ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011


ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΛΕΠΕΝ





ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ?


Με τον Νικολά Σαρκοζί να έχει φθάσει στο ναδίρ της δημοτικότητάς του, τον πατέρα της να αποχωρεί από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου και τον 60χρονο επίδοξο διάδοχό του, Μπρούνο Γκόλνις να μην συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του σκληρού πυρήνα των κομματικών στελεχών, ο δρόμος φαίνεται να είναι ανοικτός για την Μάριον Αν Περίν Λεπέν, όπως είναι το πλήρες όνομα της Μαρίνα Λεπέν.


Νέ­α Γαλλική Δε­ξιά βασιζόμενη στις αρχές της Ο­μά­δα Έ­ρευ­νας και Με­λε­τών πά­νω στον Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Πο­λι­τι­σμό, (OEMEΠ ή G.R.E.C.E. – Ελ­λά­δα στα γαλ­λι­κά) που ι­δρύ­θη­κε στο τέ­λος της δε­κα­ε­τί­ας του 60, ό­πως και η Νέ­α Δε­ξιά, συν­δέ­ο­νται στε­νά με την προ­σω­πι­κό­τη­τα του Α­λέν ντε Μπε­νουά  και την 
συντηρητική αντεπανάσταση.



Ο Γάλλος φιλόσοφος Αλαίν ντε Μπενουά, ιδρυτής της γαλλικής Νέας Δεξιάς (Nouvelle Droite). 


Με­τά την α­πο­τυ­χί­α της Ορ­γά­νω­σης Μυ­στι­κός Στρα­τός (Organisation Armée Secrète, ΟΑS), τε­λευ­ταί­α α­πό­πει­ρα της α­κρο­δε­ξιάς να ορ­γα­νώ­σει έ­να μα­ζι­κό πο­λι­τι­κό κί­νη­μα, ο ντε Μπε­νουά συ­γκα­τα­λέ­γε­ται με­τα­ξύ κά­ποιων ε­θνι­κι­στών φοι­τη­τών αλ­λά ε­πί­σης πα­λιών (Σεν Λου, Μπου­κέ) και πρώ­ην συ­νερ­γα­τών των Γερ­μα­νών (Πλον­κάρ ντ’ Aσάκ) που στοι­χη­μα­τί­ζουν ό­τι θα α­να­γεν­νή­σουν τη γαλ­λι­κή α­κρο­δε­ξιά α­πό τις στά­χτες της.

 Συ­νε­χί­ζο­ντας τον α­γώ­να κυ­ρί­ως στο πο­λι­τι­σμι­κό ε­πί­πε­δο , κα­λώ­ντας σε διά­λο­γο ό­λους ό­σους α­ντι­τί­θε­νται στο σύ­στη­μα, με το σύν­θη­μα 

“ού­τε δε­ξιά, ού­τε α­ρι­στε­ρά”,

 υ­πο­στη­ρί­ζο­ντας μια α­να­μόρ­φω­ση του πνευ­μα­τι­κού (αλ­λά και πο­λι­τι­κού) γαλ­λι­κού σκη­νι­κού, προ­σπα­θώ­ντας να ξα­να­φέ­ρουν στη μό­δα ε­κεί­νους που ονο­μά­ζουν “μη κον­φορ­μι­στές του με­σο­πο­λέ­μου”, δη­λα­δή στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα τους ο­πα­δούς και ό­σους δού­λε­ψαν,  για τη συ­γκρό­τη­ση του φα­σι­σμού. 

Και σ’ αυ­τή την ε­πι­χεί­ρη­ση συ­νε­ται­ρί­ζο­νται με αυ­τα­ρέ­σκεια (είτε το γνωρίζουν, είτε ό­χι) οι δια­νο­ού­με­νοι της α­ρι­στε­ράς που δέ­χο­νται τον “διά­λο­γο” μα­ζί του.










Παράπονα και από στελέχη 
του Κυριάκου Βελόπουλου....


Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η δυσαρέσκεια στελεχών του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη, για την μη τοποθέτηση στο κυβερνητικό σχήμα κανενός βουλευτή του νομού! Ακόμη και ο Κώστας Κιλτίδης καλλιεργούσε ελπίδες για είσοδό του στην κυβέρνηση. 




Μάλιστα το ΒΗΜΑ είχε και σχετική αναφορά στο θέμα σήμερα. Άλλα όμως ήταν στο μυαλό του προέδρου Καρατζαφέρη για τα στελέχη του στη Μακεδονία και τη Θράκη....Προηγούνται οι Αθηναίοι! 

Ε δε συγκρίνονται τώρα ο
Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ούτε με Κολοκοτρώνη, ούτε με Βελόπουλο και Κιλτίδη!

Ο Άδωνις είναι στάρ, ενώ ο Μάκης είναι ηγέτης.
Γι αυτό....ας πιούμε κανένα τσάι τώρα που έσφιξε και ο καιρός
Τότε που οι πρωθυπουργοί αυτοκτονούσαν

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΥΖΗΣ




Ο Τσολάκογλου ήταν ένας στρατιωτικός που διορίστηκε Πρωθυπουργός κατά την περίοδο της κατοχής ο οποίος έκανε το γνωστό κατοχικό δάνειο προς τους Γερμανούς. 


Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο δια της Συντακτικής Πράξεως με αριθμό 6/1945 συσταθέν Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας. Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.

Συγκρίνοντας τον Τσολάκογλου με τον Παπανδρέου..!!!!!!!













































Liberation: Επινόησε πραξικόπημα 
για να επιβάλει δημοψήφισμα
Η Ελλάδα πέρασε λοιπόν ξυστά από μία νέα δικτατορία των συνταγματαρχών, σημειώνει η Liberation.
Όμως, ούτε η Άγκελα Μέρκελ, ούτε ο Νικολά Σαρκοζύ, ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά ούτε και οι άλλοι Ευρωπαίοι ιθύνοντες που παρευρίσκοντο στο δείπνο δεν πίστεψαν τον Παπανδρέου ούτε για μια στιγμή, υπογραμμίζει το ρεπορτάζ.

Αντίθετα, οι ισχυρισμοί του έγιναν αποδεκτοί με "αναστεναγμούς εκνευρισμού". Και δικαίως, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς ο στρατός δεν αποτελεί πλέον απειλή για τη δημοκρατία.

Η καθαίρεση των επί κεφαλής του στρατού είχε προβλεφθεί αρκετούς μήνες πριν –ο στρατός είναι μία πολιτική υπόθεση στην Ελλάδα και κάθε κυβέρνηση τοποθετεί τους δικούς της ανθρώπους, κάτι που δεν είχε κάνει ακόμη το ΠΑΣΟΚ-, ο Παπανδρέου απλώς το χρησιμοποίησε ως εργαλείο για να δραματοποιήσει την κατάσταση, σημειώνει η Liberation.


  • Επιμένει ο Σαμαράς: "Δεν είναι συγκυβέρνηση"

    Σαμαράς: Δεν υπογράφω τίποτα υπό τις πιέσεις των Ευρωπαίων





    Επαναλαμβάνει τη θέση του πως δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτα υπό τις πιέσεις των Ευρωπαίων, καθώς, όπως τονίζει, "δεσμεύομαι για αυτά που έχω δεσμευτεί", και επισημαίνει και πάλι την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. Στέλνει μάλιστα σαφές μήνυμα στους ψηφοφόρους ζητώντας τους ισχυρή λαϊκή εντολή, έτσι ώστε να μπορέσει ο ίδιος και η χώρα να είναι ισχυρότεροι στη δύσκολη μάχη της διαπραγμάτευσης.

    Ξεσηκώθηκαν Εβραίοι στη Γερμανία 

    για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση






    Και εκεί που ήταν όλα ρόδινα για την κυβέρνηση Παπαδήμου, και ο νέος Πρωθυπουργός έπαιρνε τα καλύτερα σχόλια από τα ξένα ΜΜΕ, τώρα μπαίνει στο στόχαστρο. Πρωτοφανείς είναι οι αντιδράσεις από Εβραίους στη Γερμανία για το κυβερνητικό ''''μπάσιμο'''' του ΛΑΟΣ, όπως και οι τίτλοι γερμανικών ΜΜΕ. Η Bild έχει τίτλο : ''''Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ'''' και παρακάτω αναφέρει :''''Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα. Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας και ανήκε για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία''''. Το δημοσίευμα χτυπάει και τον Άδωνι Γεωργιάδη:''''Ο φίλος του Βορίδη στο ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, εκδότης μεταξύ άλλων...


    Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...


    Διώχνουν τον Παπανδρέου και από αρχηγό – ΠΑΣΟΚ 11,9% ΝΔ 21,8%

    Σε δημοσκοπηση της MRB για τη Realnews,που κυκλοφορει σημερα,το 58,3% των ψηφοφορων του Πασοκ,δεν θελουν πλεον το Γιωργο για προεδρο του κομματος τους,αλλα το Λοβερδο ή το Βενιζελο,ενω στη γενικη καταξη 21% παιρνει η Νεα Δημοκρατια και 11,9% το Πασοκ.

    Το τί θα συμβεί στο ΠΑ-ΣΟΚ το επόμενο διάστημα είναι εύκολο να το φανταστεί κανείς...
    Τα προεόρτια τα σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της η R.N της Κυριακής...
    Οι "Παπανδρεικοί" θα συγκρουστούν ΑΓΡΙΩΣ με τις υπόλοιπες ομάδες που ετοιμάζονται για την αρχηγία...
    Προφανώς και δεν θα αφήσουν την "Περιουσία" να πάει σε άλλα χέρια χωρίς ΜΑΧΗ...
    Αν το θέαμα ήταν διασκεδαστικό την εποχή που η κόντρα ήταν ΜΟΝΟ μεταξύ Βενιζέλου -Παπανδρέου για την αρχηγία , φαντάζεστε πόσο διασκεδαστικό θα είναι με 5-6 υποψήφιους...
    Καλό αυτό για τις σατιρικές εκπομπές που θα έχουν δουλειά για πολύ καιρό...



    Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ


    Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, στις 13:00, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά. Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.


    Άρθρο Telegraph κατά Παπαδήμου


    Την πεποίθησή της ότι, όσο επεκτείνεται η κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειάζονται δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και όχι τεχνοκρατικές, εκφράζει η βρετανική Telegraph. Όπως αναφέρει, σε άρθρο του ο Charles Moore, για εκείνους που διοικούν την Ευρώπη, η πραγματικότητα είναι ότι το κοινό νόμισμα, θα πρέπει να σωθεί. Στην Ελλάδα, πριν από δύο ημέρες, επιλέχθηκε νέος πρωθυπουργός.

    Ο Λουκάς Παπαδήμος, όπως αναφέρει ο βρετανός αρθρογράφος, δεν είναι εκλεγμένος πολιτικός. 

    Είναι ένας πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και μέρος της δουλειάς του, πριν μια δεκαετία ήταν να πείσει την Ε.Ε ότι η χώρα του έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για να μπει στη ζώνη του ευρώ. Όμως, η Ελλάδα τότε δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Ωστόσο, εκείνος δήλωσε το αντίθετο. Τώρα, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος, μερικώς, από τη δική του, τότε λανθασμένη...


    Σαρκοζί: «Ο Παπανδρέου είναι ένας 

                     πραγματικός μαλ…ς»


    Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard enchaine», μετά τη Σύνοδο Κορυφής του G20 στις Κάννες ο Πρόεδρος της Γαλλίας είπε μιλώντας στους υπουργούς του: «Ο Παπανδρέου είναι μαλ… (con), ένας πραγματικός μαλ… (connard). 

    Μας τίναξε στον αέρα το G20. Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ηταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας».



    Την Τετάρτη 

    ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση


    Το μεσημέρι προς απόγευμα της Τετάρτης με τη λήξη της συζήτησης θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία που θα δείξει αν η νέα κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου. Να σημειωθεί ότι εκτός από ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ και ΝΔ ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να δώσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν.

    Αν και κανονικά η ψηφοφορία γίνεται τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας αυτή τη φορά έγινε μια αλλαγή έτσι ώστε να μη συμπέσει η λειτουργία της Βουλής με τυχόν επεισόδια εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

  • «80% ΠΑΣΟΚ, 10% ΝΔ, 10% ακροδεξιά
    και 100% μνημόνιο»


    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε με τον εξής τρόπο το νέο κυβερνητικό σχήμα: «Ογδόντα τοις εκατό ΠΑΣΟΚ, 10% Νέα Δημοκρατία, 10% ακροδεξιά και 100% μνημόνιο», ανοίγοντας σήμερα το πρωί τις εργασίες της 10ης συνδιάσκεψης του Δικτύου Συνδικαλιστών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.



  • Κι άλλη μαύρη τρύπα 1 δις ευρώ!


    Ο Ε. Βενιζέλος, έχει αυτή την ώρα, συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ώστε να μπορέσουν να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011.


  • Ο Βορίδης παγώνει το νομοσχέδιο για τα ταξί


    Σε πλήρη αναθεώρηση της πολιτικής Ραγκούση προχωρά ο νέος υπουργός Υποδομών παγώνοντας αμέσως τα νομοσχέδια του προκατόχου του για την απελευθέρωση των ταξί, την εργασιακή εφεδρεία στις αστικές συγκοινωνίες και την ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Το σχετικό μήνυμα εστάλη προς τους θιγόμενους χθες από τον ίδιο τον Καρατζαφέρη με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν αμέσως οι αντιδράσεις .


  • Αβραμόπουλος: «Καμία έκπτωση 

    στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων»


    Ο περιορισμός των δαπανών και η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς όμως εκπτώσεις στις ανάγκες τους, αποτελούν τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως τις περιέγραψε ο νέος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του


ΔΗΜΟΙ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 


ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ




Μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα το κύμα αντίδρασης δήμων της χώρας ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τους δημάρχους να επισημαίνουν τονάδικο χαρακτήρα του μέτρου, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι άποροι, και να ζητείται ειδική μέριμνααπό το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών ή «στάση» αναμονής από την Επιχείρηση, να μην κόψει δηλαδή το ρεύμα, ώσπου να εκδικαστεί η προσφυγή κατά της συνταγματικότητας του μέτρου, την οποία έχει καταθέσει ο ΔΣΑ στο ΣτΕ.

Ο Νίκος Σαράντης

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ στην Αττική, όπου αποφασίστηκε να μεσολαβήσουν οι δήμοι σε ΔΕΗ και Πολιτεία υπέρ μιας λύσης για τους πραγματικά άπορους, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, με επιστολή του προς τους δημότες του, αφού απευθύνει έκκληση σε υπουργείο Οικονομικών και ΔΕΗ να μεριμνήσουν υπέρ των ευπαθών ομάδων, σημειώνει:

«Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους συμπολίτες μας, επειδή αδυνατούν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους να πληρώσουν το ειδικό τέλος,επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν. Στους συμπολίτες μας αυτούς θα παράσχουμε νομική υποστήριξηεφόσον τη ζητήσουν, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς

Πιο επιθετικός όσον αφορά στο μέτρο είναι ο δήμαρχος ΒύρωναΝίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος απειλεί με εξώδικο τη ΔΕΗ, εάν επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα στους δημότες του που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. «Κατανοώντας το πρόβλημα, είμαστε δίπλα στους συνδημότες μας και εργαζόμαστε μεθοδικά για να βρεθεί μία ουσιαστική λύση», υπογραμμίζει.

Ωστόσο, σημειώνει πως «η προτροπή στη μη πληρωμή, δεν είναι υπεύθυνη επιλογή, καθώς οι πολίτες δεν καλύπτονται νομικά».

Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο δήμαρχος ΠεριστερίουΑνδρέας Παχατουρίδης.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης

«Δεν πληρώνω» το χαράτσι της ΔΕΗ και από το δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, μιας «εργατούπολης», ο οποίος μάλιστα, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει σχετική συζήτηση τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Στο ισόγειο του δημαρχείου, δε, παρέχει πληροφορίες στους πολίτες για το πώς δε θα πληρώσουν το χαράτσι μέσω ΑΤΜ, αλλά και μαζεύει δικαιολογητικά για μαζική προσφυγή.

Ο Παναγιώτης Κατσούλης

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, από την πλευρά του, καλεί με επιστολή του τη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα στους πολίτες και να περιμένει να ληφθεί η οριστική δικαστική απόφαση.

Ο Δημήτρης Φωκιανός

Στο πλευρό των αναξιοπαθούντων δημοτών του δηλώνει πως θα σταθεί, όσον αφορά στο χαράτσι για τα ακίνητα και όχι μόνον, και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός. Όπως υπογραμμίζει, «δε θα αφήσουμε μόνους τους συμπολίτες μας και θα συντονίσουμε τη δράση μας και με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο Γιώργος Πατούλης

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δηλώνει πως θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και προειδοποιεί τη ΔΕΗ με μηνύσεις, εάν δεν «απόσχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης τουλάχιστον μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια».

Αθήνα-Ανοιχτή Πόλη

Η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» στο ΔΣ Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου, με επιστολή της στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον καλεί να κινητοποιηθεί και να αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία, «ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κατοίκους της Αθήνας που αδυνατούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι. Μια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει αρκετές δημοτικές αρχές και συναντά ευρύτερη απήχηση».

«Θεωρούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια η δημοτική πλειοψηφία οφείλει να ανταποκριθεί, δείχνοντας επιτέλους στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία. Η "Ανοιχτή Πόλη" θα συμμετέχει και θα στηρίξει έμπρακτα την δημιουργία επιτροπών κατοίκων σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, για να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια να κοπεί το ρεύμα στα νοικοκυριά που δομικάζονται από τη σημερινή "μνημονιακή" πολιτική», υπογραμμίζει η Ελένη Πορτάλιου.

Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Παρά τη δήλωση της δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-ΧαλκηδόναςΕυτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, η οποία περιμένει την απόφαση του ΣΤΕ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο ζητεί «να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκρουση αυτής της ληστρικής φοροεπιδρομής ενάντια στους πολίτες του δήμου μας, αναλαμβάνοντας την πολιτική και νομική ευθύνη για όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

»Να συμπαραταχθεί και να συντονίσει της ενέργειές του με το αυτοδιοικητικό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με άξονα τους δήμους Νέας Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Περιστερίου καιΙλίου».

Το «σμίξιμο»

Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, αλλά και η γενικότερη οικονομική κρίση έφεραν κοντά τους «εν διαστάσει» Αλέξη Τσίπρα και Αλέκο Αλαβάνο, που μέσω των παρατάξεών τους στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής κατέθεσαν πρόταση για δυναμικές αντιδράσεις, ώστε «να αποτύχει στην πράξη και να μην εφαρμοστεί το παράνομο και κοινωνικά βάρβαρο μέτρο των χαρατσιών που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Για το εξώδικο που έστειλε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στηΔΕΗ για το χαράτσι, κλικ εδώ.

Για το «Δεν πληρώνω» του χαράτσι από το Δ. Χαϊδαρίου, πατήστε εδώ.

Για το εξώδικο του δημάρχου Χαλκίδας στη ΔΕΗ, κλικ εδώ.

Για τη ρητή και κατηγορηματική στάση του δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση, που δηλώνει ενάντιος στο «Δεν πληρώνω» των δημάρχων, κλικ εδώ.

Για να διαβάσετε τι λέει ο δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, που κινείται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό του δημάρχου Αμφιλοχίας, κλικ εδώ.

Για την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση του δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, που θα επανασυνδέει το ρεύμα, όπως λέει στηνaftodioikisi.gr, πατήστε εδώ.