ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ανέκδοτο για την κρίση:

Ανέκδοτο για την κρίση:






















Πάει ο υπάλληλος στον διευθυντή του :

Υπάλληλος: Με συγχωρείτε Κύριε Διευθυντά, μπορώ να σας μιλήσω;
Διευθυντής: Βεβαιότατα, έλα στο γραφείο μου.
Υ. Όπως γνωρίζετε είμαι στην εταιρεία εδώ και δέκα χρόνια.
Δ. Ναι, το ξέρω.
Υ. Δεν θα σας το πω δια της πλαγίας οδού, αλλά θα μπω κατ' ευθείαν στο θέμα....
Ζητάω αύξηση του μισθού μου. Υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που με κυνηγάνε, αλλά ήθελα πρώτα να μιλήσω σε σας.
Δ. Αύξηση;;; Θα ήθελα να σου δώσω αύξηση, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Υ. Καταλαβαίνω τη θέση σας, και γνωρίζω την υφιστάμενη ύφεση που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις, αλλά πρέπει να λάβετε όμως υπόψιν σας την αφοσίωσή μου και τη σκληρή μου δουλειά επί δέκα χρόνια στην εταιρεία.
Δ. Λαμβάνοντας υπόψιν μου αυτά που μου λες τελικά θα σου δώσω την αύξηση δεκαπέντε τοις εκατό και πέντε μέρες επί πλέον άδεια τον χρόνο. Πώς σου φαίνεται, είσαι ικανοποιημένος;
Υ. Συμφωνώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και σας ευχαριστώ.
Δ. Πριν φύγεις, όμως, πες μου αν θες, ποιες είναι οι εταιρείες που τρέχουν από πίσω σου;
Υ. Είναι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και η Τράπεζα για το δάνειό μου...

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 'Α ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 
ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 'Α ΠΕΙΡΑΙΑ
















Πρώτος είναι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην Α' Πειραιά σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό ανθυποψηφίου του. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας δείχνει να αυξάνει σταθερά την διαφορά του από τον δεύτερο Κώστα Κατσαφάδο και τους υπόλοιπους υποψηφίους. Είναι δε, ιδιαίτερα σημαντικό, πως ο Αρβανιτόπουλος αποκτά ισχυρή δυναμική και στα νησιά που παραδοσιακά παίζουν καθοριστικό ρόλο για την διαμόρφωση του σκηνικού στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

ΟΛΙ ΡΕΝ: TO ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟ1 ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΟΛΙ ΡΕΝ: TO ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 
ΤΟΥ ΝΟ1 ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ













Την αδυναμία της ελληνικής διοίκησης και την έλλειψη ευρείας πολιτικής συναίνεσης ανέφερε ως τη διπλή «αχίλλειο πτέρνα» της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου για την Ελλάδα ο Όλι Ρεν στην ειδική ακρόαση της τρόικας από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελληνική διάσωση.

«Αλλαγή νοοτροπίας» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και «ευρύτερη πολιτική συναίνεση» ζήτησε από την Αθήνα και ο Γιοργκ Ράσμουσεν από την πλευρά της ΕΚΤ.

Η Ελλάδα «έχει ακόμη δρόμο να διανύσει» ανέφερε ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ, κάνοντας επίσης λόγο για «οργανωμένα συμφερόντα» που εμποδίζουν την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.

O Όλι Ρεν, από την πλευρά της Κομισιόν, ανέφερε ότι το δεύτερο πρόγραμμα «δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη και την απασχόληση». «Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πρόοδο που κάνει η Ελλάδα και να της δώσουμε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί» είπε χαρακτηριστικά ο Ρεν.

«Δεν είναι μυστικό ότι το ελληνικό πρόγραμμα υπόκειται σε εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους εφαρμογής» είπε από την πλευρά της ΕΚΤ ο Γιορκ Άσμουσεν.

«Χωρίς αλλαγή νοοτροπίας στην εφαρμογή κσι αρκετά ευρύτερη πολιτική συναίνεση υπέρ των οδυνηρών αλλά απαραίτητων αλλαγών, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος το πρόγραμμα να εκτροχιαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άσμουσεν, λέγοντας πως «το πολιτικό θάρρος είναι πιο απαραίτητο από ποτέ».

Το ΠΑΣΟΚ διογκώνει το σπάταλο κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους

Το ΠΑΣΟΚ διογκώνει το σπάταλο κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους










Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης,αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις - και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου - προχωρά το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα:...

Στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).

Λίγο μόλις αργότερα,στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».

«ΝΑΙ» ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

«ΝΑΙ» ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ 
ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ














Ψηφίστηκε επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, ενώ αύριο θα συνεχιστεί στη Βουλή η συζήτησή του επί των άρθρων. Ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές ζήτησαν βελτιωτικές αλλαγές, με τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη να εμφανίζεται διαλλακτικός, αλλά να επαναλαμβάνει ότι το πώς θα ανοίξει το επάγγελμα είναι θέμα εθνικού δικαίου.

Τα «αγκάθια» της ρύθμισης για τα ταξί αφορούν κυρίως την αλλαγή του συντελεστή, ώστε να βγουν νέες άδειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια, τη διαδικασία των μεταβιβάσεων και το άνοιγμα της αγοράς για τα ειδικά προμισθωμένα επταθέσια και εννιαθέσια οχήματα, τα οποία ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι στηρίζει σταθερά.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου επέκρινε όσους αναγάγουν ως εθνικό θέμα την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Συνεχίζεται ένα θέμα, που εμείς το έχουμε αναγάγει ως εθνικό.

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είτε για να τα απελευθερώσουμε είτε όχι. Υπάρχει ειδική εξαίρεση και τα ταξί ρυθμίζονται αποκλειστικά στη βάση εθνικών κριτηρίων» είπε επισημαίνοντας πως για «οτιδήποτε πρέπει να γίνει στη χώρα προκαλούμε ή βάζουμε δικαιολογία την τρόικα».

«Μην διογκώνουμε το ρόλο της τρόικας εκεί που δεν υπάρχει» είπε η κ. Παπανδρέου.

Νωρίτερα, από το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Γείτονας αμφισβήτησε ότι βρέθηκε η χρυσή τομή στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, καθώς και στο ότι πρέπει για την Αθήνα να βγουν νέες άδειες, ενώ ο Νάσος Αλευράς υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκαθαριστεί αν τίθεται θέμα τήρησης ευρωπαϊκών οδηγιών. Από την πλευρά του, ο Μίμης Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί, ο υπουργός να βρει τη χρυσή τομή και να αφομοιώσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν».

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης τόνισε ότι το κόμμα του έχει συμφωνήσει επί της αρχής και θα το ψηφίσει, αλλά θα πρέπει να γίνουν ορισμένες βελτιωτικές ρυθμίσεις, καθώς -όπως είπε- επιθυμεί ένα ελεγχόμενο και όχι αλόγιστο άνοιγμα του επαγγέλματος, ώστε να μην καταστραφούν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Την στήριξη του κόμματός του στις αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι στο σύνολό τους δίνουν λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν οι αναγκαίες βελτιωτικές αλλαγές, για να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει.

«Είναι σωστές οι πρόνοιες του νομοσχεδίου για τα ταξί και αν γίνουν δεκτές οι παρατηρήσεις του κόμματός μας θα βρούμε και τη χρυσή τομή που ο υπουργός προσπαθεί να βρει και όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι» ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής, καθώς «το μόνο ωφελημένο από τη ρύθμιση θα είναι το μεγάλο κεφάλαιο» και πρόσθεσε ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι να καταστεί η επικοινωνία κοινωνικό αγαθό και να υπάρχει ένας ενιαίος κρατικός φορέας υψηλού επιπέδου».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κατηγόρησε τον κ. Βορίδη ότι για λόγους ψηφοθηρικούς θέλει να ικανοποιήσει και τα ταξί και το νέο του το κόμμα τη ΝΔ.

«Το μείζον και το σημαντικό είναι ότι και ως κυβέρνηση και ως Βουλή έχουμε συμφωνήσει πάνω σε ορισμένες αρχές. Με τη θέση του ελληνικού Κοινοβουλίου κλείνουμε ένα θέμα που έχει ανοίξει εδώ και ενάμιση χρόνο και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση» αντέτεινε ο υπουργός Υποδομών, κλείνοντας τη συζήτηση, και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ειδικό ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τη ρύθμιση της αγοράς των ταξί.

Για λόγους υπέρτατου δημόσιου συμφέροντος υπάρχουν εξαιρέσεις. Έχουμε να κάνουμε με μια ρύθμιση για να τακτοποιήσουμε έναν κλάδο. Δεν είναι το μείζον θέμα για να κάνουμε επανάσταση».

Πες μου πώς γίνεται; Καλέ πώς δεν γίνεται;

Πες μου πώς γίνεται;

















Το νέο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εθνικών εκλογών είναι «Γίνεται;». 



Καλέ πώς δεν γίνεται; 



Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται, αν κι εδώ που έφτασε η επιστήμη κι αυτά γίνονται.


«Γίνεται;». «Ναι, γίνεται» απαντάει το ΠΑΣΟΚ από κάτω. 

Με ηλίθιους και δουλοπρεπείς πολίτες, όλα γίνονται.

Πάντως, με το «Γίνεται;» είναι ολοφάνερο πώς απορούν και οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ πώς γίνεται να έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία, να έχουν φάει δισεκατομμύρια και όχι μόνο να μην έχει πάει κανείς τους στη φυλακή αλλά να είναι όλοι στη θέση τους και να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κτήνη που θα τους ψηφίσουν ξανά.

Το ιδανικό σύνθημα για το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο θα ήταν το «Δεν υπάρχει»

Πώς λέμε «μακάκα, σου λέω δεν υπάρχει το άτομο»; Αυτό.



ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 
 
 
 
Ξεχάστε τις ανοιχτές συγκεντρώσεις, τα σημαιάκια, πανό, τις γιγαντοοθόνες και την … λαοθάλασσα που κατάκλυζε τις πλατείες στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Αυτή τη φορά οι εκλογές θα γίνουν … στα μουλωχτά στην κυριολεξία.

Τα κόμματα αποφάσισαν να μην κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις, τουλάχιστον τις γνωστές και τις ανοιχτές, όπως τις είχαμε συνηθίσει τα περασμένα χρόνια. Μάλιστα, στη Νέα Δημοκρατία δεν θα έχουν ούτε κεντρικά εκλογικά κέντρα.

Τα κόμματα επικαλούνται σαφώς την οικονομική κρίση … αλλά ο φόβος φυλάει τα έρμα.

Η αλήθεια είναι ή τουλάχιστον μέρος της αλήθειας είναι ότι δύσκολα θα βρεθούν οι χιλιάδες κόσμου και χειροκροτητών για να πλαισιώσουν τις συγκεντρώσεις τους, και φυσικά … φοβούνται λιγάκι και την «λατρεία» του κόσμου.
Στις κλειστές συγκεντρώσεις είναι αλήθεια πως πιο εύκολα και ελέγχεις ποιος θα μπει και έχεις τον γενικό έλεγχο αποφεύγοντας εκδηλώσεις … λατρείας.