και με την παρότρυνση της ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ να μετατρέπεται η Ελλάδα σ’ ένα τεράστιο γκέτο αλλοφύλων και αλλοπίστων λαθρο – εισβολέων, οι οποίοι θα μετατρέψουν τελικά και θα αλλοιώσουν τον εθνικό χαρακτήρα του ελληνικού κράτους.
Πόσο έχουν επηρεάσει οι αποφάσεις της Επιτροπής την ελληνική εσωτερική πολιτική;
Όπως σας ανέφερα και προηγούμενα, η άτολμη Ελλάδα με τις ανεπίτρεπτες και εθνικά επικίνδυνες πολιτικές των τελευταίων 40 ετών μετατρέπεται ουσιαστικά σε δορυφόρο της Τουρκίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μακρόχρονης στοχευμένης τουρκικής εξωτερικής πολιτικής αποτελεί η συνεχής προπαγάνδα των ελληνικών ΜΜΕ που κατακλύζουν τον ελληνικό λαό με τουρκικά σήριαλ και η εδώ και χρόνια συντονισμένη αλλοίωση της ελληνικής ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας από την πέμπτη φάλαγγα των εθνομηδενιστών.
Λένε για μια παρουσία Νατοϊκής δύναμης στα Ελληνικά νερά. Πιστεύετε ότι μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ελλάδος; Για ποιον λόγο έγινε αυτό;
Ο μόνος ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ελλάδος είναι ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος βάλλεται από όλες τις πλευρές τόσο σε επίπεδο ηθικού, όσο και σε επίπεδο υλικής επάρκειας.
Η ελληνική πτώχευση και η οικονομική κρίση έχουν φέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος σε δεινή θέση και το αξιόμαχό τους πλέον στηρίζεται στον πατριωτισμό και την αυτοθυσία, θα έλεγα, ιδιαίτερα των κατωτέρων στελεχών τους.
Σε ό, τι αφορά το ΝΑΤΟ έχει πατήσει πόδι στο ελληνικό Αιγαίο προστατεύοντας κατ’ ουσίαν και παρακολουθώντας την εισβολή των λαθρομεταναστών, έχοντας συγχρόνως ως κύριο αντικείμενο τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην Συρία.
Θορυβημένο το ΝΑΤΟ από την επιτυχή αντιτρομοκρατική πολεμική εκκαθάριση των δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Συρία ενισχύει την δύναμή του και ελλιμενίζεται ουσιαστικά στο ελληνικό Αιγαίο.
Πάγια θέση των Ελλήνων Εθνικιστών, όπως αναφέρθηκε και στο πολιτικό μας πρόγραμμα είναι η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και ταυτόχρονη καταγγελία της Τουρκίας στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για το casus beli.
-Η Ρωσία βοήθησε τον Άσαντ στον πόλεμο ενάντια στο ISIS. Υπήρξαν θετικά αποτελέσματα και ο Πούτιν αποφάσισε να αποσύρει τις δυνάμεις του. Ποια η γνώμη σας γι’ αυτό;
Δεν είμαστε εις θέση να γνωρίζουμε τις ιδιαίτερες συμφωνίες και συζητήσεις του Προέδρου Πούτιν με τον Πρόεδρο Άσαντ. Εκτιμώ ότι αυτή η κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν μια κίνηση ματ στο διεθνές διπλωματικό σκάκι.
Εκτιμώ, επίσης, ότι η στήριξη στον νόμιμο και αγωνιζόμενο Πρόεδρο Άσαντ θα συνεχιστεί και θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους εκπροσώπους της Νέας τάξης Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης πως κανείς δεν πρέπει πλέον να παίζει και να αγνοεί την χριστιανική υπερδύναμη που λέγεται Ρωσία.
Στο σημείο αυτό να σας αναφέρω επανερχόμενος στα του Συνεδρίου μας την ατμόσφαιρα που κυριάρχησε όταν ο Ρώσος παρατηρητής Dr. M. Kousnetsof απηύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους και στην αίθουσα κυριαρχούσε το σύνθημα «Ελλάς - Ρωσία - Συμμαχία».
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συζήτηση και την δυνατότητα που μου δώσατε να παρουσιάσω κάποιες από τις θέσεις του Ελληνικού Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.