ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Βίντεο-"ξυράφι" N.Farage σε Α.Σαμαρά: «Να ονομάσετε το κόμμα σας No Democracy»!

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ"

Με πολιτικό "ξυράφι", αποτελείωσε σήμερα τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά πριν λίγη ώρα στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται ως εναρκτήρια για την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βρετανός ευρωβουλευτής και ηγέτης του UKIP, Nigel Farage, ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα για τις παρεμβάσεις του κατά της τρόικα, από την αρχή της (αιματηρής) οικονομικής περιπέτειας.
Ο Nigel Farage λοιπόν, απευθύνθηκε ως εξής στον κ. Α. Σαμαρά, με αφορμή τη δήλωσή του δεύτερου ότι αντιπροσωπεύει "την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού", αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική του πρόθεση και του πρότεινε να αλλάξει το όνομα του κόμματος από "Νew Democracy" σε "No Democracy"!
"Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται "Νέα Δημοκρατία", αλλά νομίζω ότι θα 'πρεπε να το ονομάσετε "No Democracy" (Μη Δημοκρατία), διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!"
Απολαύστε ολόκληρη την σημερινή του παρέμβαση το Ευρωκοινοβούλιο στο παρακάτω βίντεο, με τα χαρακτηριστικά κατσουφιασμένα και ενοχλημένα πρόσωπα των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτικών και του ίδιου του Α. Σαμαρά!
defencenet.gr

Η Χρυσή Αυγή Το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, Για τον λόγο αυτόν θα ψηφισθεί μαζικά και θα υπερβεί το 20,00 %».

Πρώτο Θέμα: 
Έφτασαν στα ύψη τη Χρυσή Αυγή 
με τις προφυλακίσεις!


Τέσσερις μήνες πρωτόγνωρης κατασυκοφάντησης από το σύνολο των κομματικών και δημοσιογραφικών κέντρων που κινούν τα νήματα της πολιτικής ζωής, με τις παράλληλες παράνομες μεθοδεύσεις των δικαστικών λειτουργών κατ' απαίτηση της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά, έχουν καταστήσει ξεκάθαρο πέραν του Ελληνικού Λαού  και στους δημοσιογράφους, πως η δίωξη κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή είναι κατ' εξοχήν πολιτική και οι προφυλακίσεις παράνομες, αντισυνταγματικές και προϊόν πολιτικών πιέσεων.

Υπό αυτή την οπτική, είναι ενδεικτικό το άρθρο του Δημ. Μαρκόπουλου στο Πρώτο Θέμα, το οποίο και παρατίθεται αυτούσιο.

«Άντε και τη βάλαμε ολόκληρη τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή. Θέλετε να ακολουθήσει ο Κασιδιάρης;

Άντε κι αυτός μέσα στη «μπουζού». Στο κάτω της γραφής εμάς των δημοσιογράφων μας τη σπάει που κάθε τρεις και λίγο υβρίζει τα ΜΜΕ, χτυπάει τις κάμερες ή τους συναδέλφους μας και μετά έχει και την απαίτηση να του δίνουμε και βήμα για να το παίζει καλό παιδί κι αδικημένο από την κακούργα την κοινωνία.

Μήπως για επόμενο πιάτο να περιμένουμε τον Παναγιώταρο; Κι αυτός μέσα γιατί φωνάζει και όπως και να το κάνεις πάσχει λίγο από το σύνδρομο του πολιτικού «μπουνταλά» που λειτουργεί ως ταύρος εν υαλοπωλείο όπου βρεθεί και σταθεί.

Δεν μας αρέσει και η Ζαρούλια; Μέσα κι αυτή, μέσα και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, μέσα όλοι.

Θέλετε και παρακάτω; Άντε να τεθεί και το κόμμα εκτός νόμου.

Και μετά τι;

Για όσους γνωρίζουν καλά τις δημοσκοπήσεις, η Χρυσή Αυγή από όλη αυτήν την περιπέτεια με τις προφυλακίσεις όχι μόνο έχασε, αλλά αντιθέτως κέρδισε και πόντους. Μην ξεγελιόμαστε από τις δημοσκοπήσεις τις λεγόμενες «φανερές». 

Αυτές που έχουν αξία είναι οι άλλες. Οι «μυστικές». 

Και σε αυτές είναι που το πρόβλημα αποτυπώνεται ξεκάθαρα.Γιατί εκεί, η Χρυσή Αυγή έχει παγιώσει μια παρουσία που φθάνει στο 14% ή και 15%.

Κι αντί το πολιτικό σύστημα να αναρωτηθεί τί φταίει, τί έχει πάει στραβά και γιατί οι πολίτες επικροτούν ένα κόμμα του οποίου η έδρα από τη Μεσογείων μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, εξακολουθεί με τρόπο αυτιστικό να προφυλακίζει, άρα να δυναμώνει - τη Χρυσή Αυγή

Γιατί ξεκάθαρα, αν ο πολίτης που έχει τρελαθεί στους φόρους, που δεν βλέπει μέλλον και που βρίσκεται σε τρικυμία θελήσει στα σοβαρά να τιμωρήσει το σύστημα δεν θα ψηφίσει ούτε τον απολύτως συστημικό ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές - μετόχους και τις παρέες με το Levy Institute, ούτε το ξεχασμένο από το Θεό και τον Στάλιν ΚΚΕ, ούτε τους Ανεξάρτητους Έλληνες που έχουν βρεθεί σε βέρτιγκο.

Θα πάει εκεί που το σύστημα φαίνεται να έχει στρέψει τα βέλη του. Στη Χρυσή Αυγή.

Κι αν η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου, η «Ελληνική Αυγή», η «Εθνική Αυγή» ή όποια άλλη Αυγή ή Αυγούλα τους γουστάρει να κατεβάσουν, θα ψηφιστεί μαζικά. Ακόμα και πρώτο υποψήφιο Ευρωβουλευτή μαϊμού αντί για άνθρωπο το κόμμα του Μιχαλολιάκου να βάλει, πάλι θα ψηφιστεί μαζικά. Τον Ρωχάμη για αρχηγό να τοποθετήσει το κόμμα της άκρας -άκρας δεξιάς αντί του αναμένοντα τη δίκη του Μιχαλολιάκου και πάλι θα πάει στα ύψη.

Αυτό όμως το πολύ απλό είναι που οι εγκέφαλοι στο Μαξίμου δεν καταλαβαίνουν. Πως αν δεν εξαλειφτεί η φτώχια, αν δεν σταματήσουν οι προκλήσεις και το γλέντι (που δυστυχώς ακόμα συνεχίζεται σε συγκεκριμένους τομείς) τότε η εκτός comme il faut πολιτικής φασίζουσα Δεξιά θα κυριαρχήσει.

Όπως επίσης δεν κατανοούν πως κάπως πρέπει να ανακουφιστεί πλέον ο δοκιμαζόμενος πολίτης που έχει τρελαθεί να πληρώνει χαράτσια και να βλέπει γόνους να λειτουργούν σαν κλεφτοκοτάδες (βλέπε Λιάπης), μικροστελέχη του κομματικού μηχανισμού να πιέζουν με τρόπο χυδαίο επιχειρήσεις για μίζες (βλέπε Τομπούλογλου), απόστρατους να έχουν καταθέσεις ανάλογες του Ωνάση (βλέπε Κάντας) και τους εκάστοτε «κολλητούς του Κολεγίου Αθηνών» να συμπεριφέρονται με το κρατικό χρήμα με περισσή αλαζονεία (βλέπε Φιλιππίδης).

Γιατί ξεκάθαρο είναι το πράγμα: Μαϊμού δημοκρατία μας δίνει το σύστημα, από μια ορίτζιναλ μαϊμού μπορεί και να χάσει τα αβγά και τα Πασχάλια».

Εξίσου χαρακτηριστικά της έντονης οργής του Λαού μας ελέω των αντισυνταγματικών πρακτικών της Χούντας του Μνημονίου, είναι τα σχόλια που συνοδεύουν το κείμενο, μέρος των οποίων σας παρουσιάζουμε:

«Η σφοδρότατη επίθεση του σάπιου συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής, άρχισε την 17η Σεπτεμβρίου 2013, (πριν από 121 ημέρες). Παρά την παταγωδέστατη αποτυχία της, θα συνεχισθεί μάταια για άλλες 129 ημέρες, (μέχρι να ξημερώσει η 25η Μαΐου 2014), οπότε και η Χρυσή Αυγή, με το αποτέλεσμα το οποίο θα επιτύχει στις ευρωεκλογές, θα ανατρέψει πλήρως το σάπιο σύστημα. 'Εχουμε δίκιο, υπομονή και αντοχή, γι' αυτό και θα νικήσουμε»!

«Φυσικά θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή αν και είμαι ακομμάτιστος και δεν ικανοποιούμε ιδεολογικά με οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό, παρά μόνο με την προσωπική μου πολιτική ιδεολογία. Όμως η Χρυσή Αυγή έδωσε έμπρακτο παρών όπου της ζητήθηκε να συμβάλει ενισχυτικά-βοηθητικά. Γεροντάκια, γριούλες, διανομή τροφίμων, κι όλοι όσοι ανήμποροι ζήτησαν βοήθεια την είχαν άμεσα από την Χ.Α. Αυτό και μόνο αρκεί Ζήτω η Χρυσή Αυγή»!

«Κύριε Μαρκόπουλε, το γεγονός ότι οι μισοί βουλευτές της χ.α είναι προφυλακισμένοι, ίσως δε λέει και τίποτα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η όλη διαδικασία των προφυλακίσεων και της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (ένα ίσως ανεπίτρεπτα αόριστα περιγραφόμενο ποινικό αδίκημα, για μένα πιθανότατα και αντισυνταγματικό υπό την έννοια ότι το συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα δεν ορίζεται ρητά και συγκεκριμένα, βλ. άρθρο 7 Ελληνικού Συντάγματος) έγινε κατόπιν πονηρής πολιτικής πρωτοβουλίας και όχι αυτεπαγγέλτως από τη δικαιοσύνη. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Επίσης, αν σκεφτεί κάποιος την απαράδεκτη μονομερή προπαγάνδα των μ.μ.εξαπάτησης με κατά συρροή μηνύσιμες και δυσφημιστικές δηλώσεις μόνο σε βάρος της χ.α (βλ. νεοναζιστικό κόμμα, φασίστες, αυγό του φιδιού), για τις οποίες μηνύσιμες δηλώσεις και χαρακτηρισμούς κακώς η ηγεσία της χ.α δεν έσυρε στα δικαστήρια όσους τις διατύπωναν, εφόσον απαρνείται αυτούς τους χαρακτηρισμούς και άριστα πράττει, και την προσπάθεια των μ.μ.ε ωμά να προκαταλάβουν τις εξελίξεις, να χειραγωγήσουν το λαό και τη δικαιοσύνη, καταπατώντας και το περίφημο ''τεκμήριο της αθωότητας'', σε συνδυασμό με τους άπειρους βολεμένους υμετέρους των κομμάτων εξουσίας αντίθετα στην αρχή της ισότητας των πολιτών απέναντι στο νόμο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πού θα ήταν σήμερα δημοσκοπικά τα συστημικά κόμματα και πού ενδεχομένως η χ.α. Εν τέλει, προσωπικά θα ήθελα όσο το δυνατό πιο άμεση δημοκρατία με δημοψηφίσματα, ανακλητότητα αιρετών, δικαίωμα σε πολίτες με ορισμένο αριθμό υπογραφών να προτείνουν νόμους ή να ζητούν κατάργηση ή τροποποίηση νόμων κλπ. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, η λύση είναι το μη χείρον και σίγουρα η παραδειγματική τιμωρία (και δικαστική, όχι μόνο πολιτική) όσων αποδεδειγμένα σακάτεψαν την Ελλάδα. Τέλος, αν για μια δολοφονία στην Αμφιάλη ή ενδεχομένως μια-δύο ακόμα (κακώς-κάκιστα) στοχοποιήθηκε ένα ολόκληρο κόμμα, τότε τα συστημικά κόμματα για πόσες δολοφονίες από λαθραίους ή τις αυτοχειρίες των συμπολιτών μας εξαιτίας του οικονομικού ναυαγίου είναι ηθικά και νομικά υπόλογα; Ενώ η χ.α άραγε μόνον έχει βλάψει, δεν έχει ποτέ βοηθήσει συνέλληνες, που βρίσκονταν πολιορκημένοι από τους παράνομους ομόθρησκους των σφαγέων επί αιώνες και όχι επί τριετία (41-44) του Ελληνισμού τούρκων (αυτό τα λέει επίσης όλα); Όταν ο δημόσιος διάλογος γίνεται με επιχειρήματα, ηρεμία και αλληλοσεβασμό μεταξύ των πραγματικών φορέων της εξουσίας Ελλήνων πολιτών (δηλαδή όλων ημών) εύκολα βρίσκεται η αλήθεια».


«Μεγάλη μερίδα του λαού θα ψηφίσει αντισυστημικά. Το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή. Για τον λόγο αυτόν θα ψηφισθεί μαζικά και ο ίδιος εκτιμώ ότι το ποσοστό της θα υπερβεί το 20,00 %».

Το πιο αστείο είναι αγαπητέ αρθρογράφε πως όντως νομίζουν πως με αυτήν την τακτική και τον καθημερινό αφορισμό από τα κανάλια πως αντιμετωπίζουν το θέμα! Δεν καταλαβαίνουν πως όταν άτομα όπως πχ προχθές ο Ευαγγελάτος το παίζουν στο γυαλί 'υπερασπιστές της Δημοκρατίας' και βάλλουν κατά της Χρυσής Αυγής, της προσφέρουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ καθώς οι ίδιοι είναι πολύ πιο αντιπαθείς ως μέρος του Συστήματος στο μυαλό του κόσμου. 

Τα συγχαρητήριά μου για το άρθρο, τολμάς να πεις πράγματα που όλοι βλέπουμε στις παρέες μας, στη δουλειά, πως δηλ. πολύς κόσμος έχει στραφεί στη Χρ. Αυγή. Και δεν αλλάζει γνώμη με αυτόν τον τρόπο, με την Τρέμη και τον Τσίμα να φωνάζουν "ΝΑΖΙΙΙΙ!"γιατί τους σιχαίνονται ακόμα περισσότερο.

Ηλίας Κασιδιάρης




Το χέρι απλώθη κι η κλωστή δείχνει και σε οδηγεί…



Το χέρι απλώθη κι η κλωστή δείχνει και σε οδηγεί…
Κάθε μέρα στη χώρα μας διαπράττεται ένας αριθμός αξιόποινων πράξεων από διάφορους πολίτες, ανεξαρτήτως κοινωνικής προέλευσης, τάξης και πολιτικής ιδεολογίας.
Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί τον εγκληματία από τον μη εγκληματία στη συνείδηση του κόσμου δεν είναι τόσο η διάπραξη του εγκλήματος (επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι μόνο το 10% συλλαμβάνεται), αλλά ο στιγματισμός του με την ποινή, την καταδίκη, την καταχώριση κάποιου στην κατηγορία των «εγκληματικών» ατόμων.  Άρα αφού δεν έχει τόση σημασία το έγκλημα αλλά ο στιγματισμός, αυτό μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα. Δηλαδή αρκεί με κάποιον τρόπο να στιγματίσουμε κάποιον ως εγκληματία για να τον κατατάξουμε στον κόσμο της ανομίας.
Υπάρχει τώρα κάτι πολύ σημαντικό, που στην ψυχολογία ονομάζεται εκλεκτικός μηχανισμός της αντίληψης. Σύμφωνα με αυτόν τον μηχανισμό, κάθε άτομο αντιλαμβάνεται κατ’ επιλογή από την πραγματικότητα ότι συμφωνεί και ταιριάζει με αυτό που ήδη θεωρεί σωστό. Αυτό σημαίνει ότι αν σε κάποιο άτομο δημιουργηθεί μια ισχυρή πεποίθηση για το πώς έχει ένα θέμα, στη συνέχεια από το σύνολο των πληροφοριών που δέχεται σχετικά με αυτό θέμα συγκρατεί μόνον εκείνες τις πληροφορίες που επιβεβαιώνουν την προϋπάρχουσα άποψη.
Ο εκλεκτικός μηχανισμός της αντίληψης, υψώνει έναν τοίχο σιγουριάς και ασφάλειας γύρω από τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου. Για να υπερβεί αυτόν το τοίχο πρέπει να θελήσει ο ίδιος να «αποδράσει» από τη σιγουριά που του παρέχει και να διερευνήσει το εξωτερικό περιβάλλον. Κάτι ασφαλώς που δύσκολα συμβαίνει χωρίς να υπάρξει ένα ισχυρό κίνητρο. Ένα σοκ που θα του ανατρέψει την «σειρά» με την οποία έχει ταξινομήσει τα πράγματα στο μυαλό του. Που θα τον αναγκάσει να μπει στον κόπο να ξανασκεφτεί από μηδενική βάση.
Το σοκ αυτό για τον σημερινό Έλληνα ήταν η κοινωνικοοικονομική κρίση που βιώνει. Στερεότυπα δεκαετιών, χτισμένα βήμα – βήμα σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο, αλλά κυρίως κατά την επάρατη μεταπολίτευση, γκρεμίστηκαν εκ βάθρων.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει που μου έκοψαν τη σύνταξη, ούτε αν χρειαστεί να φάω κι απ’ τα σκουπίδια, μ’ ενδιαφέρει που μου πήραν την ψυχή μου, που μου είπαν ψέματα, που γκρέμισαν τα όνειρά μου, την ιδεολογία που πίστεψα μια ζωή, τον κόσμο μου», μου εξομολογήθηκε βουρκωμένος ένας ηλικιωμένος που σε όλη του ζωή άνηκε στον χώρο της κεντροαριστεράς.
Έτσι έγινε και απέδρασε από τη σιγουριά η ψυχή της σημερινής ρωμιοσύνης και μπήκε στον κόπο να ξαναδεί τα πράγματα από την αρχή, εξερευνώντας μέχρι και τον «αμαρτωλό» και «ξορκισμένο» χώρο του «καταραμένου» και «κολασμένου» Εθνικισμού.
Λέει ο ποιητής:… τ’ άγγιξες το δέντρο με τα μήλα
το χέρι απλώθη κι κλωστή δείχνει και σε οδηγεί
Αυτή είναι η αλήθεια για την ψήφο και την εμπιστοσύνη του λαού προς το Λαϊκό Σύνδεσμο, που δεν μπορεί να καταλάβει το σύστημα. Ότι ο Έλληνας πέρασε πια τη «ράχη του βουνού» και μπόρεσε να δει πίσω από αυτό.
Εκεί που το αμαρτωλό σύστημα του έλεγε, χρόνια ολόκληρα τώρα, ότι είναι γεμάτο «θηρία» και «δράκους», που θα τον κατασπαράξουν αν τολμήσει και περάσει.   Πέρασε, είδε και κατάλαβε ότι οι «δράκοι» και τα «θηρία» είναι από τούτη τη μεριά και όχι από την άλλη.
Για αυτό και το σύστημα χτυπάει το Λαϊκό Σύνδεσμο όλο και πιο δυνατά, όλο πιο παράνομα, όλο πιο παρανοϊκά.
Όσο πιο δυνατά χτυπάει όμως, τόσο πιο πολύ επιβεβαιώνει στη συνείδηση του Έλληνα, αυτό που στην αρχή δειλά άρχισε να ψελλίζει, αλλά στη συνέχεια όλο και πιο θαρρετά και σίγουρα διατρανώνει με στεντόρεια φωνή.  Ότι όλοι τον εξαπάτησαν και μόνον η Χρυσή Αυγή του είπε την αλήθεια. Γι’ αυτό και την κυνηγούν κατ’ αυτόν τον αδυσώπητο τρόπο.
Είναι ο ποιητής πάλι που δείχνει το δρόμο:
Ε δ ώ, στο χώμα ρίζωσε μια σ τ έ ρ ν αμονιά κρυφού νερού που θησαυρίζει.Σ κ ε π ή της βήματα ηχερά. Τ' αστέριαδε σμίγουν την καρδιά της. Κάθε μέρα
... πληθαίνει, ανοιγοκλεί, δεν την αγγίζει.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ!



Τη νομική άποψη ότι “αυτή καθ’ αυτή η κατηγορία δεν είναι ικανή για να προφυλακιστεί κάποιος”, εξέφρασε κληθείς να πει την άποψή του για την... προφυλάκιστη των τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπερνάρος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μου κακοφαίνεται… Όποιοι και αν ήταν, αν ήταν του ΚΚΕ θα έλεγα το ίδιο, αν ήταν όποιου άλλου πολιτικού σχηματισμού θα έλεγα το ίδιο, αν ήταν της ΔΗΜΑΡ θα έλεγα το ίδιο, για όλους θα έλεγα το ίδιο, δεν είναι δυνατό με αυτή την έννοια να προφυλακίζονται Βουλευτές.Θέλετε να κάνω τον διαχωρισμό; 

Άλλο πολιτική ερμηνεία της εγκληματικής οργάνωσης και άλλο νομική θέση, τί σημαίνει εκγληματική οργάνωση. Δεν είναι εγκληματική οργάνωση ένας πολιτικός σχηματισμός εάν δύο ή τρεις ή τέσσερις από τα μέλη του τα κοινοβουλευτικά, φέρονται, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση. 

Δεν είναι δυνατό να λέμε τέτοια πράγματα και τόσο απλά, τόσο εύκολα να στέλνουμε ανθρώπους να εκτίουν ποινή, γιατί αυτοί εκτείνουν προκαταβολική ποινή. Έχει τις πρϋποθέσεις του το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. 

Δοκίμασαν να δραπετεύσουν, προσπάθησαν να τους βρουν και αυτοί έκαναν υπεκφυγές, έχουν επαναλάβει κάτι στο μέλλον σχετικά με αυτά, είναι άμεση η κατηγορία που μπορείς να πεις ότι είναι εν τω γίγνεσθαι και υπάρχει κίνδυνος να το επαναλάβουν; Έχει προϋποθέσεις η ποινική δικονομία. Είναι αγνώστου διαμονής, κινδυνεόυν να το σκάσουν στο εξωτερικό;

Θέλω να γίνω κατανοητός, δηλαδή δεν έχει σημασία ποιοί είναι, δεν έχει σημασία μόνο ότι είναι Βουλευτές, έχει να κάνει και με το βάρος της κατηγορίας. 

Αυτή καθ’ αυτή η κατηγορία δεν είναι ικανή για να προφυλακιστεί ο άλλος. Τα λέει ρητά ο νομοθέτης, είναι σοφός Με τέτοιες καταστάσεις δημιουργούνται προηγούμενα. Και θέλω να καταλάβετε τί εννοώ. 

Θέλω να καταλάβετε ότι είναι πολύ λεπτά ζητήματα αυτά…”.

alpha965.gr


Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα: