ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Kυβέρνηση το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο












Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα.

«Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαίκό πατριωτικό μέτωπο» τόνισε χαρακτηριστικά με τρίπτυχο: «ενότητα, αγώνας, αναγέννηση».

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ είπε ότι παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων, φέροντας ως παράδειγμα την Χαλυβουργία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες, το παρεμπόριο, ενώ ήταν δίπλα στο ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις «παλινωδίες» και τις αναφορές σε φόρους και έκτακτες εισφορές.

«Μέχρι τώρα είχαμε το ΠΑΣΟΚ και την τρόικα που έβαζε φόρους, τώρα έχουμε και τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε, ενώ επικαλέστηκε τα όσα είπε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοησίες.

«Με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής. Τους επίδοξους ολιγάρχες» συνέχισε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι υπάρχουν δύο στόχοι: να σταματήσει η άνοδος της ανεργίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, «αλλά μέσα στο ευρώ».

Δεσμεύθηκε ότι δεν θα μπουν άλλοι φόροι, ούτε θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επανέλαβε τις θέσεις της ΝΔ για την αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους και στα ειδικά μισθολόγια, όπως και στη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες είπε ότι «υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Να είστε περήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. 

Απευθύνομαι σήμερα σε ένα συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση».

Όπως έδιωξε ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ τις αμερικανικές βάσεις, έτσι θα ανατρέψει & ο Σύριζα το μνημόνιο !!!





Όλοι, εκτός της στενής ομάδας του ΓΑΠ, αποδέχονται ότι η Ελλάδα υποδουλώθηκε στο μνημόνιο με μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΓΑΠ.

Το γιατί, δεν είναι της ώρας.

Και από τη στιγμή που υποδουλωθήκαμε, δεν μπορούμε να μιλάμε για διαπραγμάτευση. Δεν έγινε καμία.
Τώρα η Ελλάδα είναι χειροπόδαρα δεμένη και πρέπει να απελευθερωθεί.

Το θέμα είναι πως!

Ο ένας τρόπος είναι η επαναδιαπραγμάτευση.
Ο άλλος η ανατροπή του μνημονίου.

Η άποψή μας είναι ότι πολλοί καιροσκόποι, που η μοναδική τους δουλειά χρόνια τώρα είναι η κατανάλωση κομματικών κονδυλίων που παίρνουν από το κράτος, το οποίο κατά τα άλλα πολεμούν, τζογάρουν και παίζουν με τα συναισθήματα του λαού, μιλώντας για ανατροπή και ακύρωση του μνημονίου, με σκοπό να πάρουν ψηφαλάκια.

Μετά, αφού τα πάρουν, θα κάνουν ό,τι έκανε ο Ανδρέας, που έδιωξε τις αμερικανικές βάσεις, οι οποίες όμως τελικά έμειναν, μετά από συμφωνία που έγινε σε "μηδενική βάση".

Α, και να μην ξεχνάμε ότι εκείνα τα χρόνια, αυτοί ήταν τα μόνιμα δεκανίκια του μεγάλου Ανδρέα, με τους οπαδούς του οποίου βροντοφώναζαν όλοι μαζί και ρυθμικά το "Έξω οι βάσεις του θανάτου" και το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να διδαχτούμε όλοι μας από τους καιροσκοπισμούς και τις ανεύθυνες επιλογές του παρελθόντος -αλήθεια πόσο εύκολα ξεχνάει αυτός ο λαός!!!- και να βρούμε τη χρυσή τομή.

Ποια είναι;

-Σκληρή και παραδειγματική τιμωρία εκείνων που μας έβαλαν στο ΔΝΤ-Μνημόνιο
-Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου
-Ταχύς εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους
-Λήψη άμεσων αναπτυξιακών μέτρων
-Άμεση αναμόρφωση της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος 

Κατά τα άλλα, όσοι τζογάρουν και παίζουν με τη "φωτιά" της ανατροπής του μνημονίου, δεν θα καούν μόνο οι ίδιοι, αλλά θα κάψουν και την ήδη τσουρουφλισμένη Ελλάδα.

Δεν το ευχόμαστε, αλλά το "έξω από το μνημόνιο", θα αποδειχτεί πολύ σύντομα πιο ανεύθυνο και πιο οπορτουνιστικό από το "λεφτά υπάρχουν".

Ελπίζουμε να μην αποδειχτεί το ίδιο καταστροφικό

"ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ" ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ!











Πρώτο θέμα στην Ιπποκράτους είναι οι μετρήσεις των τελευταίων ημερών και δη εκείνων που έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Και αυτό γιατί δείχνουν πως οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μην επιλέγουν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο πηγαίνουν προς τη Νέα Δημοκρατία!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το ποσοστό του Κινήματος, με αποτέλεσμα να θυμίζει "βαρέλι δίχως πάτο", μια... αγαπημένη φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Αναμένεται αντίδραση, εκτός εάν στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να βλέπουν την... επόμενη ημέρα των εκλογών!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗ: 
"23 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ 
ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ"

Στο στούντιο του FocusWebTv.gr με τον Γιώργο Βερναδάκη από τη Ν.Δ, τον Βασίλη Οικονόμου από την ΔΗΜ.ΑΡ και τον Στέλιο Ελληνιάδη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α βρέθηκε ο Σπύρος Χλαβτζής του ΚΚΕ, συζητώντας για το δημόσιο χρέος και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική ναυτιλία ,τον εφοπλιστικό κλάδο και τις επερχόμενες εκλογές.

Ο Γιώργος Βερναδάκης αποκάλυψε ότι δεν τίθεται θέμα πληρωμής μισθών και συντάξεων καθώς όπως είπε το κράτος ανακάλυψε 3 δις από το πρώτο πακέτο που είχαμε πάρει.

Ο Σπύρος Χαλβατζής από την πλευρά του έκανε μία αποκάλυψη αφού όπως κατήγγειλε ότι «εικοσιτρείς Νομαρχιακές του ΠΑ.ΣΟ.Κ είπαν ψηφίστε ΣΥ.ΡΙΖ.Α»εντείνοντας έτσι τις φήμες πως το βαθύ ΠΑΣΟΚ έχει μετακινηθεί προς τον Αλέξη Τσίπρα



ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΗΤΑ ΜΑΖΙ...











Συστράτευση με ΣΥΡΙΖΑ της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς Πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση, που οδηγούν σε συμπαράταξη, διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς (ΕΟΑ).

Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύγκλιση απόψεων, τονίζοντας ότι οι δύο δυνάμεις θα είναι συναγωνιστές στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα οικολογική διακυβέρνηση, στις επικείμενες εκλογές 2012. 

Υπογράμμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΟΑ, μετά τις εκλογές, θα οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρείας ανασυγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής, σύγχρονης παράταξης της αριστεράς με οικολογική οπτική, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και στην ανάγκη να προστατευθεί το περιβάλλον.

Είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε μια εναλλακτική στρατηγική, που θα προστατεύει την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στον ελληνικό λαό ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα έχει ως βασικό συστατικό τον οικολογικό σχεδιασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκ μέρους της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς, ο Θέμης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η ΕΟΑ, διατηρώντας την πολιτική αυτοτέλειά της, συμπαρατάσσεται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια νικηφόρο εκλογική έκβαση, για το καινούργιο που έρχεται, για μια αριστερά με οικολογικό βλέμμα.