ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Την Χρυσή Αυγή την δημιούργησαν αυτοί οι πολιτικοί που σήμερα την κατηγορούν





 Κωνσταντίνος



Αφιερωμένο σε όσους κάνουν πως δεν ξέρουν γιατί μπήκε η Χρυσή Αυγή στην Βουλή



Ειδικά, σε εκείνους που νομίζουν ότι η διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ θα αλλάξει τα πράγματα.


Η Χρυσή Αυγή, ήρθε, για να μείνει και για να μεγαλώσει, όχι γιατί είναι καλά ή κακά παιδιά, αλλά και ούτε γιατί θα την εγκρίνει ή θα την απορρίψει η ΕΣΗΕΑ.

Η Χρυσή Αυγή ή κάποια νέα άλλη Χρυσή Αυγή, θα έχει ποσοστά πάνω από 15-25 % τα αμέσως επόμενα χρόνια, γιατί δεν μπορεί ο Έλληνας Πολίτης να βλέπει ένα Κράτος να φτιάχνει ειδικούς νόμους, επειδή το απαίτησαν 50 παράνομοι μετανάστες στην Υπατία.

Το καταλάβαμε; Αν ναι, πάμε παρακάτω…

Ο Έλληνας Πολίτης δεν μπορεί να βλέπει τις παραλίες γεμάτες από κινητά σούπερ μάρκετ στις πλάτες των (λαθρο)μεταναστών, οι οποίοι πουλούν ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Και που συμβαίνει αυτό; Σε μια χώρα που θέλει να φτιάξει ποιοτικό τουρισμό… Να γελάσω ή να κλάψω;

Ο Έλληνας, δεν μπορεί να βλέπει κάθε πρωί τους τουρίστες να πατούν πάνω στα σκατά που είναι κάτω από τις ομπρέλες στις παραλίες, ως αποτυπώματα ύπαρξης από τους (λαθρο)μετανάστες που κοιμούνται στα σλίπινκ-μπαγκ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Και μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως υπάρχει και κανονισμός στους δήμους που επιβάλλει πρόστιμο αν κάποιου ο σκύλος κατουρήσει στην πλαζ…! Μας φταίει το κατούρημα του σκύλου, αλλά δεν βλέπουμε και δεν μιλάμε για τα σκατά του (λαθρο)μετανάστη…!

Μόνο κάποιος εντελώς ανεγκέφαλος, ηλίθιος ή βλάκας μπορεί να ανεχτεί χωρίς αντίδραση, την εξαφάνιση και το κλείσιμο των τουριστικών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας. Ή μήπως δεν κλείνουν; Ή μήπως δεν χάνονται τεράστια ποσά από αυτό;

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα 2 εκατομμύρια (λαθρο)μετανάστες (στην καλύτερη περίπτωση) και 1 εκατομμύριο Ελλήνων άνεργοι. Και σκέφτομαι… αν σήμερα το Κράτος διώξει τους μισούς (λαθρο)μετανάστες, είναι 100% σίγουρο ότι τουλάχιστον 300.000 Ελλήνων θα βρουν άμεσα δουλειά. 

Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Ποιος εξυπηρετείται από την συνέχιση της παραμονής των (λαθρο)μεταναστών;

Δεν μπορεί να υπάρξει λαός, ούτε οργανωμένη κοινωνία η οποία δεν θα αντιδράσει όπως βρει, σε αυτήν την πλημμυρίδα ανεξέλεγκτων (λαθρο)μεταναστών, η οποία δεν φαίνεται να έχει ούτε λογική, ούτε τέλος.

Αλλά γιατί ασχολούμαστε με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα;

Ας δούμε και τα αντίστοιχα ποσοστά της ακροδεξιάς στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυστρία 28%
Νορβηγία 23%
Φιλανδία 19%
Ουγγαρία 16%
Βέλγιο 13%
Ολλανδία 15%
Γαλλία 18% κτλ κτλ.

Τι έγινε; Αυτοί είναι Ευρωπαίοι 
και οι δικοί μας φασίστες;

Καλά τα δύο μέτρα και σταθμά, αλλά αν τα πάρουμε «ανάποδα», τότε οι δικοί μας είναι Έλληνες Ευρωπαίοι και οι άλλοι φασίστες…

Λοιπόν, όπως ξεκάθαρα μας δείχνουν τα ποσοστά, κάτι παρόμοιο θα γίνει και στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα με την δημοκρατική επιλογή των Ελλήνων.

Αυτό είναι το φυσικό αποτέλεσμα της λαθρομετανάστευσης, στο οποίο αντιδρούν οι Έλληνες και θα συνεχίσουν να αντιδρούν, όσο η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με την πολιτεία δεν αγγίζει το πρόβλημα.

Αν δεν άνοιγε η Αμυγδαλέζα, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα ήταν 15%.

Αλλά αν δεν αγγίζουν την ΕΣΗΕΑ η καραβιές των απλών Ελλήνων Πολιτών, ας ακούσουν τον δήμαρχο Κορίνθου.



Δεν θα διστάσω να πω, ότι αυτοί που υποστηρίζουν την λαθρομετανάστευση και τις Υπατίες, είναι και οι υπεύθυνοι για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και για τα ποσοστά ανεργίας των Ελλήνων.

Στο χωριό μου λέμε, όποιος θέλει να έχει τα ρούχα του, ας φυλάξει τα μισά.

Ομοίως, αν θέλουμε να έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ας φυλάξουμε τα σύνορα μας.

Όσον αφορά την αγάπη μας για τους φτωχούς όλου του κόσμου, και να θέλουμε, δεν μπορούμε να τους σώσουμε όλους. Τουλάχιστον για τώρα, μήπως θα έπρεπε να σώσουμε τους δικούς μας φτωχούς;

Συνεχίζουμε λοιπόν. Γιατί θεωρούμε ως δημοκρατικό δικαίωμα την μπούργκα που επιβάλλει ο χότζας στις γυναίκες στο Παρίσι και δεν θεωρούμε δημοκρατική την επιλογή των Ελλήνων, να βάλουν την Χρυσή Αυγή στην βουλή;

Όσον αφορά το τσιτάτο, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βρίσκει πάντα λύσεις, αυτό είναι αλήθεια μόνο όταν η πλειοψηφία πιστεύει στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όταν όμως πλειοψηφία θα είναι η Σαρία, και να θέλει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να δώσει λύσεις, δεν θα υπάρχουν αφτιά να την ακούσουν. Και πιστέψτε με, δεν είναι βουλωμένα τα αφτιά, αλλά πιθανότατα… κομμένα.

Η Ευρώπη, είναι Ευρώπη, γιατί παράγει και εξάγει πολιτισμό, και όχι για να αποδέχεται τα πάντα.

Το ερώτημα, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην ανατολή ή Σαρία στην Ευρώπη, πρέπει τώρα να απαντηθεί, αν υπάρχουν ακόμη στην Ευρώπη περισσότερα σκεπτόμενα όντα, από τους λαϊκιστές που έχουν μπερδέψει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την αναρχία.

Αναρωτιέμαι, σε τι πολιτισμικό περιβάλλον θα ζήσουν οι επόμενες γενιές των νέων της Ευρώπης, στο πολιτισμικό και αξιακό περιβάλλον της Ευρώπης όπως ήταν μέχρι χθες ή σε αυτό της Ισλαμαμπάντ; Λέτε της Καμπούλ να είναι καλύτερο;

Σε 8 χρόνια από σήμερα, θα υπάρχουν στην βουλή 50 μουσουλμάνοι βουλευτές με τα τουρμπάνια στα κεφάλια τους και άλλοι 50 της Χρυσής Αυγής. Και τότε το εγέρθητι θα ακολουθηθεί και από το σκύψατε…




Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!! 

ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΙΟΣ 

ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ... 
ΕΙΧΕ ΙΔΡΥΣΕΙ 
ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 
ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ!

Και για να μη ξεχνιώμαστε: Ναζιστικό Κόμμα στην Ελλάδα υπήρξε και Αρχηγός του ήταν ο θείος της Μελίνας Μερκούρη (αδελφός του μπαμπά της, Σταμάτη) Γεώργιος Μερκούρης!.. 


Το κόμμα λεγόταν «Εθνικοσοσιαλιστικόν Κόμμα Ελλάδος» και ιδρύθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1933, αμέσως μετά την άνοδο του Χίτλερ στην Εξουσία. Ο ναζιστής θείος της Μελινάρας, Γεώργιος Μερκούρης, πολιτεύτηκε με το «Λαϊκό Κόμμα» και το 1922 ορκίστηκε Υπουργός Επισιτισμού στην κυβέρνηση Γούναρη. 


Την περίοδο 1926-1927 (επί Δικτατορίας Παγκάλου) διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. 


Την δεκαετία του 1930 εγκατέλειψε το «Λαϊκό Κόμμα» και ίδρυσε το «Εθνικοσοσιαλιστικόν Κόμμα Ελλάδος». 

Όργανο του κόμματος Μερκούρη

Όμως, ο Ναζισμός δεν βρήκε ανταπόκριση στους Έλληνες και ο αγαπημένος θείος της Μελίνας βρέθηκε στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής. 

Μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα (Απρίλιος 1941), ο Μερκούρης επανασύστησε το «Εθνικοσοσιαλιστικόν Κόμμα Ελλάδος» του οποίου η λειτουργία είχε απαγορευτεί το 1936 από τον Μεταξά.

Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν στο πλευρό του Μερκούρη για να τον βοηθήσουν ήταν και δύο άλλοτε βουλευτές του ΚΚΕ, οι Μιχάλης Τυρίμος και Μανώλης Μανωλέας. 

Το μόνο πολιτικό κόμμα που λειτούργησε νόμιμα στην περίοδο της Κατοχής (1941-1944) ήταν το «Εθνικοσοσιαλιστικόν Κόμμα Ελλάδος». 

Ο Γεώργιος Μερκούρης δήλωνε ανοιχτά φανατικός οπαδός του Χίτλερ, ένθερμος υποστηρικτής του Ναζισμού και ήλπιζε ότι οι Γερμανοί θα τον διόριζαν Πρωθυπουργό. Όμως οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν:

Τον Ιανουάριο του 1943 οι Κατοχικές Αρχές ανέθεσαν στον Μερκούρη την διοίκηση της Εθνικής Τραπέζης. Στην θέση αυτή, ο Μερκούρης παρέμεινε έως τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 1943. 
Η Μελινάρα ήταν τότε 22 ετών κοπέλλα και το 1943 κυκλοφορούσε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Εθνικής Τραπέζης, ενώ χιλιάδες Έλληνες ψοφούσαν (στην κυριολεξία!) στους δρόμους από την πείνα. 

Επί Κατοχής, η Μελίνα έκανε γνωριμίες με υψηλόβαθμους Γερμανούς και Ιταλούς αξιωματικούς και έμαθε Ξένες Γλώσσες στο κρεββάτι με την μέθοδο «Γαμωφόν».

Αλλά και ο γνωστός Ήρωας της Αριστεράς, Γρηγόρης Λαμπράκης, διέπρεψε επί Γερμανικής Κατοχής: Ο γυναικολόγος – στο επάγγελμα – Λαμπράκης ήταν το δεξί χέρι του κατοχικού πρωθυπουργού και φανατικού Γερμανόφιλου γυναικολόγου Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου. 

Σχετικό άρθρο είχε γράψει πρίν λίγα χρόνια το περιοδικό της Γυναικολογικής Εταιρείας!.. 

Κατά τα άλλα, ναζιστής είναι ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος της «Χρυσής Αυγής», ενώ η Μελίνα Μερκούρη και ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι Μεγάλοι Δημοκράτες!.. 

Αυτή είναι η Ελλάδα, που θα έλεγε Σημίτης…

Ολική επαναφορά:Το Ρωσικόν,το Αγγλικόν,το Γαλλικόν κόμμα της Ελλάδος!



Τα πρώτα χρόνια της εγκαθίδρυσης του ελληνικού κράτους παγιώνονται οι πολιτικοί σχηματισμοί που έμειναν ευρύτερα γνωστοί ως αγγλικό, γαλλικό και ρωσικό κόμμα ή αλλιώς Ναπαίοι (από το όνομα κάποιου που λεγόταν Nάπας και υπήρξε ένθερμος και γνωστός υποστηρικτής του Kαποδίστρια). 

Οι τρεις αυτοί σχηματισμοί είναι η απόληξη διεργασιών και ζυμώσεων που λαμβάνουν χώρα στη διάρκεια της Επανάστασης, ιδίως την περίοδο του Καποδίστρια, και επιβιώνουν έως τα χρόνια του Κριμαϊκού πολέμου.

Σε όλη αυτή την περίοδο εντάσσονται σταδιακά στα κόμματα οι παραδοσιακές κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Έχοντας ως μέτρο τα δυτικά πρότυπα δεν μπορούμε ασφαλώς να κάνουμε λόγο για κόμματα αρχών. 

Πρόκειται μάλλον για συσσωματώσεις απαρτιζόμενες από τοπικοσυγγενικές ομάδες και φατρίες, οι οποίες συνδέονταν μεταξύ τους με χαλαρούς δεσμούς και συσπειρώνονταν γύρω από το πρόσωπο ενός αρχηγού ή μιας μικρής ηγετικής ομάδας.
Ταυτόχρονα, καθένα από τα κόμματα αυτά πριμοδοτούνταν από τις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις (Aγγλία, Γαλλία και Ρωσία αντίστοιχα), γεγονός που ευθύνεται για τα ονόματα με τα οποία έμειναν τελικά γνωστά.
Η πολιτική δύναμη ωστόσο των κομμάτων αυτών δεν εξαρτιόταν τόσο από τις προνομιακές σχέσεις που διατηρούσαν με τους εν Ελλάδι εκπροσώπους των Μεγάλων Δυνάμεων. 

Πολύ περισσότερο είχε να κάνει με την ικανότητά τους να προσεταιρίζονται ομάδες συμφερόντων, φατρίες και δίκτυα που συγκροτούνταν στη βάση των δεσμών συγγένειας και διέθεταν ισχυρά κοινωνικοπολιτικά ερείσματα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η πρόσδεση των φατριών με τα κόμματα επιχειρούνταν μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος ανταλλαγών και αμοιβαίων εξυπηρετήσεων, το οποίο έχει θεματοποιηθεί ως "σύστημα πελατείας-προστασίας"
Οι σχέσεις αυτές έδιναν τη δυνατότητα στις ηγεσίες των κομμάτων να πριμοδοτούν και να υποθάλπουν για αντιπολιτευτικούς λόγους την ένταση σε τοπικό επίπεδο (π.χ. εξεγέρσεις, ληστεία), κεφαλαιοποιώντας οφέλη στο πεδίο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. 

Η τακτική αυτή αφορά κυρίως το γαλλικό και το ρωσικό κόμμα. Στο πρώτο συγκεντρώνονταν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικοπολιτικών ομάδων (ρουμελιώτες οπλαρχηγοί, ορισμένοι πελοποννήσιοι προεστοί και νησιώτες προύχοντες καθώς και πολλοί ετερόχθονες) που συσπειρώνονταν γύρω από τη χαρισματική προσωπικότητα του Ι. Κωλέττη. 

Στους Ναπαίους, οι οποίοι διατηρούσαν προνομιακή σχέση με τη ρωσική διπλωματική αποστολή, ηγετικές φυσιωγνωμίες υπήρξαν ο Θ. Κολοκοτρώνης και ο A. Μεταξάς και η δύναμή τους επεκτείνεται, με πυρήνα την Πελοπόννησο, σε ολόκληρη την επικράτεια. 

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα συνταγματικά κόμματα, το γαλλικό και το αγγλικό,που αντιπολιτεύτηκαν κατά την πρώτη οθωνική δεκαετία (1833-43) με βασική τους διεκδίκηση την παραχώρηση συντάγματος, οι Ναπαίοι έριξαν το βάρος τους στην "προάσπιση της Ορθοδοξίας", γεγονός που τους προσέδωσε μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα.
Το αγγλικό κόμμα τέλος στερούνταν τοπικών ερεισμάτων στις επαρχίες και η δύναμή του εντοπίζεται σε ένα στενό κύκλο εγγράμματων και εξοικειωμένων σε ζητήματα διοίκησης προσωπικοτήτων, που έθεταν το αίτημα του θεσμικού εκσυγχρονισμού της δημόσιας ζωής και συγκεντρώνονταν γύρω από τον Αλ. Mαυροκορδάτο.

ΣΗΜΕΡΑ



Στην πολιτική σκηνή σήμερα στην Ελλάδα του 2011, όπως διαμορφώθηκε ύστερα απο προσπάθειες των “ιδιοκτητών” αυτής της χώρας, υπάρχει ανάλογη πολιτική εκπροσώπηση των επιρροών των Μεγάλων Δυνάμεων.

Μόνον τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, το ότι διασπάσθηκε η ΝΔ σε τρία (3) κομμάτια με αντίστοιχα πολιτικά κόμματα, για να μην δύναται να διεκδικήσει εκλογικά την “κυβέρνηση”, κατά την διάρκεια της “θητείας” του ΓΑΠ.

Ο ανάλογος "εξοβελισμός" του κ. Κ. Καραμανλή απο την “εξουσία”, δεδομένου ότι, με κάποιες επιλογές του στην εξωτερική πολιτική της χώρας, άλλαζε το “status quo” στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, απο ιδρύσεώς της, όπως και γεωπολιτικά, στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η δημιουργία “αριστερού” άλλοθι στον ΓΑΠ “απαιτούσε” την διάσπαση της μοναδικής "απειλής", ώς πρόταση κόμματος εξουσίας, απο αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ), και την “αυθύπαρκτη και αυτόνομη πορεία” στήριξης του ΓΑΠ από “αριστερούς”.

Τελικά την αριστερά την χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να την χρησιμοποιούν, ώς “άλλοθι” για να “δέσει” η “σούπα” του κυβερνητικού σχήματος, σύμφωνα με τις εκάστοτε “πολιτικές ορέξεις”, και την βούληση των, μέσα και έξω απο αυτήν, “ιδιοκτητών” αυτής της χώρας. 

Περιττεύει θεωρώ να αναφερθώ σε αυτόν τόν δύσμοιρο αγωγό “Μπουρκάς-Αλεξανδρούπολη” ο οποίος κατήντησε “γεφύρι της Άρτας”, απο τίς παλινωδίες τών επιρροών των “συμφερόντων” στίς κρατικές συμπεριφορές της Βουλγαρίας αλλά και τής Ελλάδος, τα τελευταία χρόνια.

Είναι όμως πλέον πλήρως κατανοητό ότι “κάποιοι” δέν θέλουν να γίνει αυτός ο αγωγός.

Ο ΓΑΠ πολύ πρίν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρίν εκλεγεί πρωθυπουργός αυτής της χώρας, υπέγραφε “γραμμάτια” έναντι των ισχυρών, των οποίων αναζητούσε την “στήριξη”, με διακηρύξεις ανάλογες, πολιτικές θέσεις οι οποίες εξυπηρετούσαν στοχεύσεις και εξυπηρετήσεις συμφερόντων, ξένα, πρός το Ελληνικό εθνικό συμφέρον, αψυχολόγητες κατά πολλούς, όμως κατανοητές για αυτούς οι οποίοι αποτελούσαν τον “δέκτη” αυτών των πολιτικών θέσεων.

Το περιβόητο “ναι” στο σχέδιο “Ανάν”, άκαιρα διακηρυγμένο και δυνατά διατυπωμένο, απο τον ΓΑΠ, πολύ πρίν, η τότε κυβέρνηση της χώρας με πρωθυπουργό τόν κ. Κ. Καραμανλή, “πάρει” δημόσια θέση επι του σχεδίου "Ανάν", είναι προφανές ότι μόνον τους Κύπριους, δέν εξυπηρετούσε, αλλά τίς προσωπικές φιλοδοξίες του ΓΑΠ και τα ευρύτερα γεωπολιτικά συμφέροντα τών ΗΠΑ στην περιοχή.

Και όπως αποδυκνείει η μετέπειτα ιστορία της περιοχής εξυπηρετούσε ενεργειακά συμφέροντα μεγάλων εταιρειών ανά τον κόσμο.

Η υποβάθμιση του ζητήματος, του αγωγού “Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη”, μέχρι τελικής άρνησής του, απο τον ΓΑΠ μόλις εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας ήταν και είναι ενδεικτική των προθέσεων του, με αντίστοιχη δημιουργία "εμποδίων περιβαλλοντικού χαρακτήρα" απο την Βουλγαρία της ΕΕ.

Η πρώτη πολιτική επιλογή του ΓΑΠ μόλις εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν να τοποθετήσει σε "εκλόγιμες θέσεις" στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, στις επερχόμενες εκλογές, τους κ. Μάνο και Αδριανόπουλο, πράγμα το οποίο απο άλλους θεωρήθηκε “άνοιγμα” πολιτικό του νέου “αρχηγού”, απο άλλους άστοχη “κίνηση”. 

Στην πραγματικότητα εξυπηρετούσε σχεδιασμό πολιτικής στόχευσης με αποδέκτες στο εξωτερικό της χώρας, δίνοντας το “μήνυμα” της "πλήρους νεοφιλελευθεροποίησης" του ΠΑΣΟΚ, όπως και της "πλήρους ευθυγράμμισής του" στα κελεύσματά τους.

Οι κατά καιρούς συναντήσεις του ΓΑΠ, με εκπροσώπους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, όπως ο George Soros και άλλων, αποτελούσαν και αποτελούν αντικείμενο μελέτης και έρευνας, με στόχο να απαντηθούν ερωτήματα που προκύπτουν απο την απλή ανάγνωση της είδησης.

Ποιόν εξυπηρετούσαν αυτές οι επαφές ?? Που στόχευαν ?? Τι επιρροές είχαν στην εξέλιξη τών γεγονότων στην Ελλάδα, απο το 2009 έως σήμερα ;;

Η σημερινή είδηση "Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, ο δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος των αγορών George Soros αγόρασε ευρωπαϊκά ομόλογα αξίας $2 δισεκατομμυρίων, από την πτωχευμένη πλέον MF Global. Πρόκειται για το ίδιο χρέος, που οδήγησε την MF Global στην πτώχευση.Όταν είχε προχωρήσει σε πτώχευση, η εταιρία πούλησε μέρος των ομολόγων ευρωπαϊκών κρατών που διέθετε, αλλά της είχαν περισσέψει αρκετά, αξίας περίπου $4.8 δισ.

Στη συνέχεια τα μετέφερε στην KPMG του Λονδίνου, που διαχειρίστηκε την διαδικασία πτώχευσης.Από εκεί, τα ομόλογα προσφέρθηκαν σε μεγάλους επενδυτές μέσω του clearing house LCH Clearnet, πολλοί από τους οποίους δεν «τσίμπησαν».Βρέθηκε όμως ο George Soros, που "πρόθυμα" προχώρησε στην αγορά τους με ιδιαίτερα χαμηλή και ελκυστική τιμή".

Δυστυχώς σήμερα το πολιτικό προσωπικό της χώρας φαίνεται αδύναμο να ορθώσει το ανάστημά του, εξυπηρετώντας το απόλυτο Εθνικό συμφέρον της Χώρας μας.

ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δελτίο Τύπου της Χ.Α



Η νέα διεύθυνση της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής ...

http://xagr.wordpress.com/




Δελτίο Τύπου της Χ.Α για την Σελίδα της :



ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! 


ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

Σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα μας θα λειτουργεί και πάλι στο XAgr.net

Εντείνεται ο βρώμικος πόλεμος εις βάρος των Ελλήνων Εθνικιστών, που με τη στήριξη μισού εκατομμυρίου Ελλήνων,αποτελούν τον απόλυτο κίνδυνο για το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. 

Μετά τη μαζική επίθεση λάσπης εις βάρος της Χρυσής Αυγής, οι διεθνείς παράγοντες που κρύβονται πίσω από αυτό το κύμα των επικοινωνιακών επιθέσεων, προέβησαν σε μία ακόμη βρώμικη και παράνομη ενέργεια εις βάρος μας. 

Απενεργοποίησαν - εντελώς παράτυπα και αντιδημοκρατικά - την ιστοσελίδα μας, που ενημέρωνε καθημερινά ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες. 

Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής είναι το μοναδικό ελεύθερο βήμα του κόμματος, το μοναδικό μέσο επικοινωνίας μας με τον λαό. 

Χτυπώντας την Χρυσή Αυγή νομίζουν πως θα ελέγξουν το κύμα της οργής των Ελλήνων ενάντια στην ξενοκρατία. 

Είναι δεδομένο πως πίσω και από αυτή την παράνομη ενέργεια κρύβονται μεγάλοι διεθνείς παράγοντες, που τις τελευταίες ημέρες έχουν σκορπίσει εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να φθείρουν το Εθνικιστικό Κίνημα. Απατώνται οικτρά. 

Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται καθημερινά, γιγαντώνεται και πολύ σύντομα θα είναι πανίσχυρη και θα ξεριζώσει το απόστημα της ξένης κατοχής από την Ελλάδα

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Αφού τους «ακύρωσαν», σχεδιάζουν να μας εξοντώσουν


Όταν λέμε ότι είναι ένοχοι όλοι, 
εννοούμε όλοι...





Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είναι γεγονός πως οδεύουμε σε πολιτειακή ανωμαλία, αφού τα στρατηγεία των κομμάτων (κυρίως των μνημονιακών) δείχνουν να επεξεργάζονται λύσεις οι οποίες δεν επαφίενται επακριβώς στο Σύνταγμα της χώρας.

Παρακάμπτοντας την λαϊκή εντολή, την οποία προσχηματικά και μόνο χρησιμοποιούν στις αναφορές τους, γίνεται πασιφανές πως το ένοχο και επί πολλά χρόνια διεφθαρμένο και άρρωστο πολιτικό σύστημα, θέλοντας να αποφύγει την επερχόμενη τιμωρία του, επιλέγει την οδό της ανομίας, προφασιζόμενοι τις απειλές που έχουν εξακοντίσει οι «φίλοι», οι «εταίροι» και οι «δάνειες δυνάμεις».

Γνωρίζουν πως βρίσκονται προ του οδυνηρού τους τέλους όλοι οι υπογράφοντες τα μνημόνια πως η επιλογή τους να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των οικονομικών δολοφόνων της χώρας, αντί να προτάξουν την ανάγκη διατήρησης της οικονομικής και κοινωνικής ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Γνωρίζουν όλοι εκείνοι που παρέδωσαν την κυριαρχία της χώρας στην τρόικα, πως βρίσκονται ενώπιον των τεραστίων ευθυνών τους και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη για τις επιλογές τους.

Γνωρίζουν πως έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον εξανδραποδισμό πάρα πολλών Ελλήνων πολιτών, πως έχουν καταρρακώσει ηθικά και κατ’ επανάληψη το διεθνές κύρος τόσο της Ελλάδας όσο και των Ελλήνων, πως έχουν διαταράξει την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια και έχουν παραδώσει τον πλούτο της χώρας σε χέρια τοκογλύφων…

Γνωρίζουν όλοι εκείνοι που συνήργησαν στην μετατροπή της χώρας σε χώρο, πως παραβίασαν κατ’ επανάληψη το Διεθνές Δίκαιο, ενώ έχουν καταργήσει επί της ουσίας το Ελληνικό Σύνταγμα και λογικά τους αναμένουν οι μέγιστες (ίσως και πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δικαστικά δεδομένα) ποινές.

Προσπαθούν, λοιπόν, με νύχια και με δόντια να διατηρηθούν στις θέσεις «εξουσίας» που παρανόμως κατέχουν σήμερα, αφού έχουν ήδη χλευασθεί από τον Ελληνικό λαό μέσα από τις τελευταίες εκλογές. 

Αυτή ακριβώς την χρονική στιγμή, προφασιζόμενοι και πάλι την διάσωσή μας, λειτουργούν προς την κατεύθυνση δημιουργίας πολιτειακής ανωμαλίας, με μοναδικό στόχο την προσωπική τους διάσωση.

Είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν (με νόμο) την έρευνα του χρέους, είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν την έρευνα των οικονομικών των βουλευτών σε Ελβετικές τράπεζες, είναι οι ίδιοι που ξεπουλούν ακόμη και προεκλογικά τα λιμάνια και τις επιχειρήσεις ύδρευσης της χώρας!!!

Είναι οι ίδιοι που κατήργησαν την Αθήνα από πρωτεύουσα της Ελλάδας, αφού κατόρθωσαν να εισάγουν λαθραίους πολίτες από κάθε άκρη της γης, με απώτερο σκοπό την αντικατάσταση των Ελλήνων ιθαγενών πολιτών.

Είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν την μεταβολή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, σε αυτό της Βουλγαρίας… και κυκλοφορούν προστατευόμενοι από δεκάδες αστυνομικούς…

Προ του πολιτικού πραξικοπήματος που επέρχεται, προ της πολιτειακής ανωμαλίας (που ευχόμαστε είτε να μην συμβεί είτε να είναι η μοναδική ανωμαλία που θα συμβεί), προ μίας τεράστιας κρίσης που έρχεται και θα χτυπήσει μέσα στο καλοκαίρι, οι «άρχοντες» με τις κίβδηλες εξουσίες, προχωρούν προς την αυτοδιάσωσή τους, με αντάλλαγμα ολόκληρη την χώρα.


Προτιμούν να ρίξουν την χώρα στο κλουβί των λεόντων, παρά να προχωρήσουν οι ίδιοι στην εντιμότητα…

Και αφού 56 λαθρομετανάστες μπήκαν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, αφού εξαφανίστηκαν και οι πόρνες από την Αθήνα, αφού δεν έχουν άλλο τρόπο για να μας… κοιμίσουν… 

Ήρθε η ώρα να ετοιμαστούμε όλοι μας, για τα χειρότερα… 

Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες.







Ο Θεός να βάλει το χέρι του …



ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!


Τις παραιτήσεις τους στην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρη Λύτρα έχουν καταθέσει απο την Τρίτη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου. 

Που σημαίνει ότι η χώρα είναι αυτή την στιγμή... ακυβέρνητο καράβι, χωρίς ουσιαστικά πολιτική ηγεσία. Σημειώνεται, ότι εξαιτίας της εξέλιξης αυτής δεν γίνονται οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.




ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Έλληνες αποταμιευτές/καταθέτες δεν έχουν πια λεφτά στην τράπεζα ούτε για τα … τσιγάρα τους!


Τα στοιχεία από τις εμπορικές τράπεζες της χώρας είναι αποκαλυπτικά:

Ο μέσος όρος του ύψους κατάθεσης ταμιευτηρίου φθάνει τα 1700 ευρώ (ο μεγαλύτερος πληθυσμός κατέχει κατά μέσο όρο 100 ευρώ), ενώ στις προθεσμιακές τα πολλά «κεφάλια», όπως λένε χαρακτηριστικά οι τραπεζίτες, με δυο λόγια η πλειοψηφία των καταθετών, κατέχουν ως 20.000 ευρώ με ταβάνι τα 40.000 χιλιάδες. 

Αυτό είναι το μέσο προφίλ των Ελλήνων καταθετών ή αλλιώς των «νοικοκυραίων» όπως τους αποκαλούν, σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία από ιδιωτική τράπεζα. Με άλλα λόγια από τον Ιούνιο του 2011 οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα και έφθασαν να έχουν λογαριασμούς έως 1700 ευρώ στο ταμιευτήριο και προθεσμιακές έως 20 χιλιάδες. 

Σύμφωνα επίσης με αξιόπιστες πληροφορίες, το 50% των λογαριασμών ταμιευτηρίου αντιπροσωπεύουν μικρά ποσά, έως 20 χιλ. ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό φθάνει έως και το 75% !! Με λίγα λόγια από τα 161 δισ. ευρώ του συνόλου των καταθέσεων, τα 80 δισ. ευρώ αφορούν στους μεσαίους καταθέτες, την «ραχοκοκαλιά» στην οποία στηρίζονται οι τράπεζες. 

Επιπλέον, όπως τονίζει εύστοχα στο protothema.gr ανώτατο στέλεχος της λιανικής τραπεζικής, το «κλειδί» της … ζαλάδας που προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις πολιτικών στελεχών είναι εξαιρετικά απλό : 
Ο καθένας θεωρεί ως αξία αυτό που κατέχει ανάλογα με την δυναμικότητα του. Δηλαδή ένας που κατέχει 500 ευρώ κατάθεση τα θεωρεί σημαντικά, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα θεωρεί ένας άλλος καταθέτης που έχει 1 εκατ. ευρώ. 

Εθνική Τράπεζα 

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος λιανικής της Εθνικής Τράπεζας κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος οι μισές καταθέσεις ταμιευτηρίου κυμαίνονται μεταξύ 10 έως 50 χιλ. ευρώ, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει καις τις προθεσμιακές. 

Στην Εθνική Τράπεζα, οι συνολικές καταθέσεις ήταν 59,5 δις. ευρώ, έτσι ένα μεγάλο μέρος από τα 29 δισ. ευρώ αποτελούν ποσά έως 50 χιλ. ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη μέση κατάθεση ( άνω των 50 χιλ. ευρώ ) κερδίζει υψηλότερα επιτόκια καθώς όλες οι τράπεζες δίνουν μεγαλύτερη απόδοση για όσο μεγαλύτερο διάστημα οι καταθέτες χρησιμοποιούν τις προθεσμιακές.

Ο κ. Αθανασόπουλος συμπληρώνει ότι «ο κόσμος δεν ακολούθησε την ζαλάδα που προκλήθηκε σε πολιτικό επίπεδο. Υπήρξε ανησυχία, αλλά οι περισσότεροι είχαν ψυχραιμία».

Η ζημιά στις τράπεζες καταγράφεται από τον Ιούνιο του 2011 καθώς από τότε, είτε λόγω της ύφεσης οι Έλληνες τρώνε τα έτοιμα, είτε φοβούνται και αποσύρουν τα χρήματα τους λόγω της συζήτησης για έξοδο από το ευρώ. 

Πειραιώς 

Σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, το μέσο ύψος του λογαριασμού ταμιευτηρίου δεν ξεπερνά τα 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ στις προθεσμιακές το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 20- 50 χιλιάδες και σε ειδικές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 100 χιλιάδες ευρώ.

Και φυσικά οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου είναι συνδεδεμένοι είτε με ΔΕΚΟ, είτε με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Όπως αναφέρει, το στέλεχος όλες οι Τράπεζες έχουν βγάλει προγράμματα με τα οποία όσο περισσότερο κρατάς τα χρήματα σου, τόσο αυξάνεται η απόδοση. 

Eurobank 

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Εurobank, όπου ο μέσος όρος κυμαίνεται μεταξύ 25 -30 χιλιάδες, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις φθάνει τα 100.000 χιλ. ευρώ. Όπως είναι φυσικό, για ποσά μεγαλύτερα από 100 χιλ ευρώ, οι καταθέτες εξυπηρετούνται από τα τμήματα προσωπικής τραπεζικής (private banking).


ΣΤΟΥΣ 1.070.724 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ


Στο 21,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2012, έναντι 15,2% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011 και 21,3% τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 318.435 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 42,3%) και κατά 14.237 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 1,3%) και διαμορφώθηκαν σε 1.070.724 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 336.589 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 19.729 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μείωση 0,5%) και διαμορφώθηκαν σε 3.872.243 άτομα. 
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 25.930 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 0,8%) και κατά 7.824 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%).

Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στις γυναίκες και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες αυξήθηκε στο 25,7% από 18,8% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 18,6% από 12,5%.

Ιδιαίτερα αυξημένο - στο 53,8% έναντι 40,3% πριν από ένα χρόνο - εμφανίζεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, ενώ ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών με ποσοστό 29,1% έναντι 20,4%.


Ο Θεός να βάλει το χέρι του …


Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν θέλησε να αναλάβει την εξουσία, απλά παίζει το κομματικό του παιχνίδι κάτι που το έκανε με επιτυχία μέχρι και χθες. 
Όμως έχει την εντολή του λαού να κάνει κυβέρνηση και με αυτή την εντολή έκανε τα παιχνιδάκια του σε σε βάρος του Ελληνικού λαού. 

Δυστυχώς έχουμε την εντύπωση ότι τα περιθώρια στενεύουν και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Αλέξη – ίσως να μην ισχύει καθόλου για τον Αλέξη- αλλά ισχύει για τον Ελληνικό λαό. 


Ο Θεός να βάλει το χέρι του …

Η ιστορία και η αλήθεια δεν έχουν ιδεολογία και δεν ανήκουν σε κόμμα.

Τάκης Λαζαρίδης: 
“Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι” 


Συνέντευξη στον Νίκο Θεοδώρου 
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ)

Έχω απέναντι μου σήμερα τον Τάκη Λαζαρίδη, έναν παλαιό αγωνιστή της Αριστεράς, ο οποίος ήταν στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ για πολλά χρόνια. 

Ο κ. Λαζαρίδης μιλάει για πρώτη φορά, για όλους και για όλα, μια και έζησε από κοντά όλα τα γεγονότα της εποχής εκείνης. Έζησε διώξεις, έζησε από κοντά την ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία του 1946-49 και στη δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη το 1952, είκοσι χρονών τότε, καθόταν στο εδώλιο με τη στολή του στρατιώτη. Καταδικάστηκε σε θάνατο και μαζί με τους άλλους μελλοθάνατους κλείστηκε στην απομόνωση των Φυλακών Καλλιθέας, περιμένοντας το εκτελεστικό απόσπασμα. 

Στα τέλη Μαρτίου του 1952, εκτελέσθηκαν, μόνο ο Μπελογιάννης, ο Μπάτσης, ο Καλούμενος και ο Αργυριάδης. Το πρωί που πήγε να τους πάρει το εκτελεστικό απόσπασμα, ο επίτροπος διάβασε και το βασιλικό διάταγμα, με το οποίο απονεμόταν χάρη στον Τάκη Λαζαρίδη λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Η θανατική καταδίκη μετατράπηκε για εκείνον σε ποινή ισόβιων δεσμών. 

Ο Τάκης Λαζαρίδης έχει γράψει μια σειρά βιβλίων για την "θητεία" του στην αριστερά με ποιό χαρακτηριστικό το "Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πελασγός". 

Γιατί λοιπόν «ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι» κ. Λαζαρίδη;

Γιατί αν είχε κερδίσει η Αριστερά, το ΚΚΕ, θα είχαμε γίνει δεύτερη Αλβανία, γιατί όλες αυτές οι χώρες που προσδέθηκαν στο σοβιετικό άρμα, που πήγαν δηλαδή με τον Στάλιν, όλες οι χώρες κ. Θεοδώρου, έγιναν Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία. 

Ποια ήταν η συνέπεια για αυτές τις χώρες, τι γίνανε; Η συνέπεια για αυτές τις χώρες είναι, ότι μείνανε πενήντα χρόνια πίσω. Οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, μείνανε πενήντα χρόνια πίσω. 
Και αν εμείς είχαμε νικήσει, γιατί αυτό ήταν το πρόγραμμα του ΚΚΕ, θα είχαμε γίνει νέα Αλβανία. Δηλαδή θα μας ευχαριστούσε να ήμασταν σήμερα Αλβανία, θα το θέλαμε;

Τι ήταν ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος; Ήταν Έλληνες, ήταν Σλάβοι, πότε και που οργανώθηκε, που εξοπλίστηκε; 

Λοιπόν ο ΔΣΕ αποτελούνταν κυρίως από Έλληνες. Ένα μέρος του ήταν Σλαβομακεδόνες. Αυτοί που αποτελούσαν τον ΔΣΕ και πάλευαν, είχαν το όραμα για μια Ελλάδα σοσιαλιστική, αυτό ήταν το όραμα.

Πολεμούσαν δηλαδή, έχοντας πλήρη βεβαιότητα ότι αγωνίζονται για το καλό της Ελλάδος και αυτή την βεβαιότητα είχα και εγώ, όπως και όσοι σαν και μένα κομμουνιστές. 
Με την διαφορά, ότι ο εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε με εντολή και διεξήχθη από τους Σοβιετικούς, οι οποίοι Σοβιετικοί μαζί με τους Βουλγάρους, τους Αλβανούς κτλ, οι οποίοι τότε ήταν μια ομάδα εξόπλιζαν και στήριζαν τον ΔΣΕ. 
Χωρίς αυτή την βοήθεια, χωρίς αυτό το στήριγμα, ο ΔΣΕ δεν μπορούσε να πολεμήσει, όχι τρία χρόνια που πολέμησε, αλλά ούτε τρεις ημέρες.

Ο ΔΣΕ που οργανώθηκε κ. Λαζαρίδη και που εξοπλίστηκε; Στην Ελλάδα, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στο Μπούλκες; Ποια είναι η αλήθεια;

Ο Δημοκρατικός Στρατός ξεκίνησε καταρχής από δω από το εσωτερικό, αυτό είναι σίγουρο δηλαδή, με ανθρώπους καταδιωκόμενους, γιατί είχαμε πολλούς καταδιωκόμενους τότε και γενικά αριστερούς οι οποίο θέλανε να βγούνε να πολεμήσουνε για την ελευθερία της Ελλάδος. 

Για μας τότε εχθρός, ήτανε οι Άγγλοι, οι Αμερικάνοι, ο μοναρχοφασισμός κλπ, να πολεμήσουμε. Αλλά από κει και πέρα, οι ΔΣΕ ενισχύθηκε με πολλούς κομμουνιστές οι οποίοι είχαν καταφύγει τότε στο Μπούλκες και ενισχύθηκαν παρά πολύ στρατιωτικά, υλικά, οικονομικά από τον σοβιετικό συνασπισμό. 
Δηλαδή την Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Γιουγκοσλαβία κτλ. Χωρίς την στήριξη και βοήθεια των παραπάνω, τον σοβιετικό συνασπισμό δηλαδή, ο ΔΣΕ δεν μπορούσε να αντισταθεί και όταν ο ΔΣΕ τα έβλεπε σκούρα, χωνότανε εκεί μέσα και αναδιοργανώνονταν και εκεί είχε και νοσοκομεία, εκεί είχε και την στήριξη, εκεί είχε τα πάντα. 

Δηλαδή κ. Θεοδώρου είναι σίγουρο ότι αν δεν μας στήριζαν αυτοί, ο Δημοκρατικός Στρατός δεν θα μπορούσε να σταθεί.

Πατρίδα ελεύθερη, ή πατρίδα υποταγμένη στο σοβιετικό μπλόκ; Η άλλη πλευρά, πατρίδα ελεύθερη, ή πατρίδα υποταγμένη στην Αγγλία και στην Αμερική; 

Όχι, όχι, Πατρίδα ελεύθερη, αλλά συνασπισμένη και ενωμένη με το σοβιετικό μπλόκ, το οποίο κατά την γνώμη μας τότε, ήταν το κράτος, η εξουσία, των αγροτών - εργατών. 
Δηλαδή πιστεύαμε τότε, ότι εκεί υπήρχε η τέλεια Δημοκρατία, είχε ανεβεί στην εξουσία η εργατιά με την αγροτιά, οικοδομούσανε μια νέα κοινωνία και συνεπώς το να' μασταν μαζί και εμείς ήταν το καλύτερο. Δηλαδή τα ιδανικά μας ήταν τότε, ελεύθερη, ανεξάρτητη, ευτυχισμένη Ελλάδα. 
Και ότι θα ήμασταν στο σοβιετικό συνασπισμό για μας δεν θεωρούσαμε ότι ήταν εξάρτηση. Ήταν σαν να ήμασταν μια οικογένεια όλοι μαζί, οι οποίοι αγωνιζόμασταν για ένα σκοπό. Ποιό; Την πανανθρώπινη την λευτεριά, να εγκαθιδρυθεί σοσιαλισμός σε ολόκληρο τον κόσμο. Τι το καλύτερο να είμαστε όλοι αδέλφια, να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Υπάρχει καλύτερο ιδανικό;

Ποια ήταν τα καθοριστικά λάθη του ΚΚΕ, τότε;

Το καθοριστικό λάθος του ΚΚΕ είναι ότι πιστεύοντας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδος, της Ελλάδος, ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές των Σοβιετικών, δεδομένου ότι το ΚΚΕ και οι ηγέτες του ΚΚΕ πάντοτε, ήσαν διορισμένοι από τους Σοβιετικούς. 

Ο Ζαχαριάδης, κ.α. δηλαδή αυτά είναι, δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει κ. Θεοδώρου ή έχεις ακούσει: είναι γεγονός ομολογημένο από όλους και γραμμένο από όλους, ότι και ο Ζαχαριάδης ήταν διορισμένος και εν συνέχεια οι άλλοι ηγέτες που ήρθανε μετά, Κολιγιάννης, Παρτσαλίδης, Ιωαννίδης, όλοι αυτοί ήσαν διορισμένοι από τους Σοβιετικούς και θεωρούσαν ύψιστο χρέος τους να εκτελούν τις εντολές των Σοβιετικών, διότι πίστευαν ότι με αυτόν τον τρόπο, θα κάναμε μια Ελλάδα, ελεύθερη, σοσιαλιστική, ευτυχισμένη κτλ, με καλές προθέσεις δηλαδή, αλλά προς την κόλαση.

Ποια η στάση του ΚΚΕ διαχρονικά για το Μακεδονικό ζήτημα; Τι λέγανε τότε στην 5η ολομέλεια; 

Διαχρονικά το ΚΚΕ, επειδή όπως σας είπα πάντοτε στήριζε και εφάρμοζε την πολιτική του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος με επικεφαλής την Σοβιετική Ένωση, πάντοτε λοιπόν και στο Μακεδονικό είχε μπερδεμένες θέσεις. 

Τη μια υποστήριζε την θέση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, ότι η Μακεδονία είναι βουλγαρική, σερβική κτλ. Κι' όντως το ΚΚΕ παρά πολλές φορές στα συνέδρια έπαιρνε αυτή τη θέση, ότι η Μακεδονία είναι σερβική, βουλγαρική, ανεξάρτητη. 

Δηλαδή ανεξάρτητη Μακεδονία η οποία να ανήκει στη Βουλγαρία, ή στην Γιουγκοσλαβία κτλ. Και στην 5η Ολομέλεια ο Ζαχαριάδης, επειδή τότε ο ΔΣΕ, έπασχε πάρα πολύ από εφεδρείες, ο ΔΣΕ δεν είχε εφεδρείες και δεν είχε εφεδρείες διότι ο λαός δεν στήριζε τον ΔΣΕ δεν είχε την δυνατότητα να αναπληρώσει αυτές τις απώλειες, γι' αυτό στην 5η Ολομέλεια ο Ζαχαριάδης έριξε το σύνθημα, ότι αν νικήσουμε, οι Μακεδόνες θα δουν τα όνειρα τους να εκπληρώνονται, δηλαδή ανεξάρτητη Μακεδονία, δηλαδή αποχωρισμός της Μακεδονίας από την Ελλάδα.

Υπάρχει σχέση του κομμουνισμού με τους Εβραίους; Ο ιδρυτής του ΚΚΕ ο Αβράαμ Μπεναρόγια ήταν Εβραίος; Είναι αλήθεια αυτό;

Ο Αβραάμ Μπεναρόγια ήταν στην Ελλάδα. Μέσα στο ΚΚΕ υπήρξανε εκτός από τους Έλληνες και διάφορες μειονότητες που κατοικούσαν εδώ πέρα: οι Σλαβομακεδόνες, οι Αρμένιοι, οι Τούρκοι, διάφοροι άλλοι και οι Εβραίοι. Δηλαδή μέσα στο κόμμα (ΚΚΕ) υπήρχαν και Εβραίοι, με την διαφορά ότι δεν ήταν αυτοί που είχαν την ηγετική δύναμη. 

Οι Εβραίοι, δεν ήταν επικεφαλής του ΚΚΕ και δεν επηρέαζαν αποφασιστικά την πολιτική του. Η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ ήταν Έλληνες, με τη διαφορά ότι ήταν όλοι τους εξαρτημένοι από τους Σοβιετικούς. 

Δηλαδή μην πιστεύουμε ότι οι Εβραίοι καθόριζαν την πορεία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, δεν είχαν τέτοια δύναμη.

Ας πάμε τώρα στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Ποιοι λάβανε μέρος; Ήταν ο Βελουχιώτης; Ήταν ο ΕΔΕΣ του Ζέρβα; Πήραν μέρος οι Άγγλοι; Η ανατίναξη της γέφυρας φάνηκε τελικά χρήσιμη, ή δεν είχε κανένα νόημα;

Αυτή η ανατίναξη ήταν έργο καταρχήν των Άγγλων, χωρίς την παρουσία των οποίων, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Αυτοί φέρανε τα εκρηκτικά, αυτοί φέρανε τα σχέδια, αυτοί τους δυναμίτες, αυτοί ήταν οι ίδιοι που εκτέλεσαν το έργο. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή τόσο του Ναπολέοντα Ζέρβα με τον ΕΔΕΣ, όσο και του Βελουχιώτη με τον ΕΛΑΣ. 

Εκεί υπήρξε μια πραγματική σύμπραξη από τις σπάνιες, γιατί πάντοτε αυτές οι δύο ομάδες ήταν αντιμαχόμενες. Ήταν αποτέλεσμα σύμπραξης, συνεργασίας αυτών των δύο οργανώσεων των αντιστασιακών. Τώρα, όσον αφορά εάν έπαιξε αποφασιστικό ρόλο, γι' αυτό δεν μπορώ να είμαι βέβαιος. 

Λένε ότι βοήθησε πολύ, διότι καθυστέρησε πολύ τη μεταφορά πυρομαχικών προς την Μέση Ανατολή, απ' την άλλη μεριά λέγεται ότι ήταν κάπως καθυστερημένη, διότι ο αγώνας είχε ήδη κριθεί. Πάντως ήταν μια καλή αντιστασιακή πράξη, η οποία είχε ευρύτερη απήχηση σε όλη την Ευρώπη τότε.

Πως λοιπόν οι νικητές του Εθνικού Στρατού τότε το 1946-49, σήμερα είναι στην αφάνεια, στο περιθώριο στην απομόνωση, ή στην φυλακή αξιωματικοί και ενώ αυτοί που ηττήθηκαν, το ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, ο ΔΣΕ, το ΚΚΕ δηλαδή, είναι στην εξουσία;

Εδώ στην χώρα μας αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Ενώ η Αριστερά ηττήθηκε στο πεδίο της μάχης, νίκησε στο πεδίο της προπαγάνδας. 

Είναι παρά πολύ σημαντικό αυτό το πράγμα. 

Κυριάρχησε ιδεολογικά η Αριστερά μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα, πέρασε όλες τις θέσεις για τον εμφύλιο, ότι για τον εμφύλιο, φταίξανε οι Άγγλοι, και οι Αμερικανοί κτλ, αυτοί μας οδήγησαν, αυτοί τα κάνανε όλα, ενώ στην ουσία ο εμφύλιος ήταν έργο των Σοβιετικών. 

Αλλά πέρασε όλες τις θέσεις της, μόνο που δεν κατάφερε να κυριαρχήσει και πολιτικά. Πολιτικά παράμεινε ένα μικρό κόμμα με ασήμαντη πολιτική δύναμη, αλλά ιδεολογικά κυριάρχησε. Φτάσαμε στο σημείο στο μεν Φλωράκη να αποδίδονται τιμές και οι του εθνικού στρατού να είναι όλοι στο περιθώριο. 

Δηλαδή, η φιλελεύθερη παράταξη, η δημοκρατική παράταξη, υποχώρησε κατά τρόπο επαίσχυντο στο πεδίο της προπαγάνδας και της ιδεολογίας, κατέθεσε τα όπλα και άφησε το ΚΚΕ να κυριαρχεί. 

Είναι χαρακτηριστικό δεν ξέρω αν το γνωρίζεις: έξω από την Καστοριά υπάρχει ένα μεγάλο νεκροταφείο, όπου είναι θαμμένοι πάρα πολλοί στρατιώτες του Εθνικού Στρατού. Και όταν πήγε ο Κ. Στεφανόπουλος ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιοδεία στην Καστοριά, του είπαν έλα, να αυτοί που πολέμησαν, αγωνίσθηκαν, θυσιάστηκαν, για να είσαι εσύ σήμερα Πρόεδρος Δημοκρατίας, διότι αν δεν θυσιάζονταν αυτοί, δεν θα ήσουν τώρα Πρόεδρος. 

Και ο Στεφανόπουλος είπε όχι, να μη ξύνουμε πληγές, δηλαδή ξύνουμε πληγές όταν αποδίδουμε τιμές σε αυτούς που πέσανε για να είμαστε ελεύθεροι σήμερα εμείς και να είσαι εσύ Πρόεδρος της Δημοκρατίας; 

Και δεν ξύνουν πληγές αυτοί οι άλλοι οι οποίο συνεχώς διοργανώνουν μνημόσυνα, τελετές για τον ΔΣΕ;

Μέχρι το 1989 ήξερα ότι αυτό που έγινε το 1946-49 ήταν Συμμοριτοπόλεμος. Μετά ο Μητσοτάκης για να γίνει πρωθυπουργός έφτιαξε νόμους και τον βάπτισε εμφύλιο. 

Ένας νέος λοιπόν, κ. Λαζαρίδη που τον ενδιαφέρει η αλήθεια, η ιστορική αλήθεια και δεν έχει ζήσει τα γεγονότα τότε, τι να πιστέψει; Τι ήταν τελικά, συμμοριτοπόλεμος ή εμφύλιος; 

Διότι η ιστορία και η αλήθεια δεν έχουν ιδεολογία και δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα.

Ήταν πόλεμος όπου σκοτώνονταν Έλληνες, άρα εμφύλιος, με την διαφορά ότι ήταν ξενοκίνητος. Ήταν ξενοκίνητη ανταρσία. Αν θες εγώ να την περιγράψω με δύο λόγια, ήταν μια ξενοκίνητη ανταρσία, στην οποία ανταρσία σκοτώνονταν μεταξύ τους Έλληνες με ευθύνη του ΚΚΕ.

Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα για το Κυπριακό και για την Μακεδονία; Κοίταξε να δεις, για το Κυπριακό και για τα Σκόπια τώρα συμβαίνει να έχω διαφορετικές αντιλήψεις. Για μεν το Κυπριακό πιστεύω ότι καταστρέψαμε την Κύπρο από λάθη δικά μας, για δε το Μακεδονικό, τα Σκόπια κτλ, η γνώμη μου είναι ότι σκιαμαχούμε, δηλαδή δίνουμε έναν πόλεμο χωρίς νόημα.

Δηλαδή μόνο και μόνο για ψήφους; 

Όχι, όχι απλώς διότι αυτό επιτάσσει μια στενή εθνικιστική αντίληψη, η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Λοιπόν είναι μεγάλο το θέμα. Εγώ πιστεύω ότι τους Σκοπιανούς μπορούσαμε να τους πάρουμε από το χεράκι, σαν μικρά παραστρατημένα αδέρφια και να τα οδηγήσουμε δίπλα μας κοντά, μας να τα κατακτήσουμε οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, όπως ήδη τα έχουμε κατακτήσει οικονομικά, δεν ξέρω αν ξέρεις. Αυτή τη στιγμή σπαταλούμε πολύ μεγάλο διπλωματικό κεφάλαιο, δίνοντας ένα πόλεμο χωρίς λόγο. 

Δηλαδή εμφανίζονται τώρα η Ελλάδα στη διεθνή σκηνή να φοβάται από ένα ασήμαντο πράγμα. Εμφανίζεται δηλαδή ο ελέφαντας να τρομάζει από τις κραυγές ενός ποντικού.

Το ποντίκι όμως έχει την Αμερική στο πλευρό του. 

Θα φτάσουμε και εκεί. Γιατί η Αμερική θα θυσίαζε την συμμαχία με την Ελλάδα, μια χώρα η οποία έχει και δυναμικό, οικονομικό πολιτικό κτλ., για να στηρίξει μια χούφτα ανθρώπους οι οποίο είναι ένα μείγμα, Σλάβοι, Αλβανοί, Αρμένιοι, Τούρκοι και δε ξέρω εγώ τι άλλο; 

Γιατί ντε και καλά θεωρούμε ότι αυτό είναι υποκίνηση των Αμερικανών, από την στιγμή που με το όνομα Μακεδονία τους έχουν αναγνωρίσει 125 χώρες, μεταξύ των οποίων όλες οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου; Δηλαδή σε τι φταίνε οι Αμερικανοί που στηρίζουν και αυτοί την άποψη που μπορούν να έχουν ένα όνομα όπως το θέλουνε, αφού όλοι αυτοί η πολιτισμένη ανθρωπότητα, η διεθνής κοινότητα τους έχει αναγνωρίσει, έτσι δεν είναι;

Για το ΑΚΕΛ ποια η άποψή σας; Για το Κυπριακό τότε, ακολουθούσε την γραμμή Ζαχαριάδη; 

Το ΑΚΕΛ έκανε τα λάθη που ήταν επόμενο να κάνει ως τμήμα του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος. 

Το ΑΚΕΛ ενώ μπορούσε τώρα πρόσφατα με το Σχέδιο Ανάν, να βοηθήσει να βρεθεί μια λύση, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Παλαιότερα είχε μια μπερδεμένη γραμμή επί Εζεκία. Στην ΕΟΚΑ δεν υπήρχε μια ξεκαθαρισμένη γραμμή. Πολεμούσε το ΑΚΕΛ υποτίθεται ενάντια στους Αμερικάνους, Άγγλους, κλπ. 

Και απέρριπτε όλα τα σχέδια που υπέβαλαν τότε για το Κυπριακό όλες οι μεγάλες δυνάμεις. 

Δηλαδή εμείς δεν απορρίψαμε μόνο το σχέδιο Ανάν, η Κύπρος και οι Έλληνες μαζί, φυσικά και το ΑΚΕΛ μαζί, απέρριψαν κατά καιρούς όλα τα σχέδια που προωθούσαν οι μεγάλες δυνάμεις και η διεθνές κοινότητα, σχέδια που είχαν υποβληθεί για την επίλυση του Κυπριακού. Όλα αυτά απορρίφθησαν και απορρίφθησαν και με ευθύνη και του ΑΚΕΛ, το οποίο δυστυχώς και αυτό δεν έπαιζε τον ρόλο που έπρεπε να παίζει.

Ο Βελουχιώτης φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα εγκλήματα
Τι ήταν ο Βελουχιώτης κ. Λαζαρίδη; Ήρωας ή σφαγέας; Ποιο ήταν το τέλος του; 

Ο Βελουχιώτης καταρχής ήταν ένας αντιστασιακός. Ένας ηγέτης στρατιωτικός, αντιστασιακός, ο οποίος πραγματικά έπαιξε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη της αντίστασης στην Ελλάδα. Και γι' αυτό τον λόγο είναι άξιος κάθε τιμής, ως αντιστασιακός ηγέτης. 

Διότι τότε έπρεπε να πολεμήσουμε, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διώξουμε τους Γερμανούς, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. Αυτό έπρεπε να γίνει. Στο θέμα αυτό έπαιξε ηγετικό ρόλο ο Βελουχιώτης, με την διαφορά ότι ο Βελουχιώτης και συλλογικά η ηγεσία του ΚΚΕ, πέρα από την αντίσταση κατά των Γερμανών, μόνιμο και σταθερό στόχο είχαν την κατάκτηση της εξουσίας μετά την αποχώρηση των Γερμανών. 
Δηλαδή η αντίσταση δεν ήταν ο μοναδικός στόχος του ΚΚΕ και του Βελουχιώτη. Ήταν διπλός στόχος, ΔΙΠΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. Και αντίσταση για την απελευθέρωση της Ελλάδος και δημιουργία των προϋποθέσεων για να καταλάβουμε την εξουσία μετά την αποχώρηση των Γερμανών. 

Γι' αυτό τον λόγο βλέπεις, από την μια μεριά λέγανε ελάτε όλοι να πολεμήσουμε, να ενωθούμε κατά των Γερμανών, από την άλλη μεριά όμως φωτιά και τσεκούρι σε όλους τους άλλους που δεν ήταν μαζί μας. 

Γι' αυτό και η δολοφονία του Συνταγματάρχου Ψαρρού και η διάλυση του Συντάγματος 5/42, γι' αυτό και η εξόντωση όλων των άλλων εθνικιστικών οργανώσεων και ομάδων και στην Πελλοπόνησο και στην Μακεδονία και αλλού, γι' αυτό και όλα αυτά τα εγκλήματα για τα οποία ευθύνονται το ΚΚΕ και η ηγεσία του, αλλά μεγάλο μέρος την ευθύνης φέρει και ο Βελουχιώτης. 

Μεγάλο μέρος ευθύνης για εγκλήματα που έγιναν εις βάρος Ελλήνων αγωνιστών, Ελλήνων πατριωτών, φέρει και ο Βελουχιώτης. Αυτή είναι η διπλή υπόστασή του: είναι αγωνιστής αντιστασιακός, αλλά είναι και ένας άνθρωπος που διέπραξε εγκλήματα εν ονόματι του τελικού σκοπού, ποιου; 

Το να κάνουμε την Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη σοσιαλιστική, ενταγμένη όμως στο σοβιετικό άρμα.