ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μια συγκέντρωση και ο πανικός ενός αμαρτωλού καθεστώτος - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Ολόκληρη σχεδόν την εβδομάδα έβρεχε και το κρύο ήταν τσουχτερό, όμως το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου του έτους 2013, ημέρα της μεγάλης συγκεντρώσεως των Ελλήνων Εθνικιστών, ο καιρός ήταν διαφορετικός. Ο ουρανός ήταν καθαρός και όλα έδειχναν πως η συγκέντρωση αυτή θα είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Από τις πέντε ακόμη η ώρα είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο χιλιάδες άτομα. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου του 2013 ήταν η ημέρα που έγινε η μεγαλύτερη εθνικιστική συγκέντρωση μετά την μεταπολίτευση του 1984 στην Ελλάδα! Μια ημέρα, που ελπίζουμε ότι θα ξεχαστεί έναν ακριβώς χρόνο μετά, το 2014, με μία ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση!
 
 
«ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ»
 
 
Η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους 3 γενναίους των Ιμίων δεν ήταν μία συγκέντρωση πολιτική, αλλά μία ορκωμοσία εθνική. Δεκάδες χιλιάδες ξεχωριστών ανδρών και γυναικών έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν. Κάποιοι μίλησαν για 50.000 και άλλοι για 30.000, πάντως το πλήθος ήταν πυκνό και ο πλέον πλατειά λεωφόρος του κέντρου των Αθηνών, η Βασιλίσσης Σοφίας, ήταν κατάμεστη από το ύψος του Βυζαντινού Μουσείου μέχρι σχεδόν την Ηρώδου Αττικού. Οι ομιλητές έδωσαν τον παλμό, το πλήθος με θέρμη ανταποκρίθηκε στο εθνικό προσκλητήριο και ύστερα ακολούθησε μία πορεία.
 
Την ίδια ώρα οι "αρμόδιοι" έδιναν μάχη για να μειώσουν (στα ΜΜΕ…) τον αριθμό των ατόμων που παρευρίσκοντο στην συγκέντρωση. Ξεκίνησαν από ένα φτωχό 15.000 και κάποιοι εντελώς γελοίοι μίλησαν για 3.000, ενώ δεν έλειψε και η δήλωση ενός πολιτικού, από τα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ., ο οποίος την επόμενη ημέρα σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι ήταν 300 άτομα! Ο ίδιος αυτός πολιτικός είχε κάνει την περίφημη δήλωση πριν από χρόνια "είμαστε όλοι καραγκιόζηδες"...
 
Η πορεία ήταν συγκλονιστική. Ξεκίνησε από το Μνημείο των Ηρώων και κατέληξε στα γραφεία μας στην οδό Μεσογείων. Μία πορεία γεμάτη πάθος με τις Γαλανόλευκες και τα εθνικιστικά λάβαρα να ανεμίζουν στον ελεύθερο για εκείνες τις λίγες ώρες αγέρα της Αθήνας. Μια πορεία που κράτησε σχεδόν δυο ώρες με απόλυτη πειθαρχία, χωρίς κανένα επεισόδιο. Συγκέντρωση αυτού του μεγέθους και με αυτά τα ποιοτικά στοιχεία είναι σίγουρο ότι κανένα κόμμα σήμερα δεν μπορεί να διοργανώσει.
 
Αυτό και μόνο το γεγονός πάγωσε κυριολεκτικά αυτούς, οι οποίοι εξουσιάζουν την Πατρίδα μας. Για «επίδειξη δυνάμεως της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» έκαναν λόγο μάλιστα στα ιστολόγιά τους κάποιοι. Όχι, Δεν ήταν «επίδειξη», ήταν η δύναμη ενός ολόκληρου Έθνους, το οποίο έχει κουραστεί πλέον να ταπεινώνεται, να δοκιμάζεται, να εξαπατάται. Όσο για τα κανάλια και τις φυλλάδες, δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από τον θλιβερό ρόλο, τον οποίο πάντοτε παίζουν, αναφερόμενοι («ενημερώνοντας»…) στις συγκεντρώσεις των Εθνικιστών. Ήταν όλοι τους εκεί. Αλλά στην πραγματικότητα με ελάχιστες εξαιρέσεις ολίγων δευτερολέπτων δεν έδειξαν τίποτε. Πρωταθλητής της παραπληροφόρησης ανεδείχθη η ΝΕΤ ("το τελευταίο σοβιέτ"), η οποία στο δελτίο ειδήσεων της επομένης ημέρας είπε ότι ήταν στην συγκέντρωση 2.000 άτομα... 
 
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ, ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΡ
 
Ήταν φυσικό μετά από την συγκέντρωση αυτή, η οποία απέδειξε ότι δεν πιάνει τόπο η ψευδολογία εναντίον μας των βαρόνων Μινχάουζεν των ΜΜΕ, να υπάρξει ένας ολόκληρος ποταμός λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Με αφορμή την συγκέντρωση και την παράνομη αποσιώπησή της, το Κίνημά μας απέστειλε εξώδικο προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και ω του θαύματος λάβαμε απάντηση! Η οποία ήταν κυριολεκτικά για γέλια και γεμάτη χαλκευμένα στοιχεία! Σχετικά με την απόλυτη συνωμοσία σιωπής και τον αποκλεισμό μας, πληροφορηθήκαμε ότι σύμφωνα με το ΕΣΡ «ως προς τα ποσοστά χρονικής έκθεσης των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταγράφει 3,5% στον ΑΝΤ1, 2,6% MEGA, 4,7% στην ΝΕΤ και 5,1% στο ΣΚΑΪ»!!!
 
Πραγματικά οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει από κάθε όριο λογικής. Στους 9 ολόκληρους μήνες, που είμαστε κόμμα κοινοβουλευτικό, είναι ζήτημα εάν έχει εμφανιστεί 3 έως 4 φορές εκπρόσωπός μας στα τηλεπαράθυρα της συμφοράς! Από που αντλούν λοιπόν αυτό το ποσοστό; Μα από τις… ύβρεις τις οποίες εκτοξεύουν εναντίον μας! Δηλαδή και μας υβρίζουν και μας συκοφαντούν και μας χρεώνουν αυτό ως ποσοστό εμφανίσεως στα δελτία ειδήσεων!!!
 
Έχουν ξεπεράσει τα ορφανά του Μαρξ που κατευθύνουν τα καταχρεωμένα κανάλια της διαπλοκής ακόμη και τον πατερούλη τους τον Στάλιν... Όμως, το θέμα έχει και συνέχεια. Διαβάζουμε παρακάτω από την έκθεση του ΕΣΡ: "Ως προς τον αριθμό εμφανίσεων στελεχών στις ενημερωτικές εκπομπές, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταγράφει: 2,1% στον ΑΝΤ1, 0,7% στο MEGA και 3,4% στη ΝΕΤ. Εις ότι δε αφορά τον αριθμό εμφανίσεων στελεχών στο σύνολο των εκπομπών των τηλεοπτικών σταθμών, τα ποσοστά για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι 4,5% στον ΑΝΤ1, 2,3% στο MEGA και 3,2% στη ΝΕΤ".
 
Που τα είδαν όλα αυτά; Φυσικά πουθενά. Ελάχιστες οι εμφανίσεις μας, αλλά φαίνεται πως σαν εμφανίσεις μας θεωρούν τις συκοφαντικές αναφορές σε εμάς με μονταρισμένα πολλές φορές αποσπάσματα από τηλεοπτικό υλικό, το οποίο συνοδεύεται από ψευδείς και υβριστικές αναφορές των παρόντων στα δελτία εκπροσώπων όλων των κομμάτων πλην… ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μήπως όμως είμαστε λάθος; Μήπως την ώρα που παρουσιάζονται όλες αυτές οι εκπομπές, ένα φάντασμα πλανάται στην οθόνη και είμαστε εμείς; 
 
Για να τελειώνουμε με το θέμα. Δεν παραπονούμεθα. Το μαγαζί τους, το σάπιο και αμαρτωλό, προσπαθούν να σώσουν οι άνθρωποι και κάνουν ότι είναι δυνατόν. Δεν πιστέψαμε ποτέ ούτε στην ισονομία τους, ούτε στην ψευτοδημοκρατία τους για να μας προκαλούν έκπληξη όλα αυτά...
 
Πάντως είναι γεγονός ότι μετά την συγκέντρωση της 2ας Φεβρουαρίου 2013, είχαμε μία πλήρη επανάληψη όλου του ρεπερτορίου της λασπολογίας. Μάθαμε πάλι ότι είμαστε ναζιστές, αντίχριστοι, σατανιστές, παλιάνθρωποι, εγκληματίες, ότι δολοφονούμε καθημερινά κλπ., κλπ. Τι κρίμα όμως γι αυτούς, ο λαός δεν τους ακούει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχώς ανεβαίνει.
 
ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΕΙ… ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ!
 
Την ίδια ώρα, που ο ποταμός της λάσπης ορμητικά ρέει από τους "ενημερωτές" κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τα ΜΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτιάξουν μία εντελώς φανταστική εικόνα για τον αγαπημένο τους ΣΥΡΙΖΑ. Παράδειγμα: Μία βουλευτής του Αλέξη αποκάλεσε τα Σκόπια… Μακεδονία και ένα στέλεχος του τα Ίμια… Καρντάκ(!) και είπε ότι οι Τούρκοι είχαν δίκιο. Μας λένε ότι τους… "αποκεφάλισαν", ενώ στην πραγματικότητα ουδείς διεγράφη. Στο πλευρό των μαρξιστών και κάποιοι ιεράρχες, οι οποίοι βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με τα «Ματωμένα Ράσα» του Ελληνισμού. Ο «έρωτας» του ΣΥΡΙΖΑ όμως για την θρησκεία φαίνεται πως δεν τους βγαίνει και για του λόγου το αληθές, το παρακάτω δημοσίευμα:
 
«ΚΟΥΡΑΚΗΣ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»: «…Πάγια θέση της Αριστεράς η αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους, κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία, ισότιμη διδασκαλία όλων των θρησκευτικών δογμάτων και αποκλεισμός κληρικών από την ορκωμοσία στη Βουλή ή άλλες εκδηλώσεις που συνδέονται με δημόσια αξιώματα…»
 
Μήπως ακούσατε κανένας από τους υμνητές του ΣΥΡΙΖΑ μητροπολίτες, οι οποίοι συμπτωματικά είναι και υβριστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να λέει λέξη; Φυσικά και όχι. Όλα αυτά συμβαίνουν στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, στο γραικυλιστάν του 2013, στο οποίο όμως μέσα από την καταχνιά, την ψευτιά και την σαπίλα υπάρχει πλέον και μία άλλη Ελλάδα!
 
Επιστροφή, λοιπόν, στο βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου. Όταν το εθνικιστικό ποτάμι ξεχείλισε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ήταν την στιγμή που η κορυφή της πορείας ευρισκόταν στο ξενοδοχείο Hilton και το τέλος της έφτανε στην Ρηγίλλης. Εκεί απέναντι ακριβώς από την κορυφή της πορείας είναι μία λευκή κολώνα για την οποία ο Κωστής Παλαμάς είχε γράψει τον στίχο:
 
 «Λευκή ας βαλθεί όπου έπεσες, Κολώνα / (Πώς έπεσες, γραφή να μη το λέη) / Λευκή με της Πατρίδας την εικόνα…»
 
Η Λευκή αυτή Κολώνα είναι το σημείο, όπου χύθηκε το Αίμα ενός μεγάλου Έλληνα, του Ίωνα Δραγούμη, που με λόγια από τα δικά του λόγια θα κλείσω το κείμενο αυτό:
 
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: «Αν το κράτος στενοχωρεί το έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξει μορφή ή να χαθεί. Το κράτος, που εμποδίζει το έθνος, είναι περιττό και βλαβερό.»… «Όταν το κράτος είναι αντεθνικό, τότε κάτω το κράτος, ζήτω το Έθνος»
 
 
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Μήπως πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι?












Πληροφορίες, λένε πώς η Κυβέρνηση , «πάγωσε» την ανακήρυξη ΑΟΖ και κατάθεση συντεταγμένων θαλασσίων ζωνών στον ΟΗΕ. Ελπίζουμε ότι ισχύουν, γιατί αυτή είναι, η μόνη εθνικά υπεύθυνη στάση στις δεδομένες συνθήκες. Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα τα ελληνοτουρκικά, πολύ περισσότερο στη δυσκολότατη σημερινή συγκυρία, «επικοινωνιακές» τρέλες ίσως και να έχουν τραγικές συνέπειες. 
 
‘Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για «τακτική αναδίπλωση» των οπαδών της «ΑΟΖ», που περιμένουν σύντομα καταλληλότερη στιγμή να εφαρμόσουν τις ιδέες τους.

Ελάχιστοι έως και κανένας από τους σημερινούς οπαδούς της «ΑΟΖ»  και εισηγητών μιας μαχητικής αντιμετώπισης της ‘Αγκυρας, δεν είχαν τότε ακούσει τη λέξη ΑΟΖ ή δεν είχαν συγκινηθεί για την απόπειρα κατάλυσης του κυπριακού κράτους (σχέδιο Ανάν), τη Μαδρίτη, τον Οτσαλάν, την αποδοχή της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ, υπό καθεστώς κατοχής και μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και μύριες όσες άλλες, εξαιρετικά αμφισβητήσιμες επιλογές της εξωτερικής πολιτικής. Ακόμη και σήμερα,  δεν διαμαρτύρονται για το ξαφνικό πάγωμα των ελληνορωσικών σχέσεων.

Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται μονομερώς και αποκλειστικώς στην ΑΟΖ.Η στρατηγική της Αθήνας έναντι της ‘Αγκυρας όντως χρήζει επανεξέτασης και αναθεώρησης, αν και μια τέτοια επανεξέταση και αναθεώρηση δεν θα είχε κανένα λόγο να αρχίσει από την ανακήρυξη ΑΟΖ – το αντίθετο. ‘Όμως, κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός την άνοιξη. Ποιος λογικός και πατριώτης άνθρωπος θα άνοιγε αυτή τη στιγμή τα ελληνοτουρκικά; 

Μια χώρα εξασθενημένη οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά, κατά τρόπο πρωτοφανή στην ιστορία της, με προβλήματα στις ένοπλες δυνάμεις που αναγκάζουν τον ίδιο τον Αρχηγό του Ναυτικού να βγει «στα κάγκελα», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του ‘Οπλου με δηλώσεις στις εφημερίδες, θα πάει να κάνει επίδειξη (ανύπαρκτης) δύναμης σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο; 

Μπορεί λογικοί και πατριώτες άνθρωποι, με στοιχειώδη σοβαρότητα και επίγνωση της πραγματικότητας, που αγαπούν την πατρίδα τους, να υποστηρίξουν μια τέτοια άποψη;

Στην ελληνική ιστορία, ο ενδοτισμός και η υποτέλεια απέναντι στους ξένους, την Τουρκία ή κάθε λογής «συμμάχους» έπαιξαν ολέθριο ρόλο. Ακόμα όμως πιο καταστροφικό, έπαιξε ο τυχοδιωκτισμός μιας πρόσκερης «εθνικοφροσύνης», πίσω από την οποία εύκολα διακρίνει κανείς τις δόλιες προτροπές ξένων δυνάμεων και υπηρεσιών. 

Που συχνά λένε κάτι δημοσίως και άλλα από κάτω, κατ’ ιδίαν, όπως το έπραξαν οι Βρετανοί στην Κύπρο το 1963 και οι Αμερικανοί στην Ελλάδα το 1974. Μια τέτοια συσσωρευμένη ιστορική εμπειρία οφείλει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς.

Η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας του ελληνικού κράτους, της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας που διέθετε τον Μάιο 2010, πριν από τη Δανειακή και το Μνημόνιο.Αντίθετα με τα ανακριβώς υποστηριζόμενα σε μια πληθώρα άρθρων και εκπομπών, που επιπίπτουν επί των κεφαλών ενός προβληματισμένου λαού.
Η ανακήρυξη ΑΟΖ ακούγεται μέν ως πατριωτική θέση, αλλά ίσως και να μην σχετίζεται τόσο, όσο προβάλλεται επικοινωνιακά ,με την αναζήτηση υδρογονανθράκων, γιατί την κυριότητα και την εκμετάλλευσή τους εξασφαλίζει απολύτως η υφαλοκρηπίδα, ζώνη που οριοθετείται όπως ακριβώς η ΑΟΖ και μπορεί μάλιστα να την υπερβαίνει σε μερικές περιπτώσεις. 

Το μόνο που μπορεί όντως να κάνει η ανακήρυξη ΑΟΖ είναι να «ανατινάξει» το παρόν  status με την Τουρκία, είτε οδηγώντας σε ένταση υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες, είτε σε διαπραγμάτευση, προσφυγή σε διαιτησία ή δικαστική κρίση, επίσης υπό δυσμενέστατες συνθήκες, 

Πάμε για μαλλί και θα βγούμε κουρεμένοι. Κυριολεκτικά μάλιστα, από τους ενεργειακούς μας πόρους. ‘Όχι μόνο δεν θα πάρουμε αυτά που θα μπορούσαμε υπό άλλες συνθήκες, αλλά και όσα πάρουμε θα τα δώσουμε σε ξένες τράπεζες, χωρίς λύση του οικονομικού. Είμαστε «αποικία χρέους», εξυπηρετώντας μη βιώσιμου χρέους, έχοντας υποθηκεύσει όλο τον δημόσιο πλούτο.

Τι σημαίνει μη βιώσιμο χρέος; Αν έχετε τρία σπίτια και δεν μπορείτε να εξυπηρετήσετε ένα δάνειο αντίστοιχης αξίας με ένα σπίτι. Πουλάτε ένα σπίτι και ξοφλάτε. Αν χρωστάτε τρία σπίτια κι έχετε ένα, το πουλάτε και κρύβετε τα λεφτά να μην σας το πάρουν. 

Στη δεύτερη περίπτωση είναι η Ελλάδα. Σε συνθήκες μη βιώσιμου χρέους και νομικές δεσμεύσεις «αποικίας», οφείλει να κρύβει, όχι να εμφανίζει την περιουσία της, να μην την αρπάξουν. Αντί να ψάχνει για υδρογονάνθρακες, πρέπει να πάει να ζητήσει κούρεμα χρέους και ανθρωπιστική βοήθεια να επιζήσει.

Αυτά περί χρέους. Αλλά μια μείζων ελληνοτουρκική κρίση όχι μόνο θα κατέληγε πιθανότατα εις βάρος μας, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερες συνέπειες. Το παρόν οικονομικό πρόγραμμα, ότι και να λένε ευρωπαϊκές και ελληνική κυβέρνηση, δεν μπορεί να συνεχισθεί επ’ άπειρον. Το ελληνικό θα τεθεί οπωσδήποτε στην ημερήσια διάταξη, είτε γιατί η χώρα θα καταρρεύσει, είτε γιατί μια ελληνική κυβέρνηση θα το θέσει.

Είναι πολύ διαφορετικό για τη χώρα να τεθεί στην ΕΕ θέμα απειλούμενης κατάρρευσης κράτους-μέλους και άλλο να τεθεί μια διπλωματικο-στρατιωτική κρίση με την Τουρκία, που θα δώσει την ευκαιρία «δεύτερου γύρου» ενδοευρωπαϊκών επιθέσεων κατά της Ελλάδας! 

Τέτοια εξέλιξη θα ολοκληρώσει την πορεία καταστροφής που αρχίσαμε το 2010.Δεν χρειαζόμαστε περιπέτεια στο Αιγαίο να προστεθεί στα προβλήματά μας, από κόμματα που ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά στο παρελθόν με «εθνικά θέματα». 

Αυτό που χρειαζόμαστε απελπιστικά είναι να μαζέψουν θάρρος, δυνάμεις, επιχειρήματα, να πάνε σε Βρυξέλλες, Βερολίνο, ΔΝΤ λέγοντας «αρκετά, ώς εδώ ». 

Δεν μπορεί  να συνεχίζεται η φτωχοποίηση  του ελληνικού λαού και να καταργείτε η εθνική ανεξαρτησία και η κυριαρχία του . 

Ναι στο Δίκαιο και επιθυμητό αρκεί να είναι και εφικτό.