ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Σαμαρά για τις δεσμεύσεις


Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε επιστολή σήμερα στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. 

Η επιστολή Σαμαρά σε Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία της επιστολής στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι στηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο, έχει την εντολή υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. 

Παράλληλα όμως επισημαίνει την επιχειρηματολογία του για τροποποίηση των πολιτικών που εφαρμόζονται χωρίς να αλλάζουν οι στόχοι που θέτουν οι δανειστές μας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος την ΝΔ, πριν στείλει την επιστολή, είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους και τον πρωθυπουργό. 


Η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά 

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας. 

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.


Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Να Υπογράψει ή να μην Υπογράψει;

 Το δίλημμα δεν ήταν Φτώχια ή Λεφτά.



Εχει μπει ένα διλλήμμα που,    με άξονα την Εθνική Ανεξαρτησία, στις αποφάσεις και τα μέτρα που θα πάρουμε αλλά και πως θα τα εφαρμόσουμε, αλλά είναι πολύ πολύ πρακτικό.


Η ομίχλη της παραπληροφόρησης, εσκεμμένα, μας αποτρέπει από το να δούμε τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ) τους, που είναι οι Εκλογές.

Εχουν πέσει σε όλα τα μέτρα έξω, γιατί υπογράφαν ο,τι τους σέρβιραν και τώρα θα φταίει ο Σαμαράς αν χαθούν οι Συντάξεις, γιατί ακόμη κι ο πατριδέμπορας (ένας είναι) που έλεγε ΟΧΙ, τώρα λέει ΝΑΙ, “κόντρα στην συνείδηση του” (μαζί με την Βάσω, τον Βούρο, το Λοβέρδο κτλ)

 Αυτό που τρέμουν Τράπεζες, Εργολάβοι και οι λακέδες τους είναι οι Εκλογές! 

Το εχθρικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γινόταν οι εκλογές της 4/12/2012 (την άλλη βδομάδα θα είχαμε εκλογές !), ήταν ήδη γνωστό από ανάλογες εμπειρίες του ΔΝΤ στο εξωτερικό. Άρα οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι της Τρόικας είναι λίγο απίθανο “να την πάτησαν” με τις δημοσκοπήσεις, άρα το σχέδιο αναβολής τους, θα πρέπει να ήταν προσχεδιασμένο κι τα ανδρείκελα έτοιμα και σε αναμονή. 

Οι εκλογές είναι δεδομένο, σε τέτοιες καταστάσεις κοινωνικού τρόμου, ότι θα φέρουν τεράστιες ανατροπές στα τζακια και στην διαπλοκή.

Ειρρήσθω εν παρώδω, δεν ήταν περίεργο, επικοινωνιακά, που ΟΛΑ τα κανάλια έλεγαν, “Ηρθε ο Παπαδήμος από το Εξωτερικό”, “Περιμένουμε τον Παπαδήμο από το Εξωτερικό”, όταν ο Παπαδήμος είναι εδώ και δυο Χρόνια σύμβουλος του Παπανδρέου! 

Λες κι είναι Ελληνας του Εξωτερικού που ήρθε πριν 15 μέρες για να μας Σώσει! Ο Μεσσίας από τον Ουρανό!

Αρα κρατάμε το πρώτο δεδομένο ότι οι Εκλογές ή μάλλον η αναβολή τους, ήταν αποφασισμένες, άρα η “ξαφνική” απόφαση του Παπανδρέου, δεν δείχνει να ήταν και τόσο “εν θερμώ”.

Το δεύτερο δεδομένο που φοβούνται είναι η ανατροπή του μονοδρόμου. Η ψυχολογική συμμόρφωση λόγο φόβου, είναι εύθραυστη σαν πύργο με τραπουλόχαρτα. Αρκεί κάποιος να δείξει την έξοδο κινδύνου! Το είδαμε όλοι με το σχέδιο Ανάν! Όλη η προετοιμασία ετών, όλα τα άρθρα, οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου κατέρρευσαν με τέσσερις μόνο λέξεις “. . . Δεν θα παραδώσω κοινότητα . . .” του Τάσσου Παπαδοπούλου. Τέσσερις Λέξεις!

Ο Σαμαράς δεν είναι κανένας Μπολσεβίκος, ούτε άσχετος με την Οικονομία, αλλά προωθεί μια άλλη συνταγή από αυτή που αποτυχημένα εφαρμόζουν δυο χρόνια τώρα Τροικα, ΠΑΣΟΚ κι εξαπτέρυγα. Αυτό όμως δεν είναι αποδεκτό από τις Τράπεζες. Οχι ότι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους με την ανάπτυξη, αλλά με το μνημόνιο θα πάρουν και τα λεφτά ταχύτερα αλλά και το οικόπεδο χωρίς να πληρώσουν!

Θα σβήνουν ένα ποσόν από τα βιβλία τους και θα αποκτούν ένα υποτιμημένο οικόπεδο! Χωρίς cent! 

Το τρίτο δεδομένο είναι τα μέτρα που ζητούν να υπογράψει, δεν τα έχει δει κανείς, ακόμη! Αν είναι θετικά γιατί φοβούνται ότι δεν τηρήσει τον λόγο του ο Σαμαράς; Οσο δύσκολα και να είναι! Δηλαδή θα είχε αντίρρηση κανένας από εμάς, ακόμη κι αν μας έλεγαν πχ. “Δεν θα πληρωθείτε για δυο μήνες (σ.σ.λες και πληρώνομαι! χαχα!), αλλά θα μειωθεί πχ η ανεργία κτλ” Κάτι τόσο σκληρό, αλλά με αντίκρυσμα, δεν θα περνούσε; Εδώ πέρασαν, χειρότερα!

Αρα, σχεδιάζουν κάτι άλλο για να θέλουν λευκή επιταγή. Ειδατε ποια ήταν η πρώτη κίνηση του Παπαδήμου; Ενώ ψάχνουμε 12 δις σε 40 μέρες, ξεζουμίζοντας τον λαό, για να “κλείσουμε” την χρονιά στους “στόχους”, αύξησαν την “βοήθεια” στις Τράπεζες από τα 30 δις στα 60 δις ! ! ! Βρήκαν 30 δις σε μια νύχτα ! ! !

Το τέταρτο δεδομένο είναι ο έλεγχος της χώρας άπο την διαπλοκή. Ο,τι αναπνέει στην Ελλάδα το έχουν πέντε (!) άνθρωποι.κανάλια, πλοία, τράπεζες, βουλευτές, ξενοδοχεία, κατασκευαστικές, ηλεκτρονικά, τυπογραφία, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, ομάδες.

Η ανάπτυξη να είστε σίγουροι ότι θα έρθει, όπως ήρθε σε όλες τις χώρες όπου πέρασε το ΔΝΤ, δεν είναι άσχετοι, η Νιγηρία έχει ανάπτυξη 8.8% ! Αρα το ζήτημα είναι ποιος θα οφελειθεί! Θα πάρουμε 230 δις, πρέπει να κοπεί η πίττα, πριν τις εκλογές ωστε να μην έχουμε “παρατράγουδα” για το ποιος είναι ο Νταβατζής.

Άρα ο ΑΝΣΚ της “μπλόφας” των υπογραφών είναι να κατεβάσουν το Σαμαρά στο βούρκο τους.

Ούτε καταστροφή θα έρθει, ούτε η αποκάλυψη του Ιωάννου, αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς, αλλά θα χάσουν την πρωτοβουλία του φόβου που ελέγχει μέχρι τώρα τις αντίδρασεις, σε κάθε επαχθές μέτρο.

Μέχρι σήμερα όποια κοινωνική ομάδα σήκωνε κεφάλι,φορτηγατζήδες, συνταξιούχοι, δημόσιοι, συμβασιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, μπορούσε εύκολα να απομονωθεί και να περιθωριοποιηθεί.

Αν το εκλογικό σώμα, από το κλειστό παραβάν, στείλει ξεκάθαρο μήνυμα κατά του μνημονίου, θα καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα του φόβου, στα εξαπτέρυγα και τους διαπλεκομένους ντηντήδες της ΝΔ.

Όλοι αυτοί που κάθονται φοβισμένοι στους καναπέδες θα πάρουν το μήνυμα ότι υπάρχουν κι άλλοι δίπλα τους που αντιδρούν.

Θα δουν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος.

Η κοινωνική πίεση που ασκεί ο εκφοβισμός της Τροϊκας, το φασίστα Γιουνκερ, του Σακάτη, του gay Ολλανδού και της Βυζαρούς θα διαρραγεί.

Δεν υπάρχουν ούτε συνωμοσίες, ούτε Νεφελίμ.

Στόχος δεν είναι ο Σαμαράς, αλλά στο πρόσωπο του, οι Ελληνες.

Θα είμαστε φτωχοί και δέσμιοι ή φτωχοί κι ελεύθεροι;

Δεν είμαι κανένας κομμουνιστής, να θέλω την καταστροφή του καπιταλισμού, ή της ΕΕ, αλλά από πότε η Εθνική Ανεξαρτησία έγινε Τραπεζική Αποζημείωση;

Οι Τράπεζες κι οι Πρωθυπουροί λακέδες τους, κοιτάνε το κέρδος τους, ας κοιτάξουμε κι εμείς το δικό μας!

Αλλιώς ακόμη κι αν σωθούμε, ακόμη κι αν πάρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου κτλ. αλλά έχουμε χάσει την Δημοκρατία, αλλά κι όλα όσα μας κάνουν Ελληνες, για έναν ψευδο Πρωθυπουργό, τι αξία θα έχει η “Σωτηρία” μας;

Ας έρθουν άλλα 11εκ. αλλοδαποί να πληρώνουν φόρους και να ενωθούμε ξανά με την Πύλη.

Το δικό μας λοιπόν όπλο στο τραπέζι, είναι η ψήφος μας.

Ας το χρησιμοποιήσουμε. Εκλογές ή Χαος!



Και ξαφνικά, η δραχμή έγινε "λύση" 

Κάποιοι που θεωρούν ότι η ευρωζώνη συνολικά θα καταρρεύσει, και όλες οι χώρες θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στα νομίσματα που είχαν, προτού ασπαστούν και αγκαλιάσουν το ευρώ. 

Ενώ άλλοι, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να προκύψει μια «μέση λύση».

Αυτή την τελευταία παράμετρο παρουσιάζει η Wall Street Journal, στην πιο πρόσφατη έκδοσή της. Αναφερόμενη σε ένα… υβρίδιο δραχμής, ως τη μόνη ρεαλιστική λύση που θα μπορούσε να ασπαστεί η σημερινή Ελλάδα, για να βάλει φρένο στην εθνική κατρακύλα, να διαμορφώσει ένα ελάχιστο σημείο καμπής, και να ξεκινήσει από εκείνη την προσπάθεια επιστροφής σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Μακριά από την κρίση.

«Η λύση για την Ελλάδα», τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο της WSJ, όπου υποστηρίζεται ότι η χώρα μας θα πρέπει να υιοθετήσει μια δραχμή δημοσιονομικού τύπου, η οποία δεν θα υπάρχει σε απτή μορφή, αλλά θα ρυθμιστεί σε αυξημένη και σταθερή ισοτιμία, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Φυσικά, η Wall Street Journal αναφέρεται σε μια λύση καινοφανή, που δεν έχει εφαρμοστεί κάπου αλλού, στον σύγχρονο και… πολιτισμένο κόσμο. Επομένως, ελλοχεύουν κίνδυνοι τους οποίους κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. 

Ειδικά με μια οικονομία… του σωλήνα, όπως είναι η ελληνική.


Ζοφερή η κατάσταση στην Ευρώπη

BAROSSO: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΟΦΕΡΗ


Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανέρχεται την Τετάρτη το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας ευρωπαϊκών χωρών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τρόπους να περιορίσουν την έκθεσή τους σε χρεόγραφα της ευρωζώνης καθώς βλέπουν την κρίση να διαχέεται από την “περιφέρεια” στον “πυρήνα” της ζώνης του ενιαίου νομίσματος. 

Αναστενάζουν οι βίλλες σε Εκάλη και Ψυχικό.
Κλαυθμός και οδυρμός.

Βάστα ευρώ λίγο ακόμη να προλάβουμε εμείς οι καναλάρχες και οι νταβατζήδες να κάνουμε τα ευρώ μας δολλάρια και χρυσό.

Βάστα λίγο ακόμα ευρουλάκι μου σε παρακαλώ…

Φιλιππινέζες μας “δημοσιογράφοι” βρίστε τον Σαμαρά μπας και υπογράψει και κρατήσει το ευρώ κανα μήνα παραπάνω.
Άντε να προλάβουμε να τα αλλάξουμε τα μαμημένα τα ευρώ κι έχουμε δις από δαύτα στην Ελβετία.

Άντε μπας και προλάβουμε.
Βρίστε, φοβίστε, απειλήστε…

Οι σοσιαλιστές στο... ταμείο ανεργίας!!!


Κατάντησε πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο:
"Σοσιαλιστής πρωθυπουργός σε χώρα της Ευρωζώνης"!  
15-1 εις βάρος των σοσιαλιστών


Οσο και αν ακούγεται ανατριχιαστικό από πολιτική σκοπιά, αυτή τη στιγμή δεν έχει απομείνει παρά... ένας (!) σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός στα 17 κράτη που έχουν ως κοινό νόμισμα το ευρώ - κι αυτός... "πολιτικός τραβεστί" αφού συγκυβερνά με τη Δεξιά! 

Πρόκειται για τον Βέρνερ Φάιμαν, τον καγκελάριο της Αυστρίας, ο οποίος από τα τέλη του 2008 έχει συγκροτήσει "μεγάλο συνασπισμό" με τους συντηρητικούς δεξιούς. 
Με εξαίρεση τον αριστερό Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Κύπρου, οι υπόλοιποι... 15 (!!!) πρωθυπουργοί των χωρών της Ευρωζώνης είναι δεξιοί. 

Το σκορ 15-1 εις βάρος των σοσιαλιστών είναι κυριολεκτικά πρωτοφανές.



Τι κρύβεται πίσω από το «ΟΧΙ» ή το «ΝΑΙ» του Σαμαρά.




Αν λοιπόν ο Σαμαράς πει «ΝΑΙ», το πολιτικοοικονομικό καθεστώς θα διατηρηθεί στη ζωή για άγνωστο ακόμα χρονικό διάστημα και θα προσπαθήσει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του απέναντι στην εξαθλιωμένη κοινωνία. 

Αν όμως ο Σαμαράς πει «ΟΧΙ», τότε αυτόματα θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία και ολόκληρο το πολιτικοοικονομικό καθεστώς θα καταρρεύσει.

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή την κατάρρευση, ώστε να μπορέσουμε να ξαναστήσουμε ένα κράτος σύγχρονο με νέους δημοκρατικούς θεσμούς και μια οικονομία παραγωγική και όχι κρατικοδίαιτη.


Ο λαός θέλει να τους κρεμάσει 
κι εκείνοι επιμένουν να σχεδιάζουν 
διαδοχή στοΠαΣοΚ 
και μακροημέρευση των δανειακών, 
με υπογραφές της ΝΔ




Η κοινωνία και ο λαός ζυγώνουν στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης και απόγνωσης. Δεν είναι μόνο το χαράτσι της ΔΕΗ (αυτό θέλουν να συζητάμε τώρα όλη μέρα). 
Είναι η συνολική μας κατάσταση.

Δηλωμένοι άνεργοι κοντά στο εκατομμύριο. Χώρια και άγνωστο πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είναι επίσης άνεργοι.

Τα νέα παιδιά φεύγουν κατά χιλιάδες για ξένες χώρες και αναζήτηση καλύτερης τύχης. Χάνουμε μέρα με τη μέρα τον “στρατό” εκείνον που θα μας οδηγούσε στο μέλλον.

Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη μεταφερθεί στις γειτονικές χώρες. Οπως και δισεκατομμύρια καταθέσεις.

Η αγορά στεγνή σαν έρημος. Κανείς δεν μπορεί να πληρώσει κανέναν.Οι μόνοι που επιβιώνουν είναι ορισμένοι στην λιανική (φούρνοι κλπ) κι αυτό άγνωστο για πόσο. 

Οι B2B (από επιχείρηση προς επιχείρηση) είναι σχεδόν στο σύνολό τους κατεστραμμένοι. Δεν υπάρχει πλέον η έννοια της “υγιούς επιχείρησης”. Ούτε ισχύει το “τον ξέρω αυτόν, είναι έντιμος επιχειρηματίας και άνθρωπος”. Η αγορά, η πιάτσα, είναι ένα ναρκοπέδιο.

Πέφτει ο ένας, διότι του αφήνουν χοντρή τόγκα ένας-δυο πελάτες του και παρασέρνει στην πτώση και τους προμηθευτές του. Και πάει ντόμινο. Και με το κάθε κλείσιμο κι άλλοι άνεργοι. Κι άλλη απόγνωση κι άλλη απελπισία. Στήριξη στην μικρομεσαία επιχείρηση από πουθενά. Παρά το ρευστό και τις εγγυήσεις που έχουν πέσει στις τράπεζες. Μόνο στις τράπεζες, στον άνεργο, στον κατεστραμμένο και στον απελπισμένο τίποτε.

Δύο απορροφητήρες μαζεύουν το ρευστό από την αγορά: οι φόροι και τα παλιά δάνεια, όσα τέλος πάντων συνεχίζουν να αποπληρώνονται. Στέγνα και έρημος.

Οικογένειες που κρυώνουν και πεινάνε. Γονείς απελπισμένοι που αυτοκτονούν. Γέροντες στα συσσίτια και χωρίς φάρμακα και πετρέλαιο. Οσοι αντέχουν το γεροντικό δάκρυ, ας κάνουν μια βόλτα να δουν.

Ο λαός θεωρεί τις κομματικές ηγεσίες που τον κυβέρνησαν, και ειδικά τους τελευταίους, ως τους υπεύθυνους για την μεγάλη καταστροφή. Απειλεί με κρεμάλες και εκτελέσεις.

Κι αυτοί στην κοσμάρα τους. Στον χαβά τους. Σαν να μην τρέχει τίποτε. Συζητάνε για την διαδοχή στο ΠαΣοΚ και για την υπογραφή Σαμαρά στη ΝΔ. Σαν να είναι τα σοβαρώτερα ζητήματα από καταβολής κόσμου. Και φυσικά όλοι μαζί συμφωνούν πως  
το ξεπλήρωμα των “δανεικών” στους τοκογλύφους και 
οι νέες τοκογλυφικές δανειακές είναι η μόνη λύση για την “σωτηρία” μας. 

Ενώ ακόμα και ο πιο μαλάκας, ο έχων μια στάλα εντιμότητα έστω, θα έβγαινε να πει θαρρετά πως είναι πια ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ οτι ο λαός ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αυτοί το χαβά τους.

Τι περιμένουμε τώρα; Να αρχίσουν οι ληστείες και οι επιθέσεις συμμοριών απελπισμένων στα σούπερ μάρκετ και στις εύπορες συνοικίες. Το πλιάτσικο. Ωστε να έχουν μια καλή δικαιολογία να σκληρύνουν κι άλλο την καταστολή και την αστυνομική και ενδεχομένως και στρατιωτική παρουσία. Μέχρι να μας κάνουν Συρία στο τέλος.

Αυτό το κομματικό καθεστώς και αυτή η κυβέρνηση υπάρχουν ακόμη διότι διαθέτουν μια ισχυρή ένοπλη στήριξη: τα ΜΑΤ. Οι άνδρες των ΜΑΤ, οι αξιωματικοί τους και η ηγεσία της αστυνομίας διαπράττουν ένα τεράστιο και διαρκές έγκλημα εμποδίζοντας την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας που προβλέπει το κουρελιασμένο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου έχουμε πάλι Γενική Απεργία. Το πιθανώτερο είναι πως θα έχουμε μια από τα ίδια. Ανεξάρτητα όμως από το τι θα “αποδώσει” η Γενική Απεργία, αρχίζει και γίνεται σίγουρο ένα πράγμα: το δράμα μας δεν έχει πολιτική λύση. 

Με ευθύνη του καθεστώτος το οποίο σπρώχνει τα πράγματα στην βίαιη έως και την ένοπλη αναμέτρηση.

Ουσιαστικά δηλαδή το πρόβλημά μας είναι πολύ απλό: ή θα μας γ@μήσουν ή θα τους γ@μήσουμε.

Ζυγώνει η ώρα που θα πρέπει να συγκροτήσουμε διμοιρίες και λόχους ενός στρατού του λαού, αρχικά χωρίς όπλα, που θα απελευθερώσει την χώρα από την τραπεζική κατοχή και τον κομματικό δωσιλογισμό.

Πάρτε τις αποφάσεις σας σύντομα.

Αγαπητέ Πρόεδρε,
 
 
 
 

Kάθε μέρα που ξημερώνει είναι και μία νέα πρόκληση στον Ελληνικό Λαό και το πολιτικό σύστημα. 
Οι NYT έγραψαν μάλιστα το δικό μας: “ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”! Ποιό; το πραξικόπημα στο οποίο χωθήκαμε για χάρην της 6ης δόσης την οποία την περιμένουμε από τον περασμένο Μάϊο και ακόμη να έρθει. Και κάθε μέρα μας θέτουν και έναν ακόμη εκβιασμό και πάει λέγοντας. 
Ο δε λόγος των εταίρων μας, μόνον συμβόλαιο δεν είναι με όλα αυτά που ζητούν προκειμένου να εκταμιευτεί η αναθεματισμένη η δόση. Οι δε μισθοί και συντάξεις όλους αυτούς τους μήνες τελειώνουν από μέρα σε μέρα και κάθε βράδυ ένα μαγικό τζίνι γεμίζει τα ταμεία του κράτους και τελικά πληρώνονται κανονικά!!!

Τελικά Πρόεδρε πότε θα κόψουν όλοι αυτοί το δούλεμα; Κάνουμε υπομονή, το διασκεδάζουμε ενίοτε – για να μην κλαίμε με την κατάντια μας δηλαδή – γράφουμε σε αυτόν τον φιλόξενο τόπο τον πόνο μας, τις ιδέες μας, την κριτική μας, και αυτό όμως μέχρι πότε;
Πρόεδρε, όταν βλέπεις ότι το δούλεμα πέφτει σύνεφο και ότι ο χρόνος δουλεύει ανάποδα πλέον – επικοινωνιακά – για σενα, τότε πρέπει να πάρεις και άλλη πρωτοβουλία. Πρέπει να τους ξεμπροστιάσεις και να βγεις στην ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ: Με άλλα λόγια λες:

“Κύριοι της Ευρώπης κι εσύ κυρία Κυβέρνησή μας, τόσο καιρό μας λέτε για την 6η δόση η οποία δεν λέει να ξεμπλοκαριστεί. Μάλιστα μόλις τώρα λέτε ότι εφόσον αυτή (η δόση) δεν ξεμπλοκάρει, συμπαρασύρει και την ημερομηνία των εκλογών για αργότερα. Λοιπόν Κύριοι της Ευρώπης και εσύ Κυρία Κυβέρνηση, δίνω συνέντευξη τύπου και σας εκθέτω στα μάτια του Ελληνικού Λαού ως ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ και ΑΠΑΙΤΩ ΤΩΡΑ εκλογές, και ΑΠΟΣΥΡΩ την εμπιστοσύνη που σας έδωσα γιατί η ευκαιρία μία φορά δίνεται και το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και mea maxima culpa η αποδοχή μου να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το καλό της Χώρας. 
 
Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι είστε κατώτεροι των περιστάσεων, όταν δεν χτυπάτε το χέρι στο τραπέζι Κυρία Κυβέρνηση, να απαιτήσετε την δηλαδή την καταβολή της 6ης δόσης, χωρίς άλλα τερτίπια, διαφορετικά Κυρήσσουμε παύση πληρωμών και τα ξαναλέμε όταν βάλετε μυαλό”.

Αυτές, για ‘μένα είναι καθαρές κουβέντες και όλα τα άλλα είναι πλέον χάσιμο πολύτιμου χρόνου, φθορά για ‘σενα και το κόμμα και κάθε μέρα θα μετράς απώλειες αξιοπιστίας για το πρόσωπό σου Πρόεδρε. Βγες καβάλα στο άλογο τώρα και πάρε κεφάλια. Σου ροκανίζουν το χρόνο και την αξιοπιστία την δική σου και της παράταξης. Μην αφήσεις να πιστεύει ο Ελληνικό λαός ότι θα είσαι ο μόνος υπεύθυνος στην περίπτωση που δεν δοθούν μισθοί και συντάξεις.

Να θέσεις ΕΣΥ το δίλημμα στον Ελληνικό Λαό μέσα από τον λόγο σου και να δώσεις στο λαό την αλήθεια της σημασίας που έχει η υπογραφή σου.

ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΖΑΠΕΙΟ ΙΙΙ !!!!!!